Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,788

Etiketler
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

sayın 79ilhan, sanırım siz de forumun tamamını okumadınız , sizin işte hendek işte deve dediğiniz teklifin çok daha hendekli ve develisini ben haftalar önce yaptım , tv yayını konusunda da haklısınız zaten ben de böyle bir ürünüm olsa auto show , oto haber gibi dergilere kırk kere yayınlatabilirdim dedim , kredi almanın yolunu gösterdim , sponsor bulup bedavaya üniversite testi yaptımanın , onay almanın imkanından bahsettim. Girişimcilik üzerine üç beş cümle ettim.
Kısacası bunlar çok konuşuldu yazıldı.
Şimdi ggezgin yani gürkan beyefendinin attığı bir adım var , bakalım ne olacak ? eğlenceye devam edeceğiz herhalde...
inşallah ben mosmor olurum da hepimiz benzin belasından kurtuluruz, lpg kullanmak zorunda kalmaz kimse , tuvalete bile cherokee ya da disco ile gideriz :p

% 40 vay vay vay...

45 yıldır araştırma yapan arkadaşımız nereye kayboldu laboratuara mı gömüldü ?

ggezer' Alıntı:
mert bey güniçi işlerim nedeniyle karşıda oluyorum.Ama hafta sonu görüşme imkanı belki olabilir.numaram 5356783496 ararsanız görüşebiliriz.

cumartesi benim üsküdarda bir işim var erken biterse gelmeye gayret edeceğim olmazsa bir sonraki haftasonu rahatsız ederim sizi. 7 litre tüketim sabit uzun yolda elde ettiğiniz değermidir şehiriçi mi acaba? bir de takip edenler için söyeyeyim 2000 cc bir mercedes normalde kaç litre tüketir bilmem ben sadece gerçekten 7 litre mi tüketiyor onu test edebileceğim. bana 7 litre çok az geldi. bu konuda fikirlerinizi yazarsanız sevinirim. 2000 cc mercedes nerden baksanız 1300-1400 kg vardır. Gürkan Bey bu konuyu yanlış anlamaz ve sözüne güvenmediğimizi düşünmez inşallah. Uzun zamandır başlıkta yazılanlar neticesinde doğal olarak güvensizlik ortamı doğdu. kimse kimseye güvenmiyor artık.

mert bey haklısınız biz şu andaki tüketimini ölçmek dışında birşey yapamayız , sanırım gürkan bey sökelim sistemi şehiriçinde 100 km yapalım bir de sistem devredeyken yapalım teklifimizi kabul etmez ?
benim 2.000 cc aracım benzinli şehiriçi 10 litre yakıyor , otomatik vites 4x4 subaru legacy , otomatik olmasa 4x4 olmasa da 9 litrenin aşağısına ineceğini sanmam.
Dolayısı ile model itibarı ile de Mercedesin normalde 10-10,5 tan aşağısı pek mümkün değil ? dolayısı ile 7 litre gerçekleşirse umut var demektir.

Gerçi % 40 tasarruf yapıyorum dendiğine göre 10 litreden 6 litreye de inebilmeli.
Yine de 7 litre ve % 40 değerler doğru ise demek ki normal tüketimi 11,7 litreymiş , evet olabilir bu durumda yaklaşık %40 tasarruf yaptırıyor diyebiliriz. Ben %20-25 e razıyım :smiley:

YİNE UZAKTAN BİR UMUT IŞIĞI DOĞDU. BEN SİZE DEMİŞTİM SABIR DİYE. İNŞAALLAH BUNCA BEKLEYİŞTEN SONRA HERKESİN DİLEĞİ YERİNE GELMİŞ OLUR. %40 GİBİ RAKAM SON DERECE MÜKEMMEL BİR TASARRUFTUR. KANAATİM ŞUDUR Kİ BİR EN FAZLA 2 SENE SONRA BÖYLE SİSTEMLER VAROLAN ARAÇLARIN YÜZDE 65'İNE TAKILIR. FAKAT BU SİSTEMİN DAHADA GELİŞTİRİLMESİ LAZIM.

Bende tek başıma girdim bu işe, hayırlısı bakalım ne olacak.
Sistem şu an elektroliz yapıyor.
Ford focus 1.6'ya takacağım. Hava filtresi hortumu siparişi verdim, gelmesini bekliyorum.
Malum eğer bir hüsran olursa orjinalini tekrar takıp, yapılan tüm masraf ve emeğin üzerine su içeceğim.
Hatta soğusun diye dolaba koydum bile...

Heyecanlada takip ediyorum sizleri.

akustika' Alıntı:
Bende tek başıma girdim bu işe, hayırlısı bakalım ne olacak.
Sistem şu an elektroliz yapıyor.
Ford focus 1.6'ya takacağım. Hava filtresi hortumu siparişi verdim, gelmesini bekliyorum.
Malum eğer bir hüsran olursa orjinalini tekrar takıp, yapılan tüm masraf ve emeğin üzerine su içeceğim.
Hatta soğusun diye dolaba koydum bile...

Heyecanlada takip ediyorum sizleri.

sen de mi brütüs :D :D

Zaten ticari bir girişimim ya da kaygım yok.
Ki ticariye düşse bile sanayi bakanlığından özel izinler
2 sene servis garantisi
yok efendim bilmem kaç yıl yedek parça garantisi...
Yani bu iş hadi deyipte girilecek bir iş değil, uzun soluklu bir iş olmalı.

Bu nedenle bu işten ekmek yemek yerine zevkli bir uğraş olarak kalması benim için daha doğru.

Girişim içinde bulunan kişileri de takdir ediyorum. Lakin bu yasal zorunlulukları yerine getirmek kolay bir şey değil.
Her şey bir yana aracın üzerinde fabrika çıkışı bir değişiklik yapıldığı için Araç İmal, Tadil ve Montaj Yetki Belgesi'ne sahip bir makine mühendisine proje yaptırıp onaylanması gerekiyor ki,
bu sistemin sanayi bakanlığı gibi kurumlardan da yasal onay alması gerekiyor.

yahu şu bloomberg ht kanalı galiba DRAGONS DEN TÜRKİYE diye bir program var , Alphan Manas ,Yalçın Ayaydın var juri olarak , beğendikleri projelere yatırım yapıyorlar ve bürokratik engelleri onlar tabii ki kolayca aşıyorlar , E Alphan Manas'ın otomobil sektörüyle de tanışıklığı var , hadi bakalım o girişimci arkadaşlar bu fikirlerini buraya göndersinler.

Jürinin tamamının özgeçmişi var bir okuyun bakalım nasıl adamlarmış , onlara da yutturmaya çalışacak mısınız ... ha betelguz , ha hfuel system ve sen arkadaşım , akustika!!!
O korktuğun sanayi bakanlığı , servis zorunluluğu , yedek parça bulundurma gibi konuları bu adamlar senin yerine aşıyor , sen gerekli bütçeyi söylüyorsun onlar da karşılığında senin şirketinin belli bir yüzdesini istiyorlar.

http://www.ddturkiye.com/yatirimcilar

Sisteminiz gerçekten çalışıyorsa , trilyoner olmak için ayağınıza gelen şans bu , yoksa böyle internetten uyduruk reklamlarla 10 tane adamı kandırısınız hergün o parayı yer durursunuz bir süre. Hadi siz bu programla ispatlayın kendinizi de biz , " ahhh be bu adamlar ayağımıza gelmişti biz inanmamıştık tüüühhh" diye dövünelim !

Yoksa hacivat , karagöz , beberuhi ve şimdi 4.oyuncu Tuzsuz Deli Bekir de aramızda , haaay hak !

yok efendim bu oyun sürekli devam ettiği için geç kalmak kaçırmak diye birşey yok , henüz ilk perdeyi geçemedik zaten...

Lütfen ama lütfen benim adımı ticari kavramlarla beraber anmayın.
Benim ki sadece zevli bir uğraş, iş sonrası ve de tatiller de küçük bir hobi.
Zaten kendi işimden yana gerek maddi gerek manevi olarak şükürler olsun gönlüm rahat.
Farklı konularda farklı şekillerde anılmak istemem. Kendi uğraşılarım kendimle kalsın.

Zaten ben işimden dolayı projelendirmesinde görev aldığım araçların kimilerini yollarda görüyorum.
Egosal yönden yaptım ettim başardım diye ne heyecan yaparak küçük düşmeye ne de maddi yönden atılıma ihtiyacım var.
Söylediğim gibi küçük bir hobi benimki... Kendi havamda kendi çapımda...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR