Nivaların çok temel teknik özellikleri dışında inceliklerini bilmiyorum ama oldum olası bu araçlardan acayip hoşlanmışımdır... Bu forum konusunu görünce de eylülden bu yana mesajları okudum...
2004 yılında araba pazarında şu niva'yı görmüştüm ve hasta olmuştum.
sahibi (fotoğraftaki kişi değil) sefaköy'de yaşıyordu sanırım, veya tamirci dükkanı oradaydı. Niva'ları sevdiği için bu araçla yaklaşık 5 yıl uğraşmış ve bu hale getirmiş. araçta yaptığı değişiklikleri de zaten listelemişti, ben de "bu niva bu hale gelene kadar neler geçirmiş acaba?" diye düşünerek onu da fotoğraflamıştım.
Kendisi offroad aktivitelere katılıyormuş ama bu cillop gibi arabaya kıyamadığından bununla öyle yukarıdaki gibi çamurlu sulu yerlere girmeye kıyamadığından diğer aracıyla katılıyormuş daha ağır aktivitelere. bu araçla da kaputa kadar kara battığı bir yerde ilerlediğini gösteren ve daha birçok yerlere gittiğini gösteren fotoğraflarını da aracın içinde sergiliyordu... bu aracla neler yapılabileceğini göstermek için. yukarıdaki mesajlardan birinde istanbulda bu işi yapanlardan bahsedilmişti, oradan aklıma geldi, yazayım dedim. belki verdiğim ipuçlarından onu tanıyan birileri çıkar aranızdan...