Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,961
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

:smiley:

1743397_10152195333544917_333326626_n.jpg

1616661_10152195333064917_116339298_n.jpg

1616335_10152195318579917_643671827_n.jpg

1624486_10152195318739917_544341065_n.jpg

1781674_10152195398199917_528217133_n.jpg

Etiketler

Bu arkadaşlar nerede ikamet ediyor ;D ellerine sağlık güzel iş çıkarmışlar.

Emre suni deri kapla istersen dolabın üst kısmını, çocuklara yolculukta oyun ve uyku alanı olur.

kolay gelsın , sunta yerıne mdf kullansaydınız daha uzun omurlu bır gerec olurmus..... elınıze saglık..

Emre Bey, cehaletimi mazur görün lütfen ama merak ettim neden böyle birşey yaptırma gereği duydunuz, hani dolap açısından işlevsel gözüküyor elbet ama bagaj kısmınımın tamanını kaplamış durumda, ayak basacak yer yok gibi, sabit birşey olacak sa arkada eşya koy in bin yani yer kullanımı açısından biraz verimliliği azaltır gibime geldi?

C6602 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

voyvoda4' Alıntı:
Emre Bey, cehaletimi mazur görün lütfen ama merak ettim neden böyle birşey yaptırma gereği duydunuz, hani dolap açısından işlevsel gözüküyor elbet ama bagaj kısmınımın tamanını kaplamış durumda, ayak basacak yer yok gibi, sabit birşey olacak sa arkada eşya koy in bin yani yer kullanımı açısından biraz verimliliği azaltır gibime geldi?

Alkim bey ne demek.

burada amac onemli. Aslinda Ahmet bey inde belirttigi gibi agirligida hesaplamak gerek. Sunta malum biraz daha aigr bir malzeme. fakat bizim icin onemli olan arka tarafin duzenli ve en onemlisi guvende olmasi. Fark ettiginiz gibi arka bagaj ile kabin arasinda perdemiz yok dolayisi ile arkaya yukledigimiz hersey ani bir durumda kafamizda. Rhino da yasadik. Ayrica orjinal hali ile de pek `aile tarzi` kullanima uygun degil. Onu da Levent Abi belirtmis. Oglan uyur oyun oynar vs. Cunku planlarimiza gore o bolgeye esya ya da malzeme koymayacagiz bos kalacak. Dolap muhtemelen seyyar mutfak icin ekipman dolabi gibi birsey olacak. Ocakli birsey var aklimizda.

Diger butun hersey yukarida olacak. diye hayal kuruyoruz. Baktik olmaz o zaman tekrar degisir planlar.

Aklım bey,
Defenderın bagajını biliyorsunuz dar uzun havuz şeklinde. En öne koyduğunuz eşyalara uzanma için bagajın içine girmek gerekiyor. Kendi defender ımdan biliyorum ister istemez zamanla eşyalar üst üste konuluyor. (resimde de benim aracın arkasının hâli görünüyor zaten.) orayı tamamen kapatmamızın nedeni buydu. çekmece sayesinde en arkadaki eşyalara bile uzanabilirken dolap tüp vs. Ağır Eşyalarıda dolabın üstüne en arkaya koyarak hem yan camdan hemde arka koltuktan ulaşılmasını sağlamak. Yan camlar için Emre in çok farklı, orjinal bir projesi var o yüzden de bu şekil en fonksiyoneli oldu. Dümdüz bir alan sağlamanın bir nedenide acil bir gecelik kampta yatak vazifesi görecek kadar büyük bir yer oluşturması.

zinciros' Alıntı:
kolay gelsın , sunta yerıne mdf kullansaydınız daha uzun omurlu bır gerec olurmus..... elınıze saglık..
Ahmet bey,
Bu prototip gibi oldu biraz. Daha fazla geliştirebilir, kullanıma göre değiştirebiliriz. o yüzden mümkün olduğunca hızlı yaptım. Akşam aklımıza geldi sabah kalkıp malzeme almaya gittik pazar olduğu için sadece yapı marketleri gezebildik ve 18 lik mdf bulamadık. 8lik fazla yük taşımayacağından biraz sunta da mecbur kaldık. Aslında niyet alüminyum kutu. Zamanla kullanıma göre oda yapılacak.

Emre ve Derya Bey, açıklama için teşekkür ederim. hani tabanı olduğu gibi kaplamak yer seviyesini yükselteceğinden arka bagajı giriş çıkışı zorlaştıracağını düşünmüştüm birde tabi üzerine basılacaksa dayanıklı olmalı ve tabi arka bagajda ayakta durmayı imkansıza yakın kılıyor ama anlıyorum ki sizi amaç farklı, bizde genelde kalabalık gittiğimiz için biryerlere ben bagaj kısmını insan taşımacılığına daha uygun tutmayı planlıyorum, sanırsam diğer zamanlarda benim bagaj Derya Beyin bagajı gibi olur ;D netten baktığımda sizinki gibi uygulamalar olduğunu gördüm, sanırsam ihtiyaç meselesi gerçekten, suntayı metal veya sac kaplama ile güçlendirmeyi düşünebilirsiniz bence en azından üstüen konacak yükü çekmesi için,altta bir likn veriyorum belki görmüşsünüzdür ancak ben yinede paylaşıym, videoda özellikle son yaptığı ocaklık aparatı hoşuma gitti.

http://www.youtube.com/watch?v=OBgpCdqKwOg

yan arka camlar için de bende benzer düşünceler içersindeyim sonrası için bakalım, bizim bushman in güzel iki tane videosu var geçenlerde izlemiştim, böyle birşey mi düşünüyorsunuz Emre Bey?

http://www.youtube.com/watch?v=J5r1ROFBsrQ

buda arka camın kullanımda nasıl olabileceği
http://www.youtube.com/watch?v=uh0-Y1Sy3MM

Saygılar,
Alkım.

Alkim bey bunlar tabi aklimizdakiler aslinda. Gercekte nasil olur onu gorecegiz tabi.

GT-P5200 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hayırlı olsun Emre bey, port bagaj, Tampon ve vinç combonuz pek güzel olmuş iyi.günlerde kullanın, vinç ne marka ne kadara hangi özelliklerde tercih ettiğiniz sorabilirmiyim?
Birde bizim.araçlar malum benzin/lpg, üretiebildikleri güç de belli açıkçası bende vinç olayına girmek istiyorum ama port bagaj dı tampon du vinciydi eklenince birde 5 insan artı bagaj yükü diyelim araç ağırlığı bir hayli artıyor, bunun gerek yakıt tüketimine gerek araç çekişine etkisi olumsuz olur diye düşünüyorum ama ne dereceye kadar bilemiyorum, bizim benzinli/tüplü performans düşüşü olmadan kaldırabileceği yük nedir ki tabiri caizse eşşeği yükten öldürmeyelim sonra? :smiley:

Aracın çekişi yokuşta zaten ölü ama anladığım birşey varki bahsettiğimiz/korktuğumuz gibi çekişten düşmesi için 8 ton filan yüklemek ya da dişliyi değiştirmeden 45' lastik takmak lazım.

Ön tampon vinç 70kg port bagaj da 38kg zaten ben tek başıma 96 kg yum :smiley:

Daha ilaveler vs ile en son tartacağım.

Yakıt araç boşken de aynı yakıyor yüklüykende ilginç. Demek ki yük yakıt pek ilgili indeksler değil bu araçlarda...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri