Arkaya 190x190 ranza şekline yatak planlıyordum, Yatak kısmını 190x150 cm, devamında da kapı tarafına 180 veya 185x80 cm lik bir ranza konumlandırıp yanına yine mutfağı yerleştireceğim. Tabii ki ozaman tuvelettin 110x80 cm lik banyo teknesini söför arkasına konumlandırmam gerekiyor. yatağın altındaki 300 LT lik su deposunu arka alt stepne kısmında gri su deposunun yanına konumlandırmaya karar verdim. Ölçüleri uzunluk 116 cm x yükseklik 45 cm x en 80 cm.. iki depo bu lana rahat rahat sığıyor.. Bu şekilde arka yatak altında depolama alanım ciddi şekilde artacak.. Ayrıca aküleri 200 amper 6 adet yerine 100 amper 8 adet almam durumunda ölçülerin küçülmesinden ötürü yandaki alt depoya sığma durumu da var. Bakalım.. Ölçüm biçime göre yerleşim hala net değil.. Mutfağı o bölgeye yerleştirmek dışında aslında çokda alternatifim yok.. Giriş kısmında motor yükseltisinin üzerine bir yerleştirme yapamıyorum. Çünkü motorda bir sorun olduğunda bu kısımdaki kapak açılarak motora müdahale yapılabiliyor. 27 cm lik motor yükseltisi eşiği ne yazık ki girişte kalmak zorunda kalacak.. Yoksa mutfak çok küçülecek..Kolay gelsin. Güzel araçmış. Yalnız mutfagı oraya yerleştirince her giriş çıkışta 27 cmlik eşik atlamanız gerekecek ve mutfagın ucunu kullanırkende engel olacak.
TSE bilgisinde orjinal koltuk tanımının aracın üzerinde olanlar olduğunu düşünmüyorum.Aracın son hali bu şekilde.. Araçta kullanmayacağım koltukları çıkardım. Sağda önden bakıldığında çıft sıra olarak duran koltuklar bir sıra arkaya konumlandırılacak. Yani öndeki koltuk bir arkaya alınacak. Ters duran koltukda araya masa konulduktan sonra masaya bakacak şekilde konumlandırılacak. TSE aracın orjinal koltuklarının mevcut yerlerinde olmasını istiyormuş. Bu nedenle şimdilik yeni koltuk almak yerine mevcut koltukları kullanacağım. Ancak daha sonra daha kullanışlı otobüs koltuğu almayı planlıyorum..
Tekrar merhaba.. Şimdiden size hayırlısı olsun.. Aracın yapım süreci devam ediyor.. Şuan azda olsa bir gecikme olacağı görünsede yapım süreci devam ediyor.. Aracın Ay sonunda önden giriş tarafındaki ilk cam ve devamında kapı tarafında en arkadaki cam ve onun kaşısında bulunan yatak odası ve tuvalete denk gelen yerdeki camları söktürdüm, galvanizli cam ile kapattım.. Elimdeki 80x40 lık camı girişte mutfak kısmına, geri kalan 3 tane 40x20 lik camlarıda diğer galvanizli sac ile kapatılan sacların olduğu yerlere taktırdım. Camların ve profillerin tüm çevresine sam silikonu içten ve dıştan tüm alanlara çekildi..Selamlar,
Ben de Izmir'deyim ve M23 ile bir maceraya atilmaya hazirlaniyorum. Simdiye kadar ki calismanizi zevkle takip ettim. Temmuz'dan bu yana bir gelisme oldu mu diye de merak ettim dogrusu. Bir de anlastiginiz ustadan memnun musunuz?
Aracı yapan kişi zaten Serdar beyMerhabalar Çanakkale'den hikmet dikili devlet hastanesinden levent hocam kolay gelsin inşallah istediğin gibi bir karavan olur.Dikili sanayide serdar usta malum EFSANE KARAVAN istersen birde onla tanış derim.tanıdığım kadarı ile çok yardım sever ve karavan dostu bir abi.bende arayış içindeyim bu tür bir araç için kolay gelsin iyi çalışmalar