Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,957
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

Benim araçta da 7.50"16 ebatlarinda lastik var. Aldığımda bayi 49 olarak basmıştı havayı. Sabah lastikci arkadaşıma sordum 40 iyidir bunlara 30 da lastikler daha fazla deforme olur asfalt yolda dedi. Ahmet şahin abi de arazide 27 ye indir dedi. Arazi tamam ama asfaltta kac yapmak lazim basıncı ?

Etiketler

7.50" 16 ile 235/85/16 hemen hemen aynı ölçütler zaten, bende 30-32 bizim tekerlerde asfaltta daha fazla aşınma yaptığını okumuştum, öyle yapınca yanak çok oturuyor bende asfaltta birde askeriyenin kullandığı ölçütlere baktım onlarda 38-40 kullanıyorlar diye bunu kullanıyorum, bizim oralar sert toprak taşlık ve kayalık arazi olduğundan yüksek tutmayı tercih ediyorum ama yumuşak arazi şartlarında Umut beyin söylediği gibi indirilebilir tabi.

Lastik basınçları düşük olduğunda yanaklar içten hızla deforme oluyor,iç ve dış katmanın birbirinden ayrıldığını lastiklerimde gördüğümden konuya biraz hassasiyet gösterdim.

Herkese selamlar. Hepinizde haklısınız :smiley: benim sebebim aracın fazla yüklü olması sebebiyle içeriye fazla titreme vs vermesin diye o ölçüde hava bastım.

Normalde ön arka 34 basıyorum. Antalya çok sıcak olduğundan daha fazla basmaya çekindim açıkcası...

Arazide 26 ya kadar düştüğüm oldu...

Emre bey yanlışım varsa düzeltin lütfen ama asıl yükünüz ağırsa lastiklere binen güç daha eşit dağılsın, yanak ve iç katmanlara yapılan basıncı azaltsın ki yırtılma vb durumların önüne geçilsin diye yüksek basınç kullanılır diye biliyorum tabiki asfalttan bahsediyorum, yoksa zaten ağır olan bir aracı daha da ağırlaştırdığınız zaman lastiklerin basıncını azaltmak...ha yol tutuşu arttırır evet ama lastik sağlığı açısındanı pek mantıklı gelmedi bana, bilmiyorum arkadaşlar ne der :smiley:

Düz mantık düşündüğümüzde genel olarak arkalara önden bir iki bar yüksek basmamızın sebebi bagaj ve üst kısma genelde çok fazla yük koymamız dolayısıyla fazla yükün arkalara yaptığı basınç ile ön tarafta kalan görece az yükün ön lastiklere yaptığı basıncı dengelemeye çalışması aracın tabiri caizse düz basması, bu mantıktan gittiğimizde genel olarak aracın tümünde artan ağırlığın tüm lastiklere etkisini azaltmak için basınç yüksek tutulmalı heleki yüksek hızlarda seyir edilecekse sonuçta patlak veya ona yakın çok yanak basan bir tekerle hız yapmak çok akıl karı değil, ama tabi çok yüksek basınç da tekerin yer ile olan temasını azaltacağından yol tutuşunu ve dolayısı ile de dengesini değiştirecektir. Arabanın toplam ağırlığı ile orantılı olarak değiştirilmeli bence basınç boş bir defender ile aksesuar açısından dolu bir defenderın lastik basıncı aynı olmamalı kesinlikle ama genel olarak sizinki gibi boş hali bile gerek tavan sepeti gerek çadır, tampon vinç...Vs donanımlı araçların lastik basıncını yüksek tutmakta fayda var diye düşünüyorum, yorumları bekliyoruz :smiley:

Benin jantlar boyamada çıksın bende 40 yapayım arkadaşımın dediği gibi. Benim series 1600 kg civarı. Araziye giderken düşürürüm bende

En son Gürcistan gezisinde kantara girdim, 4 erkek + malzemeler, üst tavan sepeti boş, bende vinç de yok toplam 2660kg geldi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri