Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,888
Ynt: Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

boxeralfa' Alıntı:
Madem heryerini yenilediniz, neden satıyorsunuz?
Alacağınız aracın, sahip olduğunuz araç kadar temiz olacağına nasıl güvenebiliyorsunuz?

Herşeyi yenilenmiş, mis gibi bence şimdi tam binme zamanı..

işte sorun burda başlıyor o kadar emek ve masraftan sonra araca kıyıp binemiyorsun kapalı garajda öyle aslan gibi yatıyor :smiley: :smiley: :smiley:

Etiketler

yeri burası mı bilemedim de

arkadaşlar kırıkkaleden istanbula defender çektirmek gerekecek haftaya sanırım:smiley:

tavsiye edecğiniz güvenilir aynı zamanda da kazık olmayan çekici var mı?

aşağı yukarı ne kadar tutar bir de?

evet atın bir kamyonete, geçmiş zaman afyondan bursa ya çekici yerine kamyonetilen aracımı getirmiştim çok cüzi bir fiyata :eek:

Yine ben ;D
Bu gün yapılan işlerin sıralaması ve fiyatları aşağıdaki gibidir:
ateşlemesistemi;Bujiler,buji kabloları,tevzii makarası,distüribitör kapağı,kelebek temizliğ, işçilik dahil......270.-TL.
Motor yağı,bor katkısı,yağ filtresi,ön-arka difransiyellerin yağları,sıvı contaları,difransiyel keçeleri,arazi şanzıman keçesi,arka tampon ayağının tamiri ve klipsleri,işçilik dahil....470.-TL.
Yapılan işlr ve fiyatları ile ilgili yorumlarınız varsa beklerim.Hatta ilk yorum benden...
Örneğin kullanılan yağların kalitesi hakkında endişelerim var.CHRYSLER in onayladığı ürünlerden olup olmadığını bilemiyorum.Keza kullanılan parçalar da mopar değil elbette.Sadece orjinal Amerikan olduğu söyleniyor.

KAZAKJR' Alıntı:
Yine ben ;D
Bu gün yapılan işlerin sıralaması ve fiyatları aşağıdaki gibidir:
ateşlemesistemi;Bujiler,buji kabloları,tevzii makarası,distüribitör kapağı,kelebek temizliğ, işçilik dahil......270.-TL.
Motor yağı,bor katkısı,yağ filtresi,ön-arka difransiyellerin yağları,sıvı contaları,difransiyel keçeleri,arazi şanzıman keçesi,arka tampon ayağının tamiri ve klipsleri,işçilik dahil....470.-TL.
Yapılan işlr ve fiyatları ile ilgili yorumlarınız varsa beklerim.Hatta ilk yorum benden...
Örneğin kullanılan yağların kalitesi hakkında endişelerim var.CHRYSLER in onayladığı ürünlerden olup olmadığını bilemiyorum.Keza kullanılan parçalar da mopar değil elbette.Sadece orjinal Amerikan olduğu söyleniyor.

eğer ateşleme sistemi parçalarını(Buji champion buji kablosu mopar) orjinal takmadılarsa aynı masrafı 2 ay sonra yine yaparsınız zj bu parçaların yan sanayisini kabul etmiyor , o yüzden bu saydığım iki parçanın mutlaka orjinal olmasına dikkat edin.. size kolay gelsin

bahcivankurt' Alıntı:
çekici pahalıya malolur atın bir kamyonete olsun bitsin ;D

antbur' Alıntı:
evet atın bir kamyonete, geçmiş zaman afyondan bursa ya çekici yerine kamyonetilen aracımı getirmiştim çok cüzi bir fiyata :eek:

peki orada aracı kamyonete nasıl çıkartacaz?:D

Yav!!! bu başlıkta yeri olmaması gereken çekici konusu amma ilgi gördü be yav... ;D ??? :'(
Ben sadece bir ayda yaptığım harcamalarımı yazıp duruyorum hiç kimsenin umrunda değil!!!..
Hayret bi şey be yavvvv. :D :D :D
En son bugün yaptığım işler:
Ön panjur-far destek ünitesi:....120.-TL( Bu işi yapmamdaki sebep,biraz olsun FAÇA" yı toplamaktı.Yani;Far,sinyal,kaportadaki çizgileri biraraya toplamak idi,AMA OLMADI...???)
Ön Tampon klipsleri..................20.-TL
Ön sağ far (plastik TYG.............60.-TL(Sol far daha önce değişmiş.)
İşçilik.(Komple)..........................100.-TL
Ön tampon karoseri düzeltme (çektirme işi)
Yani..Plastik tamponun altındaki demir bölümün düzeltilmesi:...40.-TL.8 Daha önce küçük bir darbe görmüş maalesef..)
Far Ayarları............................15.-TL
LPG ayarı için bilgisayara girmek..20.-TL(tamamen boşa yapılan bir iş ve para.Zira usta dediğin adam...........Tam takır ,kuru bakır.)
Toplam ...............................375.-TL.
Ayrıca ' kapı fitillerini ucuza getirebilirmiyim?' çalışmalarına istineden yapılan masrflar 45.-TL
DURMAK YOK .YOLA DEVAM. ;D ;D ;D

KAZAKJR' Alıntı:
Yav!!! bu başlıkta yeri olmaması gereken çekici konusu amma ilgi gördü be yav... ;D ??? :'(
Ben sadece bir ayda yaptığım harcamalarımı yazıp duruyorum hiç kimsenin umrunda değil!!!..
Ön panjur-far destek ünitesi:....120.-TL( Bu işi yapmamdaki sebep,biraz olsun FAÇA" yı toplamaktı.Yani;Far,sinyal,kaportadaki çizgileri biraraya toplamak idi,AMA OLMADI...???)
Yani..Plastik tamponun altındaki demir bölümün düzeltilmesi:...40.-TL.8 Daha önce küçük bir darbe görmüş maalesef..)
LPG ayarı için bilgisayara girmek..20.-TL(tamamen boşa yapılan bir iş ve para.Zira usta dediğin adam...........Tam takır ,kuru bakır.)
Ayrıca ' kapı fitillerini ucuza getirebilirmiyim?' çalışmalarına istineden yapılan masrflar 45.-TL
vallahi kusura bakmayın uygun yer bulamadım soracak

dedim kaça yapılır da en azından uygun fiyatlısı bulunur en olmadı:smiley:

bu arada bu masraflar yaptıklarınız rutin işler mi yoksa süpriz yumurta misali mi çıkıyorlar?

KAZAKJR' Alıntı:

hakan kardeşim durmak yok yola devam sonra aracı alan adam arkamızdan sövmesin :smiley: :smiley:

KAZAKJR' Alıntı:

yahu hakan kardeşim sen ne yapıyorsun ? arabayı alırken keşke daha sıkı kontrol ettirseydin :smiley: ben 97 zj ye bir yılda sadece buji ve buji kablolarını değiştirdim başkada hiç masrafım olmadı ankarada olsaydınız size yardımcı olurdum ..size kolay gelsin...

veteran' Alıntı:
peki orada aracı kamyonete nasıl çıkartacaz?:D

benim aracım benzin istasyonunda arızalanmıştı ve istasyonun hemen yanı boş araziydi kot farkı vardı komyon a bu şekilde yüklemiştik.
saygılar

Yapılan işlerin hemen hepsi,aracı almadan önce doğru düzgün bir servise götürüp gösterme imkanım olmaması yüzünden oldu sanırım.Daha önce hikayesini yazmıştım ama hatırlatayım biraz.Ben İstanbul"dayım,araç Ankara da,İnternetten buldum ve bu siteden görüştüğüm bir arkadaşımıza rica ettim sağolsun ilgilendi ve kendi ustasından araç için olumlu rapor aldı.Ama kapalı kutu işte belli olmuyor neticede.PİYANGO!
Ama bu kadar masraf ve uğraştan sonra ilk defa bu hafta sonu arabamı kullanma imkanım oldu.Mudanya, Tirilye"ye
(Zeytinbağı) kadar gidip geldim.Bu arada Yalova"da bir arsam vardı yolu olmayan,13 senedir yanına gidemediğim.
ZJ"m sayesinde onuda görebildim.Böylece ilk hafif arazi deneyimini de yaşadım,ve çoook keyif aldım. Bir başka keyif aldığım nokta da inanılmaz ekonomik yakıt tüketimi.İnanamadığım için defalarca hesap yaptım.Otoyol ve köy yolları karışık toplam 175 km. de 45.-TL.Yani,Km.de 0.26.-TL. Yada Km.de 0.128 Lt yakıt(LPG)tüketimi.

Hayirlisi ile bende harcamaya basladim ufaktan; :smiley: Ust kapak conta, direksiyon pompasi, on kayis; malzemeler 600 Tl .. iscilik 200...

Hakan kardesimle ayni zamanlarda aldik aracimi; Onun o zamanki heyecanini hatirliyorum. Bence heyecanini kaybetme kardesim, hayellerinin pesinden git , masrafli bile olsa; Ben mutluyum , heyecanim ayni ve hayallerimin pesindeyim :smiley:

avlika' Alıntı:
Hayirlisi ile bende harcamaya basladim ufaktan; :smiley: Ust kapak conta, direksiyon pompasi, on kayis; malzemeler 600 Tl .. iscilik 200...
Nerede yaptırdın sevgili Salih? Üst kapak contası dediğin ,ustaların 'külbiratör' contası dadikleri şeymi?Hani motor bloğunun üstünde iki taraflta birden olan kapakların contaları....?? Pekiya direksiyon pompası ...??Tamirmi değişimmi??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR