Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,977

Etiketler
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

Güven bey test edip onayladığı anda bende ilk sıralarda montaja gelirim.

betelguz' Alıntı:
Güven bey aracınızın sistemle uyumlu çalışması için obd-2 performans çipi takılması gerekli.Ancak çipin desteklediği modeller arasında aracınızı göremedim.Destekleyip desteklemediğinden emin olmak için amerikadaki üreticiye mail attım.Cevabı bekliyorum.uygunsa siparişini verip getirteceğim.Ancak biraz zaman alacak .Oksijen sensörsüz araç varsa bir hafta sonra elimde fazladan set olacak deneyebiliriz.Oksijen sensörlü araçlarda çip kullanılması şart.Çiplerde şuan amerikada programlanıp geldiğinden biraz zaman alıyor.

Anladım. Bekleyeceğiz mecburen.

Oksijen sensörsüz araç kalmadı artık. Çip her marka-model araç için ayrı ayrı programlanıyor anladığım kadarıyla.

Demek ki sistem tamamdır dediğimizde bir çok arkadaş listesini yapacak ve chiplerin siparişi verilecek.

concrete' Alıntı:
Anladım. Bekleyeceğiz mecburen.

Oksijen sensörsüz araç kalmadı artık. Çip her marka-model araç için ayrı ayrı programlanıyor anladığım kadarıyla.

Demek ki sistem tamamdır dediğimizde bir çok arkadaş listesini yapacak ve chiplerin siparişi verilecek.

Benim araçta sensör yok,ilk sırada ben varım.güven bey okeylesin bu iş tamadır
saygılar

Müşteri sayısı büyük hızla artıyor.

Benim bayliğim unutulmasın :smiley:

Böyle söyleyince tereddüt edenler olabilir. Aracın yakıt tüketimini denemek için birlikte gözlem yapacağımız bir yol izleriz.

Aracın deposunu tamamen full yaparız, lifte alır uzunca bir süre belli bir devirde çalıştırırız. Sistem devre dışıyken tabii.
Sonra sistemi devreye alır, benzini tekrar doldurur ve aynı süre aynı devirde çalıştırırız.
Son olarak depoyu tekrar doldururuz.

Her iki aldığımız yakıt miktarını ölçebileceğimiz şekilde ölçekli kaplarla bu işi yaparsak, hesap hatasız olur. Yüzde olarak tasarrufu buradan paylaşırız. Oranı yeterli görenler sisteöi taktırırlar.

Sizce de uygun bir yöntem midir?

Uygundur güven bey.Firmadan henüz cevap gelmedi umarım aracınıza uygun programları vardır.

Güven bey bugün cevap geldi.Malesef aracınıza uygun program yokmuş şuan.Önümüzdeki zamanlarda olabilir.Aağıdaki linkte çipin uyumlu olduğu araçların listesini bulabilirsiniz.Uygun bir araç varsa denemesini yapabiliriz.Oksijen sensörsüz araç varsa çip beklememizede gerek yok setler haftaya gelecek gelir gelmez deneme yapabiliriz.

http://cyberenerji.blogspot.com/2011/01/hidrojen-yakit-tasarruf-sistemi.html

betelguz' Alıntı:
Güven bey bugün cevap geldi.Malesef aracınıza uygun program yokmuş şuan.Önümüzdeki zamanlarda olabilir.Aağıdaki linkte çipin uyumlu olduğu araçların listesini bulabilirsiniz.Uygun bir araç varsa denemesini yapabiliriz.Oksijen sensörsüz araç varsa çip beklememizede gerek yok setler haftaya gelecek gelir gelmez deneme yapabiliriz.

http://cyberenerji.blogspot.com/2011/01/hidrojen-yakit-tasarruf-sistemi.html

Araç listesi bulamadım, sanırım benim hatam ama...

Oksijen sensörsüz araç pek kalmadı artık ortalıkta malum. Ben de bir tane de 1997 Land Rover Discovery V8 var. Motor hacmi 3.9 lt. Bunda da oksijen sensörü var. uygun chip için bakma şansınız var mı?

Olmazsa, konuyu takip edenlerden uygun bir araç bullalım.

Tamadır güven bey bu araca uygun çip var.Oldukça büyük hacimli bir motor.Bunda çift hücre kullanmamız gerekecek.Sistem ve çip siparişini verip en kısa sürede getirtmeye çalışacağım.Bu arada çipin desteklediği araç listesi ana sayfada en alt kısımda açılır bir kutucuk var orada görebilirsiniz.Yüzlerce model mevcut listede.

Peki bu sistem benim aracıma karşı bir zarar verirmi. Buna karşı bir garantiniz var mı? Herhangi bir belge verecekmisiniz araca olabilecek herhangi bir zararda bunu karşılayacakmısnız? Ayrıca baktık işe yaramadığı fikri hasıl oldu bizde o zaman geri iade alacakmısınız?

betelguz' Alıntı:
Tamadır güven bey bu araca uygun çip var.Oldukça büyük hacimli bir motor.Bunda çift hücre kullanmamız gerekecek.Sistem ve çip siparişini verip en kısa sürede getirtmeye çalışacağım.Bu arada çipin desteklediği araç listesi ana sayfada en alt kısımda açılır bir kutucuk var orada görebilirsiniz.Yüzlerce model mevcut listede.
çok iyi. ben beklemedeyim o zaman.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR