Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Simetri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 213
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,560
Ynt: Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

yasarergun' Alıntı:
benzin depo kapağı hala bulunamadı çelikmotroda yokmuş güven otoyu aradım gelecek dediler sipariş verilmiş

bilgilerinize

zaten amerikada bush sorunsalı, bizde benim benzin depo kapağı ;D

ya tofasın kını kulanamıyormusun be kılıtli modelini kulanıyorum sorun yok vallahi

Etiketler

hocam şu an üzerindeki tofaş bir tanesi kırıldı bir tane daha aldım fakat yan durunca şarıl şarıl benzin akıyor kapaktan. bu sanırım normal değil o nedenle orijinal kapak arıyorum ayrıca araba ile viraja girip biraz hoplayıp zıplayınca aracın içi benzin kokusuyla doluyor 3 defa benzin deposunun olduğu yer söküldü bakıldı havalandırmada ya da deponun boynunda kırık çatlak yok ben de sadece depo kapağından akıtınca başka neden bulamadım çaresiz onu arıyorum

Amfibi niva dedikleri bu ola sanırsam ;D ;D ;D

ladaniva.jpg

bu anfibi değil adavapuru yada rus bandralı kuru yük gemisi :smiley:

arkadaşlar selamlar. 3 ay önce yevgeni yavuz abiden aldığım lada nivayı emlak alımı söz konusu olduğundan 1 hafta içinde satmam gerekiyor.
ilanı şu adresten inceleyebilirisiniz. aldığım fiyata vereceğim. kar amacımız yoktur. bunu bilesiniz. hatta tekliflerede açığız diyebilirim...
http://www.sahibinden.com/acillll_5_gun_icin_bu_fiyat_1996_model_cok_temizWQQaXQQ6459831WQQpXQQdisplayitem
teşekkürler. görüşmke üzere...

97 lada nivamı sizinle aynı nedenle bir süre önce satılığa çıkarttım ama öyle teklifler geldi ki tamamına yakınını www.ölmüşeşşek.com adresine yönlendirdim bazıları da sinirlendi karrrdeşim ne kızıyorsun diye, gelen tekliflerden sonra kendim binmeye devam etmeye karar verdim. Umarım sizinki hızlı satılır. Bu arada vinci ön tampona modifiye etmeden mi taktınız, yoksa çelik tampon mu yapıldı ?

Vinci bildiğimiz tampona sabitledi Fatih (tampon borularına bağlayıp, tamponun üzerine sabitlemiş), halihazırdaki tampon ve bağlantıları üzerinde oynamadan. Ben de çekmez diye düşünmüştüm ama dayanıklılık testini gördüm, arka lastikler yerden kesilmesine rağmen tamponu koparmadı. Geçen haftasonu da 60 cm civarı karda 2-3 vinçleme yaptı hala yerinde duruyor tampon, vinç, vs..

haklısın yaşar. böyle şeyler satış işlemlerinde hep olur. ama beni az çok tanıyanlarınız var aranızda. benim amacım zaten ticaret değil. aksi takdirde 2 ay önce aldığım süper bir aracı neden satayım ki....aldığım fiyat (bak kendi burada yavuz abinin) 9000 ytl. aracın bakımlarını yaptırdım. ki eksiğide yoktu. yükseltme işini yaptırdım. bunlarda benden gitsin önemli değil. alım satım derken 1000 ytl harcadım. benboş ver diyorum bunlara . ben 10000 ytl lik zevk aldım mı aldım bu süreçte bana yeter. bu sebeple yakın bir teklifle gelenede vermeyi düşünüyorum. çünkü evin alım işini gerçekleştirdim ve eşimin sıfır aracını sattım. c4 grand picasso 7 kişilikti ve evin alınmasını bu sağladı. bu sebeple bende nivayı kaça olursa satıp eşime şöyle 10-15 arası otomatik bir vitara almayı düşünüyorum. hafta sonları tekrar sizlerle araziye çıkmak için. amaç bu. satılırsa satılır... satılmazsa canımız sağolsun boşver. ölmüşçülerde kudursun dostum ... :smiley:

Arkadaşlar forumun değişik yerlerinde değişik zamanlarda yazdım ama istediğim cevabı henüz alamadım kısaca özetliyorum : bir v6 motor vitaram vardı, tek arabamdı memnundum da...Sonra sattım (niye sattıysam...)ve büyük olsun güçlü olsun dedim otomatik v8-98 discovery I aldım.o da tek arabamdı...Arazide çok iyidi ama ağır manevra park yakıt şehir içine uygun değil vs diye onu da sattım. Şimdi arabasız kalmayalım bu iş de aceleye gelmesin diye bir avensis aldım ona biniyorum ve ikinci araba yapmayı planlıyorum.İkinci arabam % 100 arazi için olacak ve diyorumki madem eşek niyetine bineceğim ; alırken ucuz olsun parçası bol olsun ucuz olsun yan sanayisi olsun, kırılınca dökülünce üzülmeyelim ama şu forumda falanca yere gidiyoruz diye duyuru yapılanca da gezilere ağırlıklı olarak katılan arkadaşlarımızın V8 lerinden V6 larından geri kalmasın "bizim araba buradan geçmez burayı çıkmaz" demeyelim onların gittği yerde.
Şimdi 1) Böyle bir arayış için niva nasıl bir araçtır? 2) Neden formdaki gezilere çok fazla niva katılmıyor? 3) 95 model cıvarı artı eksi 1-2 yaş bakıyorum bu yaştaki nivayı nasıl değerlendirirsiniz 4) Bazı "kişiler" ısrarla 94 öncesi öneriyorlar doğrumudur? 5) Uzak bir arazi gezisi için arazi öncesi 200-300 km gitmek gerekirse uzun yolda nasılıdr ? teşekkür ederim

1. Niva'nın zorlanacağı parkurlar olacaktır, yani devasa lastiklerinin açtığı kanallara düşer, bunu unutmayın. Takılabilecek lastik ebadı sınırlı ama yine de iş görür.

2 .Niva'lar ortamdaki gezilere neden katılmıyor? Bilmem. Denk gelmiyodur belki.

3. 95 civarı iyi durumdaysa iş görür, ama unutmayın off road ortamından bahsediyoruz, sert kullanılırsa Niva da çok rahat dağılır.

4. Bazı kişileri umursamayın, yaşlı araç yaşlı araçtır, çok derdi olur.

5. Uzun yolda yorar (normal bir otomobile göre). Ama 200-300 km'yi rahat teper. (Nefes kesmeden 500 km de teper, teptim, oradan biliyorum).

Ciddi parkurda bir CJ gibi uçarak kanala dalamazsınız, ama uğraşır yükseltirim, çamurluklar umrumda değil keser büyük lastik takarım, kırılırsa kırılsın meret diyorsanız başka.

Ama eşektir, aynen Defender gibi..

1. İyi toplanmış bakımlı bir niva alırsanız ufak tefek problemlerle çok rahat binersiniz ama eğer bi tane alayım toplarım derseniz arabaya verdiğiniz paranın yarısını gözden çıkartın kesinlikle iyi bir usta bulun ve 3 ay gibi bir zaman sonra binmeyi planlayın
2. 200-300 km şehirlerarasuı yol tepilebiliyor sorun yaşamazsınız
3. ben hem şehirde hem de arazide biniyorum her ikisinde de memnunum hele şehirde üstünüze gelen manyak şoförlerin üzerine korkusuzca arabayı sürmek cidden zevkli. ne de olsa karşı taraf kesinlikle zararlı çıkacak
4. ben 97 enjeksiyonlu lpg li niva kullanıyorum ama bir daha yeniden alacak olsam kesinlikle 2003 ve üstü bir niva alırdım ne de olsa yeni araba sorunsuz araba demek ama tabi tanıdık yerden almak şartıyla

Peki... bir de "100 kişiyi dinle ama bildiğini yap" buna inananlardanım ; sizce sadece arazi için ikinci bir araba mı (..ki bence öyle) yoksa adam gibi konforlu güçlü iri kıyım ama binek tadını da veren zj yada xj veya japon tek araba mı dersiniz.Yukarıdaki sorularıma şöyle bir ekleme yapmak da istiyorum : 95 civar bakamın sebebi lada değil ama servis sahibiyim mekanik kaporta boya tüm üniteler bünyemizde var.Buradan hareketle alır uğraşırım diyorum.Niva (alternatifi samurai ama soft top olduğundan dezavantajları düşündürüyor) alırken özel bakılacak bir durumu varmıdır .93-94 yada 1.6- 1.7 farkı gibi .internetteki arabaların hemen hepsi motor yapıldığından sözetmiş.Bu araçlara kilit uygulanmadı bildiğim kadarı ile kilit olmaması dez avantaj yarattumı size bu güne kadar...Şu lada bölümünü tüm konuları ile okudum ve görüdüm ki en azından pek çok V8 ci bile nivanın yeteneklerine saygı duyuyor.ilk arabam cj5 ti 80 model; niva da onu kadar odunmudur yoksa biraz daha yontulmuşmudur sürüş konforu ve rahatlığı açısından soruyorum.Üstelik ben nivaya karar verirsem 2007 freelander td4 kullanan bir abim de freelanderın yanına ağır arazi için niva yapacak.Komik bir durum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri