Hangi Kitabı Okuyorum?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VforVendetta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,554
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

ben geri kaldım galiba :
ibni batuta´yı okudum gezi üzerine
bir de evliya çelebi seyahatnamesini günümüzdeki olayları en iyi anlatan en eski kitaplar.
devlete ihaneti. mevki makam düşkünlüğünü. aşkları . tavsiye ederim.

Etiketler

FORMÜL I

Kuantumun sonsuz olasılıklar dünyası...

İnsanın hayatını değiştirip, yeniden yaratabileceği, hayatına istediği sonuçlan çekebileceği, işlenen bir konu. Kısa süre önce, bunun 21. Yüzyılın yeni bir bilgisi olmadığı, tarihin değişik dönemlerinde, farklı uygarlıklar ve ustalar tarafından ele alındığı, gün yüzüne çıkartıldı. Ve adına Kuantum denildi...

Hayatınızın tüm alanlarında istediğiniz düzenlemeleri yapabilecek, yaratmanın keyfini çıkartacaksınız. Sağlık, mutluluk, bereket, başarı ve diğerlerine kavuşmak öncesinde hiç bu kadar kolay olmamıştı...

Yazar : Abdurrahman KANSU

Yayın Evi : DURU AKANSU YAYINLARI

www.duruakansu.com
info@duruakansu.com

formul.jpg

Diriliş- Turgut Özakman

İhsan Oktay Anar'ın Puslu Kıtalar Atlası , Kitab-ül Hiyel ve Efrâsiyâb’ın Hikâyeleri'ni okumuştum minik bir osmanlıca sözlük takviyesi ile herkese tavsiye ederim Amat'ı kaçırmışım en kısa sürede edinirim umarım ilk 3 kitabın devamıdır

Forumun bu bölümünü henüz farkettim ve çok sevindim. Ben de okumaya çok düşkünüm. Buradaki paylaşımlar yeni kitap almamda çok ışık tutucu olacak.

Ben de son günlerde okuduğum "BAB-I ESRAR" ı tavsiye ederim. Yazarı Ahmet Ümit, Doğan Kitapçılık

Son derece sürükleyüci bir roman;
Babası Türk (Konyalı eski bir semazen) annesi ingiliz (eski bir hippy) olan Karen'in Yıllar sonra Türkiyeye bir iş nedeniyle gelişinde, geçmiş dönemle (Mevlana ve hocası Şems dönemi) şimdi arasında yaşadığı rüya benzeri esrarlı spirituel olaylar çok akıcı bir şekilde anlatılıyor.
sevgiler
erdal

"Trabzon'u Anlamak", Güven Bakırezer-Yücel Demirer'in derlemesi. İletişimYayınları'ndan. İçinde çeşitli yazarlara ait makalelerin yer aldığı kitap, Trabzon'un her yönüne ışık tutuyor. Kitabın arka kapağı, kitabı kesinlikle çok güzel özetliyor.

"Trabzon, son yıllarda linç girişimleriyle, cinayetlerle anılıyor; “tahrik olmaya hazır”, -hatta bunun için fırsat kollayan! -, bir şehir manzarası arz ediyor. Oysa, bu Doğu Karadeniz liman metropolünün geçmişinde köklü ve zengin bir şehir kültürü var... Bununla beraber, sarsıcı sosyo-ekonomik, etno-kültürel, politik alt üst oluşlar da var... Her ne olursa olsun, ‘herhangi bir yer’ değil Trabzon; “iddia”sı olan, ilgiyi hak eden, ‘meraklı’ bir yer...Elinizdeki derleme, “Trabzon’da ne oluyor? ” sorusu ile gündeme geldi ve Trabzon’a değişik cephelerden tarihsel ve sosyolojik bir ilgiyle ve canlı bir merakla bakıyor: ilin sosyo-ekonomik çöküş süreci... Aşağıdan kültür tarihi... Trabzon Rumcası ve Pontus etnofobisi... Bölgenin sosyo-ekonomik çöküş süreci... 1970’li yıllar ve siyasal şiddet... Karadeniz Teknik Üniversitesi: Bir cadı kazanı... şehrin yüksek kültürel yaşamından kesitler... Trabzonspor’un sosyal tarihi… Göç, kentsel kimlik ve dönüşüm... Cinsiyet kimlikleri ve Trabzon’un kadınları... Trabzon’un “insan malzemesi” ve simgesel dilin yoğunluğu..."

kresim.jpg

baslıgı yei gordum
olasılıksızı ben de 2 ay once okudum ya da yedım bıtırdım
cekım ıcın mısır a gıttık
nıl de tekne de de sharm da dalış tan arta kalan zamanda da okumak kaydıyla bıtırdım
elır gelmez esıme verdım onu da 3 gun evde goremedım:smiley::smiley:
herkese tavsıyem

Yeni olarak bir ay önce GAZİ MÜŞİR AHMET MUHTAR PAŞA NIN 93 HARBİ ve BAŞIMIZA GELENLER isimli kitabını okudum.Şuan ise İLBER ORTAYLI NIN İMPARATORLUĞUN ENUZUN YÜZYILI isimli kitabını okuyorum

ihsan Oktay Anar'ın tüm romanlarını okudum. İzmir'de yaşayan felsefe bölümünde öğretim üyesi bu yazarın her kitabı kendi çapında bir mucize. Benim favorilerim Kitab-ul Hiyel (mekanikler kitabı) ve Efrasiyabın Hikayeleri Türkçe'nin dehlizlerinde kaybolmadan bu kadar derine inip ilerleyen çok az yazar tanıyorum.

Son olarak ElifŞafak'ın Aşk romanını bitirdim. Onun da hemen hemen tüm kitaplarını okudum (okumadığım siyah süt). Diğre kitaplarıı ile karşılaştırılamayacak kadar "kötü" buldum. Kitap adeta sipariş üzerine yazılmış izlenimi veriyor. Kurguda post-modern, anlatıda Brechtien bir çorba... Neden Mevlana Şems aşkının üzerine ketçap dökülmüş anlamak mümkün değil. tarihi yanlışlar da var. 13. yy.da aynadan söz ediliyor ama ayna (sırlı cam ayna) 18. yy icadı. Deyimler ve paradigmada da aynı tür hatalar var. Hepsinden önemlisi roman samimi değil.

Şu anda Vedat Türkali'nin Yalancı Tanıklar Kahvesi elimde...

Donna Leon, Operada cinayet

Bundan önce MICHAEL CONNELLY, Güneşin karanlığındayı okumuştum.
Film gibi sürükleyici bir roman.
Özeti:

Mickey Haller lüks arabasıyla Los Angeles’in dörtbir yanındaki mahkemeler arasında mekik dokuyan bir ceza avukatıydı. Müvekkillerinin arasında asi motosikletçilerden tutun da sahtakarlara, ayyaş şöförlere ve uyuşturcu tascirlerine dek her türlü insan vardı. Ona göre yasalar, suçluluk ya da suçsuzluk konularıyla ilgilnemezdi... Yasalar, manipülasyon ve pazarlık demekti. Tabi, bazen de adalet.

Barda tanıştığı bir kadının taciz edildiği iddiasıyla tutuklanan Beverly Hills’li zengin bir playboy, kendini savunması için Haller’i tutar. Aralarında ’Kaymaklı’ dava olarak adlandırdıkları bu durum, her ceza avukatının düşlerini süsleyecek kadar önemlidir. Haller bu işin meslek hayatındaki en kolay dava olacağına inanır.

Fakat çok yakın bir dostu cinayete kurban gidince Haller suçsuzluğunu kanıtlamaya çalıştığı müvekkilinin ateş kadar yakıcı biri olduğunu fark eder. Bu işten zarar görmeden yakasını sıyırabilmek için elindeki her türlü taktiği kullanması gerekmektedir.

"Michael Connelly ceza avukatlarının dünyasını avucunun içi kadar iyi tanıyor. Kitaplarının büyük bir okur kitlesine hitap etmesinin nedeni, bu yaptıyla bir kez daha anlaşılıyor. Güçlü kalemiyle yarattığı öykünün hızlı temposu, beklenmedik gelişmeleri okuyucuyu adeta büyülüyor. Muhteşem yazardan yine muhteşem bir roman."

Merhaba;
Bir evlada bırakılacak en büyük miras bir kütüphanedir bence.Ben de kızım için bu süreci gerçekleştirmeye çalışıyorum zevkini çıkara çıkara.(Kendim için de tabi)
Bazı arkadaşlar bahsetmişler gerçi ama ben de belirtmeden geçemeyeceğim sanırım.Kitap okumayı seven tüm dostlarıma tavsiye ettiğim bir yazar var:"İhsan Oktay Anar"
Puslu Kıtalar Atlası ile başladığım süreç şimdilik Suskunlar ile son buldu ama tadı hala damağımda.İhsan Hoca'nın yeni bir kitabı çıksın da ben de İletişim Yayınları'ndan hemen gidip alayım ve onun dünyasından uzak kalmayayım.
Hepsi o kadar ayrı birer dünya ki ayıramıyorum hiçbirini.Ama sanırım Puslu Kıtalar Atlası'nın bende ayrı bir yeri var.

Mutlaka okunmalı.

Kitapsız kalmamanız dileğiyle...

...

Yazılmamış olduğunu fark ederek Psikolojik roman severler için İrvin D.Yalom 'un Nietzche Ağladığında adlı romanını tavsiye ederim.Kitap Dr .Breuer ile Nietzche'nin diyaloglarından oluşuyor.Psikoloji sevenler için daha ilgi çekici olduğunu düşünüyorum.Yüce dostumuz Freud bile var romanda.Kitabın bir kısmı kurgulanmış olsa da bir kısmı yaşanmış olaylardan bahsediyor.(Bunu , yazar notlarından anlıyoruz[attachment=1]

Kitap arkası:

Sahne:psikanalizin doğumu arifesindeki 19.yüzyıl Viyana’sı. Entelektüel ortamlar. Hava soğuk.

Aktörler
Nietzche: Henüz iki kitabı yayımlanmış, kimsenin tanımadığı bir filozof. Yalnızlığı seçmiş. Acılarıyla barışmış. İhaneti tatmış. Tek sahip olduğu şey, valizi ve kafasında tasarladığı kitaplar. Karısı, toplumsal görevleri ve vatanı yok. İnzivayı seviyor. Tanrıyı öldürmüş. ‘Ümit kötülüklerin en kötüsüdür, çünkü işkenceyi uzatır,’ diyor. Daha sonra ‘kendi alevlerinizde yanmaya hazır olmalısınız: Önce kül olmadan kendinizi nasıl yenileyebilirsiniz?’ diyecek. Ümitsiz.
Breuer: Efsanevi bir teşhis dehası. Ümitsizlerin kapısını çaldığı doktor. Psikanalizin ilk kurucularından. Kırkında, bütün Avrupalı sanatçı ve düşünürlerin doktoru olmayı başarmış. Güzel bir karısı ve beş çocuğu var. Zengin. Saygın. Hayatı boyunca ‘ama’ pozisyonunda yaşamış biri.
Freud: Breuer’in arkadaşı. Henüz genç. Geleceği parlak. Şimdi yoksul.
Salomé: Erkeklerin başını döndüren kadın. Çekici. Özgür. Evliliğe inanmıyor.
Bazen aynı anda birçok erkekle beraber oluyor. Sanatçıları ve düşünürleri tercih ediyor. Kırbacı var.

Konu:Ümitsizlik.
Birgün, erkeklerin başını döndüren kadın, Salomé Nietzsche’den habersiz Breuer’e gelir. ‘Avrupa’nın kültürel geleceği tehlikede, Nietzsche ümitsiz. Ona yardım edin,’ der. Breuer Salomé’yi tekrar görebilmek umuduyla ‘peki’ der.
Ve varoluşun kader, inanç, hakikat, huzur, mutluluk, acı, özgürlük, irade… ve neden, nasıl gibi en önemli duraklarından geçen bir yolculuk başlar…
Kendisiyle ve hayatla yüz yüze gelmekten çekinmeyenlere…

118.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR