Ynt: Hayatı Renklendiriyor Bu Çiçekler
mdr Bey
zahmet ederek cevap yazdığınız için öncelikle çok teşekkür ediyorum.
Kurs konusunda,evet kursa gideceğim ama şimdi araya yaz tatili giriyor.Ve yazın birçok yeri gezmeyi planlıyorum.Kursa ancak yaz sonrasında gidebilirim.Yazın da gideceğim yerlede fotoğraf çekmek isteyeceğim çok yer olacak.Bu yüzden sonbahara kadar beklemek istemiyorum.
Ben Ankara'da yaşıyorum bu arada.Ve Media Markt fiatları genelde daha uygun oluy
rdan almayı planlıyodum ben.Ben fotoğrafçılık konusundaki terimleri pek fazla bilmiyorum tabi.Sürekli DSLR sözcüğünü duyuyorum,anlamı tam olarak nedir acaba?Hem otomatik hem de manuel ayarları olan bir makina benim için daha iyi olur diye düşünüyorum.Normalde asıl amacım manuel ayarda çekim yapmak.Ama bu konuda tam olarak uzmanlaşıncaya kadar otomatik ayarını da kullanabilmek isterim tabi.Mesela bu yaz gittiğim yerlerde otomatik ayarını kullanırım riske atmak istemeyeceğim yerlerde.Ama dediğim gibi asıl amacım zaten manuel çekmek.Otomatik çekim ayarı olan makinalarda manuel çekim kalitesi daha düşük falan mı peki?Eğer öyle bir dezavantajı varsa sadece manuel çekim yapanları almayı tercih ederim.
Daha yolun çok başındayım biliyorum.Fotoğraf konusuna taa çocukluğumdan beri ilgim vardır.Ama hayat şartları işte.Eğilemedim bugüne kadar fazla.Çok büyük amaçlar falan da taşıdığım yok.Sadece sevdiğim bir konuda bilinçli olmak,işin hakkını vermek istiyorum.Zaten fotoğrafçılık çok gezmek gerektiren bir hobi.Ben de şimdilik o kadar çok gezemiyorum,şehir içi bile
Ama kimbilir?İnsanlar yaş ilerledikçe değişik alanlara yöneliyor ya da içinde kalanları gerçekleştirme yoluna gidiyorlar.Ki netekim gitara başlamam da buna bir örnektir.
Üye olduğum siteye gelinde,henüz çok az fotoğraf yükledim.Burada geçirdiğim zamandan oraya pek vakit kalmıyor.Ayrıca makinam kompakt olduğu için de zaten bir iddiam yok.o yüzden yavaştan aldım.Ama en çok manzara ilgimi çekiyor.Makro derken yakım çekimlei kastediyor olmalısınız diye düşünüyorum.çiçek,böcek falan da çekmek isterim elbette.Hayvanlar,insan manzaraları,hatta sualtı fotoğrafçılığı bile yapmak isterim.İyi yüzerim ve dalarım
Sualtı için daha farklı ve özel makinalar var sanırım.
İnternet sitelerinden alışveriş yapma alışkanlığım yok ne yazık ki.Bu konuda çekimserim.
Canon 550d gövde + 17-50 f2.8 tamron lens
Nikon d90 + tamron 17-50 f2.8 lens her ikiside uzun süreler (usta olsanız bile yetecek makinalardır ) 2000 tl bütçe ile alınabilecek makinalardır.
demişsiniz.Ben de zaten bu iki markadan biri olur diywe düşünmüştüm.Bir ara bu ikisi hakkında araştırmada yapmıştım ama her iki markanın da kullanıcıları hallerinden oldukça memnunlar.Bu iki makinanın da sanırım hem manuel hem de otomatik çekimi var değil mi ?Lensler de makinanın üzerinde olacak anladığım kadarıyla.Daha sonra yeni lensler alırım.
Sizi sıkboğaz ettiğim için kusura bakmayın ve yeniden teşekkür ederim.Hoşçakalın....