Hidrojen sisteminden sistemine farklar var. bu nedenle bu tür söylemlerde bulunurken marka belirtinizki herkes karalanmamış olsun. Hidrojen sistemi yapıyoruz satıyoruz diyen pekçok kişi, firma var ama adamlar daha oksijen sensörü nedir bilmiyorlar.Bu nedenlede yanlış uygulamalardan dolayı sistemin adı işe yaramaza çıkıyor. örnek vermek gerekirse sizin arkadaşınız aracı yeni almışsa oksijen sensörü kesin vardır.Araca hidrojen sistemi takılıp aracın hidrojenle uyumlu olması için herhangi bişey yapılmamışsa ki öyle anlaşılıyor anlattıklarınızdan , araç başlangıçta normal çalışmasına devam eder kısa bir süre tasarrufta sağlar ama ecu oksijen sensörlerinden sürekli düşük voltaj geldiğini görüp ona göre yakıtı ayarlamaya başladığında araç eskisindende fazla yakmaya başlar.
bu işe başlamadan önce bu konuyla ilgili bu işi 7 yıldır yapan Türkiyedeki bir firmaya mail atarak oksijen sensörlerine bir müdahale yapılıyormu diye sormuştum adamlarda bana şunu dediler ; Biz gazı sensörden sonra veriyoruz
Malum oksijen sensörü egzos manifoldundadır.Hidrojeni egzoza vererek tasarruf sağlanmasıda malesef mümkün değil.Bir işi rastgele değil biraz bilerek yapmalı, yaptırmalı.Hidrojende taktırmayı düşünüyorsanız taktıracağınız yerden bu konuları iyice öğrenmeden taktırmamanızı tavsiye ederim.