Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,140
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

Bu işlerle uğraşan kişilere önemli dip not!!!

Biraz önce farkına vardım ki, saf su ve potasyum hidroksit ile oluşturduğum elektrolit çözeltinin bir kısmı elektrolit deposunun devrilmesi ile halıya dökülmüş.
HAlı erimiş ve altta ki ahşap parkeyede ciddi zararlar vermiş.
Bu durumda araca uygulamasındaki sızdırmazlık en önemli kriterlerden biri diyebiliriz.
Sonuçları çok ağır olabilir, dikkatinize...

Etiketler

akustika' Alıntı:
Bu işlerle uğraşan kişilere önemli dip not!!!

Biraz önce farkına vardım ki, saf su ve potasyum hidroksit ile oluşturduğum elektrolit çözeltinin bir kısmı elektrolit deposunun devrilmesi ile halıya dökülmüş.
HAlı erimiş ve altta ki ahşap parkeyede ciddi zararlar vermiş.
Bu durumda araca uygulamasındaki sızdırmazlık en önemli kriterlerden biri diyebiliriz.
Sonuçları çok ağır olabilir, dikkatinize...

Anlamadığım bu gazın böylesine aşındırıcı bir solüsyonun içinden çıkıp motora zarar vermemesi nasıl oluyorsa

sayın akustika , siz bu işi bildiğinizden gerçekten emin misiniz ?

Potasyum hidroksitli bir çözeltinin halı , parke vs ye zarar vereceğini yeni mi keşfettiniz ? karagözle hacivat sizden çok çok ileride haberiniz olsun :smiley:

motora nasıl zarar vermediği konusuna gelince , arkadaşlar ben de teknik ya da kimyasal olarak birşey bildiğimden değil , fakat bildiğiniz akü de sızdırdığı zaman tişört , mont neye denk gelirse eritiyor , fakat kendi plastik akü kabını eritmiyor bildiğiniz gibi.

Bir de elektrolit sıvısı zaten direk olarak motorda dolaşıma verilmiyor ki ?

Asıl burada değindiğim konu benim bilip yada bilmemem değil, montaj hizmetini dışarıdan temin edecek kişilerin bu konu üzerine dikkat kesilmeleri üzerine bir dip nottur.

Söylediğim gibi kim kimi yerse yesin, benim tuzum kuru. Burada ticari içeriği olan bir ürünü pazarlama kaygım yada kendi yaptığım ürünün en iyi olduğu gibi bir iddiam da yok.

Sadece böyle bir sistemin imal ve uygulaması için bir girişimde bulunduğumu ve kendi ettiğim deneyimler ile edindiğim olumlu yada olumsuz sonuçları paylaşmak üzere buradayım.

Sonuçta burası ne sahibinden.com ne gittigidiyor.com ne de ebay.com

Burası bir forum. Amaç bilgi paylaşımı. Eğer ki benim bu forumda konuyla ilgili rahatsız edici niteliğim varsa kendi içimde sineye çeker, giderim.

Ukalalık yapıp rahatsızlık verme lüksünü kendime hak görmem.

sayın akustika , sizden tekrar aynı şeyi rica ediyorum , bu sistemi kendi aracınıza taktığınızda gerçekleşen (ya da gerçekleşmeyen) tasarrufu bizimle paylaşmanız.

Arkadaşlar 1994 model BMW 3.20i Lpg li arabada %35 tasarruf ve çekiştede mükemmel bir artış sağladık.

Gürcistana 20 set göndermiştim ordaki firmada kendi araçlarında %50 tasarruf yapmışlar ama araçları neydi öğrenemedim.

Makedonyaya gönderdiğim set ile %40 tasarruf sağlamışlar.

Akustika bey aracınızda oksijen sensörü var ise sensörlere yada araç ecusuna müdahale yapılmadan sadece hidrojen vermeniz yakıt tüketiminizi azaltmayıp artıracaktır.

Koray bey dediğiniz blomberg tv nin programında başvurdum.Hayırlısı bakalım.Bu arada kimseyede küsmüş değilim sadece artık yazdıklarımıza kimse inanmadığı için aynı şeyleri yazmaktan sıkıldım.

yavuz-çelikel' Alıntı:
pimi. Çekik bobma elinde patlasin:smiley::smiley:

www.eko66.com

hidrojen gibi bir durum var memnun olanlar da var olmayan şikayet eden de çok....hadi bakalım :smiley: eko66 bana daha ciddi ve tecrübeli geldi sizler ne dersiniz....

Sayın kyenipazar Kaybolmadık burdayız. Tabi bizim başka işlerimizde var! vakit buldukmu geliyoruz.Fakat sizden bir şey rica edeceğim Evela Saygıyı öğrenin siz işin gırgırındasınız.!
Biz işin ciddiyetinizdeyiz.farkımız bu Alaylı ve İmalı sözlerinize lütfen dikkat edin.
Akustika bey gayat mantıklı bilimsel açıklamalarda bulunmuş. EVELA EMNİYET ve Araçlarda kulanım şartnameleri.
Bu sistem çalışıyor ama eksikleri var dedim defalarca yazdım. Arkadaşımız satıyor çok merak ediyorsanız alın bir tane takın sizde gerçekten sonucu görün bu kadar basit (Kedi erişemiyeceği Ciğere mındar dermiş.) sizinki o hesap. Bizim yatırımımıza gelince evet biz bu yatırımı yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz.bunun içinde daha size anlatmaya çalıştığımız daha farklı siztemlerde var Bu işi zevkle yapıyoruz.
Alphan manas Dragon's den ne gelince bu İhtiyacı olan yani sermayesi olmayan kişilerin imdadına görünüşte yardım edilmeye çalışan bir TV programı ama burda birilerinde çok
para var birinde hiç yok !! sonuçlar ortada! Biz almayalım şarlatanlığa gerek yok yakında bitince aslanlar gibi basın toplantısı yapar halkımıza tanıtırız.
Alpan manas beyin Balıkesir de birde Atık lastik (Pyroliz) sistemi üzerinde çalışması var geçen hafta ordaydım! o da 750.000 Euro yatırım yapmış bu güne kadar hala teisis randumanlı değil çalışıyorlar geçe gündüz Dağların ortasında!! Aptalmı bu insanda hayır çok başarılı geleceğin işi.
Anlıya bilene Bedava lastik toplıyacan sonra bunu ayrıştıracan ve ciddi para kazanacan İş bilenin kılıç kuşananın.
DENEMESEN ASLA DOĞRUYU ÖĞRENEMESİN.
HHO-CELL Sistemi burda veya Dünyada şu göründüğü gibi eksiktir her kafadan bir ses çıkıyor. 20 tane satmış müşterileride çok memnunmuş ama hangi araçta kullanmışlar bilmiyormuş!
Yahuu her şeyi açıklıyoruz burda neyi tartışıyoruz OLUMLU Yanları şu durumda 1- motorun çalışması düzgünleşir 2-Motor gücü artar 3- Emisyon sıfıra iner 4- bu haliyle %5/8 Tasaruf eder. Olumsuz tarafı veya başka değişle Fazla Amper çektiğinden Akü ve dinomada sorunlar - Yeteri kadar Hidrojen üretemi olmayışı tasaruf istenilen kadar olmaz.
Her araca takılması için yasal işlemlerin ve güvenlik önlemlerin alınması gereklidir.
ÇOK YAKINDA ÖĞLEDE BÖYLEDE 2 YAKIT SİSTEMİ KULLANILMAYA BAŞLANILACAKTIR: NE ZAMAN ADAM GİBİ HAZIR OLDUĞUNDA:

betelguz' Alıntı:
Akustika bey aracınızda oksijen sensörü var ise sensörlere yada araç ecusuna müdahale yapılmadan sadece hidrojen vermeniz yakıt tüketiminizi azaltmayıp artıracaktır.

Sn. betelguz,

Aracım oksijen sensörlü ama motor suyu sıcaklığı 68 dereceye geldiğinde araç lpg'ye geçiyor.
Malum lpg'nin ecu'su da adaptif değil. Benzindeyken kopyalama yapıyor ve o veriler gömülerek o verilerle tekrar set up yapılana kaar çalışıyor.
Araç uzun süreli sürüş durumunda lpgdeyken sorun olmaz diye düşünüyorum.
Hız sabitleyicisini açtığımda dikkat ettim de araç hız sensöründen veriyi okuyor ve o hıza ulaşana kadar gaza basıyor.
Eğer aracın aldığı havanın içerisindeki artan oksijen miktarı ve hidrojenin hızlı yanma karakterinden dolayı yanmanın verimi arttıracağı için araç ulaşmak istediği hız için gaz pedalına daha az yüklenecektir diye düşünüyorum.

Bende tecrübe ettikçe elde edilen sonuçlar dahilinde yorumlayıp lpg'ciye gidip enjektör sürelerine müdahalede bulunabilrim sanırım... Bakalım görelim..

Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim, iyi çalışmalar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri