Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,967
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

Saolun Emre bey yollar çok keyifliydi gerçekten 200 km çocuk gibi sırıtarak gittim geldim, bir yakıtı düşündürüyor şu an onda da sizin söylediğiniz değerler olması gerekeni gerçekten biliyorum aramızda 10 kuruş fark var km başına, bakalım karbüratör ayarından sonra ne olacak, Cuma günü ığdır yolcusuyum hayırlısı ile pek foruma giremiyorum hazırlık aşamasından ama Son halinin fotoğraflarını koyarım elbet yakında teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :smiley:

Etiketler

voyvoda4' Alıntı:
Saolun Emre bey yollar çok keyifliydi gerçekten 200 km çocuk gibi sırıtarak gittim geldim, bir yakıtı düşündürüyor şu an onda da sizin söylediğiniz değerler olması gerekeni gerçekten biliyorum aramızda 10 kuruş fark var km başına, bakalım karbüratör ayarından sonra ne olacak, Cuma günü ığdır yolcusuyum hayırlısı ile pek foruma giremiyorum hazırlık aşamasından ama Son halinin fotoğraflarını koyarım elbet yakında teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :smiley:

3.2 V6 ya 35krş yaktıran ben buna da el atacağım az kaldı :smiley: biraz daha düşürebileceğime inanıyorum. benim esas sorunum aslında araçtan vazgeçemediğim için sanayiye gitmiyorum. E hali hazırda elimden de birşey gelmeyince böyle devam ediyoruz :smiley::smiley:

Yalnız burada bu kadar yaktı şu kadar yaktı diye konuşuyoruz esas mesele ne kadar yaktığı değil onu tekrar bir belirtelim. Esas mesele bize ne hissettirdiği...

Sağlıcakla...

Özür dileyerek sorumu bu başlık altında soruyorum.
Defender in hakkını veren herkes bu başlık altında yazışmış gördüğüm kadarıyla.

Offroad hiç yapmadım. Tiguan ım var ama onu araziye vurmam vursam da kalırım eminim. Offroad için sizler gibi defender mı bakınsam yoksa ısuzu dmax tarzı 4x4 daha yeni modelli kamyonet alıp ufak tefek modifikasyonlar mı yapsam bilmiyorum. Bu konuda sizin fikirlerinizi merak ediyorum aslında. Bedava fiyatına bir defender alıp elden geçirip Emre beyinki gibi cillop gibi yapmak mı yoksa çok fazla uğraşmadan Kamyonet almak mı?

Bir de oldu ki defender aldım cillop gibi yaptım. yolda kalma ihtimalim yüksek mi herzaman için?

İkinci araç olarak kullanacaksan kesinlikle defender hazır yapılmış veya toplatma kısmı size kalmış bir şey ustanız zamanınız varsa olabilir
Defender ikinci araç ise tavsiye ettim tek araç olarak kullana birçok arkadaş var o işin hastalık tarafı ben hafta sonu eve gittiğimde şirket aracını bırakıp heryere defenderi kullanıyorum. ;D

evet niyetim ikinci araç olarak kullanmak. Haftasonları oğlumla beraber offroad yapabilirsek bizden mutlusu olmaz.
Youtube dan yeterince offroad videosu izledik seyretmediğimiz kalmadı artık :smiley:

İşyerim istanbul ikitelli organize sanayi bölgesinde. Bu civarda offroad araçları yolda görüyorum ama bildiğim usta yok. Aslında Amacım biraz da kendi zevkime göre yapıp vakit geçirmek inşallah. Bu bölgede bildiğiniz iyi ustalar varsa onlarla da irtibata geçmek isterim.

İlginize teşekkür ederim.

İstanbul da olan arkadaşlar yardımcı olurlar bence çok kötü durumda bir araç almayın ne kadar toplatsanızda biryere kadar toplam maliyetti daha yüksek oluyor orta halde bir araç almaya bakın aksesuar kısmına harcama yapın defenderin kendisinden fazla aksesuarları para tutuyor bu kısmına para harcaması daha zevkli ;D 300tdi ler fiyatlı gelebilir 2.5 benzinli veya 3.5 benzinli size uyar tabi 2.5 düz dizel her ne kadar güç olarak zayıf olsada yeri başka kişisel tercih 2.5 ların birini tercih etmem gerekse dizel alırdım.

Çok teşekkür ederim uyarılarınız için. Sizlerin uyarıları ve tecrübeleri sayesinde minimum para ile maksimum zevk olacak inşallah.

Açıkçası ben de aşşağı yukarı sizin gibi düşünüyordum. Diğer tecrübeli arkadaşların uyarıları da benim için çok önemli.

2.5 in 90 modeli mi 110 modeli mi?

bizde aile geleneği oldu Derya sayesinde DEFENDER... İkinci araç olarak aldık bizde ancak şlimdi her ikimizde de tek araç olarak kullanıyoruz.

Özgür ün dediği gibi orta halli toplanmış bir defender bulursanız hem çok masraf yapmazsınız hem de istediğiniz gibi kişiselleştirme şansı bulursunuz. Defender ın kendisi zaten tabiri caizse 3 para. 10 para eden kısımlar aksesuarları. Jant diyorsunuz ZU bakıyorsunuz 650TL/adet üstündeki jant iş görmez mi derseniz Camel trpohy de ZU mu vardı :smiley: yoo kendi jantıyla yaptılar.

Yani Defender a harcayacağınız para tamamiyle şahsi zevklerinizle alaklı bir durum ve şu çok net SONU YOK.

Bizim aracımız 2.5 Benzinli ve LPG takviyeli. Herhangi bir şikayetim yok. Yolda yavaş gidiyor olmasından da (İstanbul dan Antalya ya 2 günde geldik :smiley: ) şikayetçi değiliz ailece.

Defender da olay şu sanırım. Yüzey (asfalt, kum, çamur, taşlık vs) farketmeksizin maksimum 80kmh :smiley: her satıh da bu sürati yapabilecek kapasitede... Zaten aracın dna sı da buna göre...

Umarım siz de aradığınız gibi bir araç bulursunuz.

90 mı 110 mu yoksa 130 mu... Bu sorunun bir diğer versiyonu da hangi motor?

Cevap ta tamamı ile kişisel... Tercih sizin.

Küçük bir not: Defender la yolda kalırsanız yakıtınız bitmiştir :smiley: şahsi görüşümdür.

10155998_10152298236913427_329894438941715695_n.jpg

Lastik konusunda yardıma ihtiyacım var...

7.50/16 Baysallardan kaplama alıp en az 2,5cm ofsetli jant ile biraz dışarı alarak hem salınmayı hem de görsel olarak desteklemek istiyorum.

fakat tabanı daha geniş olan 245 alıp yanak 75 e düşeceği için yükseltme kiti ile + jant kombinasyonu da uygulayabilirim.

Kullanım %80 arazi %20 şehir içi...

Tavsiyeler, yorumlar ne varsa paylaşırsanız sevinirim.

Emre bey çok teşekkür ederim uyarılarınız için.

Aslında bu işe başlamam allah kısmet ederse önümüzdeki kışı bulur ama 1 kere de doğrusunu yapmak için iyice öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli foforumda ki paylaşımları okuyorum araçları inceliyorum.

Defender a eşimin adım atacağını sanmıyorum maalesef :smiley: normal arabada bile araba tutuyor kendisini offroad arcında ne olur tahmin edebiliyorum :smiley: Zaten az da olsa hız merakım da vardır. Şehiriçinde ve uzun yolda beklentilerimi karşılamaz. Uyarı ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim...

Selam Emre her nekadar %80 arazi desende bence kaplama lastikten vazgeç tahminimce normal den daha ağır olacaktır artı ses olayıda var mt tip lastik al bak rahatına ofsetli jantın hertürlü gideri var
265x75 r16 lastik standart ölçüsü ile aynı yükseklikte biraz geniş ama
235x85 r16 olarak düşünürsen görsellik+performan bir arada olur
birde 7'' jant oldumu on numara

uysalburak' Alıntı:
Emre bey çok teşekkür ederim uyarılarınız için.

Aslında bu işe başlamam allah kısmet ederse önümüzdeki kışı bulur ama 1 kere de doğrusunu yapmak için iyice öğrenmeye çalışıyorum. Sürekli foforumda ki paylaşımları okuyorum araçları inceliyorum.

Defender a eşimin adım atacağını sanmıyorum maalesef :smiley: normal arabada bile araba tutuyor kendisini offroad arcında ne olur tahmin edebiliyorum :smiley: Zaten az da olsa hız merakım da vardır. Şehiriçinde ve uzun yolda beklentilerimi karşılamaz. Uyarı ve önerileriniz için tekrar teşekkür ederim...
O kadar kesin konuşmayın defender den indiremeyebilirsiniz hele kamp ve deniz gezilerinde
biraz sürat olsun istiyorsanız v8 i almanızı tavsiye ederim 235x85 r16 lastiği geçmezseniz 150 km kadar yolu var :smiley: ve sessiz

inşallah özgür bey. ben de bunu hayal ediyorum ama umudum da yok açıkçası. bizimkisi doğadan sa AVM tercih eden modellerden. Ben pazar günü dağ-taş dolaşayım diye çıkarım o da AVM :smiley:

Allahım o günleri gösterirse oğlumla gezeriz ikimiz.

özgür.yörüker' Alıntı:
Selam Emre her nekadar %80 arazi desende bence kaplama lastikten vazgeç tahminimce normal den daha ağır olacaktır artı ses olayıda var mt tip lastik al bak rahatına ofsetli jantın hertürlü gideri var
265x75 r16 lastik standart ölçüsü ile aynı yükseklikte biraz geniş ama
235x85 r16 olarak düşünürsen görsellik+performan bir arada olur
birde 7'' jant oldumu on numara

Mehmet Bey (BAYSAL)sağolsun çok ilgileniyor ve çok da bilgi paylaştı benimle. ağırlık hiç aklıma gelmemişti soruyorum onu da. Baysal lar ile görüştüğüm lastik görsellerini de ekliyorum.

Taban 17cm
yükseklik 80cm
diş derinliği 27mm
ağrılık 22/23kg
azami hız 80kmh

Özgür çok önemli bir noktayı unutuyorsun bende hidrolik direksiyon yok :smiley: 265 tabanı nasıl çeviricem ben :p

Jant konusunda bunu düşünüyorum aslında... 2,5cm ofsetli ve 16*7 ölçüsü

http://www.humaoto.com/16X7-ET-25-Celik-Jant-Defender-Discovery-1-ve-RRC,PR-669.html

baysal.jpg

baysal1.jpg

baysal2.jpg

Hidrolik olayını hiç düşünmedim çünkü ben 35 leri çeviriyorum ;D
265 tabanı çok tercih ettiğim için değil fikir olsun diye söyledim ama 235 konusunda performansı çok etkilemeden görüntüde iyi olur kanısındayım
senin dediğin 7.50x16 arazide performans çok iyi olur
ama asfaltta senin araçta benzinli lastiklerin direk ağlama seslerini duyarsın :smiley:
jant ölçüsü mükemmel ama 235 tabandan aşağısı sıkıntı olur 7''=17.78mm neredeyse 7.50x16 ile dümdüz yanak olur dediğin ölçü için kendi jantlarını kullanman gerek araya flanş koysan dar lastikte kampanalar direk sırıtır ya hiç bir şey yapmadan direk lastikleri takacaksın
o janları alacaksan bence 235 taban gerekir

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri