Hayatı Renklendiriyor Bu Çiçekler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan meseregan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,050
Ynt: Hayatı Renklendiriyor Bu Çiçekler

mdr' Alıntı:
Sanyo VPC-E60 ile..

Eski üretim makinaların lensleri çok kaliteli oluyıordu...şimdikilerde aynı kalite yakalanamıyor malesef..bende nikon 60 ve 18-55 kit lens var ama değiştirmeyi düşünüyorum...(lensi)

Etiketler

Aslında Nikon 18-55 LENS başlangıç için işinizi bir müddet görür.
Ama sizin asıl ne çekmek isteyeceginize baglı.
Makina üzerinde gene lolarak her işten birazcık...babında bir lens verir.
Siz eger manzara-sokakta gördügünüzü çekecekseniz bir yere kadar işinizi görecektir.Kendinizi alacagını lense kadar bununla geliştirirsiniz.
Sonra makroya agırlık verecekseniz sigma 105 mm makro lens
manzara,mimari çekim için geniş açı lens olarak sigma 10-20 mm lens
uzak objeleri yakın çekim için (spor,aktüel ) 55-200 yada 70 200 m lens alırsınız.Ama elinizdeki lensi sakın satmayın..zaten para etmeyecegi için maddi açıdan bir kazanç olmayacagından hep yanınızda dursun.Lenssiz kalıdıgınızda işinize yarar..

mdr' Alıntı:
Siz eger manzara-sokakta gördügünüzü çekecekseniz bir yere kadar işinizi görecektir.Kendinizi alacagını lense kadar bununla geliştirirsiniz.
uzak objeleri yakın çekim için (spor,aktüel ) 55-200 yada 70 200 m lens alırsınız.Ama elinizdeki lensi sakın satmayın..zaten para etmeyecegi için maddi açıdan bir kazanç olmayacagından hep yanınızda dursun.Lenssiz kalıdıgınızda işinize yarar..

Siz bu işlerden anlıyosunuz anladığım kadarıyla :smiley: Ben sanırım daha fazla beklemeyeceğim.Gidip alacağım yarın bir makina.Ben de yakın,uzak ne varsa çekmeyi düşünüyorum :smiley: Aldığım makinayı uzun zaman da kullanmak istiyorum.Sıksık yenileyecek kadar zengin değilim :smiley:Ama uyduruk bişiy almak da istemiyorum.Kaliteli olsun,uzun ömürlü olsun ve hesaplı da olsun.İlk önce makinayı alırsam sonra lensleri de alırım yavaş yavaş.Sanırım lensler makinadan daha pahalı olmaz.Makina için 1,500 tl gibi bir bütçe var kafamda ama tabi daha uygunu varrsa bu istediklerim sağlıyacak lenslere daha çok bütçe ayırıp daha çabuk kavuşabilirim :smiley: N dersiniz bana ne önerirsiniz? Bu arada üye olmadım ama fotoğraflaınızı küçük boy da olsa görmüştüm fotokritkte.Ben de başka bi foto sitesine üyeyimhenüz çok fazla fotoğraf yüklemeye fırsatım olmamış olsa da :smiley:

mdr' Alıntı:
Aslında D60 için bi 18-200 düşünüyordum (1500-1800 tl ) ama sonra bi DSLR-LİKE gördüm fujifilm finepix HS 10 müthiş makine (yurtdışı 500 dolar burda herhal 1000tl. ) ancak sensör 2.3 g,bi ama 30x optik zoom var harika bişey onu yyurtdışı düşğnüyorıuz bakalım sonrada d60 a da bi 17-55 alırız artık :D :D sonra hem ikinci makinemiz olur dedik ..ancak 18-200 de terddütlerim var ...

lizz' Alıntı:
Siz bu işlerden anlıyosunuz anladığım kadarıyla :smiley: Ben sanırım daha fazla beklemeyeceğim.Gidip alacağım yarın bir makina.Ben de yakın,uzak ne varsa çekmeyi düşünüyorum :smiley: Aldığım makinayı uzun zaman da kullanmak istiyorum.Sıksık yenileyecek kadar zengin değilim :smiley:Ama uyduruk bişiy almak da istemiyorum.Kaliteli olsun,uzun ömürlü olsun ve hesaplı da olsun.İlk önce makinayı alırsam sonra lensleri de alırım yavaş yavaş.Sanırım lensler makinadan daha pahalı olmaz.Makina için 1,500 tl gibi bir bütçe var kafamda ama tabi daha uygunu varrsa bu istediklerim sağlıyacak lenslere daha çok bütçe ayırıp daha çabuk kavuşabilirim :smiley: N dersiniz bana ne önerirsiniz? Bu arada üye olmadım ama fotoğraflaınızı küçük boy da olsa görmüştüm fotokritkte.Ben de başka bi foto sitesine üyeyimhenüz çok fazla fotoğraf yüklemeye fırsatım olmamış olsa da :smiley:

Sayın lizz.. (kusura bakmayın İsminizi bilmedigim için ).
Eger fotograf yüklediginiz siteyi verirseniz fotograflarınıza dolayısı ile az çok neleri daha çok ilgi duydugunuzu ve sevdiginizi anlamış olur ve ona göre yorum yapabilirim.
Ama..genelde DSLR makina önermem..neden ? DSLR pahalı bir ugraştır.Makinayı (body) 700-1500 tl arasında alsanız bile lensler hiç de ucuz degildir.Ancak 2.elleri ucuz olacaktır.İyi bir makina almak da bence gereksiz..ilerde istediginiz kareleri çekemezseniz makinadan soguyacak..hatta verdiginiz para için belki kendinize kızacaksınız..İllaki öneri isterseniz öncelikle makinayı en ucuz Sirkecideki Hayyam dan tanıgınız elektronikten az da olsa anlayan biri ile giderek almanız en ucuz çözüm olacaktır.Zamanı gelince dükkan önerebilirim..
Canon 550d gövde + 17-50 f2.8 tamron lens
Nikon d90 + tamron 17-50 f2.8 lens her ikiside uzun süreler (usta olsanız bile yetecek makinalardır ) 2000 tl bütçe ile alınabilecek makinalardır.
Ama...ben onun yerine öncelikle bulundugunuz ildeki fotograf klüplerinden birinde kursa gitmenizi şiddetle tavsiye ederim..çok ucuz ücret alırlar..Ama ışık kullanımı,kadraj,diyafram,enstantene v.s temel bilgileri ögrenirseniz..ilerde ..bilinçli fotograf çekmenin hazzını yaşarsınız.Onca para verip DSLR alıpta hala otomatik modda çekim yapanları gördükçe..inanın içimden dövmek geliyor.DSLR makina kendinizden bir şey katmadan makinanın verdigi degerlerle çekerse kompakt makinadan farkı kalmaz..
-DSLR-Like almanız bence daha iyi olur..Onlarda makinayı manuel ayarlarda kullanımı da ögrenirsiniz.Kursun da çok faydası olacagı için kaybınızı az olur..Sahibinden .com yada gitti gidiyor sitelerinde sıfır yada 2.el çok temiz dslr-like canon ,fuji v.s makinaları 400-600 tl aralıgında rahat alırsınız.Üzerinde 24-300 mm aralıgında (10-12 x zoom) sabit lensli olacagından her istediginizi de yapmış olursunuz.Ayrıca HD video da çekerler..

gezgen' Alıntı:
Aslında D60 için bi 18-200 düşünüyordum (1500-1800 tl ) ama sonra bi DSLR-LİKE gördüm fujifilm finepix HS 10 müthiş makine (yurtdışı 500 dolar burda herhal 1000tl. ) ancak sensör 2.3 g,bi ama 30x optik zoom var harika bişey onu yyurtdışı düşğnüyorıuz bakalım sonrada d60 a da bi 17-55 alırız artık :D :D sonra hem ikinci makinemiz olur dedik ..ancak 18-200 de terddütlerim var ...

Sayın gezgen..Dediginiz makina Donanım haber sitesinde (benimde çook uzun yıllar üye oldugum ) geniş geniş inceleme ve kullanıcılar tarafından iyi kötü yönlerini anlatımları var.link aşagıda.
http://forum.donanimhaber.com/m_37508414/tm.htm

Hatta diger dslr,like makina topiklerine de bakarsan fikir edinmiş olursun.
http://forum.donanimhaber.com/forumid_240/tt.htm

Geleilm esas sorunuza..18-200 mm lensler yüksek zoom oranlı lensler oldugundan istenen kareleri vermekte zorlanırlar.DSLR lenslerinde kural en fazla 3 oran yakınlaştırma haricinde kalite düştügü yönünde..ben demiyorum bunu ha..üstatlar der..Ama İLLAKİ yüksek zoom oranlı lens alacaksan Tamron 18 270 mm en iyisidir.Sahibinden com.giiti gidiyor yada Fotokritik "satılık ekipman" topiginden daha ucuza alabilirsin.Yada Hayyam pasajında..
Ben mümkün oldugunca sabit diyafram aralıktaki (f.2.8) lensleri alıp set kurdum.Hayatta degişmem...her ışık ortamında her fotoyu çekmenin en güzel yolu..Onun iiçinde 17-50 mm tamron bu işin en ucuz alınabilecek genel amaçlı en iyi lenstir.2.elleri 550-650 tl alınabilir.yıllarca da kullanılır..
Nikon kullanıcıları için ideal set :
11-16 f2.8 Tokina geniş açı lens..1000 tl
17-50 Tamron ...700 tl
70 200 mm f 2.8 Nikon tele lens 2.eli 1800 tl
105 mm f2.8 Sigma makro lens 2.eli 600 tl..
portre için..50 mm f1.8 lens 300 tl..
evladiyelik..
kuş ,yaban hayat merakın varsa da 300 mm f/4 alınır..2.eli 1500 tl..uçan kuşlar senden habersiz uçmazlar :smiley:))))))

Saın mdr;

Tamronun genelde af si yavaş deniyor her ne kadar da kullanmasamda kullananlar öyle diyor...bu tak çıkar meselesi zor iş arazide mayısta bi çam tozu oluyoki havada makinayı hep bi beze sarılı taşıyoruz...o ortamda lens değiştrmeyi düşünemem bile anında sensör sarı çam tozu dolar....pratik yolu vardır mutlaka...siz ne gibi bi taktik uyguluyosunuz tozlu ortamda.? kullandığınız sabit odaklı ve geniş diyaframlar harika şeyler ama özveri istiyor...bakalım bu fujiyi alırsak dediğiniz gibi bi 17-50 tamron bakarız ....selamlar...anlayan biriyle sohbet zevkli oluyor...bu arada foto kritiğe de uğradım ;D ;D ;D güzel bir portfolyo nuz var ....tebrikler... :D :D

Linkler için teşekkürler ikisinede uğramıştım hepsini ezberledim artık..... ;D ;D ;D bi ara netfotoğraf.com ada üyeydim ama ilgilenemedim....selamlar...

mdr Bey :smiley: zahmet ederek cevap yazdığınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum.

Kurs konusunda,evet kursa gideceğim ama şimdi araya yaz tatili giriyor.Ve yazın birçok yeri gezmeyi planlıyorum.Kursa ancak yaz sonrasında gidebilirim.Yazın da gideceğim yerlede fotoğraf çekmek isteyeceğim çok yer olacak.Bu yüzden sonbahara kadar beklemek istemiyorum.

Ben Ankara'da yaşıyorum bu arada.Ve Media Markt fiatları genelde daha uygun oluyo_Ordan almayı planlıyodum ben.Ben fotoğrafçılık konusundaki terimleri pek fazla bilmiyorum tabi.Sürekli DSLR sözcüğünü duyuyorum,anlamı tam olarak nedir acaba?Hem otomatik hem de manuel ayarları olan bir makina benim için daha iyi olur diye düşünüyorum.Normalde asıl amacım manuel ayarda çekim yapmak.Ama bu konuda tam olarak uzmanlaşıncaya kadar otomatik ayarını da kullanabilmek isterim tabi.Mesela bu yaz gittiğim yerlerde otomatik ayarını kullanırım riske atmak istemeyeceğim yerlerde.Ama dediğim gibi asıl amacım zaten manuel çekmek.Otomatik çekim ayarı olan makinalarda manuel çekim kalitesi daha düşük falan mı peki?Eğer öyle bir dezavantajı varsa sadece manuel çekim yapanları almayı tercih ederim.
Daha yolun çok başındayım biliyorum.Fotoğraf konusuna taa çocukluğumdan beri ilgim vardır.Ama hayat şartları işte.Eğilemedim bugüne kadar fazla.Çok büyük amaçlar falan da taşıdığım yok.Sadece sevdiğim bir konuda bilinçli olmak,işin hakkını vermek istiyorum.Zaten fotoğrafçılık çok gezmek gerektiren bir hobi.Ben de şimdilik o kadar çok gezemiyorum,şehir içi bile :smiley:Ama kimbilir?İnsanlar yaş ilerledikçe değişik alanlara yöneliyor ya da içinde kalanları gerçekleştirme yoluna gidiyorlar.Ki netekim gitara başlamam da buna bir örnektir.
Üye olduğum siteye gelinde,henüz çok az fotoğraf yükledim.Burada geçirdiğim zamandan oraya pek vakit kalmıyor.Ayrıca makinam kompakt olduğu için de zaten bir iddiam yok.o yüzden yavaştan aldım.Ama en çok manzara ilgimi çekiyor.Makro derken yakım çekimlei kastediyor olmalısınız diye düşünüyorum.çiçek,böcek falan da çekmek isterim elbette.Hayvanlar,insan manzaraları,hatta sualtı fotoğrafçılığı bile yapmak isterim.İyi yüzerim ve dalarım :smiley: Sualtı için daha farklı ve özel makinalar var sanırım.
İnternet sitelerinden alışveriş yapma alışkanlığım yok ne yazık ki.Bu konuda çekimserim.

Canon 550d gövde + 17-50 f2.8 tamron lens
Nikon d90 + tamron 17-50 f2.8 lens her ikiside uzun süreler (usta olsanız bile yetecek makinalardır ) 2000 tl bütçe ile alınabilecek makinalardır.

demişsiniz.Ben de zaten bu iki markadan biri olur diywe düşünmüştüm.Bir ara bu ikisi hakkında araştırmada yapmıştım ama her iki markanın da kullanıcıları hallerinden oldukça memnunlar.Bu iki makinanın da sanırım hem manuel hem de otomatik çekimi var değil mi ?Lensler de makinanın üzerinde olacak anladığım kadarıyla.Daha sonra yeni lensler alırım.
Sizi sıkboğaz ettiğim için kusura bakmayın ve yeniden teşekkür ederim.Hoşçakalın....

gezgen' Alıntı:
Saın mdr;

Tamronun genelde af si yavaş deniyor her ne kadar da kullanmasamda kullananlar öyle diyor...bu tak çıkar meselesi zor iş arazide mayısta bi çam tozu oluyoki havada makinayı hep bi beze sarılı taşıyoruz...o ortamda lens değiştrmeyi düşünemem bile anında sensör sarı çam tozu dolar....pratik yolu vardır mutlaka...siz ne gibi bi taktik uyguluyosunuz tozlu ortamda.? kullandığınız sabit odaklı ve geniş diyaframlar harika şeyler ama özveri istiyor...bakalım bu fujiyi alırsak dediğiniz gibi bi 17-50 tamron bakarız ....selamlar...anlayan biriyle sohbet zevkli oluyor...bu arada foto kritiğe de uğradım ;D ;D ;D güzel bir portfolyo nuz var ....tebrikler... :D :D

Tamronu uzun süre kullandım.Hiç af sinden sıkıntı yaşamadım..Çok keskindi..Eşdeger marka (nikon-canon) lensleri 2 katı fiyatlarda zaten...
Lens değişiminden ziyade ..degişim yapmamak için araba içinde planlıyorum.Lazım olan lensi takıyorum..degişmemeye çalışıyorum..illa lazımsa siper alıp hızla degişiyorum.
2-3 ayda bir ise hayyam giriş katında bir abimiz var..makinada sensör temizligini 10-15 tl ye güzelce yapıyor..
Bende birçok foto sitesine üye oldum zamanında..Hem egştşcş yönü hemde katılımcı kalitesi ve aktif olması açısından fotokritik daha ugradıgım yer..

İsmail Bey; fiyatlar konusu malesef öyle ...bu arada ben Muğlada yaşiyorum...sırf bu fiyatlar yüzünden makina siparişini dışarı verdik...bu nedir yaw ...2katı fiyat burda...bakalım oda taaa eylülde gelecek bu arada 18-555 e talim hanım bi kuş merakı sardı illada yalı çapkını filan diyo 18-270 bile yetmez 4000lü bişeyler lazım herhal bunun sonu da yok gibi ama zevkli bişeyde naparsın..

Bizim oralardan bi kare yaa pardon bu topik çiçeklerdi galiba yeni bişey koyayım...

[attachment=2]

çamlı 006.jpg

Sayın Lizz ne demek sıkbogaz etmek ;D ;D

Burası paylaşım sitesi..bilgi paylaşıldıkça deger kazanır..Bu ölümlü dünyada bildiklerimizi berabermizde mezara götüremeyecegimize göre. ;D :eek:..çekinmeyin sorun...
DSLR dijital single reflex makina demektir.Lensi degişen yani...Bir gövde ve bu gövdeye (her markanın gövde ve lens takılan yeri farklıdır..hiçbir markanın lensi başka markaya olmaz ) ayrı ayrı takılan lenslerle çekim yapılır.Bütün dslr makinalarda hem otomatik hemde manuel yada enstanteneyi(çekme hızını) siz verip digerlerini makinanın yaptıgı yada diyaframı (lensin açıklıgını ) sizin verip gerisini makinanın yaptıgı birçok ayarları barındırır.Ama bunun aynısını DSLR-Like olan makinalar da yapar.Onların farkı üzerlerinde sabitlenmiş degişmeyen bir lensle çekim yapmak zorundasınızdır.DSLR bir dünyadır..DSLR-Like dünyada bir anakaradır..Size ANAKARA TAVSİYE EDİYORUM.dslr ÇOK ZAHMETLİ ,UGRAŞ İSTEYEN,HER LENS DEGİŞİMİNİN DİKKATLİ YAPILMASI GEREKEN,temizlikti,çantaydıitripoddu v.s zaman isteyen bir ugraş.Bir hastalık..
Genelde DSLR makinalar üzerinde en ucuzundan 18-55 yada 18-153 v.s normal bir lensle verirler..Bunlar başlangıç için yeter ama ...ilerde mutlaka başka lenslere ihtiyaç duyulur.
Size bahsettigim Tamron lens hiçbir makinanın yanında verilmez..Mutlaka siz para verip almalısınız.En iyi alma şekli..sadece gövdeyi alıp..yanına lensi sizin istediginiz-hoşunuza gideni alırsanız size sunulan fiks menü yerine alakart ;D daha doyurucu olur..boşuna begenmediginize para vermemiş olursunuz.
Otomatik çekim demek kötü çekim demek degildir.Aynı yerde aynı markayla 50 kişi fotograf çekse..50 si de aynı olur..Sizden hiçbir katkı yoktur fotografa..Tren sürme gibidir..Rayda gider..durdurur yada çalıştırıp gidersiniz..Bu zevk verirse zaten amaç kompakt makina almak en iyisidir..Bu konuda müthiş güzel fotolar çeken panasonic TZ3 yada TZ7 hit bir makinadır.Yukarda bahsettigim yerlerde 500 tl gibi fiyata alınır..Çok arkadaşıma bunu tavsiye edip aldırmıştım.Memnun kaldılar..

Orhan bey,
Mugla da isniz...çook şanslısınız demektir..Herkes bahardan itibaren sizin oralara akar..Çok severim mugla (marmaris-Fethiye-ölüdeniz) yı..En az 2 yılda bir 5-10 günlügüne kaçarım.
Bende Yalova dayım..Aslen Mersinliyim..
Fotografınızı begendim..tebrikler..

Ben kuş fotografı için yardımcım .la asistanım ;D (eşim) çıkıyoruz..dolaş dolaş..ayaklarımıza kara sular iniyor..ama degiyorHemde spor oluyor..
Sade bunun için CANON 40D ve lens olarak da 400 mm kuş lensi aldım..

_Canon 40D (103).jpg

_MG_9962.jpg

Harika bir baştankara ve tarla kuşu (yanılmadıysam) bizim hanım görmesin ;D ;D ;D zaten başımın etini yiyo zoom lens diye ....naptın hocam yaaa inşallah hanım görmez ..bi ara akın buraya bi foto safari yaparız... :D :D

Ben şu anda sony DSC-W30 Carl Zeis 6.0 megapiksel kullanıyorum.Alalı 5 yıl oldu neredeyse.İyi bir makina olduğunu söyleyenler olmuştu ama kompact sonuçta.5 saniye arayla fotoğraf çekiyorsunuz aynı yerde aynı şartlarda.Netliyorsunuz falan ama ne hikmetse biri kötü yani net çıkmıyor.Algılayamıyor bazen sanırım.Uzak mesafeye zoom yapıldığında da netlik azalıyor genelde.Çiçek böcek fotoğraflarında da yani yakın çekimler de net olmuyor.

Pekala dediğiniz gibi dslr-like alayım.Eğer bu iş beni sararsa daha sonra işi dallandırır budaklandırırım :smiley: İnşallah media markt da şansıma kampanyalı vardır :smiley: İkinci el olayı pek cezbetmiyor beni.Zaten anlamam da netten alışveriş falan.Çok teşekkür ediyorum bilginizi benimle paylaştığınız için :smiley: :smiley:

Bu arada ben de düşünüp duruyodum bu lens değiştirme konusunu.Lens değiştirilirken biçok fırsat kaçırılabilir diye.Gezgen Bey'in söylediklerini de okudum toz moz.Zor işlermiş doğrusu.Bir de çizilme kırılma gibi durumları var.Çokayrıntılı hastalıklı durumlara da gelemeyebiliyorum bazen.İçime daral geliyor.Ehhh yaşlanıyoruz ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri