Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,984
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

Debriyajımla ilgili sorun var. Yağ kaçırıyordan öte artık. Ama kavrama da sorun yok. yağı tamsa yarım debriyaj da rahatlıkla yapabiliyorum. Yani sadece kaçağı önlemek gerek.

buyrun nasıl yapılır...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=93288.msg1201120#msg1201120

Etiketler

Emre nerden kaçırdığını tespit etmeye çalış. Alttan kaçırıyorsa şanzumanın içine verir. Alt hortum delikse (bende çok küçük bir delik vardı manifolta yakın geçen alt merkez hortumu normalde kaçırmıyor araç ısınınca genleşip kaçırıyordu) yerde göllenme görürsün. Üstten kaçırıyorsa sana gönderdiğim tamir takımlarıyla contaları değiştir.
En kesin çözüm alt üst merkezi birlikte değiştirmek. Çünkü bir yeni diğeri eski olursa ötekini hemen bozuyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Emre bu hafta lastiıkleri değiştirdim yazlık moda geçtim ;D 285x75 bf nin mt serisini taktım ses hızlanma sorunu kalmadı balans ayarını yapmadan 90 km kadar hiç bir ses titreşim yok

dturan' Alıntı:
Emre nerden kaçırdığını tespit etmeye çalış. Alttan kaçırıyorsa şanzumanın içine verir. Alt hortum delikse (bende çok küçük bir delik vardı manifolta yakın geçen alt merkez hortumu normalde kaçırmıyor araç ısınınca genleşip kaçırıyordu) yerde göllenme görürsün. Üstten kaçırıyorsa sana gönderdiğim tamir takımlarıyla contaları değiştir.
En kesin çözüm alt üst merkezi birlikte değiştirmek. Çünkü bir yeni diğeri eski olursa ötekini hemen bozuyor.

Derya sadece pedaldan kaçırıyor ve kabine akıyor yağ. park yerinde göl ya da leke durumu yok. durduk yere de kaçırmıyor sadece pedalı kullanınca kaçırıyor. Yani sadece pedalla bile kurtarabilirim gibi geliyor. Alttaki kaçak keçeden onu da bir ara halledicem inşallah.

özgür.yörüker' Alıntı:
Emre bu hafta lastiıkleri değiştirdim yazlık moda geçtim ;D 285x75 bf nin mt serisini taktım ses hızlanma sorunu kalmadı balans ayarını yapmadan 90 km kadar hiç bir ses titreşim yok

senin yazlık modun bu mu :smiley: paletliye geçseydin özgür :smiley::smiley:

mrdnmz' Alıntı:
Derya sadece pedaldan kaçırıyor ve kabine akıyor yağ. park yerinde göl ya da leke durumu yok. durduk yere de kaçırmıyor sadece pedalı kullanınca kaçırıyor. Yani sadece pedalla bile kurtarabilirim gibi geliyor. Alttaki kaçak keçeden onu da bir ara halledicem inşallah.

Pedaldan içeri veriyorsa üst merkezin piston mil contası aşınıyodur. sana gönderdiğim conta takımları üst merkezin orjinal tamir takımı. eğer pedal sağa sola sallanmıyorsa sadece üst merkezi değişmen işini görür. ama pedal sallanıyorsa bir süre sonra yenisini de bozar.
Mantık şu; pedal sağa sola sallanıyorsa bağlı olan üst merkez milinide sağa sola sallıyor. O da döküm gövde içinde gidip gelirken contayı aşındırıyor. ;)

Birde dikkat et, içeri akan hidrolik döşemeyi ve taban saçını çürütür.

dturan' Alıntı:
Pedaldan içeri veriyorsa üst merkezin piston mil contası aşınıyodur. sana gönderdiğim conta takımları üst merkezin orjinal tamir takımı. eğer pedal sağa sola sallanmıyorsa sadece üst merkezi değişmen işini görür. ama pedal sallanıyorsa bir süre sonra yenisini de bozar.
Mantık şu; pedal sağa sola sallanıyorsa bağlı olan üst merkez milinide sağa sola sallıyor. O da döküm gövde içinde gidip gelirken contayı aşındırıyor. ;)

Birde dikkat et, içeri akan hidrolik döşemeyi ve taban saçını çürütür.

alt/üst hyundai ile değişecekti zaten konuşmuştuk ilaveten bir de pedal eklendi. Hidrolik temizlik için biraz bekleyecek Moskova dönüşünde hallederim en erken...

Küçük hatırlatma, 235/85 r16 lastik ölçüsü td5 ve puma motorlu Defender'lar için orijinal ekipmandır. V8'ler için sadece Usa versiyonlarda 265/75 r16 vardır. 205/85 r16 fabrika ölçüsüdür. Ancak genelde 235/85 r16 düz dizel dahi çevirebilmekte. Ancak araç tabi ki çok çok hantallaşır.

2 ilave not.

LASTİK 255/85/16 ya karar verdim. MT olacak. BF ve COOPER seçenekleri mevcut. Hem taban genişleyecek hem de yükseklikten kaybetmeyeceğim. Adet fiyatı 425TL ile 530TL arasında değişiyor.

TELSİZ Midland 203 alındı yerine takıldı haftasonu denendi. Anteni ile set halinde 250TL.

Tam da benim araştırmalarımın üzerine yazıyorsunuz pek hoş oluyor Emre bey, yakında araçlar ikiz olacak zaten, telsiz bende aselsan 4021 ile midland arasındayım söylermisiniz nerden ne şekilde aldınız ve ustalık parası ne kadar tuttu :smiley:

voyvoda4' Alıntı:
Tam da benim araştırmalarımın üzerine yazıyorsunuz pek hoş oluyor Emre bey, yakında araçlar ikiz olacak zaten, telsiz bende aselsan 4021 ile midland arasındayım söylermisiniz nerden ne şekilde aldınız ve ustalık parası ne kadar tuttu :smiley:

aslında dahası da var. havacılık, defender, zevkler vs derken zaten hepimiz kardeş değil miyiz :p

telsiz denk geldi. Midland203 anteni ile bulunca atladım tabiri caizse. 0 hiç kullanılmamış. Bağlantısını gurur duyarak söylüyorum ben yaptım :smiley: ustalık ücreti de soğuk bir tuborg tuttu.

Lastik konusunda sizin için seçenek benden daha fazla aslında. malum hidrolik farkı var. 245 i çeviremedim ama 255 i bir de 85 yanak olunca direk yazdım. şimdi güzel bir araştırma ile iyi bir fiyat için evrene mesaj ı da yolladık mı bir de bu akşam hıdrallez...

bitmez valla :smiley:

Çok temiz bir V8 bulduğum için satılıktır. Satılmasa da aynen devam :smiley:

mrdnmz

Twitter : Frontera_4x4_TR
Instagram : mrdnmz

Benim kriterlerim yükseldi artık :smiley: v8 alırım almasına ama yalıtım, vinç, lastik, kilit ve en önemlisi kaportanın çok iyi olması lazım :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR