voyvoda4' Alıntı:Saolasın Şevki hocam eline emeğine sağlık, gerçekten özverili çalıştınız bagaj yapımında, hayırlısı ile yakında arabamın üzerindeki fotoğraflarını da ben paylaşabileceğim )
bulent kocoglu' Alıntı:Nasıda mutlu yaw , Allahım gülücükleri eksik etmesin
voyvoda4' Alıntı:Antalya Defender ile bir başka güzel gerçi merak ediyorum Emre Bey, yaz geldiğinde ve nemi sıcağı rüzgarsız havası boy gösterdiğinde klimasız defenderlarımız için aynısı söyleyebilecekmisiniz
vosdost' Alıntı:Aracın hava filitresi çıkışını 3/4 oranında bantla kapatın, ve lpg ayarını bu hava ayarına göre tekrar yaptırın. Lpg çok havayı sevmez. Önemli olan lpg ile motora giren hava miktarını iyi ayarlamaktır. Aracın ateşleme sistemini ( Platin, meksefe, bobin, buji, buji kablosu ) kontrol ettirin. Avans ayarı lpg de benzine göre daha önemlidir. Avans ayarını benzine göre değil lpgye göre yaptırın. Benzine göre ayarlanan avans ayarı lpg de tam verim vermiyebilir. Avans ayarını avans tabancası yerine kulağı iyi olan bir usta yaparsa lpgde daha iyi sonuç alırsınız.
Kullandığınız lpg kaliteli olsun. Yani piyasada fiyatları düsük olan lpgler araçlarad daha çok yakıt tüketimine sebeb olabiliyor. Ben zorda kalmadıkça milangaz veya aygaz lpg alıyorum. Fiyatı 10-15 kurus fazla bile olsa yakıt tüketiminden bunu amorti edebiliyorsunuz.
mrdnmz' Alıntı:Sorunuzun cevabı burada Alkım Bey
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=97227.msg1276187#msg1276187
voyvoda4' Alıntı:Cevabımı aldım susuyorum Emre Bey
Yakıt tüketimi konusunda, bende elektronik ateşleme var, marş almada ve genel seyir sırasında herhangi bir sıkıntısını görmedim açıkçası platindi bujiydi meme yapma derdi olmaması bence avantaj, bu arada motorum çalıştı geçtiğimiz haftasonu ilk gezisine götürdüm hayalperest i hava filtresi belirttiğiniz gibi 3/4 oranda bantla kapattık ilk gaz ayarı da ona göre yapıldı, 200 km de 115 tl yaktı, km de 58 kuruşa tekabül ediyor açıkçası bana biraz fazla geldi hele ki çoğunlukla uzun yol ve az arazi yaptığımı düşünürsek ama ustam 6-7 aydır yatan motor için normal dedi zamanla azalırmış, birde tüp beyni Omvl marka performans beyni olduğu söylendi biraz daha fazla gaz veriyormuş, benim anladığım benzin ile gaz dengesi çok iyi olmuyor defender da gazda verimli çalışması için ayarlayınca benzinde tekliyor benzin için ayarlayınca gazda tekliyor, arasını bulmak önemli, bugün karbüratörcüde temizletip elden geçirdik ince ayar çektiler karbüratöre bakalım fayda edecek mi