Hella Sis Farları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kasirga1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 294
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,802
Ynt: Hella Sis Farları

cetinartan' Alıntı:
Hella 1000'lerde kapak yok yazmıştınız diye hatırlıyorum, kapakları temin etme şansımız olamaz mı ? Bir de bunların güncel fiyatlarınız yazabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.
siyah olanlarında kapak olmuyor.. kapak temin etme şansım malesef yok.fiyatlar hala güncel..

Etiketler

Teşekkürler, Hella Rallye 1000 Beyaz kaldı mı ? Var ise bugün bir çift sipariş geçebilirim.

suzuki vitara 3 kapı aracımın tamponuna takmayı düşünüyorum.aslında üzerinde var ama yetersiz buluyorum.direk tampona monte edebilir miyim ve tampona monte edebileceğim ürün hangisi olmalıdır sizce?saygılar sunuyorum

dr_musty' Alıntı:
suzuki vitara 3 kapı aracımın tamponuna takmayı düşünüyorum.aslında üzerinde var ama yetersiz buluyorum.direk tampona monte edebilir miyim ve tampona monte edebileceğim ürün hangisi olmalıdır sizce?saygılar sunuyorum

merhaba tüm hella sis farlarını direk tamponunuza monte edebilirsiniz örnek olarak 2 adet hella 1000 veya comet 450 veya 500 olabilir

omergin' Alıntı:
ben onceki mesajlardan gordugunuz gibi siyah hella 1000 lerden almıstım, bugun ilk su geçisinde içleri yarısına kadar su ile doldu.. off-road amaçlı sis farlarının yalıtımının daha iyi olmasını beklerdim..

Bence hemen geri göndermeniz lazım. Bir Alman markasının hatalı ürünlerini geri almaması, değiştirmemesi mümkün değil. Türkiye'de sadece kimse şikayet etmiyor, peşine düşmüyor.

flying surfer' Alıntı:
Bence hemen geri göndermeniz lazım. Bir Alman markasının hatalı ürünlerini geri almaması, değiştirmemesi mümkün değil. Türkiye'de sadece kimse şikayet etmiyor, peşine düşmüyor.
Sayın Kerem bey ortada hatalı bir ürün yok. amacı dışında kullanılan hiç bir ürün garantiye girmez ürünün üzerinde su geçirmez diye bir yazı yok hangi mantıkla ben dereden geçtim farım su aldı diye kendimizi savunabiliriz ? bahsi geçen konu yağmur suyu olsa belki olabilir ama derinbir dere veya su birikintisinden geçerken nasılki araçlarımızın hava filtresi su alır araçta istenmeyen bir sürü problem çıkabilirse bu da aynen öyle veya standart bir kamera ile su altı çekimi yapmaya kalkarsanız sonuçlarıda bellidir bundan üreticiyi sorumlu tutamazsınız..

Delici tip Hella'lar genellikle Aydınlatma amaçlı ve aracın üst bölümlerine monte edildiğinden bir sorunlarla karşılaşılmaz.Alt bölgelerde ise Derin suda uzun süre beklemediği sürece su geçişlerinde de sorun olmaması gerekir.Bazan kablo girişindeki lastiğin takılmaması veya yerine oturmaması halinde de benzeri sorunlarla karşılaşılabilmektedir.Tabi Ofroad tipi lambalarda suya karşı dayanıklılık istemek de haklı bir beklentidir.En iyisi montaj sırasında dikkatli olmak ve ilave yalıtımlar uygulamak gibi geliyor bana.

Bu arada Hella 1000 beyazların aydınlatma mesafesinin (600/900 metre) çek edilmesi ve yanlış bilgilendirmeye neden olunmaması notuma bir yanıt alamadım.

Teşekkürler,
Tayfun Sözer

Tayfun bey merhaba hella 1000 beyaz stoklarımız da olmadığı için kutu içeriğine bakamıyorum http://www.hella.com/ePaper/Beleuchtung/Universalscheinwerfer/deutsch/document.pdf buradan hella kataloğunu isteyen arkadaşlar inceleyebilirler

kasirga1' Alıntı:
Sayın Kerem bey ortada hatalı bir ürün yok. amacı dışında kullanılan hiç bir ürün garantiye girmez ürünün üzerinde su geçirmez diye bir yazı yok hangi mantıkla ben dereden geçtim farım su aldı diye kendimizi savunabiliriz ? bahsi geçen konu yağmur suyu olsa belki olabilir ama derinbir dere veya su birikintisinden geçerken nasılki araçlarımızın hava filtresi su alır araçta istenmeyen bir sürü problem çıkabilirse bu da aynen öyle veya standart bir kamera ile su altı çekimi yapmaya kalkarsanız sonuçlarıda bellidir bundan üreticiyi sorumlu tutamazsınız..

Mahmut bey çok haklısınız. Ben konuyu kendi adımla müşteri şikayeti olarak Almanya'da Hella'nın teknik servisine bildirdim ve konuyla ilgili bilgi istedim. Konuyla ilgilenebilecek diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından yeni bir konu başlığı açtım. Linki: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56865.new

Aldığım cevabı da orada aynen (Almanca) yayınladım. Ancak özet olarak şunu söyleyebiliriz:

Rallye 1000'ler su geçişleri için yapılmamış. Bu farlarda da diğer tüm normal farlar ve sis farları gibi havalandırma delikleri var ve oralardan su alabilir. Her ne kadar su sıçramalarına karşı dayanıklı da olsa, basınçlı suyla yıkama testini de geçmiş olsa, RALLYE 1000'LER SU GEÇİŞLERİ İÇİN YALITIMLI DEĞİL! Eğer su geçişleri için özel su geçirmez sis farları istiyorsanız Hella Hydrolux 1000 ff almanız gerekli. Bu ürün tamamen su geçirmez. Ancak bu farlar Almanya'da artık üretilmiyor ve satışta değil. Bunları alabileceğimiz Yenizelanda firmasının linki: http://www.hella.co.nz/?t=9&pcid=365&sct=1&pid=1083&View=Full

Demek ki Tayfun Sözer arkadaşımızın da yazdığı gibi, bu lambaları tavana monte etmemiz gerekiyor, su geçişleri için tampon bunlar için uygun yer değil.

Selamlar,

Kerem

flying surfer' Alıntı:
Mahmut bey çok haklısınız. Ben konuyu kendi adımla müşteri şikayeti olarak Almanya'da Hella'nın teknik servisine bildirdim ve konuyla ilgili bilgi istedim. Konuyla ilgilenebilecek diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından yeni bir konu başlığı açtım. Linki: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56865.new

Aldığım cevabı da orada aynen (Almanca) yayınladım. Ancak özet olarak şunu söyleyebiliriz:

Rallye 1000'ler su geçişleri için yapılmamış. Bu farlarda da diğer tüm normal farlar ve sis farları gibi havalandırma delikleri var ve oralardan su alabilir. Her ne kadar su sıçramalarına karşı dayanıklı da olsa, basınçlı suyla yıkama testini de geçmiş olsa, RALLYE 1000'LER SU GEÇİŞLERİ İÇİN YALITIMLI DEĞİL! Eğer su geçişleri için özel su geçirmez sis farları istiyorsanız Hella Hydrolux 1000 ff almanız gerekli. Bu ürün tamamen su geçirmez. Ancak bu farlar Almanya'da artık üretilmiyor ve satışta değil. Bunları alabileceğimiz Yenizelanda firmasının linki: http://www.hella.co.nz/?t=9&pcid=365&sct=1&pid=1083&View=Full

Demek ki Tayfun Sözer arkadaşımızın da yazdığı gibi, bu lambaları tavana monte etmemiz gerekiyor, su geçişleri için tampon bunlar için uygun yer değil.

Selamlar,

Kerem

Kerem bey ilginiz için teşşekkürler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR