İbiş Keyfi Nedir? Ne Değildir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mayıstosböce Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 180
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 80,725
Ynt: İbiş Keyfi Nedir? Ne Değildir?

ABD yönetiminin Türkiyede giderek yayılan ibiş keyfinden son derece rahatsız olduğu ve bu rahatsızlığı diplomatik kanallardan Türk yetkililere bildirdiği açıklandı...

Kaynak: Wikileaks

Etiketler

ibişler bunu duymamış olsunlar yoksa onların memleketini ibişhaneye cevirirler.bir an önce bu dilecelerini daha kimse görmeden geri ceksinler..yoksa beşinci caddehin adı diziz İBİŞ sitrite olarak tekamül eylerik.biline.

drares' Alıntı:
Madem ki benim tam tamına tarife uyan ibiş keyfi fotoğrafım yok ben de hemen acilen çektiririm :D :D :D
Buyrun beyler tanıma uygun vesikalık ibiş keyfi fotğrafı :D :D :D
[attachment=1]
Not: ne yaptıysam bu fotoyu döndürmeyi beceremedim. Bilgisayarım "görmek isteyen başını yana çevirsin!" komutunu verdi. :D :D :D

Haşmet abi çok güzel bir fotoğraf olmuş ama şu var sırf fotoğraf çektireyimde benimde ibiş keyfim olsun demekle olmaz bu fotoğrafın arazide deniz kenarında v.s olması gerekiyor,fotoğrafa bakınca alıp bizi oralara götürmesi lazım ;) bu kuralıda ben koydum ;D fotoğrafı çevirdim boynum ağrıdığı için fotoğrafa bakamıyordum ;D

Fotoğraf-0056.jpg

Madde 1-başkasının yaptığı ibiş keyfinin fotoğrafını koymayın.

Mehmet Bey madde 1 i ihlal ettiniz,ayrıca malesef ayaklar suda olsa da ibiş keyfi olmaz dediğimiz gibi ayaklar yada vücudumuz yere paralel olacaktır.

Haşmet olay tamamdır.

Şeref bey gerçekten çok güzel aynı sayın Egeli gibi

ABD yönetiminin Türkiyede giderek yayılan ibiş keyfinden son derece rahatsız olduğu ve bu rahatsızlığı diplomatik kanallardan Türk yetkililere bildirdiği açıklandı...

Kaynak: Wikileaks

Haldun dur bakalım daha herşey bitmedi bu yüzden erken konuşamıyorum,daha gizli emellerimiz(insanları İnsel in hatırlatmasıyla flaneur tarzı yaşama yaklaştırmak) ayrıca gezenbilir içinde ki gizli destekçiler ve İsviçrede ki gizli hesaplarımız hakkında yazı çıkmadı onlarda çıkmazsa yırttık.

İbiş keyfi ile flanörlük ne kadar uyuşur bilmiyorum. Bir kent biri doğa avaresi olmayi gerektiriyor.
Bulent eminim gelistirdiği strateji içinde bir neden sonuc iliskisi kurmustur.
Yine de ortami bos birakmamak icin;
http://gurselkorat.blogspot.com/2008/10/flneur.html

:D :D

(Bence Bulent, Walter Benjamin'in doğa versiyonu olabilir. Doğa ve insan üzerine yeni teoriler gelistirecek gibi duruyor.)

İnsel senin yazından sonra bende Gürsel korat ı okudum.Sonra http://www.sosyalarastirmalar.com/cilt3/sayi11pdf/sevim_bilgen.pdf bunu okudum ve bir kaçtane makale.

Benjamin’in Baudelaire odağında dile getirdikleri, onun “flâneur” kavramına bakışını ortaya
koyması açısından oldukça önemlidir. Benjamin’in temel kavramlarından biri olan “flâneur”ün
Fransızcadaki anlamı “avare gezinen”dir. Aynı zamanda, yaya olarak dolaşırken çevre izlenimleriyle
düşünce üreten kişi anlamını taşımaktadır.

Şöyle bir paragraf ta var sosyal araştırmalarda ki o makalede;

Benjamin’e (1990) göre, “flâneur” tipini yaratan Paris’tir ve Paris türlü yaşamlarla dolu bir
peyzaja dönüştürülmüştür. Bu kent, “flâneur’ün önünde bir peyzaj olarak açılmakta ve onu oda gibi içine
almaktadır. Bir yanda her şeyin ve herkesin kendine baktığını duyumsayan bir kişi, diğer yanda
bulunması tümüyle olanaksız bir kişilik saklıdır. Bu, “flâneur” olarak gezinmenin yarattığı bir çelişkidir.
“Flâneur”ün gezdiği caddeler, kitlenin konutudur. Kitle, her zaman tedirgin ve devinim içindedir.
“Flâneur”, kitlenin tüketime çağrıldığı piyasanın gözlemcisidir. Bu anlamda “flâneur”, “kapitalistin,
tüketicinin imparatorluğuna göndermiş olduğu bir keşif yolu” olarak tanımlanmaktadır.

Ben burada ki avere dolaşan ve izlenimleriyle düşünce üreten kişi olarak kendimi flenaur olarak görüyorum,her ne kadar çevre ile kent i kast etsede ben de sonuçta kentte yaşıyorum.
He şu da var doğada yaşarkende aynı izlenimle fikirler üretiyorum ,bu da felsefenin doğasında olan bir şey o zaman bizde doğada avare gezinerek fikir üretenlere bir isim bulalım.

İbişizm,ibişçilik ;doğada avare avare dolaşırken çevre ile etkilenip fikir üreten kişiler.Bu kişiler şehirde yaşayıp kaçışlarını kent e,avm lere değilde doğaya yapmaları.
Doğada gezerlerken belli kurallara uymaları yatış pozisyonları,yemek çeşitleri,kendi gibi bireylerle ilişkilerinde asosyalliklerini korumaları.
Daha çok güvenlik için bir arada olmaları ve bu grupların çok büyük olmaması.
Minimalist yaşam tarzları.
Keyif e çok önem vermeleri.
Bunları uygulamak için en teknolojik aletlerden faydalanmaları.
...

siparriş ile ibiş olmaz olaya hile katmayalım.sonradaan ibiş olunmaz.(espiri olarak kabul edin.kusur saymayalım).iyi ibişlemeler.ve iyi haftalar.

mayıstosböce' Alıntı:
Ben burada ki avere dolaşan ve izlenimleriyle düşünce üreten kişi olarak kendimi flenaur olarak görüyorum,her ne kadar çevre ile kent i kast etsede ben de sonuçta kentte yaşıyorum.

Bu fleanur lük sanırım evinden max. 5 km çaplı bir mesafede avare avare dolaşmakla edinilen bir statü... :D

hintlerin AVAREMO uSU CİLYETjilet teyze VE ROMEUSU bizim bilmem neyimiz bunlara ne kadar uyar.

Ne yalan söyleyeyim, ilk kez duyuyorum "flanör" denilen tanımlamayı... "La Bohem" in modern ya da teknolojik versiyonu olarak düşünmeye çalıştım ama olmuyor...

"Rejisör sandalyesi mi, şezlong mu, güneş paneli mi, jeneratör mü, jel akü mü, fiamma mı, thetford mu?..." diye düşünüp durduğumuz ve var olan çalışma alışkanlıklarımızı sürdürdüğümüzz sürece, ne ibiş keyfi, ne karavancılık ne de yaşam tarzlarımızla örtüşmeyecektir. Ama aylık 3 -5 bin TL. kira gelirim olsa ben "planör" olurum, başka mevzu... :D

taiga' Alıntı:
Bu fleanur lük sanırım evinden max. 5 km çaplı bir mesafede avare avare dolaşmakla edinilen bir statü... :D

Hakkım yeme Haldun geçen gün 60 km gittim ya.Hem de taşta sucuk yapmak için hammadde almaya.

Cem bohem hiç değil ama senin dediğin olursa bende planör olurum gerçekten :D
fsirin' Alıntı:
Şimdi teşhisi koydum. Ben fena halde "ibişist" olmuşum. Tedavisi malesef yok. ;D :D :D

En güzeli Ferhat ,maliyeti sıfır,keyfi parayla ölçülmez ;D

ağbimin ibiş keyfi fotoğrafı var, yayınlamışsınız :smiley:
benim bir tane böyle fotoğrafım yok :mad: :mad: :mad:

ibiş keyfi 3.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

SON KONULAR

Geri