Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Simetri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 213
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,307
Ynt: Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

Merhaba Çağlar;

Niva benim ilk arazi aracımdı, Cj5 kadar sert değildir ;D önde sabit aks kullanılmaması onu daha konforlu ve yol tutar hale getiriyor. Manevra hidrolik direksiyon yoksa en kötü yanı baya kas yaptırır adama, ama direksiyonu çevirebiliyorsan kullanışı Wv golf gibi basit ve kıvrak.

En büyük avantajı hafif olması , sıkıştığı yerde 3-4 kişi sallaya sallaya çıkartır , difransiyel kilidine bu yüzden çok ihtiyaç olmayabilir ki bulunmasıda çok zor.

Cj 5 e göre bir diğer artısı helezon kullanması , yolda hopbidi hopbidi gitmez, yolda gezmez, muhteşem atikülasyonu vardır.

Benim tecrübelerime göre lada kum ve çamurdan ziyade tepe aşma, tırmanma, iyi bir lastikle karda hareket etme , diğer araçların sürtünmeden ilerlemeyeceği bol kısa engebeli arazilerde rakipsiz.

Kum ve çamurda iş torka ve motor gücüne kalıyor, ben girdiğim her sahilden lastikleri indirerek çıkmak zorunda kalmıştım , lastikler biraz gömülünce motorun gücü lastikleri çevirmekte yetersiz kalıyor.

Selamlar

Etiketler

tamamen katılıyorum size, ben yılardır niva kulanıyorum pek arazi deneyımim yokdur ama şenir ici ve uzun yoda gayet iyidin artısı oldu kadarılada eksisi var ama iyi arkadaş oldukdansonra eksikleri gormezden geliyoruz .Ercan. saygılar

Yavuz Bey'in tecrübeyle sabit yazdıkları doğru.

Kumda geniş tabanlı lastikle rahat yürüyor ama Baja tadında performans beklemeyin. Bir CJ devasa lastikleriyle daha iyidir. Ama Niva'nın Dakar'da yarıştığını ve 3 yıl derece aldığını belirteyim.

Çamurda OK144'larla gayet iyi seker, o yüzden bu cihazın default lastiği OK144'tür neredeyse.

Makassız olması büyük avantaj.

Kilit mevzuunu Erco Usta (İzmir) çözmeye çalışıyor, eli kulağında. Manuel kilit üzerinde çalışıyor, sabit kilit elinde var ama takmak istemiyor dezavantajlarından kelli. Erco konuyu hallettiğinde memlekette Niva'ların en azından arka aksta dif. kilidi sorunu halledilmiş olacak (halihazırda sıraya girmiş bir ton Niva var).

Off road için kullanılacaksa, imkan mevcutsa ne marka olursa olsun 2. araç olmalı. Aksi halde asfalt performansını korumak için arazi yeteneklerinden ödün vereceksiniz. Ortası yok..

az kaldı arkadaşlar bi başka sorun cıkmaz kiliti devreye gecirecek leviye hazırlanıyor ve toparlaycam ardından deneme aşamasına girecez tutarsa turkiyede nivalara karada olum yok

Şu ladaların motoru biraz daha güçlü olsa bide paslanma derdi olmasa bide tam şase olsa vallhi tadından yenmez ...

erco' Alıntı:
az kaldı arkadaşlar bi başka sorun cıkmaz kiliti devreye gecirecek leviye hazırlanıyor ve toparlaycam ardından deneme aşamasına girecez tutarsa turkiyede nivalara karada olum yok
bu konunun model , yıl , gibi detayları varmı : her yıl her modele uygulanabilirmi ?

evet her modele üygulanır sorun olmayacak kısmetse kendi defransieleinizi de koyacaksınız yan tarafa yedek olarakya da isterseni onun üzerinde calışmayapacaz hele şu iş bi sonuc versin gerisi kolay

calışmalar suruyor biliyorum üzerimde büyük yük var taşımaya calışıyorum bitince bi denecez ona gore yazacam ve fotolarını ekleyecem.

gerçek dışı görünüyor ama çok komik bir lada niva gösterisi izlemenizi tavsiye ederim..daha önce verildiyse link özür dilerim..

http://www.youtube.com/watch?v=cg1fahphqxY&feature=related

çok güzelmiş bu arabalar. aklıma amerikada hurda araçları ezen büyük tekerlekli jeep tarzı araçları getirdi, yoksa bunlardan o işlere yarayan varmı :D

BOYLE LADA GORDUNUZ MU BURALARDA
lada_niva.jpg

niva2122-3.jpg

nivarusudw7.jpg

mod_03.jpg

6.jpg

adm.jpg

1399_10377198GXS.jpg

749_album_1106085508_9900.jpg

4X4.jpg

1252_6c54260f.jpg

891_nivaonly.jpg

DAHA NELER VAR BIR GORSENIZ:smiley:)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR