Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,553
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

betelguz' Alıntı:
Son gelişmeler....
Daha önce oksijen sensörü bulunan 2005 model Toyota corolla vestaya hidrojen sistemi takmıştık ancak obd-2 çipi kullanılmadığından tam bir sonuç alınamamıştır.Hafta sonu bu araca çip takıldı.Yakıt tasarrufu henüz ölçülmedi ancak ilk izlenimler şöyle.Çekişte ciddi artış oldu.motor çalışması daha sessiz ve daha güzel.Egzostan daha önce çıkan hafif grimsi duman şuan su buharı gibi bembeyaz.(bu hidrojenin yanmasından kaynaklı su buharı sanılmasın)Tam yanmadan kaynaklı oluyor.Müşterimiz şuan için çok memnun :smiley:

Sistem birde Dizel Mitsubishi 2500 minübüse takıldı.Ondada yakıt tasarrufu henüz ölçülmedi.ilk izlenimler toyota ile aynı.Daha düzgün sessiz bir çalışma, çekişte ciddi artış, egzostan siyah dumanın tamamen kesilmesi.Bu araçta çift elektroliz hücresi kullanıldı.Yakıt tasarruf miktarıda yakında belli olur.tahminimce %45-50 civarı olacak.Bu bilgiler tamamen sistemi deneyen kullanıcıların verdiği bilgilerdir.

Ya ben anlamıyorum. nasıl yakıt tasarrufu yapmışmı yapmamışmı ölçülemiyor. Gidersin 100 km. gelirsin aradaki farkı görürsün. Bana hiç mantıklı gelmiyor yakıt tasarrufu ölçülemedi şeklinde bir söylemi. Ve geçenlerde sormuştum arabama verebilecek bir zarara karşı garantinizmi varmı? Memnun kalmazsak iade alacakmısınız

Etiketler

ozgur1517' Alıntı:
Ya ben anlamıyorum. nasıl yakıt tasarrufu yapmışmı yapmamışmı ölçülemiyor. Gidersin 100 km. gelirsin aradaki farkı görürsün. Bana hiç mantıklı gelmiyor yakıt tasarrufu ölçülemedi şeklinde bir söylemi.

Atölye ortamında, katılımlı şekilde, ölçülebilir bir yol izleyeceğiz. Herşey anlaşılacak diye umuyorum.

Yakıt tasarrufu ölçülemedi diye bir söylem yok henüz ölçülmedi dedim ben.Sebebide basit sırf tasarruf yapıyormu yapmıyormu diye adam 100km gidip benzin harcayıp test etme gereği duymamış.Uzun yol yaptığı zaman ölçümleyip tasarruf yapmışmı yapmamışmı anlayacak.Cihazlar daha araçlara takılalı bikaç gün oldu.Yakında sonuçları bildirirler.
Aracınıza bir zarar vermesi doğru kullanımda mümkün değildir.Araçta çıkabilecek bir arızaya karşı normalde sigortamız yoktur.Ancak sorunun hidrojen sisteminden kaynaklandığı ispatlanırsa zararın giderilmesi için elimizden geleni yaparız.Daha öncede yazmıştım ürünün tasarruf sağlamaması halinde ürün bizimdir iade alırız diye.Tüm ilanlarımızdada bu ifade kırmızı yazılarla özellikle belirtilmektedir.

Güven bey bugün OBD-2 çipide geldi.Cumartesi günü test için hazırlık yaparsanız memnun olurum.Sistemin araca montajıyla zaman kaybetmemek için ben sistemi bir kutu içinde kullanıma hazır bir şekilde getireceğim.Sadece çipi araca montajlayıp teste hemen başlayabiliriz.Atölye dışındada aracı kullanıp çekişinde nasıl etkilendiğini görebiliriz.Bu arada atölye içinde test ne kadar sağlıklı olur tam emin değilim .Tübitak bile test için aracı belli bir yolda belli bir hızda kullanarak yakıt tasarrufunun ne kadar olduğunu ölçümlüyor.Bence atölye dışında yolda giderek bu testi yapsak daha sağlıklı olur.siz ne dersiniz ?

betelguz' Alıntı:
Güven bey bugün OBD-2 çipide geldi.Cumartesi günü test için hazırlık yaparsanız memnun olurum.Sistemin araca montajıyla zaman kaybetmemek için ben sistemi bir kutu içinde kullanıma hazır bir şekilde getireceğim.Sadece çipi araca montajlayıp teste hemen başlayabiliriz.Atölye dışındada aracı kullanıp çekişinde nasıl etkilendiğini görebiliriz.Bu arada atölye içinde test ne kadar sağlıklı olur tam emin değilim .Tübitak bile test için aracı belli bir yolda belli bir hızda kullanarak yakıt tasarrufunun ne kadar olduğunu ölçümlüyor.Bence atölye dışında yolda giderek bu testi yapsak daha sağlıklı olur.siz ne dersiniz ?

Ben aracı hazır ederim.
Aracı yolda test etmek için aynı yolu aynı trafikte, aynı hızda, aynı viteste ve aynı hava ısısında geçmek gerekiyor. Ya da uzun zamana yayılı ölçüm yapmak gerekiyor.
Eğer tasarruf varsa, her durumda vardır diye düşünüyorum.

Allah utandırmasın inşallah
Bende 92 Xj sahibiyim benim araca da olur mu diye arkadaşın verdiği adrese bakıyım dedim ama sayfa bi türlü açılmıyor hata veriyor bir haftadır.

Montaj tamamlandı. İlk fırsatta bir kaç fotoyu da paylaşırım.

Sistemin çektiği enerjiyi değerlendiriyoruz. Çok yüksek amper çekmesi bir sıkıntı olur. Sistemdeki saf su miktarı ile bu ayarlanabiliyor.

Haftabaşı tüketim değerleri üzerinde çalışacağız.

kolay gelsin .yaz tahtaya oku haftaya oldu.bekleyip görcez gari.

Merhaba arkadaşlar.Bugün sistemi araca montajlayıp bitirdik.montaj saat 19 da bittiğinden deneme yapamadık.Güven bey hafta içi yakıt ve performans testlerini yapacak.Bakalım nasıl bir sonuç çıkacak.Güven beyden önce davranıp ben birkaç resim ekledim.
Blogspottaki tüm bloglar mahkeme kararı ile erişime kapatıldı.Zaten normal site açtığımızdan artık orayı kullanmıyoruz.Yeni site adresimiz www.cyberenerji.com

Araç 8 silindirli oldukça büyük bir motoru olduğundan çift hücre kullanıldı.
9369IMG_0188.JPG

3835IMG_0189.JPG

6444IMG_0190.JPG

Sistemin soğutucu radyatörü
3422IMG_0191.JPG

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR