Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,377
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

noexit' Alıntı:
Merhabalar,

Yurt dışında benzin fiyatları ülkemize göre yarı yarıya daha az...

Cok uzun zaman olmus bu yazi yazilali, fakat simdi hala sure gelen yanlisi duzelteyim. Artik benzin (mazot-lpg-benzin) fiyatlari neredeyse ayni seviyeye geldi. Yari yariya denecek kadar bir fark kalmadi.

Etiketler

anstel' Alıntı:
Budapeşte'den gunaydin, gezi kitabı bilmiyorum ama ülkelere girdiğinizde soyle marketi olan benzincılerde o ülkenin haritası hatta genel Avrupa haritaları var, Balkanlar'da bir kac yer haricinde cokda detaylı turistik haritalara ihtiyac yok, yola çıkmadan forumlardan bloglardan bol bol araştırma yapmanız bence kafidir.
İskodradan Karadağ girişinde yol yapımı var biraz toz yutabilirsiniz, aynı sekilde Karadağ'dan Hırvatistan'a giriştede aynı durum sozkonusu. Saraybosna'dan Budapeşte'ye zenitza üzerinden geldim yolun yorucu ve kötü olan tarafı Bosna'da gerisi gerek Hırvatistan gerekse Macaristan cok guzel.
Makedonya'dan sonra en uygun mazot Bosna'da
Sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım yine

Geziye baslamissiniz. Hayirli olsun. Gule gule gezin :smiley: Kazasiz belasiz insallah :smiley:

Sagolun, mazot Makedonya'da 1,17 Euro
Karadağ'da 1.30 Euro
Bosna'da 1,20 Euro

anstel' Alıntı:
Sagolun, mazot Makedonya'da 1,17 Euro
Karadağ'da 1.30 Euro
Bosna'da 1,20 Euro

Öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Yakıt konusunda, depoyu burada doldurmayıp Yunanistanda mı doldursak diye düşünüyoruz :smiley:

Yunanistan pahalı ben full'den doldurdum depomu 3,39 tl ye litresi cok uygundu

Aracımla Balkanlar turu yapmaya planlıyorum. Makedonya,Karadağ, Dubrovnik, Split, Mostar ve Sarajevo ya gitmek istiyorum. Fakat araçla ilgili kafamda bir kaç soru var cevaplarsanız sevinirim.
Yukarıda saydığım yerlerde aracımın 34 plaka olacağından sıkıntı yaşarmıyım araca hırsız girer mi çalınma olma ihtimali olurmu? Bahsetiğim yerlerde güvenlikli otoparklar varmıdır?

Balkanlara surekli yaz kis gitmekteyin bazende arabayla gidiyorum 34 plaka yollarda sadece bol bol selam alirsiniz Turk plakadan dolayi :smiley: baska sorun yasanmaz

anstel' Alıntı:
Yunanistan pahalı ben full'den doldurdum depomu 3,39 tl ye litresi cok uygundu

otoban ücretleri, yakıt fiyatları, konaklama yerleri ve ücretleri, ekstra alınan masraflar (Kosova gibi), bozuk yol ikazları daha ne olsun:smiley:)

Sağlıkla gidin ve gelin. Bu arada gezi bitimi full detay bir başlık sizden bekliyoruz. Sizden selam aldı mı indirim yapacak pansiyon sahipleri mesela.... ;D

Yunanistan da kaldınız mı? Zira ben Drama ya falan da gidip biraz aheste dolaşayım diyorum ama konaklama ücretlerinin fazla olması can sıkıyor.

Biz 10 kişilik bir öğrenci grubuyla 15 günlük( 1-16 Temmuz) bir gezi planlıyoruz. Makedonya, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Hırvatistan ve Bosna Hersek, bu ülkeleri gezmeyi planlıyoruz. Üsküp'ten araba kiralayarak dolaşmayı ve Üsküp'te arabayı yeniden teslim ettikten sonra yine uçakla dönmeyi planlıyoruz. Uçak biletlerimizi aldık. Fakat araba kiralama konusunu ve konaklama konusunu halledemedik. Ki en önemlisi araba kiralama konusu. Bu konuda fikirlerinize ve yardımlarınıza çok ihtiyacımız var. Arabayı Üsküp'e indiğimizde kiralama şansımız var mı ? Buradan kiralamak için fiyatı uygun olan önerebileceğiniz bir yer var mı ? Bir de bazı kiralama şirketlerinde 21 yaş, 25 yaş sınırı var diyorlar bilginiz var mı ? İstanbulda bulunan görüşebileceğimiz birileri var ise sorunu halletmek adına yüz yüze de görüşebiliriz, ben çapa tıp öğrencisiyim. Bilgilerinize ve yardımlarınıza ihtiyacımız var, yardımcı olursanız çok seviniriz. İyi günler..

pm attım. Geçen öğrenci grubuyla seminer düzenleyen İbrahim Beyin irtibat bilgileri. O da sizden biri. Umarım faydası olur.

Merhaba Arkadaşlar demişdim ben gene giderim Bosna'ya diye gittim geldim. Genede giderim İnşaallah. Bu sefer Travnike de gittim. Vezirler şehrini gördüm. O muhteşem manzaraları temaşa ettim. Dubrovnike ghidip geldim. O tarihi mekanları Adriyatiki seyrettim. Tabii ki Mostar'a gitmeden olurmu? Tekkeyi görmeden gelirmiyim.
Çevapinin, Boşnak böreğinin tadına doyamadım yaptırdım 2-3 Kg. aldım getirdim.Kafa sı Lokumu Bademi bir başka oluyor. gidenceker bunları tadmadan görmeden gelmesin derim.

Çok şükür gittik ve geldik. Güzel ve oldukca yorucu bir program oldu, ama değdi.
İlk fırsatımda bol fotoğraflı ve anlatımlı olarak paylaşacağım.

Merhaba
Balkan Turu ile ilgili okuduklarımdan sonra sıra yazmaya geldik zira daha 5 saat önce döndüm istanbul'a...
Şimdi uzun uzun yazamayacağım ama arkadaşlardan gidecekler vardır, acil bilgi ihtiyacı gerekir diye okuduklarım ve karşılaştıklarım hakkında kısa kısa notlar...
1. Tura Priştine havaalanına inerek başladık. Sebebi bilet fiyatlarının uygun olmasıydı. İlk fikrimiz Makendonya'ya gidip arabayı buradan kiralamak ve tura başlamaktı. Ancak araştırmaları yaptığım sırada dışişleri bakanlığı sitesinde makendo-kosova bireysel sınır geçişlerinin sıkıntılı olduğuna dair ikazı vardı o yüzden vazgeçtik. Sonradan bu uyarıyı tekrar bulamadım ama orada gördüğüm ve karşılaştığım bir Türk Grubu ile konuşmalarımdan anladığım yok böyle bir sıkıntı.
2. kosova'dan kiraladığınız araba ile Sırbistan'a ya da Bosna Hersek'e giremezsiniz. Bu ülkeler kosova'yı tanımıyor.
3. Sınır geçişlerinde hiç sıkıntı yaşamadım. Sadece Karadağ'dan Bosna'ya geçerken bagajımı açtılar onuda üstünkörü. Kalabalık değildi. Yalnız Karadağ- Arnavutluk sınırı çok yoğundu onu da biz otobüsle geçtiğimizden beklemedik. Normal araç kuyruğu 2-3 saat sürebilir.
4. kosova'da sadece prizren'de kaldım. Türkçe geçerli bir dil. Girdiğiniz dükkandaki kişi bilmiyorsa hemen yantaraftaki dükkandan birini çağırıyor.
5. Prizren merkezde bir gün gezmez için yeterli bir süre.
6. Bosna'ya karadağ'ın kuzeyinden geçiş yapınca Republica Sırpka bölgesine giriyorsunuz ve latin harfli tabela bulmak zor.
7. Yollar gayet düzgün. Bir tek Bosna'da mostar'dan Neum'a giderken dar yollar ama asfalt.
8. Bosna'da küçük yerlerde avro kabul etmiyorlar. Ben içecek birşeyler almak istedim. KM (bosna para brimi) istediler.
9. Hiç polis çevirmesine girmedim. Yalnız özellikle Karadağ'da radar çok hız sınırı 40'sa 40'la gitmekte fayda var.
10. Aracı Karadağ'da avisten kiraladım sırbistan plakalı bir araç verdiler. Diğer ülkelere gideceğimi söyledim sıkıntı olmaz dediler.Bosna'da çekincelerim oldu boşnaklar tepki gösterir diye ama konuştuğum kişiler yok dedi. ama hırvatistan'da pansiyonun sahibi bayan ayrılırken daha önce sırp plakalı araçların başına gelen olayları anlattı. Biz arabayı hep pansiyonun garajında bırakmıştık sıkıntı yaşamadık ama kiralayacak kişiler buna dikkat etmeli.
11. U.A ehliyet çıkartmadım. Avis yetkilisine normal Türk ehliyetimi verdim. Herhangi başka bir şey istemedi.
12. benzin fiyatları 1,35- 1,5 avro civarı
13. Gittiğim yerlerde sadece Hırvatistan'da önceden rezervasyon yaptırdım onun dışındakileri şehirlere gittiğimde buldum. en pahalı konaklama ücretini Prizrende iki kişi 35 avro olarak ödedim.
Aklıma gelenler şimdilik bunlar. Sorusu olan varsa gokturk@ymail.com adresinden de bana ulaşabilir. İnşallah daha ayrıntılı ve fotoğraflı olarak yazacağım.
Bu sitede tecrübelerini paylaşan herkese teşekkürler çünkü gitmedim her bir yorumdan bir şey öğrendim.

Merhaba arkadaşlar;
Biz 2 aile, yani 2 karı-koca, çocukları götürmeden balkanlar turu yapmayı planlıyoruz. ağustos başı gibi. yazılarınızı okudum ve thy den bilet baktım. en mantıklı seçim saraybosna gidiş dönüş bileti gibi geldi. aynı yoldan geçmemek ve daha cok yer görmek amacımız. saraybosnayı başlangıç kabul edip, kosovadan üsküpe, oradan ohride, oradan tiran, arkasından karadağ ve son gunler dubrownik-mostar -saraybosna güzergahı harita üzerinde mantıklı gözüküyor. siz ne dersiniz. ??? sanki tek sorun saraybosnadan araç kiralayıp, üsküpe geçene kadarki süre ve yol...??? yanıtlarınıza göre tur programını netleştireceğim. yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

Araç kiralama konusunda hangi ülkeden araç kiralanınca belirttiğiniz tüm ülkelere gidebiliyor dikkat edilmesinde fayda var.
Bunun dışında ek bilgi olarak bildiğim kadarıyla Saraybosna biletleri oldukça pahalıydı. Eğer fiyatlar indiyse gayet güzel. Hele Ramazan da Bosna çok güzeldir.
Son olarak listede sadece Yunanistan yok gibi. Eğer vize sorununuz yoksa TR den kendi aracınızla da bu turu yaparsınız çok da güzel olabilir.
Sağlıkla kalın

Ben kendi aracımla çıkmaya düşünüyorum yalnız korkum karadağ, makedonya ,kosovo, saraybosna ve hırvatistanda zarar vermelerinden veya allah kosrosun çalmalırndan. Kasko var aracımda yurt dışı dahil fakat oralara hiç gitmediğimden çekiniyorum. Bir kaç sayfa önce bir arkadaş en fazla sana el salarlar dedi ama pek güvenemiyorum sizce kendi aracınızla gitiyseniz durum nedir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri