Hangi Kitabı Okuyorum?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VforVendetta Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 211
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,954
Ynt: Hangi Kitabı Okuyorum?

Trevanian
Şibumi

İnanılmaz ölçüde karışık ve özgün bir roman kahramanı Nicholai Hel. Yarı Rus, yarı Alman asıllı koyu bir Amerikan düşmanı. Şanghay'da doğmuş, bir Japon generali tarafından büyütülmüş; bir Japon bilgesinden de 'Go' oyunu öğrenmiş. Bask dili dahil yedi dili ana dili gibi konuşuyor. Plastik kartla ya da kurşun kalemle bir insanı rahatlıkla öldürebilecek ustalıkları da edinmiş. Üstün düzeydeki 'yakın algılama' yeteneği yüzünden fotoğrafı bile çekilemeyen bu profesyonel terörist avcısı, terörcü, korkusuz mağaracı, yenilmez savaşçı ve gerçek feylosof, günün birinde emekli olarak yaşadığı şatosundan çıkıyor; amansız ve acımasız bir dövüşe katılmak üzere...

(arka kapak)

Etiketler

Kur' an' ın Kökeni
Arif Tekin

1999 Turan Dursun İnceleme ve Araştırma Ödülü'nü Muazzez İlmiye Çığ'la paylaşan Arif Tekin'in bu eseri ufkunuzda yeni bir pencere açıyor. İnsanla birlikte varolan din olgusunu, en başından başlayarak değerlendiremezsek; dinin bugün vardığı noktayı kavrayamayız. Çok tanrılı dinlerden tek tanrılı dinlere doğru yürüyen evrimsel düşünce doğası gereği birbirinden beslenerek yürümüş, şekilenmiş ve sonrasına doğru evrimine devam etmiştir, edecektir de. Yaşamda hiçbir şeyin durağan olmayışına dinler de dahildir. Arif Tekin, yüz elliye yakın dini kaynakçadan yararlanarak "Kur'an'ın Kökeni"ni araştırırken, bulduğu gerçekleri insanlara, insanlığın geleceğine aktarırken, bilim adamı sorumluluğuyla hareket ederek belgeleri konuşturmuştur. Önemli olan doğruya varmaktır. Arif Tekin bu çalışmasıyla dogmalara karşı çıkarak insanlığın yarını aydınlatan Hallac-ı Mansur, Galile, Bruno ve Turan Dursun gibi aydınlarımızın yarattığı zincirin bir halkasını daha oluşturmuştur. Kur'an'ın Kökeni, Mustafa Kemal Atatürk'ün, Bursa'da gerici kalkışmaya karşı söylediği, "Bu din meselesi değil, dil meselesidir" tümcesinin ne kadar önemli ve yerinde olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Arif Tekin, Kur'an'ın Kökeni ile dine, dinlere dogmalarla değil, nesnellik bakıyor ve okurlarını aydınlatıyor.

(arka kapak)

En son bitirdiğim kitap ''Zar Adam''dı. Şuan da 1. kitabın devamı olan ''Zar Adamın Peşinde'' adlı kitabı okuyorum. İsmini çok duymuştum, çok tutulmuştu kitap. Merak edip aldım serinin sonuna geldim fakat pek beğendiğimi söyleyemem.

İstanbul hep verimli ve iştahlı bir hikâyeler, anılar ve hayatlar kaynağı... Bünyesinde o kadar çok hayat biriktirmiş, onları öyle şekillendirmiş ki bir türlü tükenmiyor. Haldun Hürel bu kaynaktan derlediklerini paylaşmaya devam ediyor. Birbirinden bağımsız görünen hikâyeleri bir arada tutan bağ şüphesiz ki İstanbul...

Kitapta hikâyeleri, anıları, mekânları mazide kalmış; insanları, evleri, kokusu ve ruhuyla tükenmiş bir İstanbul ile karşılaşıyoruz.

Bir yandan şehri bu hale getiren ve bu tavrında devam eden bir zihniyetin yıkıcılığına ve kıyıcılığına şaşıyoruz. Bir yandan da bu şehri tutkuyla, gayretle seven ve sevmeye devam eden bir zihniyetin kederine ve hislerine tanık oluyoruz.

İstanbul 'evrensel' bir rant şehrine mi dönüşecek? Yoksa 'evrensel' bir kültür başkentine mi?

Bu, aslında pek kritik soruya verilecek cevap ilerleyen yıllarda nasıl 'bir' İstanbul ile karşılaşacağımızı da belirleyecek...

Anlat İstanbul'un bu soruya cevabı belli... Okurları da bu soruya bir cevap vermeye zorluyor.

"Antik çağın pagan halklarına, Roma ve Doğu Roma'ya, Osmanlılara ve Cumhuriyet devrine kucak açmış İstanbul, bu zenginliğini çağlar boyunca topraklarında yaşayan insanları besleyerek elde etti ve bizlere miras bıraktı. Bu öyküleri bilmek, İstanbul'u tanıyıp anlamak, artık boynumuzun borcu olmalı."

anlat.jpg

[attachment=1]

Deniz Katedrali
Ildefonso Falcones

14. yüzyıl İspanyasında feodal beyinden kaçan bir serf. Kıtlık, veba ve yasak bir aşk… Şehrin büyük bir özveriyle inşaatında çalıştığı Deniz Katedrali'nin gölgesinde, özgürlüğünü kazanan ve Yahudi bir kadınla yasak aşk yaşamakla suçlanan, Kilise'yi karşısına alan Arnau.

ORTAÇAĞ BARSELONASINDA AŞK, SAVAŞ VE İNTİKAM DOLU BİR ROMAN.

'Yazıldığı gibi hevesle okunan bir öykü ve sonunda daha fazlasını okuma isteği bırakıyor. Bir mucizeler özeti.'
—La Vanguardia

'Deniz Katedrali farklı ilgi alanlarına sahip okuyucularda tutku yaratacak. Ve yalnızca en iyi bestseller kitaplar bunu başarabilir.'
—El Mundo

'Gizemler ve ihanetlerle dolu bir konu zenginliği . . . bir kişinin gelişiminin göz alıcı bir öyküsü.'
—El Periodico

'O kadar iyi kurgulanmış ki, son altmış sayfa fişek gibi patlıyor.'
—Washington Post

(arka kapak)

60497.jpg

burayı yeni gördüm,
şuan hitler kitabını okuyorum stalin çin hazırlanmış orjınal ifadeler zamanın rus edabiyatçılarınca stalinin okuyabilceği bi anlatımla kaleme alınmış,
gayette başarılı bi kitap ,,,

Deniz Katedralı 751 sayfalık bir kitap.
Fakat o kadar akıcı ve sürükleyici ki elimden bırakamadım kitabı.
Kitaptan güzel bir senaryo da çıkar. Umarım filmini de çekerler.
Son zamanlarda okuduğum en güzel kitap.

Kasaba
Trevanian

Yazar, Trevanian olunca, herşey gizemli ve görkemli olur kuşkusuz. İlginç yazarımız bu kez Kanada'nın küçük kasabası Main'den, koltuğunun altında elinizdeki kitapla geçti! Nedenleri Nazi kamplarına uzanan, kızıl saçlı, çok güzel bir kadın için bıçakla ve cerrah ustalığıyla işlenen cinayetler ve huzuru kaçan sakin kasaba... Olaya el koyan deneyli, babacan, kurallara pek uymayan yaşlı polisin çaresizliği ve çözümsüzlüğün labirentinde kayboluşu... Öyle bir kayboluş ki, artık cinayetin değil gizemin, katilin değil söylencenin peşindedir... Fakat bu kitap klasik bir polisiye değil, anlatımı, kurgusu ve diyaloglarıyla bir edebiyat keyfidir. Başka bir deyişle Bu Bir Trevanian Yapıtı!..

(arka kapak)

Cvp

SEVAL hanim bu aralar okudugunuz kitaplarin ana konusu naziler ve yahudi katliami sanirim. Bu konu uzerine yazilmis 2'si hatira 1'i kurgu 3 kitap tavsiye edecegim. Frank McCourt-Angela'nin kulleri (2 kitap) , Irene Nemirovsky-Fransiz suiti.

Cvp

Digeri ise Robert Ludlum'un Mahser Nobeti. Mahser nobeti tamamen kurgudur ama her an neo-nazi gercegi icin tum dunyanin tetikte olmasi olmasi gerektigini,zira safkanlarin cocukluklarindan beri bu gercekle egitildiklerini anlatmakta.

Ynt: Cvp

loganrory' Alıntı:
SEVAL hanim bu aralar okudugunuz kitaplarin ana konusu naziler ve yahudi katliami sanirim. Bu konu uzerine yazilmis 2'si hatira 1'i kurgu 3 kitap tavsiye edecegim. Frank McCourt-Angela'nin kulleri (2 kitap) , Irene Nemirovsky-Fransiz suiti.

Aslına bakarsanız özellikle konu seçip okumadım.
Deniz Katedralî' ni sadece "deniz" ve "Barselona" yüzünden seçtim.
Diğerleri ise (Kasaba, Şibumi vs) Trevanian' a duyduğum hayranlık yüzünden.
Eğer kitabını beğendiğim bir yazar ise, yazdığı tüm kitapları okuyorum.
Öyle bir takıntım var.
Bunlara rağmen Yahudi ve Museviler oldukça ilgimi çekiyor. Takdir edilesi bir topluluk. Yüzyıllarca kırılmalarına rağmen hala bu kadar güçlü olmaları hayranlık uyandırıcı.
Önerdiğiniz kitaplara da bakacağım, teşekkür ederim ilginize.

Rica ederim. Bende buradaki yorumlardan sonra cumartesi gunu Puslu Kitalar atlasini aldim,kelimeler biraz zorlasada sozluk yardimiyla ilerliyorum:smiley: Anar'in kitaplarindan sonra Deniz Katedralini alinacaklar listeme ekledim. Sevgiyle kalin.

Çaktırma

Ruby kitabında diyor ki; “İnsanın en büyük kaygısı, hakkında kaygılanmayı bile düşünmediği kaygıdır.” Yoksa Clarice’in hakkında kaygılanmadığı bile düşünmediği en büyük kaygısı, en yakın arkadaşı Betty Moody’den ayrılmak olabilir mi? Ya da sınıflarına yeni gelen soğuk bir kızla arkadaş olmak zorunda kalması?

http://www.hayykitap.com/haber.php?haber_id=87

çocuk kitapları okumayı sevenlere tavsiye ederim, çok eğlenceli:=))))))))))

hayy9789759059750_tn.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,601
Kaydolan Son Üyemiz
muradmammad

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.