Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,788
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

yazdıklarınız normal bir kullanıcıya bile ters gelecek şeylerken
sizin bu sektörün bu kadar içindeyken bunları yazmanız
en hafif ifadeyle çok garip.

Etiketler

Ali bey 70 derece arkadaşın tahmini söylediği bir değer.Bir fikir vermesi açısından aynı yokuşu 1. viteste ancak çıkabilen araç hidrojen sonrası 2. viteste çıkabiliyor.

Yakıt değerleri için bişey diyemem 2000cc benzinli BMW ler normalde ne yakar bilmiyorum.

Benim 1600cc bir dacia logan arabam vardı lpg de 50-60 kuruş yakardı.Ondan olsa gerek bmw nin 80 kuruş yakması bana garip gelmedi :smiley:

Aklımda 316 diye kalmış kusura bakmayın kayıtlarıma baktım araç 320 imiş.

betelguz' Alıntı:
Benim 1600cc bir dacia logan arabam vardı lpg de 50-60 kuruş yakardı.Ondan olsa gerek bmw nin 80 kuruş yakması bana garip gelmedi :smiley:

sizin bu hidrojen işine giriş sebebinizi şimdi anladım ;D

Sn. betelguz,

Öncelikle çalışmalarınızı paylaştığınız için teşekkür ederim.
Görüyorum ki BMW'de gazı verdiğiniz yer gaz kelebeğine çok yakın bir yer. Bu bölgede hiç geri yanma gibi bir olguya rastladınız mı?
Ben kendi sistemimde bu bölgeden vermeden önce hortumun arasına bir benzin filtresi ilave etmeyi düşünüyorum.
Ayrıca olumsuz bir durum karşısında sistemi devre dışı bırakmak gerekirse o bölgeden hava girişi olmaması için bide musluk ilave etmeyi düşünüyorum.
Sizin yorumunuz ne olurdu?

1- BMW 70 derecelik bir yokuşu dolu halde değil boşken bile çıksın ben size 0 km bir BMW 320 hediye edeceğim ! (90 derece dik açıdır artık oradan tahmin edin 70 dereceyi...)

2-Efendim arkadaşın tahmini olarak söylediği bir değer ben onu yazdım... Hayır , bence ortaya böyle iddialar ve rakamlar atıp satışlarınızı arttırmayı hedefleyip sonra da ben onu arkadaşın tahmini üzerine yazdım diyemezsiniz , bu benim ilk günden beri tüm yazdıklarımı haklı çıkartır...

3-80 Kuruş yakan araç 100 kilometrede bugünkü fiyatla 18,5 litre yakmaktadır ki , bu benim 5.9 Cherokeemle neredeyse aynı tüketim değeridir , buna söyleyecek söz bile bulamıyorum...

4-Benim sorum üzerine %20 "gerçek değerdir" demişsiniz , 3 mesaj sonra mert beye "tahmini" demişsiniz. Sizde bir kavram kargaşası var , kulaktan dolma , tahmini ya da şehir efsaneleri sizin için "gerçek" anlamına gelebiliyor demek ki...

5-Hidrojen sistemi gerçektir ve ekonomi sağlayabilir (şu anda araçlarımıza adapte edilebilecek duruma gelmemiş olsa bile , fakat sizin yaklaşımınız tamamen gerçeklerden uzak , tahmini bilgilere (bilgi ???) dayanan ve dürüst olmayan bir ticari bir yaklaşımdır ki benim bütün itirazım buna zaten. Demek ben Cherokeeye taksam 50 beygir kazanacağım ? Vazgeçtim tasarruftan bu 50 beygir için bile sistem alınır yahu !!!

6- AL1820 beyefendinin dediği gibi sektörün , otomobillerin içinden biri de kalkıp BMW 70 dereceyi tırmanıyor der mi , akıl var izan var lütfen ama...?

Haklısınız nickde adım tam yazmıyor , Korhan YENİPAZAR

Cevabınızı merakla bekliyorum.

sayın akustika adam 4.viteste 30 la gidiyorum diyor , 70 dereceyi dolu çıkıyorum diyor , siz daha gaz diyorsunuz kelebek diyorsunuz...

Adam uçmuş uçmuş ne gazı ne kelebeği , roket sorun jet sorun artık , gaz kelebek falan nedir onlar allah aşkına ?

Öncelikle hidrojen emme manifolduna en yakın yerden verilmeliki hidrojen havadan çok hafif olduğundan sağa sola kaçmadan silindirlere ulaşabilsin.Geri yanma sorunu olmuyor.Çünkü gverilen gaz miktarı çok fazla değil.Böyle bir motora dakikada 5-6 litre gibi bir gaz verilmesi halinde ancak geri yanma gibi bir durum olabilir.Benzin filtresi takmanız iyi olur.motora gidebilecek olası bir suyu engellemiş olursunuz.Tabi bu filtredende önce mutlaka iyi bir bubler sistemi kullanmalısınız.Hem güvenlik açısından hemde motora kimyasal ve su gitmesini önlemek açısından şart.Musluk kullanılması eğer sisteminiz dışardan hava almayacak şekilde ise gerek yok.sistem çalışmadığında dışardan hava alma durumu olmaz zaten.

sayın akustika, adam 4.viteste 30 la gidiyorum diyor , 70 dereceyi dolu çıkıyorum diyor , siz daha gaz diyorsunuz kelebek diyorsunuz...

Adam uçmuş uçmuş ne gazı ne kelebeği , roket sorun jet sorun , nitrojen sorun artık , gaz kelebek falan nedir onlar allah aşkına ?

Korhan bey
1-150-200 beygirlik bir araç emin olunki yolda tutunabilsin 70 değil 90 dereceyide çıkabilecek güçtedir.1,5 tonluk yükü çekebilir o motor.
2-Yazımdada belirttim ümit beyin bana aktardığı bilgiler bunlar.Makineyle , ölçüm cihazlarıyla yapılmış tespitler değil tahmini yaklaşık değerler.o adama göre 70 derece size göre 50 derece olabilir.Örnekte verdim daha önce 1. vites çıkabildiği yokuşu şuan 2. vites çıkabiliyor diye.Siz neden bu kadar açılara takıldınız anlamıyorum.
3-Ümit beyin kullandığı yer çok eğimli olan , ancak 1. 2. vitesle yol alabildiği yerler.Böyle bir yolda aracın 80 kuruş yakıyor olması normaldir.Ha aracındada belki ayarsızlık vardır bundan dolayıda fazla tüketiyor olabilir.Önemli olan hidrojen kullanımı sonrası yakıt tüketiminin önemli ölçüde düşmüş olmasıdır.Buda bize hidrojenin tasarruf sağladığını göstermektedir.
4-%20 gerçek değerdir ancak yaklaşık bir değerdir.Üniversiteye ölçtürmediğimi zaten söylemiştim size.
5-Benim yaklaşımım gayet dürüst bir yaklaşımdır.Denenmiş görülmüş bilgileri paylaşıyorum ben.verilen yaklaşık değerlerde artı veya eksi yönde bir miktar hata olabilir ama tamamen gerçeklerden uzak rakamlar değillerdir.Sizin cherokenide 50 beygir artış olacağını sanmıyorum.Nedeni 5,9 luk bir motr için 18,5 litre yakıt tüketimi çok yüksek sayılmaz.Motordaki verim ne kadar yüksekse güç kazancı o kadar düşük olmaktadır.YAni motorunuz yakıtı %100 yakıyor olsa hidrojen vermeniz size hiçbir yakıt tasarrufu sağlamaz.Motorunuz ne kadar verimsiz ise o kadar çok tasarruf sağlama imkanınız bulunmakta.
Başka sorunuz varsa yarın cevaplayabilirim.şimdilik iyi geceler.....

Komedi........ Sadece Komedi..... o ole dedi bu böyle dedi. Ağaca çıkan BMW ler... Bakalım daha ne göreceğiz... Gün içinde sıkı gülünecek malzeme çıkıyor....

SN. BETELGUZUN DEDİĞİNE GÖRE HİDROJENİN DIŞARI KAÇMAMASI İÇİN AYRIYETTEN İYİ BİR BUBLER SİSTEMİDE ALMAMIZ LAZIM. YOKSA MOTORUMUZ ZARAR GÖRÜR. KARDEŞİM HEM SİSTEMİ AL HEMDE AYRICA İYİ BİR BUBLER SİSTEMİ AL. BEN NE ANLADIM BU İŞTEN. BİR ÜRÜN PAZARLANDIĞI ZAMAN ÖNCELİKLE KALİTE KONTROLDEN GEÇİRİLMESİ LAZIM. BU SİSTEMİ TAKACAK KİŞİ KUMAR OYNUYOR. YA TASARRUF SAĞLAYIP MOTORU ELİNE ALACAK YADA KAPUT AÇIK MOTOR ÇALIŞIRKEN EN UFAK BİR KIVILCIM İLE PATLAYIP ZARAR VERECEK. HİDROJEN PATLAYICIDIR. ŞAKAYA GELMEZ. SN.BETELGUZ ALLAH KORUSUN BİR PATLAMA YADA BİR ZARAR OLURSA NE YAPARSINIZ.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR