Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Simetri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 213
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,840
Ynt: Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

oooo Bade de gelmiş :D
Badecim hoşgeldin :smiley:

Bade' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba,

Sedat sayesinde bende forum'a üye oldum ve ilk mesajım..

Lada ile Niva ile ilgili birkaç linkteki yazıyı okumuştum.. Sizde belki nette denk gelmişsinizdir. Paylaşmak istedim :smiley:

http://server.artuz.com/Artuz/LeventDeniz/Levent/Ilgialanlari/offroad/lada.asp

http://server.artuz.com/Artuz/LeventDeniz/Levent/Ilgialanlari/offroad/benzin.asp

Etiketler

hoşbulduk arkadaslar :smiley:
harika bir forum olmuş.. hem dizayn hemde içeriği bakımından..

baymineral' Alıntı:
İbrahim Abi 4x4 Toros yapmayı başaranlar var mıdır acaba? :smiley: Hiçte fena fikir değil. Şahinden de 4x4 yapalım takım olsun:smiley:
onu deneyecektik ama benim emektar torosu geçen sene sattım. unutmuş değilim, ilk fırsatta temiz bir toros sıteyşın alıp 4x4 modifiye edeceğim ;)

Bunun daha fazlasını Samurai da 4-5 kez yaşamıştım.
Niva yı yeni aldığım için kısmet olmadı.
Asıl sorun hiç bir yıkamacı kabul etmedi aracı. :-[
Tek traktör yıkayan bir yer kabul etti ve özellikle altını temizlemek için liftte çok uğraştılar.
Hatta adam şu ana kadar hiç bir traktör bu kadar balçık çamurlu gelmedi dediydi.
Polisler genel de çeviriyorlar hemen, sen bu aracı ne yaptın yahu diye.
CJ ci gruplara takılırsanız ve aracınız onlardan daha ufak boyutta ise onların iz yolunda ciddi battığınız için ortaya dehşet çamur görüntüleriyle sıvanmış bir samurai yada niva çıkıyor. ;D
Lakin daha önceden de dediğim gibi, çamurda debelenmek bir yere kadar güzel benim için ama keşfetmeyi gittiğim yerlerin keyfini çıkarmayı, dağlardaki gölleri vadileri seyretmeyi daha çok seviyorum. O nedenle niva bana fazlasıyla yetiyor.

Samurai'nin motoru daha ekonomik bildiğim kadarıyla ama yine de soruyum:
ikisi arasındaki performans ve konfor farklılıkları neler biraz bahsedebilirmisiniz?
niva'mı seri samurai'mi daha seri ilerliyor sayın taiga?

Samurai iki çekere de düşürüldüğü için gündelik kullanımda rahat ve kısmen daha az yakan bir araç.Lpg takılmıyor eğer düşünüyorsanız. Daha doğrusu takılıyor ancak bir etkisi olmuyor yakıt sarfiyatına 1300 motor olduğu için. Ben ne niva nede samurai da düşünmedim lpg yi, ama nivaların çoğunda vardır lpg.
Benim samurai çok eski model olduğu için tamirinden çok çektim.
Lakin arazide bence çok iyi bir araç.
CJ nin geçebildiği her yerden geçti, üstelik iz genişliği ve derinliği çok daha dar olmasına rağmen. Kendi başıma takıldığım gezilerde de çok tatmin ediciydi.
Basit bir araç.
Lakin çok dar ve küçük bir araç. Bir noktadan sonra sıkıyor. Tek kişi iseniz offroadda yada partneriniz ufak tefekse idare eder.
Kendi adıma Suzuki alacak olsam, 2 kapı karbüratörlü Vitara alır ve kendi lift kitiyle donatıp arazide çok muhteşem hale getiririm. Yanılmıyorsam Becce ler hala o işi yapıyorlar, 4xfourart diye siteleri vardı.
Niva ise benim gibi ilçe yada küçük şehirlerde yaşayanlar için gündelik kullanıma da açık bir araç.
İki yetişkin ve belki bir ufak çocuğa uygun.(Yani bize ;D )
Serilik açısından samurai daha atak. Niva biraz daha iş makinası gibi.
Ama 2. el alacaksanız derli toplu ve çok hesaplı bir Niva bulma şansınız daha fazla. Samurai ların çoğu rent a cardan çıkma ve çok hışır vaziyette.
Araçların teknik açıdan kıyaslayamayacağım. Çünkü anlamıyorum fazla.
Ancak şunu söyleyebilirim. Niva üzerinde oynanmaya pek açık bir araç değil. Samurai ve Vitara da gerek yükseltme gerek hp artırma gibi pek çok işlemi kolayca (en azından niva ya göre kolayca) yapabilirsiniz.
Dediğim gibi bana hem gündelik hem hobi aracı lazımdı. Bütçeme en uygun araç ise Niva idi. Çokta memnunum.

Niva üzerinde oynama yapmak zor mu? Yani yukarıdaki fotolarda gördüğümüz Nivaları yaratmak çok mu zor olur?
(dev tekerli olanlar değil :smiley:)

Deep' Alıntı:
Niva üzerinde oynama yapmak zor mu? Yani yukarıdaki fotolarda gördüğümüz Nivaları yaratmak çok mu zor olur?
(dev tekerli olanlar değil :smiley:)

Aracı yükseltmek, ayna mahrutiyi değiştirmek vb. kolay değil hocam. Gerekli parçaları ülkemizde bulmak çok zor.
Görüntüde değişiklik yapmak bile zor gene dediğim gibi yok burada. Yani sağına soluna bir şeyler yapıp şekil vermek isteyen cadde cipi meraklısı genç dolu bu ülke. Ama ne yazık ki pek şansımız yok.
Bir güney amerikada bir norveç finlandiya ve tabiki rusya da kolayca ulaşabildiğin parçalara burada ne yazık ki ulaşamıyorsun.
Ki zaten meraklısı da pek yok. Herkes standart haliyle kullanıyor. Avcı yada madenciler yani. Yarışlara katılmadığı içinde modifiye piyasası oluşmuyor niva da. Oysa yarışlara 5-6 niva katılsa çok şey değişir. Ama artık CJ cilerin bile hepsi pajero yada vitaraya dönüyor. Tek Sabri Duran denedi iki yarışa katıldı o da vazgeçti.
Sabri Duran ın linki: http://www.oranoff-roadcenter.web.tr
Artı Çelik Motor ladaya desteği inanılmaz zayıf. :mad: Kia dan malı götürdüğü için ladayı ellerinde öylesine tutuyorlar.

Konunun başında bahsedilen bigfoot kılıklı cihaz yanılmıyorsam Lada Niva March. Sibirya'daki ağır koşullar için üretilmiş, 200 hp, wankel motor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,842
Kayıtlı Üye Sayımız
166,639
Kaydolan Son Üyemiz
derinb

Çevrimiçi üyeler