Her Türlü Tampon, Dodik, Get Yükseltme, Tavan Sepeti İmalatı ve Mekanik İşleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selimsani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 61,980
Ynt: Her Türlü Tampon, Dodik, Get Yükseltme, Tavan Sepeti İmalatı ve Mekanik İşleri

erensezgin' Alıntı:
Vitara get fiyat nedir 30.9.5.15 lastik koyabilirmiyiz kullananlar memnun mu ?

Eren get ile bilinçli yapılan yükseltme ile 30" değil 31" bile kullanabilirsin hiçbir sorun yaratmaz yıllardır kullanan dostlarım var arazide hemde hakkını vere vere yeterki bir USTA tarafından BİLİNÇLİ yapılsın.Memlekette önüne gelen off-road için ekipman üretimi yapmaya başladı işten anlamadığı halde off-road nedir amacı nedir araç ne için yükseltilir demeden kafalarına göre takoz koyup araçları yükselttiler sonrasında kırılan akslar amortisörler yan yatan araçlar ile baş başa kaldık.Dediğim gibi bilinçli bir şekilde yapılan bir get yükseltmesi işin erbabı bir usta tarafından yapılırsa yıllarca sorunsuz kullanılabilir Get en ekonomik araç yükseltme sistemidir imkanların dahilinde elbette kit bu işin olmaz ise olmazıdır ama iş maddi boyuta gelip yaslanınca get ekonomik ve kullanışlı bir çözümdür benim ilk suzukimde V6 da get kullanmıştım yıllar önce bir sıkıntı yaşamamıştım daha sonraki araçlarımda hep kit kullandım ve halende tepe tepe kullanıyorum maddi imkan varsa kit derim yok ben hevesimi alana kadar kullanıp satıcağım dersen get de uygundur..

Etiketler
Ynt: Her Türlü Tampon, Dodik, Get Yükseltme, Tavan Sepeti İmalatı ve Mekanik İşleri

get yükseltmeyi tavsiye etmiyuorum 30 lastikte tavsiye edenler get diil kit kullanıyor neden acaba aks ve amatisör problemi yasamamak icin uygun ebatta bir lastik boyutu secilmesi daha uygundur 30 uzeri lastik vitara icin bir numara büyük hem cekiş hemde difransiyel icin jlx lere taviye etmiyorum .amacına diilde gösteriş deliliyi yapmanın manası yok.

Alttaki resimdeki araç 2000 model olup 5 sene boyunca get ile yükseltilmiş 30X9.5X15 ebatında Federal MT lastik kullanmıştır hatta 2 Sezon da Silverstone extrem 31" lastik takılı olarak defalarca Hard off-road tabir ettiğimiz parkurlara girmiştir sorunsuz olarak 5 Yıl bizlere hizmet etti ve halende yeni sahibine hizmet etmektedir.Eski sahibi grand vitara kullanmakta olup yine get ile yükseltmiştir ve bu işi yapan kişi Hakan IRIKLI'dır (Offroadpassion)
Tüm suzuki camiası bu ismi bilir hatta gezenbilirde suzuki denince ilk akla gelen isimdir eskiler çok iyi bilir isterseniz bir arama yapın bakın neler yazmış TEKNİK olarak kulaktan dolma bilgilerle değil..
Gezenbilir yönetimi siteden ayrıldığı için nickname değişikliği yapmış bipolar olarak düzenlemiştir o şekilde de aratabilirsiniz.Yüzlerce artikülasyon fotoğraflarını bulabilirsiniz aks kesmeden difransiyel kırmadan çekilmiş.Sorunsuz olarak kullanılmış gösteriş deliliği amacı gütmeden sadece arka diferansiyeli 1 cm fazladan yükseltmek için 30" yada 31" lastik takmış halini........

Aynı şekilde yükseltilmiş Çağlar KÖKER (4L) isimli arkadaşımızında 2 aracı bu şekilde yıllardır bizlere hizmet etmekte dilerseniz onuda aratıp hem teknik hemde görsel bilgilere sahip olabilirsiniz.

Bence biraz daha araştırıp olayın içine girerseniz sizde daha fazla teknik bilgiye sahip olabilirsiniz hele birde arazide yaşanan tecrübelerde işin içine girince ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız..

Bu arada yanlış anlaşılmasın get kullanmıyorum ben Mehmet ağabeyi destekleyenlerdenim son 3 suzukimde hep kit kullandım hep standart araçlar alıp full donanımlı hale getirip kullanıyorum sıkılınca yapacak birşeyler kalmayınca satıp yeni bir projeye başlıyorum
Amacım imkan dahilinde get yada kit uygulaması yapacak arkadaşların şevkini kırmamak tekrar yazıyorum BİLİNÇLİ YAPILAN GET ile yükseltmede illa sorun çıkacak diye birşey yoktur 4 takoz koyup yaylara arka amortisörleride kaynakla uzatıp aracı yükselttim derseniz aks da kırarsın ön kovanıda döküme çevirsen onuda dağıtırsın sözün özü get ile yükseltme 4 adet takozdan ibaret değildir..

----------------
P1200523.jpg
-
-------------
P1200524.jpg

-------------
P1200569.jpg

31" lastik kullanılmışı var sorunsuz merak etme

pratik herzaman risktir yatutarsa mantıgından ziyade teknik olarak hic bir usta sana garanti vermez . bende veremem.

Sürekli araç değistirdiğimiz için hem zevkimizi giderecek hemde normal yolda kullanmak istiyoruz bunun için get dusunuyorum birde aracın eski performansını kaybetmemesi için kaç lastik koymaliyiz buralara yolunuz dustuğunde deneyebiliriz bizim araç tüpte 175 yapiyorda...

cenk bey, getle yükseltilmiş 31 lastikli vitaranın resimlerini bizimle
paylaşabilirmisiniz? ayrıca bende kit diyorum çünkü getle yaptırdığınız 3
yükseltmelerin parası hiç de azımsanmayacak bir meblağ tutuyor ve sizin
amortisörünüz ve yaylarınız kullanılıyor, sanırım orjinal kitten ön dif i tutacak
iki parça alınıyor. böyle bakınca kit çok daha mantıklı bir hal alıyor.

Hakanın aracında vardı 31" lastik extremler daha sonra şehir içi de kullandığı için çıkarttı ve sattı federalleri taktı yukarıdaki araçta idi.
Siz beni yanlış anladınız sanırım bende toplamda 3 suzukimde Mehmet abinin kitini kullanıyorum sadece bir Suzukide get kullandım.Bende imkanı olan varsa kit ile yükseltme yapsın diyorum ama imkan meselesi sonuçta 900 euro ve 250 tl işçilik parası veremeyen bir insanda araziye girmek istiyorsa minumum 2" get ile yükseltme ile 30" lastik takabilir ve sorunsuz olarak arazide dolaşır bunu söylemek istiyorum.Bilende bilmeyende yazıyor ondan sonra yok tavsiye etmem sorun olur diye TEKRAR EDİYORUM BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE YAPILMIŞ GET İLE YÜKSELTMEYİ YILLARCA SORUNSUZ KULLANABİLİRSİNİZ ARAZİDE TEPE TEPE doğru kişiler tarafından yapılırsa sorun olmaz ayrıca maliyette hiç sandığınız gibi kit ile aynı seviyelerde değildir.

herkes aracı kendisinin takar kırar veya yuksek lastikte yorar ben bu konu hakında yorum yapmak istemiyorum herkesin keyfi ve kesesi bilir .

Cenk bey, 3 getle yükseltmede ortalama fiyatlar nedir? benim tahminim kullanılan malzemeye göre minumum 1.000TL(bence hiç ucuz değil), araçlarda ortalama 10 yıllık, bu durumda bütün alt yapının değiştiği kiti almak daha mantıklı değilmi?

Cenk abi ve Kuzne yardımlarınız için teşekkürler yetkili kişilerle görüşülmüş konu hallolmuştur

AL1820' Alıntı:
Cenk bey, 3 getle yükseltmede ortalama fiyatlar nedir? benim tahminim kullanılan malzemeye göre minumum 1.000TL(bence hiç ucuz değil), araçlarda ortalama 10 yıllık, bu durumda bütün alt yapının değiştiği kiti almak daha mantıklı değilmi?
Ali bey ben ne kit nede get imalatcısıyım o yüzden size bir fiyat veremem.3" get olmaz ayrıca maksimum yaylara koyacağınız 5 cm dir yani 2 " diyelim biz ona yapan arkadaşlar var onlardan fiyat almanız daha sağlıklı olur.
1000 tl çok fazla bir fiyat ancak yarısı makul bir fiyat 2" yükseltme için ayrıca elbette kit daha mantıklı bende bunu savunuyorum fakat defalarca belirttiğim gibi 900 euro verip kit alamıyorsa bir kişi aracını yükseltemeyecekmi?? Elbette yükseltecek get ile kite alternatif bir ürün ve bilinçli yapılırsa sorun olmaz diyorum buda ortalama 500 tl gibi bir rakama yapılıyordu

Cenk bey, aslında aynı şeyleri söylüyoruz. bende sizinde bildiğiniz gibi 3get olur demiyorum getle yapılan 3 yükseltmeden bahsediyorum, bunu bu sitede satan arkadaşın fiyatını buldum işçilik hariç 650TL istemiş. konu amacını aşmasın diye linki yayınlamıyorum. 1 inc kupa yükseltmesi için ise 400-600 arası fiyat veriyorlar bilginize.

BEN KİTE YAKIN BİR YÜKSELTME BULDUM TAKOZ FİLAN HİKAYE OLMUŞ YİNE YAYLAR SALINCAK VS. LERLE GÜZEL İŞ SANIRIM 3"

erensezgin' Alıntı:
BEN KİTE YAKIN BİR YÜKSELTME BULDUM TAKOZ FİLAN HİKAYE OLMUŞ YİNE YAYLAR SALINCAK VS. LERLE GÜZEL İŞ SANIRIM 3"
eren senın maddı olarak sıkıntın yok amerıkayı kesfattme kıtt al sozumu dınle bu arada kıtmı getmı dıye polemık olcak bırsey yok her ıkısıde yukseltmedır benım eskı aracımda 3 ' sıspansıyon yukseltme get ıle 2' kupa yukseltme vardı kullandımmı kullandım sıkıntı oldumu defransıyel yuzunden olmadı ama catır catır ıkı kere on bır kerede arka amartısor kırdım becce kıtının en guzel yanı parcalar arabayı satmadıgınız surece garantılı benım kıttın soguktan amortısorlerı patladı garantıden degıstı mesele ımkan meselesı ıkısınıde yaptıracak arkadaslar daha ıyı bılır ama 1000 lıraya yada 800 lıraya get takılmaz 400-500lere lafım yok get takan arkadaslara sadece uyarı 2.5' ustu tum yukseltmeler ıcın mutlaka mehmet becceden defransıyel uzatma kollarını alınız (80 euro) almaz ısenız aracınızda buyuk masraflara neden olur daha bır ay once yanımdakı arkadasıma dedıgım halde ıhmal etmesı yuzunden 2.5 grand vıtarasına komple on defransıyel ve ıcını aldı 3500 lıra cıvarı masrafı oldu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR