.
UV ışığı gören temiz su sistemlerindeki yeşil yosunlar ile yine suyun içindeki eser miktardaki demiri metabolize edebilen bakterilerin oluşturduğu jel yapılı biyolojik filmden, kahve renkli pas tabakalarından kurtulmak ve bu bakterilerin üremesine mani olmak için, sezon başlarında klor dioksit kullanılabilir.
Gri su sistemleri haliyle bu açıdan daha sorunlu ve daha fazla doz klor dioksit gerektirebilmekteler.
KLORDİOKSİT, Türkiye geneline sıvı klordioksit ve toz klordioksit satışları yapmaktayız. En uygun klordiksit fiyatları ve ücretsiz kargo ile teslimat.
www.trakyaklor-klorlama.com
Makro açıdan ise kolay donabilen hayvani yağlarla beraber saç ve bulaşık artıkları sorun yaratmakta. Bunlar için de başta mekanik metod olmak üzere, karbonat+sirkenin yardımı olduğu söyleniyor.
Bence gri su depoları boşaltım debisini farkedilir derece değiştirmedikçe, temiz su depoları gibi periyodik bakıma gerek göstermemeliler ? Su iletiminin yeterli olduğunu düşündüğüm karavanımda 30 ayı oldukça geçen aktif kullanım zamanı sonrasında bile, daha bu noktaya ulaşmadım.
Gri su depolarında marka karavanlarda bile rastlanan kokuya ise yer darlığı yüzünden tercih edilen kısa boylu karavan sifonlarındaki az miktardaki suyun kuruması veya hareketteki kaybı sebep olmakta. Önlem olarak lavobo ve duş teknesinin kullanılmadığı zamanlar tıpa ile kapalı tutulması yararlı oluyor.
Karavanımın satıcısının açıklama ve önerileri bu yöndeydi.
Karavanların uzun müddet kullanılmadığı zamanlarda, deponun boşaltılıp, tahliye musluğunun küçük böceklerin girmesini önlemek amacıyla tülbent veya ince tel örgü ile kapalı ama vanasının açık bırakılması önerilmekte. Sanırım yeterli zaman beklendikten sonra musluk tekrar kapatılabilir.
Ben sonucunu bilmesem de sezon bitiminde elimde varsa bir ölçü sıvı tuvalet kimyasalı atmaktayım.
Eğer beklendiği üzere temiz su depolarınızda el ile mekanik temizliğe olanak verecek büyüklükte ekstra bir giriş varsa, senede bir kere, bezle bile olsa içini silmek yararlı olurdu ve zaten bu da önerilmekte.
Forumda sıklıkla Avrupa standartlarından dem vurarak “Gereksiz işler uzmanı”
sıfatını kazandığımın farkındayım ama bazılarımızın çağdaş karavan yaşamından bahsetmesi umarım pek de yararsız sayılmamalı ?
Bu kadar karavanı bu kadar nöbete sığdırabilmeniz büyük başarı.
Umarım hanımınızdan da söz işitmiyorsunuzdur ?
Benim emekli olduktan sonra yaptığım ilk iş, ev nöbetlerimde çaldığında tüylerimi diken diken eden telefonumun zil sesini değiştirmek oldu.
...
Sanırım iki ayağınızı bir pabuca sokmaya çalıştığınız bu günlerde, arka görüş kamerası için açtığınız başlığı unutmuş olmalısınız ?
Millet görüşlerini yazmak için çırpınıp duruyor.
Muhteremleri ihmal etmeyin derim.