Hangi Zj ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mirkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,427

Etiketler
Ynt: Hangi Zj ?..

alpaslanepli' Alıntı:
Bu kadar ufak rakama 5.9 sesi nasıl alınacağının püf noktalarını paylaşta Alfonse bu doktora ne var lan işte aynı ses benimkinde de var diye horozlanayım :smiley::smiley::smiley:

orta susturucuyu kestirip direk boru kaynağı yaptırdınmı alsana 5.9 sesi maliyet 50 lira en fazla :D

alpaslanepli' Alıntı:
Bu kadar ufak rakama 5.9 sesi nasıl alınacağının püf noktalarını paylaşta Alfonse bu doktora ne var lan işte aynı ses benimkinde de var diye horozlanayım :smiley::smiley::smiley:
Benim servisimin tavsiye ettiği eksozcu yapıyor. Çok kişiye yapmış. Yapılanlardan 2 tane inceledim. 5.9 susturucuları diyorlar ama ben 5.9 orjinal ssuturucusu hiç görmedim. Sonuçta yapılan susturucular ile piyasada gördüğüm 5.9 larda aynı yüksek ve tok ses çıkıyor. Benim eksozcum farklı yıllardır, aramızda bi konu var, halledemezsek servisin gönderdiği yere yaptırıcam duygusallığı ayarlayınca :smiley:
Anlatırım dilim dödüğünce, yaptırınca....
Sağlıcakla...

ates' Alıntı:
orta susturucuyu kestirip direk boru kaynağı yaptırdınmı alsana 5.9 sesi maliyet 50 lira en fazla :D

Ateş ben hepsini söktürüp düz boru koydurdum :smiley: Önceki arabalarıma, cj' mede böyle yamıştım ama, bu Zj' lerimizdeki 318 motor bambaşka... Sanayiden çıkamadım, geri döndüm.....
Gerçekten senin dediğini yaptırayım mı? İyi oluyor mu?

ya yapmayın arkadaşlar siz ciddimisinz? Susturucu çıkarmaylan egzostu düz boruya çevirmeylen olacak iş mi? Tamam bende bundan önceki araçlarımda benzeri işler yaptım ama. Lütfen bu zj.. 5.9 ses farkı bu değil. Evet bu dediğinizi yaparsak daha sert bir motor sesi yakalarız ama benim bizim doktorun somağına şaplak koydurtcak ses olmaz :smiley:

kullandığım dubledinin markası zetex . tüm dublelerin derinliği aynıdır . konsol içinden kesme işlemi uygulandı . ufak bi plastik parça kesildi . egsoz sesi konusuna gelince :smiley: aklımda çok farklı fikirler var . diğer aracımdaki v8 karbüratörlü 450 cui motoru koymayı düşünüyorum zjye . şaka bi yana headers ve komple egsoz yapmayı düşünüyorum boğazdan çift çıkış . 60mm düz boru çeksem arkaya çift ses nasıl olur sizce 5.9 a benzermi aşarmı . egsoz emisyon değeride vardı dimi :smiley:))))

Alfonse' Alıntı:
Ateş ben hepsini söktürüp düz boru koydurdum :smiley: Önceki arabalarıma, cj' mede böyle yamıştım ama, bu Zj' lerimizdeki 318 motor bambaşka... Sanayiden çıkamadım, geri döndüm.....
Gerçekten senin dediğini yaptırayım mı? İyi oluyor mu?

5.9 sesi nasıl yaparız dediğimde servisimden aldığım yanıttı orta susturucuyu kestirdir cevabı ,ben sonra vazgeçtim yaptırmadım en garanti cevabı egsozcu verecektir size :D

yaw neden kimse headers düşünmüyor :smiley: . 5.9 sesi için flitre kiti öneririm . egsozla oynamaya gerek yok 5.2lerde

Ben geçen yaz denedim, Orta susturucuyu kaldırdım, müthiş bir ses oldu >>> 5.9'u bile kıskandıran cinsinden ama sakıncaları nedir ne değildir konusunda tatminkar cevaplar alamadığım için birkaç hafta sonra taktım yine.
Fakat hala aklım kaldı; ses müthişti..:smiley:

Geçtiğimiz sömestır tatilinde dönerken egzos borum orta bağlantı yerinden koptu biraz parçayla.Bolu'dan istanbul'a kadar mükemmel bir sesle geldim hatta o kadar sevdim ki,ben en ufak birşeyde maslağa giden ben o kopuk halde 1 hafta gezdim :D

beatrix' Alıntı:
Ben geçen yaz denedim, Orta susturucuyu kaldırdım, müthiş bir ses oldu >>> 5.9'u bile kıskandıran cinsinden ama sakıncaları nedir ne değildir konusunda tatminkar cevaplar alamadığım için birkaç hafta sonra taktım yine.
Fakat hala aklım kaldı; ses müthişti..:smiley:

ben araşırdım abi onuda ama üşengeçlikten yaptırmadım açıkçası ::smiley: tek dezavantajı yakıt sarfiyatının artması başka birşey değil ;)

Madem anılardan bahsediyoruz bir tanede benden :smiley: zj yi aldığım ilk gündü gaz bitmek üzereydi biraz benzin vardı dedim ki bitsin birazda benzinde gideyim. Yanımda da bir arkadaş vardı. Araç benzine geçtikten hemen sonra kükremeye başladı. Ulan dedim gazla benzin bu kadar farkeder mi? Ama nasıl kükrüyo biz arkadaşla birbirimize bakıp bakıp vay anasını çekiyoruz. Sonra iş yerinin önüne bi geldim araçtan indim ne göreyim. Egzost yerde! Nasıl bir tesadüftür ki gazdan benzine geçtiğim sıraya denk gelmiş ve egzost boğazdan çürüdüğü yerden kopmuş. Bizde benzine geçince oldu zannedip şaşırıp durduk bu kadar ses değişir mi diye. Ve bende basit bir yöntemle egzostu bağlayıp 3-4 gün o güzel sesle dolaştım. Uzun yola gitmem gerekincede komple egzostu değiştirttim.

Bu arada konu kaçıyor aslında. Tamam egzosta yapılan işlemlerle sert ses yakalanıyor yakalanmasınada bahsettiğimiz 5.9 sesi. Onun birebir yakalamanın yolu bu değil bence. Bana nispet yapan biri var 5.9 kullanıyor. Sesi gayet iyi işledim beynime. Öyle susturucu iptaliyle boru koymakla falan filan olmaz o iş..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR