Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,966
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

...

2014-03-29-247.jpg

Etiketler

Saolasın Şevki hocam eline emeğine sağlık, gerçekten özverili çalıştınız bagaj yapımında, hayırlısı ile yakında arabamın üzerindeki fotoğraflarını da ben paylaşabileceğim :smiley:)

voyvoda4' Alıntı:
Saolasın Şevki hocam eline emeğine sağlık, gerçekten özverili çalıştınız bagaj yapımında, hayırlısı ile yakında arabamın üzerindeki fotoğraflarını da ben paylaşabileceğim :smiley:)

Herkes kendi dükkanında paylaşşsın arkadaş bu ne yaa :smiley: zaten yazılara bittim :smiley::smiley::smiley:

Şevki kardeşimiz bence en güzel yerde paylaşmış, ne de olsa çok canlı bir başlığınız var :D bizede ancak hayırlısı ile elime geçtiğinde takılı fotoğraflarla birlikte kendi dükkanımızda linke atıf yapmak yakışır bu saatten sonra :smiley:

Antalya Defender ile bir başka güzel :smiley: gerçi merak ediyorum Emre Bey, yaz geldiğinde ve nemi sıcağı rüzgarsız havası boy gösterdiğinde klimasız defenderlarımız için aynısı söyleyebilecekmisiniz :D

Hehe Güzel nokta Bülent bey, aracıma çift turbolu çorum kalorifer taktırdım, faydası olacağını düşünüyorum ama sıcak ya da soğuk her defender sahibi, Emre bey gibi sefasıyla birlikte cefasına da hazır olmalı sanırsam :smiley:

Bugün meşhur Antalya yağmuru ile tanıştı TOMA mız ve içine kadar yıkadık :smiley: çok eğlenceliydi. Tek sorun o esnada işe gidiyor olmamdı :smiley::smiley::smiley:

mrdnmz

Twitter : Frontera_4x4_TR
Instagram : mrdnmz

bulent kocoglu' Alıntı:
Nasıda mutlu yaw , Allahım gülücükleri eksik etmesin:smiley: :smiley:

Teşekkür ederim Bülent Bey... kimseden eksik olmasın o gülücükler.

Bu arada Defender ımızın adı da kondu. Yine bir gezi sırasında doğaçlama gelişen bir şekilde. Bir önceki aracımız Rhino (gergedan) idi. Bu sefer kendi adını kendi koydu. Artık ona TOMA diyoruz. ama Gezi Toması :smiley:

Bir de ön koltuklar değişti. Çok daha keyifli hale geldi. Orjinal koltuklarını da seviyordum aslında ama pazarcı kasası üzerinde uzun yolculuk yapmak bir süre sonra can sıkıcı oluyordu. Sağolsun bizim ekipten bir çıkma ön koltuk çıkardık. Boş durmasın diye de TOMA ya taktık...

Sırada motor işlemleri var. Sırayla...

10172693_10152298237648427_4160137600654626698_n.jpg

voyvoda4' Alıntı:
Antalya Defender ile bir başka güzel :smiley: gerçi merak ediyorum Emre Bey, yaz geldiğinde ve nemi sıcağı rüzgarsız havası boy gösterdiğinde klimasız defenderlarımız için aynısı söyleyebilecekmisiniz :D

Sorunuzun cevabı burada Alkım Bey

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97227.msg1276187#msg1276187

sırada motor var demiştik ya. Akıldaki sorular...

- hangi buji?
- elektronik ateşlemeye geçilmeli mi?
- mikser i nereden bulacağım?

kullanım %90 LPG ile...

ayrıca aşağıdaki bilgileri de bir ara uygulamakta fayda var. sonuçta LPG fazla oksijeni sevmiyor(muş)

vosdost' Alıntı:
Aracın hava filitresi çıkışını 3/4 oranında bantla kapatın, ve lpg ayarını bu hava ayarına göre tekrar yaptırın. Lpg çok havayı sevmez. Önemli olan lpg ile motora giren hava miktarını iyi ayarlamaktır. Aracın ateşleme sistemini ( Platin, meksefe, bobin, buji, buji kablosu ) kontrol ettirin. Avans ayarı lpg de benzine göre daha önemlidir. Avans ayarını benzine göre değil lpgye göre yaptırın. Benzine göre ayarlanan avans ayarı lpg de tam verim vermiyebilir. Avans ayarını avans tabancası yerine kulağı iyi olan bir usta yaparsa lpgde daha iyi sonuç alırsınız.
Kullandığınız lpg kaliteli olsun. Yani piyasada fiyatları düsük olan lpgler araçlarad daha çok yakıt tüketimine sebeb olabiliyor. Ben zorda kalmadıkça milangaz veya aygaz lpg alıyorum. Fiyatı 10-15 kurus fazla bile olsa yakıt tüketiminden bunu amorti edebiliyorsunuz.

Ynt: Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

mrdnmz' Alıntı:
Sorunuzun cevabı burada Alkım Bey

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97227.msg1276187#msg1276187

Cevabımı aldım susuyorum Emre Bey :D

Yakıt tüketimi konusunda, bende elektronik ateşleme var, marş almada ve genel seyir sırasında herhangi bir sıkıntısını görmedim açıkçası platindi bujiydi meme yapma derdi olmaması bence avantaj, bu arada motorum çalıştı geçtiğimiz haftasonu ilk gezisine götürdüm hayalperest i hava filtresi belirttiğiniz gibi 3/4 oranda bantla kapattık ilk gaz ayarı da ona göre yapıldı, 200 km de 115 tl yaktı, km de 58 kuruşa tekabül ediyor açıkçası bana biraz fazla geldi hele ki çoğunlukla uzun yol ve az arazi yaptığımı düşünürsek ama ustam 6-7 aydır yatan motor için normal dedi zamanla azalırmış, birde tüp beyni Omvl marka performans beyni olduğu söylendi biraz daha fazla gaz veriyormuş, benim anladığım benzin ile gaz dengesi çok iyi olmuyor defender da gazda verimli çalışması için ayarlayınca benzinde tekliyor benzin için ayarlayınca gazda tekliyor, arasını bulmak önemli, bugün karbüratörcüde temizletip elden geçirdik ince ayar çektiler karbüratöre bakalım fayda edecek mi :smiley:

voyvoda4' Alıntı:
Cevabımı aldım susuyorum Emre Bey :D

Yakıt tüketimi konusunda, bende elektronik ateşleme var, marş almada ve genel seyir sırasında herhangi bir sıkıntısını görmedim açıkçası platindi bujiydi meme yapma derdi olmaması bence avantaj, bu arada motorum çalıştı geçtiğimiz haftasonu ilk gezisine götürdüm hayalperest i hava filtresi belirttiğiniz gibi 3/4 oranda bantla kapattık ilk gaz ayarı da ona göre yapıldı, 200 km de 115 tl yaktı, km de 58 kuruşa tekabül ediyor açıkçası bana biraz fazla geldi hele ki çoğunlukla uzun yol ve az arazi yaptığımı düşünürsek ama ustam 6-7 aydır yatan motor için normal dedi zamanla azalırmış, birde tüp beyni Omvl marka performans beyni olduğu söylendi biraz daha fazla gaz veriyormuş, benim anladığım benzin ile gaz dengesi çok iyi olmuyor defender da gazda verimli çalışması için ayarlayınca benzinde tekliyor benzin için ayarlayınca gazda tekliyor, arasını bulmak önemli, bugün karbüratörcüde temizletip elden geçirdik ince ayar çektiler karbüratöre bakalım fayda edecek mi :smiley:

yakıtınız bence de fazla. ben %100 hava filtresi açık hali, mikser yok, LPG bağlantısı çok yanlış bir yerdeki hali ile 105TL ye 220km civarındayım üstelik şehir içi :s

LPG ayarlı olunca benzinde tekleme bende de var. Mikser+elektronik ateşleme ve buji takviyesi ile çözerim diye tahmin etmiştim. yine de deneyeceğim en kötü sarsıntısız/teklemesiz bir motorum olur. Ayda en az 200-300km benzin de çalıştırmaya özen gösteriyorum ama ayarlar tutmayınca %100 LPG ye döneceğim.

en son bir de hepsini takıp/değiştirip deneyeceğim olmadı LPG devam benzine veda...

Bu arada kazasız/belasız keyifli sürüşler dilerim. Yollarla buluşmuşsunuz... Daim olsun...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,822
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri