Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,990

Etiketler
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

sayın akustika "projelendirmesinde görev aldığınız ve yollarda gördüğünüz" araçlar hidrojen sistemli mi ?

Tabii ki hayır. Motor teknolojileri üzerinde ben istedim oldu şeklinde bir revizyon yapılamaz. Mutlaka motor üreticisinden onay alınması gerekiyor ki yasal prosedüre girsin.
Ki şu an Türkiye'de hidrojen sistemli bir motor çalışması varsa da açık konuşayım ben bilmiyorum.

Mesajlarımda da belirttiğim üzere benim bu işten ticari bir çıkarım ya da çabam hiçbir şeyim yok.
Kesinlikle boş zamanlarımı eğlenceli hale getirmek üzere seçilmiş bir hobi.
Kaldı ki araç imal, tadil ve montaj yetki belgesi alacağım zaman bunu da sormuştum yetkililere.
Ben burda bazı şeyleri söylerken tahmin ve göreceli kavramları değil,; bununla beraber içimdeki uhteleri de değil, kanunun şu an ki izin verdiği uygulamaları söylemiştim.
Söylediğim gibi eğer bu işi ben hobi edindim. Başarılı olur yada olmaz orasını bilemem.
Başarılı olursa da bundan sonraki aşamada da nasipse araçtan aldığı verileri işleyip veri üretebilen bir ecu çalışması düşünüyorum ki, bu aşamada güzel bir takım çalışması gerekecek.

Takım çalışması da tabii ki bir çok soru, hata ve ürün geliştirme aşaması gerektirecek... Umarım bu aşamaya kadar çıkabilirim.
Zaman alsa da sonuçta bir hobi.

sayın akustika biz basit anlatımla hidrojen sisteminin tasarruf getirip getirmediği üzerine tartışıyoruz...
siz hobi olarak devam edin , bizim derdimiz yakıt giderimizi minimum %35 (hatta bazen %60 bile diyen var) civarında düşürecek sistemin mümkün oluup olmadığı.
Şu ana kadar bu sistemi yaptım , satıyorum , şöyle oldu , bu sonuç var diyenlerin sözlerinin palavradan öteye gitmediğini gördük.

Sizin sisteminizi bilemem , zaten hobi olarak sınırlı tuttuğunuza göre piyasaya da sürmeyeceksiniz , üniversiteden veya TÜBİTAK'tan da tasarruf tespit tutanağı filan almayacağınıza göre bize bir faydası yok.

Lütfen karagözle hacivattan rol çalmayalım esas kahramanlar onlar olsun :smiley: daha eğlenceli

Sn. Akustika hobisel olarak uğraştığınızı söylüyorsunuz, sözünüze itimat ediyorum.Ancak ticari olarak pazarda olan kişilerin duyarsızlığına mana vermek zor.Aşılamayacak birşey olduğuna inanamıyorum nedense?söylediğiniz gibi motor imalatçısından izin vs. alma yada başka prosedürler onlarca lpg kitinde nasıl aşıldı peki ?Herkese sevgiyle, sasygıyla.Perde hiç kapanmasın, gerçekleşsin bu iş dileğiyle.

Kim kimi yerse yesin. Ne bana dokunsunlar ne de şahit yazsınlar...
Ben olay mahalinden gerçeken şöyle gözümün ucuyla bakıyorum. Yoksa öyle olay kahramanı falan değilim.
Ne manşete düşerim ne de 3ncü sayfaya.

Ama önümüzdeki zaman içinde kendi yaptığım sistem çizgisinde aracımda ne gibi değişiklikler gördüm paylaşabilirim.

nefis bir yaklaşım , kim kimi yerse yesin , bana dokunmasınlar , bana bulaşmasınlar ,cşahit yazmasınlar.

Siz bence hobinize daha fazla vakit ayırın...

Hatta lpg işini yetki belgesi alırkende sormuştuk nasıl oluyor diye.
Lpg firmalarının her araç kapsamında alınmış izinleri var. Lpg firmaları her ne kadar münferit gibi görünselerde onlar projeyi tedarikçi firmadan alıyorlar.

Yani lpg bağlattığınızda zaten sizin aracın modeli vs. projesi onaylı şekilde ana firma tarafından mevut. Tekrar çizmiyorlar.

akustika' Alıntı:
Hatta lpg işini yetki belgesi alırkende sormuştuk nasıl oluyor diye.
Lpg firmalarının her araç kapsamında alınmış izinleri var. Lpg firmaları her ne kadar münferit gibi görünselerde onlar projeyi tedarikçi firmadan alıyorlar.

Yani lpg bağlattığınızda zaten sizin aracın modeli vs. projesi onaylı şekilde ana firma tarafından mevut. Tekrar çizmiyorlar.

Madem tüm araçlar projeli alınan proje parası kimin cebine giriyor

Söylediğim gibi,
Sonuç almaya başladığım zaman sizlerle paylaşacağım. Ama asıl sonuç nasipse ramazan bayramında uzun yolda sabit 95 km/s hızda çıkacak.
Ben asıl sonuç onu bekleyeceğim. Yoksa otobanda hız yelpazem biraz geniş olduğu için gerek akümün gerekse alternatörümün yetersiz kalabileceğini düşünüyorum.
Bu nedenle normal ramazan bayramındaki biraz daha güzel sonuç verecektir diye düşünüyorum.

Bakalım ne olacak, ne kalacak. Hayırlısı olsun.

sayın akustika , LPG ne taktırdım ne de sektördeyim

Fakat bu sistemleri satan ve montajını yapanlar zaten "bakanlık onaylı" ürünler sattıkları için elbette her defasında gidip proje çizilmesi ve bakanlığa onaylanması gerekmiyor... düşünsenize elinizde dilekçe, proje Bakanlık kapısındasınız ve arkanızda 240.000 kişi daha var sırada lpg taktıran ve onaya gelen... :smiley: bunu çocuk da tahmin eder , ana firma kendisi bakanlığa onaylatır , onun ruhsatlı bayilerinde de onaylı ürünün satış ve montajı yapılır , siz sadece tuvturk den , muayene istasyonundan onay alırsınız evet bakanlık onaylı firmanın sistemi takılmış , tse ye uygun , yönetmeliğe uygun misali , sonucunda da ruhsatınıza işletirsiniz. yoksa her lpg taktıran proje çizdirmeye , bakanlığa onaya giderse ...

yavuz bey peki bekleyelim sayın akustikanın sonuçlarını , fakat dediğim gibi hobi olarak kısıtladığı için bir ispat şansı da olmayacak , bize ne fayda ?

bu arada karagöz hacivat ve beberuhi'ye ne oldu yahu sesleri çıkmıyor ?

Kim neyi kazanıyor inanın bilmiyorum.
Benim bildiğim sadece olay bu şekilde işliyormuş. Bunu da yetki belgesi kursunda söylediler.
Bu bilgileride kursa katılım gösteren diğer adaylar sorduğu için dinlemiş olduk.
Yoksa işin arka planı hakkında bilgi sahibi değilim.

ben sizden sadece hidrojen sistemi ile ilgili sizin yol testi verilerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR