yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Bu tarz motokaravanları pek seviyorum. İçinde uzun süre yaşamak için ilerde düşünebilirim ben de...
Şuan için sadece elektrikli 2 cihazım mevcut..Doktor Bey,
Elektrik tüketecek cihazlarınızı marka, model varsa tüketim bilgisi ile yazın, basit bir hesap yapmaya çalışalım.
aslında 2 ve 4 yaşlarında küçük çocuk, 4 kişilik bir aile olmasak büyük araç düşünmezdim.. İlk olarak ducato, iveco daily, ford transit, citroen jumper, Volkswagen Crafter bakıyordum.. ancak fiyatları covid19 ile birlikte iyice yükseldi. Panelvana koltuk ekletmez zor olduğundan uzun süre minibüs aradım. birlikte görev yaptığım mesai arkadaşımın ducato 15 m3 aracında arkadaki yatağın durumunu görüp en arkanın ranza haline gelmiş halini düşünüp (ki onlar 2 kişi, onlar için son derece yeterli bir araç) bana göre dar olacağını göz önüne alınca daha geniş bir araç bakmaya başladım.. İç ferahlığı yani yaşam alanının daha geniş olması nedeniyle Midibüs yani ruhsatta otobüs sınıfına döndüm.. Isuzu, Iveco, Otokar sultan, Temsa prestij bakmaya başladım.. Tabii bu araçlar otobüs olarak geçiyor.. D ehliyetle kullanılıyor. Ağırlıkları ve yakıt gideri diğerlerine göre çok daha fazla.. ancak yukarıda da bahsettiğim gibi yaşam alanları daha geniş..Bu tarz motokaravanları pek seviyorum. İçinde uzun süre yaşamak için ilerde düşünebilirim ben de...
Fırın, otomatik uydu anteni, mikro dalga, kahve makinesi, kettle, sinek kovucu, bilgisayar vb kullanacak mısınız?Şuan için sadece elektrikli 2 cihazım mevcut..
1-LG F8K5XNK4 A+++ 2 kg 700 Devir Çamaşır Makinesi 220 v amper değerini bilmiyorum
2-Next YE-22020KT HD 22" 55 Ekran LED Televizyon 12 v mevcut aldıklarım
Almayı planladıklarım ise;
1 -Uğur UES 273 D2K A++ 273 lt Statik Buzdolabı 220 v Enerji tüketimi 0,47 kWh/24h
2- 12 v hidrofor
3-LED lamba en az 4 adet, büyük ihtimalle şerit led şeklinde..
başka bir ihtiyaç çıkar mı şuan için bilmiyorum.. amper değerlerini bilmiyorum..
Belirtmeyi unutmuşum.. Neta MBA28 Mobil Araç Karavan Uydu Anteni aldım. Fırın, mikro dalga, kahve makinesi duşunmuyorum.. kettle, leptop kullanabilirim.. Mümkün olduğunca başka ek elektrikli cihaz kullanmayı düşünmüyorum..Fırın, otomatik uydu anteni, mikro dalga, kahve makinesi, kettle, sinek kovucu, bilgisayar vb kullanacak mısınız?
12V aydınlatma vb yazdığınızdan fazla miktarda hem içeride hemde dışarıda kullanırsınız, bilginize.
Doktor Bey,Belirtmeyi unutmuşum.. Neta MBA28 Mobil Araç Karavan Uydu Anteni aldım. Fırın, mikro dalga, kahve makinesi duşunmuyorum.. kettle, leptop kullanabilirim.. Mümkün olduğunca başka ek elektrikli cihaz kullanmayı düşünmüyorum..
Davut bey merhaba. Buzdolabı için dönüşüm yapan bu firma artık faal değil. Yerine kadar gidip baktım ve ne web siteleri ne de telefonları aktif değil. Bilginize..
Bilmem karavanda çamaşır makinasını bir yerde mi gördünüz, birisi mi tavsiye etti yoksa sadece sizin fikriniz mi ? Kurumu için yapacağınız harcama ve vereceğiniz zaman, sizin gibi yakında çocukları için yaz tatiline bağlı olacak karavancılara avantajından çok sorun getirmeli ?
Makinanın kaplayacağı hacıma, hani dışarıda yıkattırmasanız bile, 3-4 haftalık yaz tatillerinizde kullanacağınız giysilerin sığabileceğini düşünüyorum.
Solar panel ve akü kazancınızdan bahsetmedim bile.
Hatta ısıtıcı bile gereksinim görülmesine kadar ertelenebilir bir alet konumunda.
Eşimle bana 40 litrelik buzdolabı hakkıyla yetiyor ve inverterimiz de yok diyerek kafanızı daha da karıştırarak şimdi sizinle papaz olmayayım..
Kısaca karavanı ev alışkanlıkları üzerinden tasarlamamak faydanıza olmalı ?
Kolay gelsin Levent bey..
...
Bilmem 12V buzdolabı çevirimi için aşağıdaki adres hala geçerli mi ?
ATOM ELEKTRİK ELEKTRONİK İMALAT TAMİR İLETİŞİM İÇ VE DIŞ TİCARET
1. Sanayi Sitesi 2840 Sokak No:23/A-201 Çamdibi -İZMİR
TEL: +90 (232) 433 70 81 - 433 70 86 - 449 92 93 | FAKS: 449 13 62
Sadece eşim ve ben olsak sorun değil.. ancak 2 ve 4 yaşında 2 kızınız varsa ve de yemekleri kendileri, üst başlarıyla birlikte yiyorlarsa çamaşır makinesi ne yazık ki gerekiyor.. Bazıları için su ısıtıcısı, çamaşır makinesi, televizyon, uydu anteni hatta aki ve güneş enerjisi şart olmaya bilir ancak bu ihtiyaçlar göreceli bir kavram.. kişiden kişiye ihtiyaçlar değişebiliyor.. LG nin çamaşır makinesi 220 v, ancak yıkama kapasitesi 2 kg, yani az olsada çocuk kıyafetlerini az ısıda bile olsa yıkayabilecek kapasitede.. Enerji Sınıfı: A+++.. Tabi bu olsada İnverter olarak bana 3000 v vede daha yüksek akü kapasitesi olarak dönmekte.. Ürün Boyutları (Y x G x D): 36 x 60 x 65 cm.. Aracım Otokar Sultan 145S.. arkada bazalı olmasını planladığım 200x150 cm yatağın altında yeterli miktarda yere sahibim. buraya konumlandıracağım...
Bilmem karavanda çamaşır makinasını bir yerde mi gördünüz, birisi mi tavsiye etti yoksa sadece sizin fikriniz mi ? Kurumu için yapacağınız harcama ve vereceğiniz zaman, sizin gibi yakında çocukları için yaz tatiline bağlı olacak karavancılara avantajından çok sorun getirmeli ?
Makinanın kaplayacağı hacıma, hani dışarıda yıkattırmasanız bile, 3-4 haftalık yaz tatillerinizde kullanacağınız giysilerin sığabileceğini düşünüyorum.
Hatta ısıtıcı bile gereksinim görülmesine kadar ertelenebilir bir alet konumunda.
Eşimle bana 40 litrelik buzdolabı hakkıyla yetiyor ve inverterimiz de yok diyerek kafanızı daha da karıştırarak şimdi neme lazım sizinle papaz olmayayım..
...
Doktor Bey,Evet, Büyük buzdolabı derken 200 LT civarında olacak diye planlıyordum ancak şimdi verimlilik konusu işin içine girince bu sefer 100-150 lt civarına boyutu düşüreceğim galiba.. henüz buzdolabını netleştirmedim.. Başka bir sayfada belirttiğim gibi ya hazır 12 v dönüşümü yapılmış ancak çin mali olmayan komprüsörlü buzdolabı alacağım veya buzdolabını alıp izmirde dönüşüm yapan firmalardan birisine çin mali olmayan büyük ihtimalle kore veya italyan malı komprösör taktıracağım.. Ancak suan taktırsam bile aracın içinde henüz çalışmaya yeni çalışacağım için yer sorunum olacağından buzdolabı alım işini erteleyecek gibi görünüyor.. Buzdolabı dışında ısıtıcıda olacak tabii bunu belirtmeyi unutmuşum.. Isıtıcı fiyatlarıda cep yakacak gibi görünüyor. webasto ciddi pahalı.. yerli üretim Dai Shava S4 benim aracım için yeterli olacak gibi.. ancak onunda pek ucuz olduğu söylenemez..
Dün güneş enerjisi ve akü sistemi için İzmir Karşıyakadaki Babligoo ya aracı götürdüm. Bu arad ehliyeti aldıktan sonra ilk defa aracı kullandım.. yaklaşık 200 km dan fazla yol gidip geldim.. Araç yüksek olduğundan otoyolda Rüzgarlı havada dikkatli kullanmak gerekiyor...Arada araç yüksek olduğundan rüzgarı hissettiriyor ..
Babligoda yer için ölçüm yapıldı. Yukarıda tamda arka-ortada klima olduğundan ön hekiyle klima arasındaki 175 cm lik boy, 200 cm en olan kısma panelleri konumlandıracağım.. 2 tane panel ancak sığacağı yer var.. 2 tane Lexron 330 v güneş paneli, Çamaşır makinesi sebebiyle 3000 w inverter olacak.. Aküler için ayrıca hesaplama yapılacak.. Akü ve elektrik sistemleri için giriş tarafındaki altön depoyu kullanmayı planlıyorum. Aracın içine akü ve diğer elektrik tertibatını sokmayacağım. Araçta 220 ve 12 v sistem olacak. Ayrıca dışardan elektrik alabilecek ve aracın mevcut 24 v aküsünden de yani araçtan da yaşam aküleri şarj olabilecek.. Babligo yetkilileri bugün sistemin ayrıntılarını ve tekliflerini iletecekler..
@Doğrucu Davut , Levent bey ile beraber oluşturduğumuz ayrı bir paylaşım grubumuzda benzer kafa karışıklığını ben yapıyorum. Yakalarsa önce beni yakalar siz rahat olun..
Eşimle bana 40 litrelik buzdolabı hakkıyla yetiyor ve inverterimiz de yok diyerek kafanızı daha da karıştırarak şimdi neme lazım sizinle papaz olmayayım..
...
Mesut Bey, bu gün Gökhan Atom bey ve işyerini çok araştırdım. İzmir Kamp ve Karavan derneği sayfasında bir paylaşımda vefat etmiş olduğunu öğrendim. . Üzücü bir haber oldu..
...