Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,568

Etiketler
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

moonwalker_arc' Alıntı:
Güven bey bizi çok merakta bıraktınız :D

Aslında kısa kısa kullandım ama tasarrufu görmek mümkün değil bu şekilde. Hatta üç artışını da doru dürüst hissedemiyorsunuz bu şartlarda.

Hidrojen sistemi zaman zaman gündeme gelen bir sistem. Çok güvendiğim birisi bu sistemle güç artışı ve ona bağlı olarak tasarruf sağlandığını söyledi eski tecrübelerine dayanarak. Ama önemli olan güvenilirlik ve süreklilik.
Göreceğiz...

Güven konusu da beni tedirgin eden bir diğer olay, Allah korusun bir kaza sonucu oluşabilecek bir kaçak sistemin patlaması ya da alev almasına sebep olabilir.Yine lpg lerde gaz kesen sistemler var bu hidrojen sisteminin güvenliği de akıl kurcalayan bir diğer durum.

Güvenlik konusunu bende araştırdım, normalde kaza anında ciddi bir tehlikesi yok, çünkü donuşturulmuş durumdaki hidrojen fazla degil, borunun içindeki kadar, ve o da hiç bir yere zarar vermez, fakat kazadan sora hücre çalışır bi vaziyette kalırsa işte o tehlikeli olabilir diye düşünüyorum, bide direk kontak acıldıgında faal hale geliyorsa o da sıkıntı ancak arac calışırken faal olmalı cunku, kontagı acıp camlarla falan ugraşırsanız bu da hirrojenin biryerlerde birikmesine sebep olur, bence en azından kaza muşuru olmalı ve motorun faal oldugu zamanda calışması onemli. Aynı konuyu yurtdışı sitelerden araştırıyorum, bu sistemlerin hic birinde kaza sensorune rastlamadım

ha bide araştırmamda büyük motorlarda daha fazla tasarruf saglandıgına dari bi izlenimim oldu mesela 1400 motorda %20 iken 2500 ve üzeri motorlarda %50 lere varan tasarruftan bahsediyorlar, ama karburatorunde buna gore ayarlanması gerektigini düşünüyorum.

biraz abartma payı da düşsen %30 tasarruf desen benim araba km de 650 tl yakıyo 455 tlye düşce anlamına gelir. 180YTLde 55tl kar iyimiş...

moonwalker_arc' Alıntı:
Güven konusu da beni tedirgin eden bir diğer olay, Allah korusun bir kaza sonucu oluşabilecek bir kaçak sistemin patlaması ya da alev almasına sebep olabilir.Yine lpg lerde gaz kesen sistemler var bu hidrojen sisteminin güvenliği de akıl kurcalayan bir diğer durum.

Ben deneme için doğrudan aküye bağladım ve araya bir açma kapama düğmesi koydum. Mormalde kontağa bağlayıp ayrıca bir de açma kapama düğmesi koymak gerekir.

Sistemin çektiği yükü görmek için de ben de bir ampermetre var şu anda. Bunun da standart olarak takılması gerektiğini düşünüyorum.

Kaza anında sistemin çalışmaya devam etmesini önlemek konusu da değerlendirilmeli. Bunun için darbede elektriği kesen bir sistem eklenebilir.

kusura bakmayın ama bu cihaz benim araca takılsaydı ben aynı gün 50 defa ölçerdim bunu.Nedense içimde bu sistemin işe yaramadığı ve 3-4 gündür suskunluğun bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Çünkü aynı gün atolyede lifte deneceği vs.. şeyler söylenmişti

bu özgür1517 isimli zat sanki sadece bu cihazla ilgili gelişmeleri çalışmaları baltalamak için üye olmuş gibi geliyor bana.

ozgur1517' Alıntı:
kusura bakmayın ama bu cihaz benim araca takılsaydı ben aynı gün 50 defa ölçerdim bunu.Nedense içimde bu sistemin işe yaramadığı ve 3-4 gündür suskunluğun bu yüzden olduğunu düşünüyorum. Çünkü aynı gün atolyede lifte deneceği vs.. şeyler söylenmişti

lift de denenseydi ne olacaktı? aracın ağırlığı aktarma organlarının üzerinde olmayacaktı, lifte asılı aracın tork değeri ile yolda giden aracın tork değeri bir mi? güven bey gayet mantıklı bir şekilde ölçüyor. tabi zaman alacak. ayrıca başta güven bey de temkinli yaklaştı bu olaya. örtbas etmek gibi bir amacı olamaz. tabi tek işi de bizim için hidrojen sistemini denemek değil..
Ayrıca verilecek sağlıksız bir karar bu iyi niyetli girişimci arkadaşın (betelguz) hakkını yemek olmayacak mı? madem güven beye güvendik. eh biraz sabır...

bu tarz bir çalışmada, modifiye işleminde yapılacak en büyük hata acele etmek olur. sonuçta aracın motoruna müdahale ediyoruz. eğer ki işe yararlık görürsem denemeyi ben de düşünürüm ama ehil ellerde tam bir tespiti görmeyi tercih ediyorum. beklemekten zarar gelmez

biraz sabredelim .kolay değil, selamlar ve iyi beklemeler.

ben hala yurt dışı siteleri araştırıyorum, ve cihazın yakıt tasarrufu saglıyca yonunde beklentim arttı...

ilkakdeniz' Alıntı:
bu özgür1517 isimli zat sanki sadece bu cihazla ilgili gelişmeleri çalışmaları baltalamak için üye olmuş gibi geliyor bana.

Ya lütfen kendinize gelin. Daha yeni piyasaya bil çıkmamış ürünün neyi baltalanacak. Bende bu işin aşırı derecede olumlu olmasını temenni ediyorum. Ama bu işin tedarikçisinin olsun deneyen kişilerin olsun yakıt tasarrufu konusunda hala net bir fikir verememeleri beni şüphelendiriyor. Lifte denemek banada mantıklı gelmedi zaten ama öyle söylenince ben sordum. Zaman geçtikçide insan şüpheleniyor. Tekrar diyorum benim aracıma bu sistem takılsaydı kesinlikle net bir fikir verirdim şimdiye. Benim belirtmek istediğim bu.

ozgur1517' Alıntı:

Sen kimin kim olduğunu bilmeden saçma sapan şeyler söyleme. Farkında değilsin belki ama densizlik yapıyorsun. Bu sistemi deneyecek kişi bu forumun senelerdir üyesi ve bu ortamda çokça dostu var.

Özgür1517 arkadaşım mesajlardsa gelişmeler gayet net yazıldı ama anlayamadınız sanırım.Geçen cumartesi sistemi araca montajladık akşam 7 de montaj bitti herkes evine gitti test yapılmadı.Pazarda aracı kullanma fırsatı olmamış güven beyin.Pazarteside aksilik buya benzin bitince aracı çalıştıramamış başka işleride olduğundan test edemedi.Bende bir yanlış anlamadan dolayı CNR deki fuarı nisanda diye aklımda kalmış bunedenle bir hazırlık yapmamıştım elimde fazladan set kalmamıştı.Fuar bu hafta olduğunu öğrenince tek çare güven beyin arabasına taktığımız sistemi söküp fuara katılmak gerektiğinden cihazı söktük.Bu perşembe fuar başladı pazar bitiyor.Pazartesi yada salı tekrar sistemi araca montajlayacağız.Güven beyde müsait olduğunda testi yapacak.
Geçen hafta bu cihazı ilk alıp kullanan bir müşterimle görüşme imkanım oldu.Aracıyla biraz dolaştık.biraz deneme yaptık.Aracı mercedes 200e benzinli oksijen sensörü olmayan bir araç. kilometresi 300binde.yağ eksiltmesi vardı motorun.denemede benim gördüğüm sonuçler şöyle.Hidrojen sistemi kapalı iken araca tam gaz verildiğinde çekiş yavaş yavaş artmakta, motor yüksek bir ses çıkarmakta ve bir miktar motor titreşimi olmakta.hidrojen sistemini devreye aldığında araca daha az gaz verildiği halde çok çok daha iyi bir hızlanma sağlanmakta, motorda ses artışı eskiye göre oldukça düşük kalmakta.titreşim eskiye oranla daha az olmakta.Araç sahibi Gürkan beyin verdiği bilgiye göre eskiden 1000km yol yaptığında yağa ilave yapması gerekiyorken şuan yağı oldukça eski olduğu ve 1000km den fazla yol yaptığı halde yağ ilavesi gerekmemiş.Ayrıca hidrojenli sistemde motor harareti sadece benzine göre düşük kalmakta.Tasarruf olarakta ölçümlerine göre daha önce 100 km de 11 lt yakarken araç şun 7 lt yakıyor.Bundanda daha net bir bilgi olmaz sanırım.

Özgür1517 arkadaşım isterseniz getirin aracınızı sizin araca takalım aynı gün test edin bizide bilgilendirin Herkes rahat etsin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR