Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,887

endurin

Ana Kamp
hangi işi, nerede ve kaça yaptırdığımızı burada yazmayı öneriyorum. Son olarak yaptırdığım bir boya işinden bir arkadaşıma bahsettiğimde, "fahiş fiyat çekmişler; sanayide birine yaptırsan, yarısını öderdin!" dedi. Bu nedenle, böyle bir forum oluşursa, zamanla kendi içinde mekanik, kaporta, yedek parça, aksesuar vb. gibi alt başlıklar açılabilir belki.
Ben başlatmış olayım: geçen hafta 96GCZJ5.2'nin sağ arka çamurluğunu duvara sürttüm (beni sıkıştıran acemi arkadaş sayesinde!). kalın saç, birşey olmadı yalnızca çizildi ve arka çamurluk önündeki plastik etek parçasıyerinden çıktı. kaporta çekiç vb. işi olmadı yani. bunları yaptırmak için toplam 275 tl verdim. Yer, Birlik Oto, Bursa.

Etiketler
Ynt: Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

gerçekten arkadaşınız haklıymış maksimum 150 tl lik iş..

ben en son 150 tl ye oksijen sensörünü aldım..96 zj...

arkadaşlar parçayı bizzat parçacıya gidip alalım.tamircinin aldığı parçanın ne fiyatına inanın nede parçanın yerine takılmış olmasına.eskileri alıp çöpe atmadığınız müddetçe tamirci tarafından revizyon edilip size yada bir başka arkadaşınıza yeni parça diye dönmesi kuvvetle muhtemel.canım yandığı için uyarmak istedim.

Aklıma gelenleri bende yazayım.
Mopar difransiyel yağı 1 lt:18 tl
Mopar termostat:70 tl
AVS ön kaput deflektör:200 tl
Arka bagaj silegeç motoru:150 tl(Arkadaşın aracına almıştık)
Cooper lastik 235-70-16 ATR : 190 TL ADET KDV dahil.

En son ŞANZIMANI baştan aşağıya yeniledim.3500 TL.Oda usta Çanakkaleye geldi şanzımanı söktü arabasıyla götürdü İstanbulda yaptı geri getirdi brada monte etti yedik içtik gezdik.Fakat eğer bu işi yetkili serviste yaptırsaydım fiyat 5000 tl olacaktı.İşin asıl önemli noktası hiçbir servis otomatik şanzıman ile uğraşmıyor işi bu ustalara yaptırıyor.2000 TL bu ustalara verip geri kalan 3000 tl yi kendileri alıyor.Siz siz olun şayet otomatik vites arızanız olursa direkt İstanbuldaki tecrübeli AMERICAN şanzımancıları ile bu işi halledin.en az 2000 tl niz cebinizde kalır. saygılarımla

İlginç bi durumu anlatayım da gülelim. Aracımın oksijen sensörünü kendim değiştirmek istedim. Kasaplara vermektense ben yaparım dedim. Antalyada ki ustam tarif etti. KArgo geldi ve bulunduğum kasabada lift aramaya başladım Bulamadım. Komşu beldede lift olmasada bi tamircide bi çukur diyebileceğim yer buldum. Ustadan müsade istedim ve takımları aldım çukura indim yarım saatlik bi uraştan sonra değiştirdim ve ustaya borcumu sordum. Bana abi o değiştirdiğin neydi diye sordu. Bende anlattım. Nese cebimde de 20 lira vardı en küçük para olarak. Çıkardım ustaya verdim. Usta cebine attı bişi demedi. Yani sadece 2 parça alet edavatını 30 dk kullanım bedeli olarak. Ustam fazla olmadı mı dedim. Sonra sıkılarak ters ters bakarak 10 lira geri verdi. Demekki 2 aletin 30 dk kullanım bedeli 10 tl imiş. Ama şuna kızdım. İş bittikten sonra bana bi çay bile söylemedi üstüne üstelik çıkarkende bana kartvizitini uzatarak " abi bi iş lazım olursa 24 hazıeız" dedi. Bende sadece güldüm ustam hayırlı işler dedim.

arkadaslar bu konuda bende sıkıntılıyım aracımda t 18 şanzımanı. jeepciyim diye gecinen eski cakalllardan birine götürdüm. Şanzımanı indirdi usta nezaman biter dediyimde biz simdi parcaları isticez yarın gelir öbürgün alırsın dedi.Ama bu yarın 15 gün takmasıda 1 Hafta sürdü aracım yagmur camur altında pas tutu.Ve Arcı aldıktan sonra 5 gün sonra vites kilitlendi. hareket ettirmek icin ust kapagı actıgımda.hic birseryin deyismediyını sadece sızdırmazlık kecelerinin deyistiyini gördüm. ve cok kızdım. benden 400 tl aldı haram olsun. tekrar gitmek istemiyorum cünki. yine aynı. seyi yapacak. burada paylasmak cok iyi bir düsünce .

ben de hatrımdakileri payalaşayım 96 ZJ için
arka stoplar 2 adet TYC marka 210 tl ulus otomotiv istanbul
ön sağ sinyal ve park lambası 55 tl ulus otomotiv istanbul
8 lt castrol motor yağı,hava filitresi,yağ filitresi, 8 adet bosch marka buji,enjektör temizleme (system clean) 290 tl speedy bursa
bagaj amortisörü 2 adet 30 tl imalatçıdan
Mutlu akü 90 amper 146tl
Bursa birlik oto yapılanlar: arka tampon boya,şanzuman hortum tamiri,şanzuman yağı 2 lt (eksilmiş hortum değişiminde ?),arka tampon klips 6adet (sökülünce tekrar takılmıyormuş?) 350 tl.

Master Servis te Nisan ayında yaptırdıklarım :

El freni balatası parçalanmış, değiştirildi
Polen filtresi değişti
Bir bijon değişti

560TL %10 indirimli olarak fatura ödedim.

Araç : GC 2006 3.0CRD Limited

bende 95 zj için şimdilik yaptıklarım ama bir türlü randıman alamadım hep usta diye geçinenlerin aslında ne kadar sıkıntı yaşattıklarına malesef bu yolla öğrendim bana pahalıya mal oldu ama inşallah başkaları da yanmaz ban aşağıdaki yazdıklarımı ekonomik olsun diye kulaktan dolma sanayideki arkadaşlara ekonomik olur diye yaptırdım ama keşke 200 300 tl fazla verip yetkili birine gitseydim hala yaşadığım sorunları yaşamayacağımı tahmin ediyorum.

ön arka fren balatalarını değiştirdim 120 tl
motor yağı + filtre +hava filtresi +4 adet amortisör +rot kolu ve başları+uzun rot 900 tl
ön kollar 130 tl
4 adet lastik ( asvalt )+ rot ayarı ile beraber 700 tl
şanzıman bakımı , komple yağların değişimi ve sızdırmazlık keçe+orinklerin değişimi 1100 tl
direksiyon kutusu revizyonu 450 tl
ön çamurluk davlumbazları 150 tl

birde arkadaşlar burada tanıdığımız dürüst ustalarıda il il lanse etsek en azından başkalarınında parçalan-masalar bari

sevgili dostlar öncelikle bu işin fiyatını belirlemek bence yanlış olur çünkü bu el emeğidir ve usta adamına göre davranmakta haklıdır demem gerekir.sebebi ise ikili ilişkilerdir.kimine çok gelen ücret bir başkası için normal bir başkası için ise az gelebilir.dürüst ustalar ise apayrı bir konu ve onlar sadece el emeğini alırlar hakkından fazlasını değil(bazı işler hatır için olmayacak rakamlara yapılıyor onun için yazdım)benimde başımdan geçen bir olay çanakkalede aracımın vites kutusunun üzerindeki çataa yerinden çıkmış ve bunun için usta diye geçinen adam benden ellitl istedi ve kırka razı ettim.bir somunu takmak için de bir saatten fazla vaktimi aldı.sanki çok iş yapıyormuş gibi.onu da benim tarifimle ve benim ustamın tarifiyle yaptı.(2004 transporter t5)benim ustam balıkesire bursa tarafından girişte sağda bosch car servis mehmet usta ve hem çok iyi hemde güleryüzlü.sadece hakkını alır yolda kaldıysanız da tüylerinizi yolmaz asla.aksine daha cömert olur size karşı. :D bosch car servis mehmet usta iş:266 2464027 isteyene daha sonra cep de yazarım .(acil durumlar için tabiki.)

bahcivankurt' Alıntı:
sevgili dostlar öncelikle bu işin fiyatını belirlemek bence yanlış olur çünkü bu el emeğidir ve usta adamına göre davranmakta haklıdır demem gerekir.sebebi ise ikili ilişkilerdir.kimine çok gelen ücret bir başkası için normal bir başkası için ise az gelebilir.dürüst ustalar ise apayrı bir konu ve onlar sadece el emeğini alırlar hakkından fazlasını değil(bazı işler hatır için olmayacak rakamlara yapılıyor onun için yazdım)benimde başımdan geçen bir olay çanakkalede aracımın vites kutusunun üzerindeki çataa yerinden çıkmış ve bunun için usta diye geçinen adam benden ellitl istedi ve kırka razı ettim.bir somunu takmak için de bir saatten fazla vaktimi aldı.sanki çok iş yapıyormuş gibi.onu da benim tarifimle ve benim ustamın tarifiyle yaptı.(2004 transporter t5)benim ustam balıkesire bursa tarafından girişte sağda bosch car servis mehmet usta ve hem çok iyi hemde güleryüzlü.sadece hakkını alır yolda kaldıysanız da tüylerinizi yolmaz asla.aksine daha cömert olur size karşı. :D bosch car servis mehmet usta iş:266 2464027 isteyene daha sonra cep de yazarım .(acil durumlar için tabiki.)

işte özay bey bende demek istediğim o burada böyle değerli ustalarımızı zikredelimki en azından böyle ustalarımızın telefonları yanımızda olur başımıza bir şey geldimi çakalla çukalla uğraşmayız.
saygılarımla hayırlı günler.

ön sineklik, arka spolier, moonvisor(delinmeden); boya+montaj fiber :700 tl
hella sis 4 adt+ montaj(tampon delinmeden): 300 tl
midland alan 48 plus tesliz +anten+montaj:420 tl

aracım g.c 96 5.2 v8

berkkamu' Alıntı:
birde arkadaşlar burada tanıdığımız dürüst ustalarıda il il lanse etsek en azından başkalarınında parçalan-masalar bari

evet berkamu sana katılıyorum en azından ihtiyaç durumunda kimlere gidiebilceğimizi biliriz ben bursada oturuyorum şimdilik önerebileceğim bir usta yok daha yeniyim bu amerikan işinde,örneğin Aygün& Akgün usta (ankarada) çok tavsiye edilen bir yer topiclerde okuduğum kadarı ile.

temiz ve garantili iş istiyıorsanız taksimde dolapdereden pangaltına doğru çıkarken sol kolda bilen eksoz tabelalı şase ve mekanikçi ahmet usta var.yaptığı her iş bir numaradır.ister cherokee ister cj neolursa olsun bakar.kendisinin de kendi yaptığı 1 numara parlament mavisi cj5 i var.yoldan geçerken mutlakai görmüşsünüzdür.tel.ahmet usta 0212 241 48 04

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR