İhalede Satılacak Ducato Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fantastic Light Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,464
Ynt: İhalede Satılacak Ducato Karavan

varsın' Alıntı:
Herkese iyi akşamlar. Müsadenizle Ferhat beyin verdiği yorum hakkımı kullanmak istiyorum. (Yaptığım yorum, şahsi görüşüm olup hiç bir bağlayıcı özelliği yoktur.) 1-Arcın model yılına ait FOB ihraç kıymeti tesbit edilir.(Bu kıymet müsteşarlığın ilgili gümrük idaresine bildirdiği / yoksa TR mümessilinin verdiği kıymet olabilir.) 2- Bu tesbit edilen kıymet aracın 2007 model olduğunu düşünürsek 0.4176 ile çarpılarak 2012 yılı kıymeti tesbit edilir.(Bu 0.4176 rakkamı ilk yıl için %20 diğer yıllar için %15 olarak azalan bakiyeler usulüne göre hesaplanır.) 3-Bu hesaplamaya 230.-€ navlun ve kıymetin %3 kadar sigorta ilave edilerek CIF kıymeti hesaplanır.(Bence CIF kıymetinden %35 hasarı düşülerek ÖTV matrahı tesbit edilmelidir)Çıkan kıymete % 130 oranında ÖTV ilave edilerek KDV matrahı bulunur bu matrahın %18 i kadar KDV ödenir
Netice olarak aracın 2007 yılı ihraç fiyatını 50.000.-€ dersek Bence hesaplama şu şekilde olmalıdır.
50.000x0.4176=FOB 20.880..-€+230(navlun)+626.4(sigorta)= 21.736.40€ CIF Kıymet
21.736-(%35 Hasar indirimi)=14.128.55€ Hasarlı CIF (ÖTV Matrahı)
Ödenecek ÖTV 14.128x1.3(% 130)=18367.-€
14.128+18367=32.496.-€ (KDV Matrahı)
Ödenecek KDV 32496.-x0.18(%18)=5.850 .-€
NETİCE: 18.367+5.850= 24.217.-€ x(TCMB Döviz kuru)=Ödenecek ÖTV+KDV dir
Bu hesaplama MAL BEDELİ hariç ödenecek yaklaşık bedeldir.Ciddi düşünen arkadaşların ilgili birimdeki yetkili arkadaşlara danışmasını şiddetle öneririm.Yıllar sonra sarı bir zarf alıp şoka girmelerini istemem. Ersin Erker herkese saygılar

3 kuruşluk aklım vardı , bu hesaplardan sonra artık oda yok..kim alıyorsa alsın hayrını görsün :D Bu arada sayın ''Varsın'' bilgilendirmeniz için teşekkürler.

Etiketler

Sayın Enver bey, maddi cephesi bir yana ihale ilanının 10 (özel hükümler) maddesinin C bendindeki Kara yolları uygunluk belgesi ALICIYA aittir cümleside bence düşünülmesi gereken ve en azından bilenlere sorulması gereken bir konu. Saygılarımla

TA2RX' Alıntı:
Bence sözlü olarak "geri çekilme" faslına çok itibar etmemekte fayda var. Bu da bir oyun olabilir :smiley:

Aman dikkat arkadaşlar.
Bu tarz yorumlara alınıp da şikayetçi olan birileri çıkabilir.

" Belki " kelimesini bol bol kullanalım yorumlarda.

Bu araç satın alınıp trafikten çekilmiş halde (daha sonra tescil edilebilir bi şekilde) bulundurulduğunda maliyeti ne olur aynı mıdır, kamyonet olarak alıp 5 yaşını geçince karavan projesi yaptırılıp trafişğe çıkarılabilir mi, bunu ilk düşünen ben değilim ;)

Araç kaça gitti bilmiyorum ama karavanı olan bir arkadaş alıp komple kupayı değiştirse herhangibir sorunla karşılaşırmıydı ? Merakımdan soruyorum.

TezzMertek' Alıntı:
Aman dikkat arkadaşlar.
Bu tarz yorumlara alınıp da şikayetçi olan birileri çıkabilir.

" Belki " kelimesini bol bol kullanalım yorumlarda.

"Olabilir" kelimesindeki "-ebilmek" eki güzel türkçemizin ihtimal belirten ekidir, dert etmeyin. Tıpkı yukarıdaki "çıkabilir" kelimesindeki "-ebilmek" eki gibi. :smiley:

İhaleden çekilen malum karavan 18.04.2012 tarihinde tekrar ihalede haberiniz olsun. ;)

Bu arada birde not ekleyeyim araç o zamanki ihalede 2009 model olarak görünüyordu, şimdi ise 2007 model olarak görünüyor.Model 2007 oldumu ötv yok.Bana sorarsanız bu karavan %100 gümrükten emekli veya emekli olacak birine ayrıldı arkadaşlar.İhtiyacım olsa gider aslanlar gibi kıran kırana ihaleye katılırdım. :smiley:

Fantastic Light' Alıntı:
İhaleden çekilen malum karavan 18.04.2012 tarihinde tekrar ihalede haberiniz olsun. ;)

Bu arada birde not ekleyeyim araç o zamanki ihalede 2009 model olarak görünüyordu, şimdi ise 2007 model olarak görünüyor.Model 2007 oldumu ötv yok.Bana sorarsanız bu karavan %100 gümrükten emekli veya emekli olacak birine ayrıldı arkadaşlar.İhtiyacım olsa gider aslanlar gibi kıran kırana ihaleye katılırdım. :smiley:

Hatta o kişi bu forumu okuyor bile olabilir ;D ;D ;D

Merhabalar,
Bu konuyu acaba Gümrük ve Ticaret Bakanına bildirsek (artık bakana mesaj gönderebiliyoruz) ne olur.
Belki birisi çıkar insanlara doğruyu anlatır, birilerini kayıranlarda cezasını görür.
Sayın bakanın adını yazınca mesaj gönder penceresi açılıyor.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Takmayın bu kadar,gerçekten emekliliğini karavanla geçirecekse bir başka deyişle karavanseverse varsın kendine ayırtmış olsun.Sonunda kim alırsa alsın karavanı aldım diyene hayırlı olsun demeyecekmiyiz :smiley:

Bu karavan neden reserve edilsin anlamadım araç satıştan çekilmemiş.
ihtiyacı olan gider ihaleye girer parayı bastırır alır.

Bir gariplik olduğu kesin

Bir önceki satışta aracın şasi nosu " F009000748-S "
Şimdiki satıştaki aracın sasi nosu " IVECOF1AE0481NA2060542215121144646 "
Acaba şasi bilgilerini yanlış yazıldığı içinmi ihaleden çekilmiş ? kaıt varsa bilemem.

whiteagle
Bu karavan neden reserve edilsin anlamadım araç satıştan çekilmemiş.
ihtiyacı olan gider ihaleye girer parayı bastırır alır.

Merhabalar,
Arkadaşımızın yorumu yukarda, bir önceki sayfada aynı aracın 2007 model olarak satılacağı bahsediyor.Malum 2007 olunca bazı vergiler fark ediyormuş.
Girip parayı bastırıp almak hiç kolay olmamıştır, ancak birileri (çok paralılar veya başkaları) istemezlerse parayı bastıran 10 liralık ürünü 50 liraya alır.Bilmem arkadaşımız ihalelere katıldımı.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR