Ynt: Hedef Karavan ile St. Petersburg
selam arkadaşlar moskova st petersburg yolundan
dün öğleden sonra moskovadan çıktık,moskova şehir planlamasıyla tarihi binaları,geniş yolları yeşil alanlarıyla içinden geçen nehiriyle muhteşem bir şehir.
metrosunu anlatmaya ise kelimeler yetmez,kızıl meydan ve kremlin sarayını gördüğümüz zaman ise insan kendini masallar aleminde zannediyor,çok büyük alana yerleştirilmiş sanat eseri muhteşem yapılarla bezenmiş harika bir meydan.
meydanın yanındaki çarşı ise sanat harikası,kremlinin çok yakınındaki içinde turist teknelerinin gezdiği nehir ayrı bir güzellik katıyor,etrafındaki sokak ve caddelerde ise lüks markaların satıldığı mağazalar cafeler barlar ve oteller yoğunlukta.
şehir merkezindeki on şeritli yollar ile trafik problemini çözmüşler,metroyla ise ulaşım çok ucuz 1,5 tl karşılığı biletle istediğiniz yere ulaşabiliyorsunuz istasyonlar ise adeta bir sanat galerisini andırıyor.iki günlük ödediğimiz park parası ise 6,7 dolar civarı karavanla uzun süre şehir turu attıktan sonra ayrıldık çıkışta biraz zorlandık üç tane çevre yolunu aşıp peterburg yoluna girmemiz hayli zamanımızı aldı, çevre yolları çok yoğundu 3 saat süresinde trafik yoğunluğundan dolayı 40 veya 50 km yol alabildik yol kenarında bir benzin istasyonunda kaldık.
saat 13.00 civarı yola devam ettik üç saat yolculuk yapabildik maalesef çünki çok yoğun bir trafik vardı adeta adım adım ilerliyordu yola devam etmek mümkün değil bir benzinlik parkına girdik yanımıza park eden baba oğul tırcılar selam verince karavana davet ettik uzun bir süre sohbet ettik yolun trafik yoğunluğunun sebebini sorduk moskova st petersburg limanlarına gelen ve giden malların taşındığı yol olduğundan tır trafiğinin çok yoğun olduğunu söylediler.
hava bayağı serinledi çorap ve eşofmanlarımız giydik herhalde bu gece yorganları çıkaracağız))))
şu an saat 0130 iyi geceler sağlıklı günler temenni ediyorum