Evet aksarayda lada parçacıları mevcut. Parsa , pehlivan oto gibi.
Niva ortalamanın üstünde bir araçtır. Gösterişli olmaması, aksesuara fazla uygun olmaması ve lada markasını taşıması aracın önemsenmemesinin en önemli nedenlerindendir. En azından ülkemizde. Bu araç ispanyol yada atıyorum başka bir ülke markası ile gelseydi eminim çok daha ilgi görürdü.
Sorunsuz ve hesaplıdır.Hiçbir zaman yolda bırakmaz ama harikalarda yaratmaz. Parçası ucuzdur, her yerde bulunur. Sıkıştığınızda her yerde servis alabilirsiniz. Lakin rekabetçi kişiler için bir noktadan sonra yetersiz kalır, onlarda daha güçlü motorlar ararlar . Örnek olarak büyük bir aracı km lerce niva ile çekemezsiniz büyük ihtimalle hararet sorunuyla uğraşırsınız. Standart niva da durum budur.
Ayna mahruti ile oynayıp doğru lastikler edinip aracı azda yükselttiğinizde yani modifiyeli bir niva ile hararet ve 85 hp nin yetersiz gelebilme olasılığının dışında (ki oda azdır) en ufak bir eksiklik yaşamazsınız.
Ama standart haliyle hem asfalt, hem arazi aracı olarak ikisinde de tatminkar bir performans sunması çok önemlidir ve bana da yetmektedir. Bu açıdan fiyat/performans olarak bakıldığında Niva nın ilk sıralarda olduğuna inanıyorum.