Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi
Teşekkürler , bu konunun takipçisiyim.Yine kendi yaptığım sistemle bu işe sonuca ulaştırıp sizinle paylaşacağım.Eldeki maddi imkanlarla ilerlediğim için buraya kadar gelebildik , biraz daha bütçe oluşturup daha teknik bir sistem hazırlığına başlıyoruz.Korkularımızı bu pazar yendik , dikkatli ve bilinçli kullanım ile hidrojen sorun yaratmıyor.
Avans ayarını düşürerek 300 mililitre hidrojenin farkını hissedebildim demiştim.Bunu biraz açmak istiyorum.
Avans ayarımı araç çalışırken en sağa minimuma çekiyorum.Bundan ötesi yok.
Bujiler ateşleme yapıyor ama yeterli değil.Motor silkeleniyor , bu şekilde stop ediyor.
Motor silkelenirlen 300 ml hidrojeni veriyoruz ,motor kendini toparlıyor ve avans ayarı normale alınmış gibi sarsıntısız ,düzenli ,sessiz çalışıyor.
Motorun bu en stabil çalışma modunu hidrojen vermezken anacak avans ayarını yükselterek yakalayabiliyoruz.
Avans normal ayarındayken tüm gazı verdiğimizde ise rolanti sesi yükseliyor.
Dolayısıyla gaz miktarı burada önemli rol oynuyor.Çıkan gaz güvenlik amaçlı bubbler'a geliyor.Bubbler dediğimiz sert platikten bir pet şişe olabilir ,içi su dolu .Çıkan gaz hortum ile bu şişenin dibine doğru iniyor.GAz sudan geçerek ,suyun üstüne çıkıyor.Üst kısımda gaz birikimi için bir boşluk bırakılıyor.Suyu ona göre koyuyoruz.Üstten bir hortum ile gazı motora iletiyoruz.Şişe üstünde kalan boşlukta biriken gaz miktarı ile motor çalışmasını etkiliyor.