Hayatı Renklendiriyor Bu Çiçekler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,049

Etiketler
Ynt: Hayatı Renklendiriyor Bu Çiçekler

mdr arkadaş, hepsi çok güzelde kızılgerdan rahmetli babaannem (110 yaşında öldü nüfusa göre 98 senesinde hafızası inanın ölmeden az önce saat gibiydi) Mustfa paşa derdi camlar açıksa odaya girerdi.Ben deniz kenarında bir köyde doğup büyüdüm o kuştan çok vardı ben çocukken.Geçenlerde bir yerde okudum kızılgerdan fotoğrafını koymuş altına yazmışki < yaşadığınız yerde bu kuştan varsa siz hala temiz bir yerde yaşıyorsunuz şanslısını > buna benzer birşeyler vardı.
Kalın sağlıcakla.

Niyazi bey,

Karadeniz dogasıyla,kuşların en fazla popülasyonda oldugu yerlerden biri..Bazı türler karadenizde yerini bulmuş..Atmaca gibi..
Karadenizi severim..Yeşili bu kadar yeşil ilk defa karadenizde gördüm..
Maviyi de mavi olarak Akdeniz de :smiley:)))))
Hangi yıllar arasında Mersinde idiniz.

Çocuklugumuzda nasıl her yerde her zaman kuşlarla haşır neşirsek...şimdilerde de öyle olmalı..
saglıcakla kalınız..

sisdagili61' Alıntı:
mdr arkadaş, hepsi çok güzelde kızılgerdan rahmetli babaannem (110 yaşında öldü nüfusa göre 98 senesinde hafızası inanın ölmeden az önce saat gibiydi) Mustfa paşa derdi camlar açıksa odaya girerdi.Ben deniz kenarında bir köyde doğup büyüdüm o kuştan çok vardı ben çocukken.Geçenlerde bir yerde okudum kızılgerdan fotoğrafını koymuş altına yazmışki < yaşadığınız yerde bu kuştan varsa siz hala temiz bir yerde yaşıyorsunuz şanslısını > buna benzer birşeyler vardı.
Kalın sağlıcakla.

Bak bu sözlerin altını çizerim... :D O kuşu ki bi kanadı kırıktı tam bi hafta besledik hiç korkmazdı taaa arbanın dibine kadar sokulur yitecek isterdi.... ve bulunduğumuz yer en temiz yerlerden biriydi... :smiley:

İlk defa 80 lerde gittim en son geçensene bir arkadaşımla Tarsus'a araba almaya gittik ikimizi görenler kardeş değil ikiz zannediyor halbuki o Konya-Taşkent'li (Vedat Demircioğlu'nun komşusu) ben Trabzon-Beşikdüzü'lü yüm.Çok iyi anlaştığım beraber iş yaptığım birisiydi Mersin-Silifke arasını 3 günde geçip Konya üzeri istanbula geldik.Yani çok sürmedi İstanbul-Tarsus-İstanbul güzergahını 7 günde tamamladık.Taşucu'nu tabiki unutmadık.Tarsus adliye binası ne güzel sanki yıllar öncesinden kalmış gibi.Birde Nusrat Mayın Gemisini ziyaret ettik Belediye Başkanı tesadüfen ordaymış bizi görünce sağolsun çok alakadar oldu ikramda bulundu.
Kalın sağlıcakla.

Tarsusa 25 gün önce GAP gezisi programında gitmiştik.
Nusrat mayın gemisi aşagıda..

Ä°yiler (24).jpg

Çok sıcak bir Temmuz günüydü fotoğrafta görünmüyor Nusrat'ın pruvasında ufacık bir büfe var orda oturmuştuk arkadaşımla birşeyler içmiştik galibe bir aile tarafından işletiliyordu serinde oturduk uzunca bir süre sağolsunlar yemeklerini bizimle paylaştılar.

mdr' Alıntı:
Tarsusa 25 gün önce GAP gezisi programında gitmiştik.
Nusrat mayın gemisi aşagıda..

Bu gemiyi Tarsus'a nasıl götürmüşler merakettim.Denizde değil çünkü anladığım kadarıyla.Kopyasını falan mı yapmışlar yoksa?

Fotoğraf makinamı aldım arkadaşlar.Ne aldım? Nikon D3000 18-55 VR

Neye niyet neye kısmet derler ya öyle oldu biraz.Media Markt'e gittim.DSLR Like demiştiniz ya bana MDR Bey.799 a pek tanımadığım bi marka vardı bir de 899 a panasonic vardı.Aldığım Nikon da 1399 dan 1199 a düşmüş.10 megapiksel.Bunda sonuçta manuel ayar da vardı,diğerlerinde yoktu.Ben de manuel çekim yapmak istiyordum biliyorsunuz.Sonuçta otomatik ayarıda var.300 lira farka her ikisini de gerçekleştirebileceğim sonuçta.Eğer bu iş beni sararsa daha sonra lensler alarak devamedebilirim sonuçta.Aslında 15 megapiksellerden mi alsam diye düşündüm almışken.Tezgahtar megapikselin çok önemli olmadığını söyledi.6 megapikselden sonrasını göz ayırt edemiyormuş öyle mi?Bir de benim aldığım ile herşeyi aynı olan sony vardı ve fiatı da 1000 liraydı.Dezavantıjı var mı diye sordum.Sonynin lenslerini sadece sony üretiyormuş.Ama nikon için başka markaların lensleri de oluyomuş.O yüzden ben de nikon aldım.Sizce megapiksel çok önemli mi merakettim.Çantasını da 100 liraya aldım.Hafıza kartı 1000 lik vardı 2000lik kalmamış.Bikaç gün bekliycem.Benim kompakt vardı sony.onun hafıza kartı olur mu buna.O da sanırım 800 civarı fotoğraf alıyodu.500 den fazla olduğuna eminim.2000 lik hafıza kartları saniyede daha az çekim hızı varmış aslında.Siz hangisini tercih ediyorsunuz?eskiyi mi kullansam oluyorsa,1000 lik mi 2000 lik mi alsam tam karar veremedim.

Merhaba lizz hanım,
Nusrat mayın gemisi maket değil gerçek üçe bökünerek taşınıp sonra monte edilmiş bu güzel olay 2002 yılında olmuş.Tarsus Belediyesi, Nusrat Mayın Gemisini (Bandırma,Yavuz, Midilli Gemileri gibi) jilet olmaktan kurtardı.İkinci örnek ise işadamı sayın Kahraman Sadıkoğlu tarafından kiralanıp kurtarılan Atamızın yatı Savarona dır.Teşekkürler Tarsus Belediyesi ve sayın Kahraman Sadıkoğlu.
Sonradan aklımız başımıza geldi, Samsun Belediyesi, Türkiye Cumhuruyetni kuranları taşıyan Bandırma Vapuru'nun heykelini Samsun sahiline yaptılar.İçine Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının balmumu heykellerinde koydular.Samsun Belediyesinede teşekkürler.
Kalın sağlıcakla.

lizz' Alıntı:

Neye niyet neye kısmet derler ya öyle oldu biraz.Media Markt'e gittim.DSLR Like demiştiniz ya bana MDR Bey.799 a pek tanımadığım bi marka vardı bir de 899 a panasonic vardı.Aldığım Nikon da 1399 dan 1199 a düşmüş.10 megapiksel.Bunda sonuçta manuel ayar da vardı,diğerlerinde yoktu.Ben de manuel çekim yapmak istiyordum biliyorsunuz.Sonuçta otomatik ayarıda var.300 lira farka her ikisini de gerçekleştirebileceğim sonuçta.Eğer bu iş beni sararsa daha sonra lensler alarak devamedebilirim sonuçta.Aslında 15 megapiksellerden mi alsam diye düşündüm almışken.Tezgahtar megapikselin çok önemli olmadığını söyledi.6 megapikselden sonrasını göz ayırt edemiyormuş öyle mi?Bir de benim aldığım ile herşeyi aynı olan sony vardı ve fiatı da 1000 liraydı.Dezavantıjı var mı diye sordum.Sonynin lenslerini sadece sony üretiyormuş.Ama nikon için başka markaların lensleri de oluyomuş.O yüzden ben de nikon aldım.Sizce megapiksel çok önemli mi merakettim.Çantasını da 100 liraya aldım.Hafıza kartı 1000 lik vardı 2000lik kalmamış.Bikaç gün bekliycem.Benim kompakt vardı sony.onun hafıza kartı olur mu buna.O da sanırım 800 civarı fotoğraf alıyodu.500 den fazla olduğuna eminim.2000 lik hafıza kartları saniyede daha az çekim hızı varmış aslında.Siz hangisini tercih ediyorsunuz?eskiyi mi kullansam oluyorsa,1000 lik mi 2000 lik mi alsam tam karar veremedim.

Filiz hanım merhaba,
Nusrat mayın gemisini sanırım..tahmin tabii..gemi ile mersine oradan da yerine getirmişlerdir.

Yeni fotograf makinanız hayırlı olsun..Güle güle kullanın.
Aşagıda verecegim inceleme sitesinde (çok yerinde ve uzman incelemesidir) güzel puan almıştır.Zaten Nikon bu konuda daha öncede yazdım iyidir.Keskin ,canlı ve kontraslı fotograflar çeker.
incelemeyi iyice bir okumanızı öneririrm.Ayrıca Türkçe kitapcıgından da bakıp bütün fonksiyonları,tuşları ve işlevlerini ögrenirseniz makinaya hakimiyetiniz kolaylaşır.
yaklaşık 8 sayfa güzel bir inceleme
http://www.letsgodigital.org/tr/nikon_d3000/review.html
Kart olarak SD ve SDHC kart kullanır.Çok kolay bulunan bir karttır.4 GB yada 8GB kapasiteli kart sizi çook uzun süreler makinayı satıncaya kadar ihtiyaç duymazsınız.4 BG sd kart fiyatları da 20-25 tl gibi idi.Vatan computer,gold bilgisayar,teknosa,darty,elektroworld ve carrefourda bulabilirsiniz.
kart takma yeri de aşagıda fotografta.
ayar menüsünden renk skalası olarak "vivid " moduna getirmenizi tavsiye ederim
ışıgınız bol olsun.

Ads?z.jpg

Ads?z.jpg

lizz' Alıntı:

Hayırlı olsun makinanız.
megapiksel önemli aslında :smiley: ama bu makina'da size epey bir zaman yeterli olacaktır sonrasımı ??kesmeyecek :smiley: :smiley:

koroglu1414' Alıntı:
Hayırlı olsun makinanız.
megapiksel önemli aslında :smiley: ama bu makina'da size epey bir zaman yeterli olacaktır sonrasımı ??kesmeyecek :smiley: :smiley:

Teşekkür ederim.Ben "önemli olmaz mı,şu anda kullandığım 6 megapiksel ve arkadaşların 2-3 megapiksel olanlar kötü çıkıyor,benim fotoğraflar gayet net çıkıyor" deyince "6 dan sonrasını göz ayırd edemez dedi" ve orda asılmış bir afişi gösterdi."bu 5 megapikselle çekilmiş mesela" dedi.yani 6 dan sonrasının bir önemi yokmuş :smiley: neyse dediğiniz gibi bu iş beni sararsa zaten daha sonra en iyilerine giderim.Harcamaktan çekinmem.yani en iyisi derken abartı olmasın,orda gördüklerimin en iyisi 18 megapikseldi ve 3000 tl üzerindeydi.lensler falan derken 6000 eder heralde :smiley: Sarmazsa da, onun(makinamın) başına bişiy gelmezse, benim de daha uzun yıllar yiyip içeceğim varsa bi daha makina almama gerek kalmaz sanırım :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR