Hudoff Muhabbet Köşesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lynx255 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,259
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 222,262

Etiketler
Ynt: Hudoff Muhabbet Köşesi

JUNİOR' Alıntı:
hoş bulduk Uğur
pazar tamam di mi görüşüyoruz umarım
ama sonradan kaybetmeyelim birbirimizi ;D rivadaki gibi
Abi sen bizim gibi değilsin daha durgunsun biz yarışları izlerken herkes birbirine bakıyor acaba ne zaman çıkacağız geziye diye biz bir saat bakar kaçarız genelde ekip izlemekten çok yaşamayı seviyor ben dahil ;)

gezin tabi de ben zaten gezenbilir gurubunda offroad gezisi var programda demek istemiştim yani bireysel değil de koca bir gurupla gezeriz diye ::smiley:

JUNİOR' Alıntı:
gezin tabi de ben zaten gezenbilir gurubunda offroad gezisi var programda demek istemiştim yani bireysel değil de koca bir gurupla gezeriz diye ::smiley:
Abi grup ne kadar büyürse sıkıntı okadar artıyor listede 50 araç olur grubun başı ormandan çıkarken sonu yeni girer :smiley:

JUNİOR' Alıntı:

Arman abi gezenbilir gezi programı nedir ben göremedim sadece tanışma ve mini parkurdan (araçlarımızı deneme amaçlı ) bahsediliyor

haklısın dinçer gidince göreceğiz ben de bilmiyorum tam oılarak

hasan
ben sabah 9 da maslak oto sanayide shell benzincide olacağım
orda tarık ben selçuk ve serkan
3 duster 1 dicovery toplam 4 araç yola çıkacağız
belgrat orman içinde maceralı bir yolculuktan sonra çiftalan yoluna bağlanacağız
gelmek isteyen sabah orda olsun
link aşağıda inceleyin
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=99164.msg1293551#msg1293551

HUDOFF Kelimesi üzerine küçük bir internet araştırması;
Elbette HUD kelimesine ilham kaynağı olarak, grubun ilk kez gerçekleşen toplantısına katılanların adlarının baş harfleri kullanılmıştır. Fakat bu grubumuzun yalnızda üç kişiden oluşacağı manasına gelmemektedir. Bununla ilgili örnek olarak, isim yapmış büyük firmaları gösterebiliriz; Bu firmalar genellikle kurucularının isimleri ile anılmaktadırlar ve sonradan ortaklığa giren hissedarlar da bu durumu aynen muhafaza etmektedirler. Burada her yeni gelen arkadaş bizim için çok değerli sayılmaktadır. Gruba üyeliğimiz gönül bağıyladır. ;) Amacımız ortaktır...

Dünya Dillerinde “HUD” Kelimesi;
Arapça (هود): Başlık, Kukuleta
Arnavutça: Başlık, Kukuleta
Belarusça (Гуд): Başlık, Kukuleta
Bengalce (হুদ): Başlık, Kukuleta
Bulgarca (Худ): Başlık, Kukuleta
Danca: Cilt
Farsça (هود): Başlık, Kukuleta
Galce: Büyü
Hintçe (हुड): Başlık, Kukuleta
İbranice (הוד): Görkem
İngilizce (Hood): Başlık, Kukuleta
İsvecçe: Cilt
Litvanyaca: Başlık, Kukuleta
Malezya Dili: Başlık, Kukuletalık
Norveçce: Cilt
Rusça (Худ): Başlık, Kukuleta
Sırpça (Худ): Başlık, Kukuleta
Slovence: Ağır
Tamil (ஹுட்): Başlık, Kukuleta
Teligu (హుడ్): Başlık, Kukuleta
Ukraynaca (Гуд): Başlık, Kukuleta
Urduca (حد): Limit
Arapça (حد): Uç
Baskça (Hood): Başlık, Kukuleta
Cebuano (Hood): Başlık, Kukuleta
Filipince (Hood): Başlık, Kukuleta
Gürcüce (Hood): Başlık, Kukuleta
Haiti Creole Dili (Hood): Başlık, Kukuleta
Hmong Dili (Hood): Başlık, Kukuleta
Japonca (フード): Başlık, Kukuleta (Fūdo)
Javanese (Hood): Başlık, Kukuleta
Korece (후드): Başlık, Kukuleta (Hudeu)
Laoca (Hood): Başlık, Kukuleta
Latince (Hood): Başlık, Kukuleta
Malezya Dili (Hood): Başlık, Kukuleta
Malta Dili (Hood): Başlık, Kukuleta
Slovence (Hood): Başlık, Kukuleta
Svahili (Hood): Başlık, Kukuleta
*Kukuleta: Aslen İtalyanca bir kelimedir. Tüm dünya dillerine aynen geçmiştir. Soğuktan korumak amacı ile başa giyilen eşya, başlık.

Görüldüğü üzere neredeyse tüm dünya dillerinde, ufak tefek değişiklikler haricinde, “HUD” kelimesi Kask, Miğfer, Başlık manalarına gelmektedir..
Ayrıca kelimenin İngiliz dilinde ki etimolojisine baktığımızda:"husk of a seed," late 14c., of uncertain origin; perhaps related to hood (n.1). şeklinde bir açıklama görmekteyiz. 14. yy geç dönemine kadar bu kelimenin “Çekirdek Kabuğu” manasında kullanıldığını söyleyebiliriz. Kesin olmamakla birlikte “Hood” kelimesine dönüştüğü düşünülmektedir. (Koruyuzu zırh, başlık, miğfer vb. gibi)
Tahminlerimiz doğrultusunda, yine İngilizce gibi bir çok Hint-Avrupa dil ailesine ait diller içerisinde ki “Head (Baş)” ve türevlerinin kökeninde de Farsi “Hud” kelimesi yatmaktadır..

:eek: :eek: :eek: :eek: bu nasıl bir araştımacı gazetecilik yaw uğur dündar bile az kalır yanında :D

Hudoff

image.jpg

Kimse yapıştırmadı herhalde stıckerları Yapıştıralım paylaşalım arkadaşlar böyle olmuyor bak :mad:

image.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,593
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR