İhalede Satılacak Ducato Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fantastic Light Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,469
Ynt: İhalede Satılacak Ducato Karavan

Motorkaravanın fotoğrafları

IMG_1049.JPG

IMG_1056.JPG

IMG_1059.JPG

IMG_1067.JPG

IMG_1088.JPG

Etiketler

bende ihale havasına kapılıp gaza geldim.alamadığım için üzgün değilim ama bu karavanı belki alırım diye benim jumper'e başlayamadım.

Su ihale nasil bir seydir. Sahibindene dusse bu alet 50 bine bile kimse almaz. Bitmis gozukuyor gercekten. Kim neden alir bunu fotolarda gozukmeyen birsey mi var acaba? Gecmis olsun.

İçinin komple inmesi gerekiyor ayrıca ısıdan dolayı metal kısımda su kaybı olmuştur, karavanı alan zatın Allah yardımcısı olsun, sıyırmamak elde değil, genede bir bildiği var derim.

ticari amaçla alındıysa bunu yıkayıp yağlayıp sıfır dıye satarlar.
sahibi aracını bu halıyle satmak ıstese düz ducato fıyatını bıle veren cıkmazdı sanırım.
gümrük deyince bedavaymış sanılıyor çok elzem bişeymiş sanılıyor.
ve orda hırsa kapılıp pıyasanın çok üzerinde fiyatalara çıkılıyor .
ve bu sürekli takipçileri tarafından yabancı gördükleri kişileri alıştırmamak için gaza getiriliyorlar.
hiç teklif vermiycekleri birşeye bile katılanların vereceği teklifi tahmin edip fiyatı şişirip taliplisinin elinde patlatıyorlar tabir yerindeyse.

ve katılımcılar oan misal kabaca fiyatı şu şekilde yapıyorlar
"piyasada 20-30 arası , ben bunu en kötü 20ye alsam piyasa fıyatına almış olurum.
ve orda hırslanıp nasıl alamam nasıl elim boş çıkarım deyip fiyatı 30a dayandırıyor hatta geçiyorlar.
oysa piyasadaki işleyen demir misali çalışır yürür vaziyette oluyorken neyı var neyı yok görebiliyorken
burdan tamamen kapalı kutu kontağını bile açıp km bilgisini bile bilmeden
çalışıyormu çalışmıyor mu eksik parçası varmı yokmu hiçbişey bilmeden piyasa fıyatına veya daha yukseğıne almış oluyorlar."
bununlada bitmiyor

günlerce eksik evrak tamamlamaya beceremeyip muameleciden destek almaya bu esnada çeşit çeşit harçlar vergilerle tanışan kişiler pişman oluyor ama artık vazgeçilmez noktadan olduklarından mecburen tamamlıyorlar.

gumrukten araç alınır tabiki.
alınacak araçlar :
ya piyasada bulunmuyan bir araç
ya hasarlı olup onarımı için gereken parçalar elinde mevcut ve kabiliyeti varsa
yada piyasadaki hurda değerinin bile yarı fiyatınaysa alınır.
en kötü parçalar hurdaya satarım diyebilmeniz için.

bu aracın piyasa değeri sanırım 80bin tl civarı

bunu 60bine alıp trafiğe çıkarmak için oldukça yüksek ekstra ödemeler ve bitmek bilmiyen işlemler yapıp
üzerine aracın hasarını onarıp bir nevi pert kaydı olan bir araca piyasa değerinin üzerinde sahip olmak
satmak istediği zamanda yine hasarından dolayı insanların yarı fiyatını bile vermediğini görmek ne kadar mantıklı?

iyi niyetle haber vermek adına burda bu tip duyurular yapıp konuya yabancı kişilerin gaza getrilmesine sebep olunuyor.
bırakın bilenler ilgisi olanlar zaten takip ediyor ve gereken makul teklifleri yapıyordur.
bulunmaz fırsatmış gibi burda reklam edip bilinçsizce ihaleye katılımı artırıp canların yanmasına sebep olmayın.

fotoları paylaşan arkadaş ve teklifini geçen arkadaş belkide ikiside burda duydu gördü ve orda birbirlerini yordular .
20küsürlerdeki bir aracı 3katına çıkarıp bir sonraki benzer aracın fiyatınıda artık minumum 50binlere çekmiş oldular.

size bir örnek vereyim

geçen sene 2 tane atv motor satıldı
ihale başlangıç fiyatı 2bin küsürlerdeydi
benzer atvler piyasada 3bin civarıydı zaten.
bilinmiyen duyulmuyan bir markaydı

uyanığın biri piyasa değerini öğrenebilmek için bu motorun fotosunu çekip ilan verdi bilindik siteye
ve elinde mal olmadığı içinde 15bin tl diyerek ilanladı.
daha sonra motorları görenler hemen araştırma adına googla markayı gördü ve karşılarına tek bilgi malum ilan cıktı.
vay be bizim motor 15bin tl ymişş dediler onlarca kişi.

haliyle ihalede fiyat 11bin tl ye kadar çıktı.

sonra biri hemen yatırıp seviçnle ödemesini yaptı diğeri geçte olsa uyandı ve teminatını yakmak zorunda kalıp ceza aldı.

çünkü motorlara plaka çıkarmak bile mümkün değildi projeleri olmadığı için.

lütfen gaza gelmeyin yok yerede piyasayı yükseltmeyin.

şimdi bunu alan kişi proje ile felan uğraşmayacak herhalde değilmi. Yaptırıp yoluna devam edecek.

menecer' Alıntı:
sahibi aracını bu halıyle satmak ıstese düz ducato fıyatını bıle veren cıkmazdı sanırım.
ve bu sürekli takipçileri tarafından yabancı gördükleri kişileri alıştırmamak için gaza getiriliyorlar.
hiç teklif vermiycekleri birşeye bile katılanların vereceği teklifi tahmin edip fiyatı şişirip taliplisinin elinde patlatıyorlar tabir yerindeyse.

"piyasada 20-30 arası , ben bunu en kötü 20ye alsam piyasa fıyatına almış olurum.
ve orda hırslanıp nasıl alamam nasıl elim boş çıkarım deyip fiyatı 30a dayandırıyor hatta geçiyorlar.
oysa piyasadaki işleyen demir misali çalışır yürür vaziyette oluyorken neyı var neyı yok görebiliyorken
çalışıyormu çalışmıyor mu eksik parçası varmı yokmu hiçbişey bilmeden piyasa fıyatına veya daha yukseğıne almış oluyorlar."
bununlada bitmiyor

günlerce eksik evrak tamamlamaya beceremeyip muameleciden destek almaya bu esnada çeşit çeşit harçlar vergilerle tanışan kişiler pişman oluyor ama artık vazgeçilmez noktadan olduklarından mecburen tamamlıyorlar.

alınacak araçlar :

bunu 60bine alıp trafiğe çıkarmak için oldukça yüksek ekstra ödemeler ve bitmek bilmiyen işlemler yapıp
üzerine aracın hasarını onarıp bir nevi pert kaydı olan bir araca piyasa değerinin üzerinde sahip olmak
satmak istediği zamanda yine hasarından dolayı insanların yarı fiyatını bile vermediğini görmek ne kadar mantıklı?

iyi niyetle haber vermek adına burda bu tip duyurular yapıp konuya yabancı kişilerin gaza getrilmesine sebep olunuyor.
bırakın bilenler ilgisi olanlar zaten takip ediyor ve gereken makul teklifleri yapıyordur.
bulunmaz fırsatmış gibi burda reklam edip bilinçsizce ihaleye katılımı artırıp canların yanmasına sebep olmayın.

fotoları paylaşan arkadaş ve teklifini geçen arkadaş belkide ikiside burda duydu gördü ve orda birbirlerini yordular .
20küsürlerdeki bir aracı 3katına çıkarıp bir sonraki benzer aracın fiyatınıda artık minumum 50binlere çekmiş oldular.

size bir örnek vereyim

uyanığın biri piyasa değerini öğrenebilmek için bu motorun fotosunu çekip ilan verdi bilindik siteye
daha sonra motorları görenler hemen araştırma adına googla markayı gördü ve karşılarına tek bilgi malum ilan cıktı.

sonra biri hemen yatırıp seviçnle ödemesini yaptı diğeri geçte olsa uyandı ve teminatını yakmak zorunda kalıp ceza aldı.

işi çok güzel özetlemişsiniz.

ATV örneğine bende şahit oldum iştanbuldaydı satış. Benim vereceğim max 4.00 TL idi araç 10 küsüra çıkınca çok şaşırmıştım.
Bende ilk ihalye girdiğimde bir pajero için cebimdeki paranın iki katına çıktım am Allahtan araç bana kalmamıştı :smiley:

Rıza bey mesajınız için teşekkürler.

Bu sayfalar sayesinde ihalelerden haberi olacak kişinin sayfalarımız içersinde bulunan diğer konulardan da haberdar olmasını ve okumasını bekleriz.
Beklemeliyiz.

Paylaşmak için kurulan platformumuzda yanlış yönlendirmeler olabiliyorsa da son karar alıcı ve/veya satıcı kişilerde olacaktır.

Bu sayfa açılmamış olsa sizde o güzel mesajınızı yazmamış olacaktınız bizlerde bilgilenmeyecektik.
ATV örneğini ilk kez duydum mesela.

Paylaşımlar için çok teşekkürler arkadaşlar.

Çok büyük ihtimalle bu aracın izolasyonu da ısınma nedeniyle büyük hasar görmüştür. Tamamen sökülüp yeniden yapılması lazım. :-\

şado' Alıntı:
arkadaşlar antalyadaki ducato karavanın ihalesine katıldım 61700 tl ye kadar çıktım sonra çekildim 61800 tl ye başkası aldı.tertemiz ve kıran kırana bir ihale oldu karavanın içinin yanmış fotolarını buradan sizlerle paylaşacagım.

Kıymetli insan, sen bu içi yanmış karavana 61 bin tl mi teklif ettin? Allah korumuş.

Hele bu fiyat vergi hariç fiyatsa, o parayı verene ne diyeyim?

Gerçi niye böyle yazdım ki? Para kişinin, ister sokağa atar ister on liralık malı 20 liraya alır.... ;D Dedim ama, için rahat değil. İnsanların alınterinin heba olmasına gerçekten gönlüm razı olmaz da o bakımdan.

Açık ihalleler çok şaşırtıcı

Yukarda bahsedilen ATV ihalasi olduğu gün. Birde eski model JEEP ahsap kaplamalı koldan vitesli araç vardı 198x model di sanırım. Araç 7 bin TL satış ile ihaleye çıkmıştı. iki kişinin çekişmesi sonra araç yanlış hatırlamıyorsam ya 27.000 TL yada 37.000 TL ye satıldı. normalde ihale artışları 100 - 100 olarak yapılırken o araç için rakamlar iki kişi arasında biner biner uçmuştu. Sanırım kolleksion için aldılar.

menecer' Alıntı:

bununlada bitmiyor

alınacak araçlar :

size bir örnek vereyim

Beyefendi biz bulunmaz fırsat vs. demedik, yaptığımız sadece orjinal bir aracı ilgili bölümde yayınlayarak belki birileri ucuza alırda faydalanır tarzı birşeydi.

Siz şimdi, kalkmış milleti gaza getirmeyin vs. tarzı bir yazı yazıyorsunuz.

İhaleye giren beyefendi bu aracı 40.000 TL'sına alsaydı o zaman ne diyecektiniz?

Buradaki herkesin olduğu gibi ihaleye katılanlarında akılları pekala başlarında ve verecekleri paralar kendi ceplerinden çıkıyor.

Bu sebeple olsa gerek ben sizin mesajınızı diğer üyeler gibi olumlu bulmuyorum.

Saygılar ..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri