Headers ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 38
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,909

Etiketler
Ynt: Headers ?..

XJ'lerinki headers... motoru rahatlatıyor, performans daha iyi, montajı kolay, kaput içindeki hararet azalıyor...

hasanfb' Alıntı:
Orkun abi XJ lerin manifoltu ne anlamda takılıyor ses içinmi rahatlatmak içinmi motoru...Bilgi lütfen... ???

yeri gelmişken sorayım headers tan sonra egzosdan ateş çıkartmaya başladı benim CJ. Egzos kazanları sol ön taraftan yanlardan çıkıyor. Mesafe kısa yani. Yokuş aşağı inerken motor kompresöre binince egzos havai fişek gösterisi gibi başlıyor seramoniye. Işık ve ses gösterisi gibi.. Çiğ mi yakıyor benim azman acaba, yoksa headers ve mesafe kısa olduğu için normal midir? Emisyon testine girdim temiz çıktı bu arada.

alev çıkabilir bir sorun olduğu anlamına gelmez. bir tane wide band bağlarsanız hem ayarı çok iyi yaparsınız hem de bu wideband tan sonra yaptığınız ayarla kayıp beygirleriniz de çıkar ortaya. kesinlikle tavsiye ederim. karbiratörlü araçların ayarı da kolaydır.

997799' Alıntı:
alev çıkabilir bir sorun olduğu anlamına gelmez. bir tane wide band bağlarsanız hem ayarı çok iyi yaparsınız hem de bu wideband tan sonra yaptığınız ayarla kayıp beygirleriniz de çıkar ortaya. kesinlikle tavsiye ederim. karbiratörlü araçların ayarı da kolaydır.

Müthiş bir fikir teşekkür ederim. Benim aklıma neden gelmedi. Aynı zamanda snorkelden hava az mı geliyor, karbüratör çok mu benzin gönderiyor derdinden de kurtulurum. Devamlı gözümün önünde karışım değerleri durur. Pazartesi ilk işim wide band bulmak.

jeep' Alıntı:
yeri gelmişken sorayım headers tan sonra egzosdan ateş çıkartmaya başladı benim CJ. Egzos kazanları sol ön taraftan yanlardan çıkıyor. Mesafe kısa yani. Yokuş aşağı inerken motor kompresöre binince egzos havai fişek gösterisi gibi başlıyor seramoniye. Işık ve ses gösterisi gibi.. Çiğ mi yakıyor benim azman acaba, yoksa headers ve mesafe kısa olduğu için normal midir? Emisyon testine girdim temiz çıktı bu arada.
Merhaba Göktuğ abi.aynısı bizim cj dede var.motor kompresore bindiğinde hem patlatıyor hemde ateş çıkartıyor.headers lı aracların ortak sorunu olmasa gerek.

997799' Alıntı:
aem marka alın. diğer markalardan kaçının. lpg de mi kullanıyorsunuz?

LPG yok. modifiye parça satan yerlerde bulunur sanıyorum. Ayrıca bilmem gereken bir nokta var mı? Motor hacmine göre ya da aracın markasına göre değişik tipleri var mı?

eksozun 1 e düştüğü yere takılıyo. yani katalizör varmış gibi düşünürsek kat ın hemen önüne. devamlı takılı tutmanıza gerek yok tapa tajkarsınız sensörün takldığı yere çünkü sensörü pahalı epey biz de off-road yaptığımıza göre kırlabilir su alabilir vs...lpg li arabalar da da (kara düzenle için ) lpg oranları mevcut o oranları yakalıyarak yakıtı düşürebilir ve evrimliligi arttırabilirsiniz o nedenle sormuştum lpg limi diye. siz bi fiyat vs. bakın ben de bir tane olması lazım sıfır ayarında, isterseniz onu verebilirim ama bi bakmam lazım duruyormu diye.

997799' Alıntı:
eksozun 1 e düştüğü yere takılıyo. yani katalizör varmış gibi düşünürsek kat ın hemen önüne. devamlı takılı tutmanıza gerek yok tapa tajkarsınız sensörün takldığı yere çünkü sensörü pahalı epey biz de off-road yaptığımıza göre kırlabilir su alabilir vs...lpg li arabalar da da (kara düzenle için ) lpg oranları mevcut o oranları yakalıyarak yakıtı düşürebilir ve evrimliligi arttırabilirsiniz o nedenle sormuştum lpg limi diye. siz bi fiyat vs. bakın ben de bir tane olması lazım sıfır ayarında, isterseniz onu verebilirim ama bi bakmam lazım duruyormu diye.

Benim egzos hiç bire düşmüyor ki ;D Egzos manifoldu yok. 6 silindir den 1 er 1 er boru iniyor. Yaklaşık 60 cm sonra 3 er li 2 grupta toplanıp. 2 son susturucu ile dışarı çıkıyor. Yani 2 egzos çıkışım var. O zaman ya 2 tane alacağım. Ya da 2 sini birleştirip tek ve daha büyüp çaplı bir susturucu kullanmalıyım. ???

6 eksoz hiç birşekilde hiçbiryerde birleşmiyomu yani? bu cj ye özgü birşeymi sizmi yaptınız.

997799' Alıntı:
6 eksoz hiç birşekilde hiçbiryerde birleşmiyomu yani? bu cj ye özgü birşeymi sizmi yaptınız.

Hayır cj lerin standarlarında karbürörün hemen altında birleşir. CJ için üretilmiş Amerikan headerslarda aynı V8 ler gibi iki tarafa çıkış verilmiştir. Ya da benim taktığım headers öyle. İlk takıldığında aracın sağından ve solundan iki tane susturucu çıkıyordu. Şaftın altından geçen sağ taraf susturucuyu yere en yakın yer olması sebeiyle 3-4 defa ezdim ya da kopardım. Bende ikisini de sola aldım. Sanırım 2 tane wide band almak mantıklı. Maliyeti ne civarlarda bu işin.

abi amacım ukalalık değil bilgi paylaşımı sakın yanlış anlamayın ama yanlış yapmışsınız.
içten yanmalı araçlarda perfromans artışının tek yollarından bağzıları;
aracın emme kısmına ne kadar pozitif basınç eksoz kısmına ne kadar negatif basınç uygularsanız performans o kadar artar.
yani headers vs dediğimiz eksoz uygulamalarınıda yapılması gereken çıkış portlarının mm değerlerine göre headers 1-2 mm daha geniş olarak borularu silindirlere uygulanır devamında da da 3 e 2 ye 1 e düşülen yerlerede ise şu yapılır diyelim ki 4 cm çapında borular headersta var 3 e birleştiği yerde bunun dairesel toplamının karşılı tam neyse o boru kullanılır yani 4 cm lik borunun hacimsel olarak 3 katı neyse (bu 12 cm olmuyo tabiki daha küçük) aşşa yukarı boru genişlikleri şöyle 4-6-8 olarak devam etmeli. (6dan 3 e 3 ten 1 e düştüğü sistem de) ayrıca sizin sisteminizde muhtemelen stereo bir ses çıkıyordur bu da pek isten mez 2 li çıkışlarda bu nedenle performans araçlarının birçoğunda bire düşüp sonra 2 ye çıkar gene çıkış. saygılar....

exhaust.jpg

exhaust_system.jpg

system.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.