Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 255,036
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

Yavuz bey mizah yaptığınızı anladım hatta birazda ben mizah kattım. fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. sistem mantıklı aslında ama istikrar olurmu bilinmez en iyisi beklemek. bilindik firmalar bu işin montajına girerse ancak kullanılabilir heralde. bu arada Mertbirincioğlu bey bilgileriniz için teşekkür ederim

Etiketler

korsellx' Alıntı:
Yavuz bey mizah yaptığınızı anladım hatta birazda ben mizah kattım. fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. sistem mantıklı aslında ama istikrar olurmu bilinmez en iyisi beklemek. bilindik firmalar bu işin montajına girerse ancak kullanılabilir heralde. bu arada Mertbirincioğlu bey bilgileriniz için teşekkür ederim
bakalım bu konu çok su götürür.Hayırlısı olsun.

betelguz' Alıntı:
mert bey kullandığı sistem bizim sistemmi? Farklı bir markamı?

markasını bilmiyorum takan 4-5 kişi var 1 tanesi yakın tanıdığım ilk başta iyi demişti ama sonradan pek beğenmedi o yüzden muallakta kaldım. diğer kullananların söylediğine göre de sistem iyi memnunlardı. ancak forumlarda olan insanlar değil isim veremiyorum haklarında burada konuşulması hoş olmaz. tekrar biraraya gelince daha detaylı konuşacağım onlarla da ...

Hidrojen sisteminden sistemine farklar var. bu nedenle bu tür söylemlerde bulunurken marka belirtinizki herkes karalanmamış olsun. Hidrojen sistemi yapıyoruz satıyoruz diyen pekçok kişi, firma var ama adamlar daha oksijen sensörü nedir bilmiyorlar.Bu nedenlede yanlış uygulamalardan dolayı sistemin adı işe yaramaza çıkıyor. örnek vermek gerekirse sizin arkadaşınız aracı yeni almışsa oksijen sensörü kesin vardır.Araca hidrojen sistemi takılıp aracın hidrojenle uyumlu olması için herhangi bişey yapılmamışsa ki öyle anlaşılıyor anlattıklarınızdan , araç başlangıçta normal çalışmasına devam eder kısa bir süre tasarrufta sağlar ama ecu oksijen sensörlerinden sürekli düşük voltaj geldiğini görüp ona göre yakıtı ayarlamaya başladığında araç eskisindende fazla yakmaya başlar.
bu işe başlamadan önce bu konuyla ilgili bu işi 7 yıldır yapan Türkiyedeki bir firmaya mail atarak oksijen sensörlerine bir müdahale yapılıyormu diye sormuştum adamlarda bana şunu dediler ; Biz gazı sensörden sonra veriyoruz :smiley: Malum oksijen sensörü egzos manifoldundadır.Hidrojeni egzoza vererek tasarruf sağlanmasıda malesef mümkün değil.Bir işi rastgele değil biraz bilerek yapmalı, yaptırmalı.Hidrojende taktırmayı düşünüyorsanız taktıracağınız yerden bu konuları iyice öğrenmeden taktırmamanızı tavsiye ederim.

Sn. Betelguz,
Sorup öğrenmeyle işi yapıyorsanız kolaylıklar diliyorum size.Naçizane tavsiyem yorum yapmaktan kaçınmanız yönündedir.Çünkü yaptığınız yorumlar işin rastgele yapıldığı izlenimi veriyor.

betelguz' Alıntı:
Hidrojen sisteminden sistemine farklar var. bu nedenle bu tür söylemlerde bulunurken marka belirtinizki herkes karalanmamış olsun. Hidrojen sistemi yapıyoruz satıyoruz diyen pekçok kişi, firma var ama adamlar daha oksijen sensörü nedir bilmiyorlar.Bu nedenlede yanlış uygulamalardan dolayı sistemin adı işe yaramaza çıkıyor. örnek vermek gerekirse sizin arkadaşınız aracı yeni almışsa oksijen sensörü kesin vardır.Araca hidrojen sistemi takılıp aracın hidrojenle uyumlu olması için herhangi bişey yapılmamışsa ki öyle anlaşılıyor anlattıklarınızdan , araç başlangıçta normal çalışmasına devam eder kısa bir süre tasarrufta sağlar ama ecu oksijen sensörlerinden sürekli düşük voltaj geldiğini görüp ona göre yakıtı ayarlamaya başladığında araç eskisindende fazla yakmaya başlar.
bu işe başlamadan önce bu konuyla ilgili bu işi 7 yıldır yapan Türkiyedeki bir firmaya mail atarak oksijen sensörlerine bir müdahale yapılıyormu diye sormuştum adamlarda bana şunu dediler ; Biz gazı sensörden sonra veriyoruz :smiley: Malum oksijen sensörü egzos manifoldundadır.Hidrojeni egzoza vererek tasarruf sağlanmasıda malesef mümkün değil.Bir işi rastgele değil biraz bilerek yapmalı, yaptırmalı.Hidrojende taktırmayı düşünüyorsanız taktıracağınız yerden bu konuları iyice öğrenmeden taktırmamanızı tavsiye ederim.

montajı yapan yer kişi ve kullanan kişiler saygı duyduğum güvendiğim buralarda haberleri olmadan isimlerinin geçmesini istemediğim kişiler. Reklam vs yapmak için uğraşsalar gelip burada yaparlardı zaten demek ihtiyaçları yok. Yeni yetme taklitçi biri değil kanatindeyim. uzun yıllardır bununla uğraştığını söylediler ve güveniyorum bu konuda. ama ben takmadan sadece sistemi kullanan 3. şahısların beyanıyla hareket de etmek istemiyorum . Takipçileri yanlış bilgilendirmek ve yönlendirmek istemiyorum. sistem bugün işe yaramasa bile birgün yarayacaktır en kötü ihtimalle zamana ihtiyacı var diye düşünüyorum. Sistemin montajını yapan yer fiziki olarak istanbulda var ve bu kişinin fiziki olarak belli bir adresi var yıllardır orada faaliyet gösteriyor . yolum düşüp de detaylı konuşma fırsatım olmadı bir zaman gidip görüşürsem burada aktarırım. Ama bu noktada ürünün arkasında duran sistemin montajını yapan ciddi birinin olması bile bana yeterli güveni sağlıyor.

Sayın Betelguz madem başa döndük, daha öncede söylediğim gibi sistemin denenerek somut sonuçların ortaya çıkması için 1993 karbüratörlü lada nivamı emrinize vermek istiyorum . Bunca zamandır sadece cekle, cakla hiçbir bilimsel sonuç vermeden ürününüzü satmaya çalıştınız.Lütfen bir deneme yapınki değerli Gezenbilir sakinleri boşuna bu konuda vakit kaybetmeyelim.Ve bu denemeyide bizlerden biriyle gerçekleştirebilirseniz inanın sizin içinde belki bir iade-i itibar bile olabilir. yoksa söylediğiniz herşey laf-ı güzaf. Saygılarımla. A. Ziya AKALIN

İyide ziya bey sanırım siz ankarada ben istanbuldayım.Nasıl olacak.Ben denemeye hazırım problem yok.Takalım deneyelim.

Dün 1,8 benzinli BMW araca taktık sistemi. Şehir için 10,5 litre civarı tüketimi vardı.Bugün istanbuldan bursaya gitti istanbuldan çıkarken şehir içi baya beklemesi olmuş, otobanda 140 basmış kalan güzergahtada otalama 100-120 yapmış. Bütün bunların sonucu olarakta araç ortalama olarak 100 km de 5,6 litre yakıt yakmış. Yaklaşık %50 tasarruf.İsteyen varsa arkadaşın numarasınıda verebilirim.Şuanki hedefimizde biraz daha ince ayarlamalar yaparak bunu %60-65 e çıkarmak. Aynı model aracın yotubede videosu var adam %65 tasarruf sağladığınan bahsediyor. Biz neden yapamayalım.
Birde arkadaşlar bu forumla sınırlı kalmayın. Diğer forumlardada bu konu konuşuluyor.En son kendi sistemini yapan bir arkadaşta lpg li aracında %22 tasarruf sağlamış. Bana inanmıyor olabilirsiniz ama araştırırsanız pekçok kişinin hidrojenle gayet iyi sonuçlar aldığını görebilirsiniz.

Yavuz bey sizin mesajı atlamışım şimdi farkettim. Ben birilerine bişeyler sorup öğrenerek iş yapmaya çalışan biri değilim.Bu işe başlamadan önce Türkiyedeki firmaların bilgi seviyelerini ölçme amaçlı sorular sormuştum.Sonuçtada bişey bilmediklerini gördüm. Öernek olması açısından burada yazdım.Benden daha fazla bişey bilipte banada aktarmış olsaydılar çok daha memnun olurdum.İnsanlar tasarruf sağlamak için birilerine bişeyler taktırıyorlar ama takan kişi işinin inceliklerini bilmiyor. üstelik uzun yıllardırda bu işle uğraşıyor olmasına rağmen.Ben buna üzülüyorum.Aslında işe yarayabilecek bir sistemin adını karalamış oluyorlar.İnsan bilmeyebilir ama araştırmak sorunlara çözüm bulmak ayıp bişey değil.

betelguz' Alıntı:
Yavuz bey sizin mesajı atlamışım şimdi farkettim. Ben birilerine bişeyler sorup öğrenerek iş yapmaya çalışan biri değilim.Bu işe başlamadan önce Türkiyedeki firmaların bilgi seviyelerini ölçme amaçlı sorular sormuştum.Sonuçtada bişey bilmediklerini gördüm. Öernek olması açısından burada yazdım.Benden daha fazla bişey bilipte banada aktarmış olsaydılar çok daha memnun olurdum.İnsanlar tasarruf sağlamak için birilerine bişeyler taktırıyorlar ama takan kişi işinin inceliklerini bilmiyor. üstelik uzun yıllardırda bu işle uğraşıyor olmasına rağmen.Ben buna üzülüyorum.Aslında işe yarayabilecek bir sistemin adını karalamış oluyorlar.İnsan bilmeyebilir ama araştırmak sorunlara çözüm bulmak ayıp bişey değil.
Söylediklerinizde haklısınız, ancak bence bu işleri yapmaya başlamadan Karbon kimyası derslerine çalışmak lazım, hidrojen benzinle nasıl tepkimeler yapıyor, enerjiler falan filan. Kimya bildiğim bir konu değildir, ama sizin işlerin ana prensipleri orada saklı.Başka yerlerde aramaya gerek yok.

Yavuz bey okulda az çok organik kimya, analitik kimya, sınai kimya derslerinde görmüşlüğüm var.Kimya bölümü mezunuyum zaten.Ancak iş kimya ile bitmiyor. Motor teknolojisi, motorlarda yanma verimini etkileyen unsurlar, elektrik elektronik bilgisi gibi biçok konudada bilgi sahibi olmayı gerektiren bir konudur hidrojen sistemleri.İş lpg gibi ucuz bir yakıtı motora vererek sözde tasarruf sağlıyor demek değil.Bu iş tamamen motor verimini artırma amaçlı bir konu.Bu nedenle oldukça incelikleri olan , her aracın farklı özelliklerine göre farklı uygulama gerektiren bir konu.İş motora hidrojeni vermekle bitmiyor yani.Bu nedenle insanın sürekli araştırma içinde olması bu konularda kendini geliştirmesi gerek.

betelguz' Alıntı:
Yavuz bey okulda az çok organik kimya, analitik kimya, sınai kimya derslerinde görmüşlüğüm var.Kimya bölümü mezunuyum zaten.
Sevindim öyle ise.Kolaylıklar dilerim, tasarruf yapmayı herkez ister, inşallah başarılı olursunuz.

Teşekkürler yavuz bey. Son 5-6 aydır satılıpta ben memnun değilim iade etmek istiyorum diyen olmadı çokşükür.elimizden geleni yapıyoruz.

herkese merhaba !

yaklaşık 1 sene oldu sanırım ben bu konuya yazmayalı fakat tıpkı brezilya dizileri gibi hiçbir ilerleme olmamış :smiley:
sayın betelgüz hala gezenbilir üyelerinden birinin bile sistemi takıp deneyerek haklılığını ispat edememiş...

bu arada yol da göstermiştik hatta kendisine bütçe sunmuştuk (kendisi gerçi inanmamıştı bana ama ...) demişti ki "zaten başvurum var eylül ya da ekim ayında (2011...) 80.000 tl bir teşvik alacağım."
rakamı tam hatırlamıyorum ve de ayı ama böyle bir şeydi işte. subaru legacy test için vereyim dedim yok dediniz , cherokee dedim ı ıh dediniz (sebep de herhangi bir hasar oluşursa garanti verememeniz olabilir sanırım tam hatırlamıyorum , belki de subarunun boxer motor oluşuydu , cherokee için ise elimde uygun sistem yok filan demiştiniz , neyse eski sayfaları okumak lazım tekrar) bu arada güven beyin sanırım aracındaki deneme fos çıktı , şimdi bir lada niva teklifi var du bakalım :smiley:

sayın betelgüz allahaşkına %60 dan fazla tasarruf sağlayabilen bir sistem oluşturdunuz , büyük şirketlerin peşinizde milyonlarca dolarla koşması gerekirdi yahu ? televizyonlar bangır bangır haberlere çıkartırlardı sizi ? arge çalışmalarında %7 -8 tasarrufu başardığı zaman vw , mercedes pat diye yeni tip motor daha tasarruflu diyerek binbir gürültüyle piyasaya dürüyor yok blue efficiency yok tsi yeni versiyonu diyerek , %65 diyorsunuz , insaf ?

bu arada %60 demek %55 in egale edilmesi demek değildir , rekorun kırılması demektir... %55'i tekrarlasaydınız o zaman egale etmiş olurdunuz.Bunu da bir detay ve yine eğlencenin bir parçası olarak not edelim.

merhaba yavuz bey :smiley: size ayrıca bir selam edeyim :smiley:

Koray bey subaruda olur cherokee'de olur.Değişmisseniz araçları ne varsa oda olur farketmez. Bu tarafa geldiğinizde uğrayın bigün takalım siz deneyin.Yoksa bu forumdan deneyecek başka yürekli kimse çıkmayacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR