Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Simetri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 213
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,751
Ynt: Hiç Böyle Lada Gördünüz mü???

gradedcp0017787rw2.jpg

niva97140zc1.jpg

1692_1818_ac57ec53.jpg

1122_5006787FUK.jpg

1090_5006596HPZ.jpg

Etiketler

bu Lada Niva'ların sahiplerini tebrik etmek lazım, özellikle bu sayfanın ilk fotosundaki kırmızı olan ve tahoe'ya benzeyen Lada Nivalar gerçekten muhteşem. Bu parçaları Türkiye'de bulmak çok zordur herhalde, çamurluk ve tampon gibi ???

Ladalar sıradan dört çekerler diye bilinir ama hiçte öyle olmadıklarını bu sayfada görüyoruz. Piyasadaki pek çok arazi aracından daha kaliteli sanırım Ladalar. İlk arazi aracım Lada olabilir. Hem ucuz hem kaliteli.

Deep' Alıntı:
bu Lada Niva'ların sahiplerini tebrik etmek lazım, özellikle bu sayfanın ilk fotosundaki kırmızı olan ve tahoe'ya benzeyen Lada Nivalar gerçekten muhteşem. Bu parçaları Türkiye'de bulmak çok zordur herhalde, çamurluk ve tampon gibi ???
ben bazen çok güzel modifiye edilmiş lada nivalar ve hatta samaralar görüyorum. belki aksarayda sırf ladalar için rusyadan parça getiren oto parçacılar vardır?

Evet aksarayda lada parçacıları mevcut. Parsa , pehlivan oto gibi.
Niva ortalamanın üstünde bir araçtır. Gösterişli olmaması, aksesuara fazla uygun olmaması ve lada markasını taşıması aracın önemsenmemesinin en önemli nedenlerindendir. En azından ülkemizde. Bu araç ispanyol yada atıyorum başka bir ülke markası ile gelseydi eminim çok daha ilgi görürdü.
Sorunsuz ve hesaplıdır.Hiçbir zaman yolda bırakmaz ama harikalarda yaratmaz. Parçası ucuzdur, her yerde bulunur. Sıkıştığınızda her yerde servis alabilirsiniz. Lakin rekabetçi kişiler için bir noktadan sonra yetersiz kalır, onlarda daha güçlü motorlar ararlar . Örnek olarak büyük bir aracı km lerce niva ile çekemezsiniz büyük ihtimalle hararet sorunuyla uğraşırsınız. Standart niva da durum budur.
Ayna mahruti ile oynayıp doğru lastikler edinip aracı azda yükselttiğinizde yani modifiyeli bir niva ile hararet ve 85 hp nin yetersiz gelebilme olasılığının dışında (ki oda azdır) en ufak bir eksiklik yaşamazsınız.
Ama standart haliyle hem asfalt, hem arazi aracı olarak ikisinde de tatminkar bir performans sunması çok önemlidir ve bana da yetmektedir. Bu açıdan fiyat/performans olarak bakıldığında Niva nın ilk sıralarda olduğuna inanıyorum.

Niva'nın yerden yüksekliği 22 cm civarı sanıyorum, lastik değişimi ile bunu ne kadar artırabiliriz? Arac en fazla kaç ebat lastiği kaldırır, ayrıca yükseltme işlemi yaparak daha büyük lastik takmak istesek motor yetersiz kalır sanıyorum ???
Yukarıdaki fotolarda görünen yükseltilmiş Ladalar'ın motoru 1.7 değildir. Lada'nın motoru yetersiz görünüyor kağıt üstünde, 128 torku var yanlış hatırlamıyorsam, benim eski aracım polonun torku 135 di araç 950 kg ama bence çekişi yetersizdi, e Niva 1220 kg nasıl çekiyor bu motor o aracı? Tüm Niva kullanıcıları memnun çekişten o da ayrı bir konu ??? Yoksa arazi vitesinde mi gidiyosunuz? :p ;D

taiga' Alıntı:
Evet aksarayda lada parçacıları mevcut. Parsa , pehlivan oto gibi.
Niva ortalamanın üstünde bir araçtır. Gösterişli olmaması, aksesuara fazla uygun olmaması ve lada markasını taşıması aracın önemsenmemesinin en önemli nedenlerindendir. En azından ülkemizde. Bu araç ispanyol yada atıyorum başka bir ülke markası ile gelseydi eminim çok daha ilgi görürdü.
Sorunsuz ve hesaplıdır.Hiçbir zaman yolda bırakmaz ama harikalarda yaratmaz. Parçası ucuzdur, her yerde bulunur. Sıkıştığınızda her yerde servis alabilirsiniz. Lakin rekabetçi kişiler için bir noktadan sonra yetersiz kalır, onlarda daha güçlü motorlar ararlar . Örnek olarak büyük bir aracı km lerce niva ile çekemezsiniz büyük ihtimalle hararet sorunuyla uğraşırsınız. Standart niva da durum budur.
Ayna mahruti ile oynayıp doğru lastikler edinip aracı azda yükselttiğinizde yani modifiyeli bir niva ile hararet ve 85 hp nin yetersiz gelebilme olasılığının dışında (ki oda azdır) en ufak bir eksiklik yaşamazsınız.
Ama standart haliyle hem asfalt, hem arazi aracı olarak ikisinde de tatminkar bir performans sunması çok önemlidir ve bana da yetmektedir. Bu açıdan fiyat/performans olarak bakıldığında Niva nın ilk sıralarda olduğuna inanıyorum.

Vay be ne örnekler yapmışlar, süper!

Benim kafamdaki Lada ;
mat kül grisi,
üstünde de bir kızıl yıldız :smiley: Sovyetler Birliği hortladı desinler ;D

neyse Lada çok güzel,
ilerde belki eski bir tane alıp, toplamak hayalim var...

Teknik konuları bilen yada anlayan bir kişi değilim.
Ancak o yükseltilen Nivaların standart motorlar taşıdıklarını sanıyorum.
Polo ile niva nın ivmelenmesi farklı olabilir. Ama arazide nivanın torku neredeyse her yerde yeterli oluyor. Lakin 1700 motorda 85-86 hp olaması cidden büyük eksiklik. O motor hacmine 110-120 hp olsaydı çok rahat ederdik.
Lastik olayında ise 15 jantta 205 lastiğe kadar çıkarlarken, 16 jantta 195 kullanılıyor. Ki sizinde bildiğiniz gibi OK144 kullanıp havya ile çentikler açılabiliyor. Aslında 16" jantta da 205 hatta 215 kullananları görsemde çamurluklara sürter, ön takımlar sürekli arıza verir, yani sıkıntılıdır.
Aracın yükseltilip lastik ebatının büyütülmesinde motor gücü sorunundan çok aktarım organları modifiye edilip ayna mahruti değişikliği yapılıyor.
Sabri Oran vardı offroad da yarışlara geçen sene iki kez katılan. Ama sanırım oda bıraktı. Şu anda onunki dışında yarışa yada extrem koşullara hazırlanan başka niva ben görmedim ülkemizde. Belki vardır ama ben denk gelmedim.
Bana standart haliyle yeterli geldiğinden açıkçası modifiye ile ilgilenmedim. Gerçi konuyu bilmemem de bunda bir etken tabi ki. Niva nın beni istediğim yerlere çıkarması, yeni yerler keşfetmeme aracı olması bana yetiyor.
Eğer maddi gücüm olsa ve üzerinde uğraşabilecek zaman+bilgim olsa niva nın yerine tercih edebileceğim tek araç sanırım 3 kapı 3500 cc lik pajero olurdu.

Ladalarda işler tamamen mekanik yürür. Tipik rus özelliğidir. Bildiğim kadarıyla sorun çıkaran tek sistemleri elektrik donanımıyla ilgli onuda herhangi bir 131 serisi tofaşla aynı özellikte olduğu için her elektrikçi rahatça çözebiliyor. Araç tamamen soğuk koşullarda iş yapsın, kullananı yarı yolda bırakmasın diye yapılmıştır. Gövde yapısı da uzun zamandır aynıdır herhangi bir ar-ge ye maruz kalmamıştır.
En yeni özelliği ise 1.7enjeksiyonlu olmasıdır.Yedek tekerleği ön kaputun altındadır :smiley:

Arkadaşlar merhaba,

Sedat sayesinde bende forum'a üye oldum ve ilk mesajım..

Lada ile Niva ile ilgili birkaç linkteki yazıyı okumuştum.. Sizde belki nette denk gelmişsinizdir. Paylaşmak istedim :smiley:

http://server.artuz.com/Artuz/LeventDeniz/Levent/Ilgialanlari/offroad/lada.asp

http://server.artuz.com/Artuz/LeventDeniz/Levent/Ilgialanlari/offroad/benzin.asp

Ablacım hoş geldin.

Karar verdim. İlk arabam bunlardan olsun. Oldukça iştah kabartıcı. Biraz düzenleme ve masrafla çok iyi bir dört çekere dönüştürebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR