İhalede Satılacak Ducato Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Fantastic Light Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,593
Ynt: İhalede Satılacak Ducato Karavan

Turgay bey paylaşım sitesindeyiz ama.

Lütfen birbirimizi kırmayalım.

Rıza bey mesajında konuyu açtığınız için size sitem ediyor görünse de bence bu konuya dahil olan tüm arkadaşlarımızı uyarmaya çalışıyordu.

Daha önce yazmış olduğum gibi böyle konular ve bu konulara gelecek olumlu ya da olumsuz eleştiriler, tüm üyelerimizin bilgilenmesi bakımından olumludur.

Konuya bir de bu açıdan bakmak gerek.

Etiketler

sözlerim yanlış anlaşılıyor ve neticesiz bir tartışmaya dönüşcekmiş hissine kapıldığımdan cevabımı siliyorum.
herkez özgür tabiki

sonuç olarak reklamı yapılınca ilgili ilgisiz herkez katılmaya çalışıyor kullanıcağından değil talep çokmuş alır satarım zihniyetiyle takibe başlıyor ve kendi kendimize gol atıyoruz.
emin olun teklif verenler içinde siteyi piyasa araştırması yaparken görüp müşterisi çokmuş diyerek katılanlarda olmuştur.
ve sitemizden katılan arkadaş onlar yüzünden bile alamış olabilir

arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyin.öncelikle şunu bilmenizi isterim. yaklaşık iki yıl önce değişen gümrük mevzuatına göre bu karavanın alıcısı binde 15 (927 TL) tellaliye dışında herhangi bir ücret (kdv,ötv.ardiye,harç) vs ödemeyecektir.aracın bedelini yatırıp üzerinde motorkaravan yazan gümrük şahadetnamesini ve fatura yerine geçen gümrük makbuzunu alarak aracı onardıktan sonra başka hiç bir belgeye(proje tip onay belgesi vs) gerek olmadan aracın ruhsatını motor karavan olarak alacaktır.karavanın değerine gelince bir arkadaş sağlamını 100 bin tl ye almak istiyor desem acaba bulabilirmi. araç bu kadar büyük yangın geçirmiş olmasına rağmen dış kabuğunda en ufak bir hasar oluşmamış ne kadar kaliteli bir izalasyonu olduğunu düşünün.ayrıca karavanun arka tarafında hasar daha az banyo kısmında ise hiç yok tesisatlarıda %90 sağlam 20 bin tl ye süper bir karavan olur alıcı arkadaşa hayırlı olsun.kazasız belasız kullansın.

Önceden Gönderdiğiniz resimlerde sanki içi tamamen yanmış gibiydi. Yorumlar sanırım oyüzden olumsuz oldu.
şimdiki resimler ve yorumunuz sonrası araç fiyatına gitmiş görünüyor.

Bence sonucu görmeden yorum yapmamak gerekir.Şimdi bu aracı alan arkadaş düşeşemi kondu yoksa biranlık hevesle zararmı etti.

şado' Alıntı:
... gümrük makbuzunu alarak aracı onardıktan sonra başka hiç bir belgeye(proje tip onay belgesi vs) gerek olmadan aracın ruhsatını motor karavan olarak alacaktır.

geçen sene şuan bindiğim grand chorekemi alırken bende öyle sanıyordum.
ama projesi uygunluk belgesi mtv tüvtürkü vs ödemeleri ve onaylatma işlemlerini tamamlamadan o ruhsatı adama vermiyorlar.
ben 2 muameleci 2 de mühendisten destek almak zorunda kaldım standart bir arazi aracı için.
araca sigorta yaptırmak bile çile haline dönmüştü.

trafik muayene olmadan plaka vermem diyor
tüvtürk sigorta olmadan onaylamam diyor
sigorta plaka olmadan poliçe kesmem diyor

başka yandan ise

tüvtürk mtv yatmadan onay vermem diyor
vergi dairesi plaka olmadan vergi tahsil edemem diyor
plaka muayene olmadan plaka vermem diyor

sonuç olarak ağustosta aldım aracı şubatta trafiğe çıkarabildim.

bas kontağa çek trafiğin önüne tak plakanı ver elini yaylalar yollar değil yani.

bu işlemler esnasında kaç defa çekici ücreti ödediğimi hesap edin
istanbul düzce mekik dokudum resmen

menecer' Alıntı:
geçen sene şuan bindiğim grand chorekemi alırken bende öyle sanıyordum.
ama projesi uygunluk belgesi mtv tüvtürkü vs ödemeleri ve onaylatma işlemlerini tamamlamadan o ruhsatı adama vermiyorlar.
ben 2 muameleci 2 de mühendisten destek almak zorunda kaldım standart bir arazi aracı için.
araca sigorta yaptırmak bile çile haline dönmüştü.

trafik muayene olmadan plaka vermem diyor
tüvtürk sigorta olmadan onaylamam diyor
sigorta plaka olmadan poliçe kesmem diyor

başka yandan ise

tüvtürk mtv yatmadan onay vermem diyor
vergi dairesi plaka olmadan vergi tahsil edemem diyor
plaka muayene olmadan plaka vermem diyor

sonuç olarak ağustosta aldım aracı şubatta trafiğe çıkarabildim.

bas kontağa çek trafiğin önüne tak plakanı ver elini yaylalar yollar değil yani.

bu işlemler esnasında kaç defa çekici ücreti ödediğimi hesap edin
istanbul düzce mekik dokudum resmen
Kusura bakmayın fakat benim tepki gösterdiğim konuda yazdığınız düşülen hatalara kendiniz düşmüşsünüz gibi geldi bana.

ben bilerek aldım bunların gerektıgını bılıyordum ama 1 seferde hallerım derken defalarca gıdıp gelecegım hesapta yoktu

Memleketimizde karavan imalatçılığının önündeki sıkıntılar (imalat kalite-fiyat dengesizliği), yurt dışından karavan getirmenin hayal bile edilememesi, hepimiz böyle bir ilan karşısında heyecana düşürdü. Benim de ilgilenecek vaktim olsa bu aracın peşine düşerdim. Aracın ihale değeri biraz üstüne çıkmış ama yapıldıktan sonra bu araç çok kısa sürede 100.000 liranın üstünde bir değerden satışa çıkacaktır.
Bana göre ihalede 40-50 bin lira arası değerden alınırdı. Alan kişi sonrasında yaşadıklarını da buradan bizimle paylaşsa hepimiz güzel bir tecrübe hakkında bilgi sahibi olurdu.
Bilgilerini burada bizimle paylaşan dostlara teşekkür ediyorum. Paylaşılanların tümünün çok faydalı olduğu kanısındayım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR