Hikayeler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Nursel Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 808
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 130,094
Ynt: Hikayeler

zaman öldürmeeek.hayat devam ediyor hayatın doğruları okumakla olmaz zaten....

Etiketler

Bu hikayelerden şimdilik çıkan özet ve ders;

1. ön yargı,
2. bana dokunmayan yılan bin yaşasın,
3. yıkıcı değil yapıcı olmak...

bakalım başka neler öğreneceğiz

ben olaya sadece zaman öldürmek acısndan bakmıyorum. mesela son gönderdigim hikayede, karşılastıgımız benzer durumlar var.böyle bir durumda
ressamın taktigini uyguluyorum.çok ise yarıyor :D

iyi yolculuklar ve eğlenceler.bende düşünüyorum bakalım yarın karar vereceğim.

Çok zaman önceydi. O kadar zaman önceydi ki zaman diye bir şey yoktu.

İnsanlar güneş doğup batıncaya kadar yaşıyorlardı hayatı. Bir daha hiç olmayacakmış gibi dolu ve anlamlı.Derken zaman diye üç parçalı bir şey icat etti insan.Bir parçasına dün dedi, diğer parçasına bugün, öteki parçasına da yarın.

Sonra fesat karıştı zamana ve insan bugünü unuttu. Dünü düşünüp pişman oldu,yarını düşünüp telaşlandı; ama işin ilginç tarafı tüm telaş ve pişmanlıkları güneş doğup batıncaya kadar yaşadı.Farkında olmadan rezil etti bu gününü.

Oysa yarın, bugüne dün diyor, dünde bu gün için yarın diyordu. Bir türlü beceremedi. Bir eliyle yarına, diğer eliyle düne yapıştı. Bu günü eline yüzüne bulaştırdı…Mutsuz oldu insan. Ve ne gariptir ki yarının telaşı da, dünün pişmanlığını da hep bugün yaşadı; ama bugünü hiç yaşayamadı.Ne yarın ne de dün!

Anadolu'nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar.
Karanlık iyice çöker köyün üstüne.
Evlerden birinde bir adam ve kadın yatma hazırlığı yapmaktadır.
Erken yatıp yarın sabaha, güneş ışığına erken uyanılacaktır.
Adam üzerini değiştirir, yatağa yönelir.
Evin penceresinden; karanlık bahçeye vuran ışıkta ağaçların arasında bir gölge belirir.
Kadın pencereden bakar ve gülümser.
Kadının sevgilisi beklemektedir...

Tam sözleştikleri gibi, sözleştikleri saatte ve yerde adam onu beklemektedir.
Kadın kocasının uyumasından emin olunca, sessizce yataktan kalkar, üstünü giyer...
Ve pencereden aşağıya atlar.
Başka bir adam için, kadın kocasını terkeder.
Koşarlar iki sevgili... kaçıyorlar.
Tarlaları, ovaları aşarlar...

Anadolu'da bir köy nasıl koşmasınlar ki.
Arkalarındann onları kovalayaak ona şey vardır.
Namus belası, töre cinayetleri, yoksulluk, cefa, korku.
Arkalarında bunlar varken nasıl durabilirler.
Köyden uzaklaştıklarına iyice emin olunca soluklanmak için dururlar.

Kadın soluklanmayı fırsat bilerek nefes nefese der ki:
"Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor"
Çıkartıp bakar ki...
Ayakkabısının içinde bir tomar para!!!

Kocası herşeyin farkında.
Biliyor ki gidecek,
"Beni terkedecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti"
YABAN ELDE MUHTAÇ OLMASIN DİYE!!!
O yoksul köylü;
Bütün parasını; başka bir adam için kendisini terkeden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koydu.

O güzel insanı,
O onurlu davranıı sergileyen,
O terkedilen adamı hepiniz tanıyorsunuz....

Çünkü O;
Bir dizesinde seslendiği gibi
Uzun ince bir yoldaydı ve gidiyordu gündüz gece...

Şimdi sorarım size;
Bu memlekete töre cinayetleri, kadına karşı uygulanan şiddet mi yakışır yoksa, Aşık Veysel gibi hayatında hiç kitap okumasa, OKUYAMASA bile

KİTAP GİBİ HAYATLAR YAŞAYAN ADAMLAR MI YAKIŞIR?

Sunay Akın dan bir anlatım. '' alıntıdır''

eski çoraplar

bir zamanlar çok zengin bir adam,çocuklarına şöyle vasiyette bulunur
-''Ben ölüp yıkanınca şu eski çoraplarımı ayağıma geçirin,ben bunlarla gömülmek istiyorum.''
Vakit saat gelir bu zengin vefat eder.
cenaze yıkandıktan sonra oğulları çorapları alıp getirirler.
Babamızın vasiyeti var,şu eski çorapları ona giydireceğiz derler.Hoca efendi bunu katiyyen kabul etmez.Müftüye çıkarlar.O da dinimizde böyle bişey yok deyip reddeder.
ister istemez,babalarının vasiyetinden vazgeçmek mecburiyentinde kalırlar.Cenazeyi defnedip kabirden ewlwrine dönünce komşularından biri elinde bi mektupla gelir: Ve mektupta şöle yazar
-''Evlatlarım,işte gördünüz;eski çoraplarımı bile kabrime götüremedm.Aklınızı başınıza alınız.Ne yapacaksanız hayatta yapıp öbür aleme gönderiniz.Aldanmakta fayda yok.''

Engin bey çok ilginç bir öykü duymamıstım daha önce.Sunay Akın'ı da buraya davet mi etsek.onda ne hikayeler var :smiley:

ekiNoks' Alıntı:
eski çoraplar

-''Ben ölüp yıkanınca şu eski çoraplarımı ayağıma geçirin,ben bunlarla gömülmek istiyorum.''
Babamızın vasiyeti var,şu eski çorapları ona giydireceğiz derler.Hoca efendi bunu katiyyen kabul etmez.Müftüye çıkarlar.O da dinimizde böyle bişey yok deyip reddeder.
ister istemez,babalarının vasiyetinden vazgeçmek mecburiyentinde kalırlar.Cenazeyi defnedip kabirden ewlwrine dönünce komşularından biri elinde bi mektupla gelir: Ve mektupta şöle yazar
-''Evlatlarım,işte gördünüz;eski çoraplarımı bile kabrime götüremedm.Aklınızı başınıza alınız.Ne yapacaksanız hayatta yapıp öbür aleme gönderiniz.Aldanmakta fayda yok.''
çok anlamlı. anlayana ama :smiley:

ekiNoks' Alıntı:
eski çoraplar

güzel hikayeymiş fatoş hanım
ders çıkarmak lazım
selamlar

valla başlığı gördüğümden beri düşünüyorum ama aklıma hiçbişey gelmiyo malesef
bugun iyi başlamıştı normal bi gündü aslında
cokta sıcak değildi ama havlardan galba tansiyonum biraz düştü pek kendimde değilim
bu gecelik sadce okuyabiliyorum :smiley:
affınıza sığınarak hikayelerimi ileriki günlerde paylaşmak dileğiyle ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,603
Kaydolan Son Üyemiz
Enes Güllü

SON KONULAR

Geri