Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endurin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 155
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,946
Ynt: Hangi İşi ,Nerede Kaça Yaptırıyorsunuz ?

Ben Samsun da olduğum ve burada Jeep ustası olmadığı için 95ZJ yi mecburen Ankara ya götürüyorum, Ankara da HMC amerikanservis Murat ustaya gittim,oldukça ilgili ve yoğun bir servis ,son yaptırdıklarım;

- yolcu koltuğu kızağı komple değişim (hurdacıdan 170TL ye alındı, döşemecide 70TL ye montajı yapıldı,eskisi hurdacıya gitti)
- arka cam sileceği motoru değiştiremedim :( çünkü hurdacı 200TL istedi.
- El freni ayarlanması + yedek hava flitresi + tedek yağ filitresi + arkadaşın 93 Zj si için 160F termostat(markasını hatırlamıyorum orj.USA)50TL+ klndrk conta10TL, toplam 150TL (Termostat montajını Samsunda elektrik ustamıza yaptırdık, sağ arka stop ampul değişimi le birlikte 10TL aldı.)

Etiketler

Selam arkadaşlar,
Dün başıma gelenlerden bahsedeyim biraz.Bir yakınımızın cenazesine giderken, bu ay başında Ankara'da aldığım 96 zj hararet yükseltmeye başladı.Aracı park edip kaputu açtığımda motorun üzerinde sular vardı ve fışır,fışır sesler eşliğinde buharlar çıkıyordu.Görünürde bir şey yoktu dolayısı ile hortum patlatmış olabileceğini düşündüm.Definen sonra tekrar hareket ederek yola koyuldum .Bir hayli dik yokuşlu bir tırmanıştan sonra düze çıktığımda bir çeşmeden aracın plastık su kutusundaki suyunu tamamladım (eksik olmadığı halde) Ancak 200- 300 metre sonra hararet birden dibe dayandı.Sağa çekip servisi aradım.Telefonda konuştuğum usta da hortum patlamış olabileceğini,gerekli malzemeyi alarak geleceğini söyledi.Bu arada biz maaile aracın içinde beklemeye başladık.Motor biraz soğuyunca ben radyatör kapağını açtım ve su koymaya başladım.Aman allah! ben su koydukça o alıyor :smiley:.Yaklaşık 7-8 lt. su aldı.Ama ben hayretler içindeyim.Çünkü motor kaputunun sol arka tarafındakı plastik su kabı ağzına kadar dolu ve hiç bir oynama olmuyor.Neyse, bir saatin sonunda usta geldi ve radyatör kazanının delindiğini teşhis etti.Aracı o şekilde servise kadar götürdük.Radyatör kazanı söküldü,Amerikan malı ama mopar olmayan yeni bir radyatör takıldı.550.-TL. İki kutu (sanırım altı litre) antifiriz koyuldu.60.-TL.Yol yardımı olarakta 150.-TL alındı.Toplamda 760.-TL.ödemiş oldum.
Eğer ki ;Kazanı tamir yoluna gidilse idi ; 300.-TL. sına bakır kazan (tek tarafı elbette) yapılacaktı.Yarın öbür gün diğer tarafında su koyverme olasılığı yüksek ihtimal olduğu için yenisini takmayı tercih ettim.
Eger ki ;Bu iş acil olmasa idi yeni radyatörü 400-450 TL.-sı gibi bir rakkama bulmak mümkündü.Ama servisin kendisinden almak zorunda kalınca böyle oluyor işte.
Bu arada hararet sona dayandığı için conta kavurmuş olabilirmi ? diye ustaya sorduğumda,bu araçlar kolay,kolay conta yakmaz dedi.
Bakalım budan sonra neler olacak. Hep birlikte takip edip göreceğiz yeni hikayelerimzi. :smiley: :smiley:
Bu arada, bu başlığı açan arkadaşımıza teşekkür ederim.Doğrusu ya çok yerinde bir başlık.

Geçmiş olsun Hakan bey... Benzer bir durum da arkadaşımın başına geldi,93 Zj nin hararet göstergesi bir anda sona dayanmış ve araç stop etmiş ,aracı bırakıp gitmişler.Yaklaşık iki saat sonra geri dönüp aracı çalıştırmış ve eve dönmüşler. Tabii acaba conta yaktık mı sorusu aklımıza takıldı ,sonunda ustayı arayıp durumu anlattık size söylenenin aynısını ondan da işittik "bu araçlar kolay kolay conta yakmaz, en kötü ihtimal normale dönene kadar motoru stop ettirir , araçta kışlık termostat(190F) vardır, yazlık termostat (160F) ile değiştirin normale döner" ve huzura kavuştuk...

Teşekkürler Savaş bey.Ne güzel,arkadaşınız sadece termostat ile kurtulmuş.Benimki biraz acılı oldu ;D

KAZAKJR' Alıntı:
Selam arkadaşlar,
Dün başıma gelenlerden bahsedeyim biraz.Bir yakınımızın cenazesine giderken, bu ay başında Ankara'da aldığım 96 zj hararet yükseltmeye başladı.Aracı park edip kaputu açtığımda motorun üzerinde sular vardı ve fışır,fışır sesler eşliğinde buharlar çıkıyordu.Görünürde bir şey yoktu dolayısı ile hortum patlatmış olabileceğini düşündüm.Definen sonra tekrar hareket ederek yola koyuldum .Bir hayli dik yokuşlu bir tırmanıştan sonra düze çıktığımda bir çeşmeden aracın plastık su kutusundaki suyunu tamamladım (eksik olmadığı halde) Ancak 200- 300 metre sonra hararet birden dibe dayandı.Sağa çekip servisi aradım.Telefonda konuştuğum usta da hortum patlamış olabileceğini,gerekli malzemeyi alarak geleceğini söyledi.Bu arada biz maaile aracın içinde beklemeye başladık.Motor biraz soğuyunca ben radyatör kapağını açtım ve su koymaya başladım.Aman allah! ben su koydukça o alıyor :smiley:.Yaklaşık 7-8 lt. su aldı.Ama ben hayretler içindeyim.Çünkü motor kaputunun sol arka tarafındakı plastik su kabı ağzına kadar dolu ve hiç bir oynama olmuyor.Neyse, bir saatin sonunda usta geldi ve radyatör kazanının delindiğini teşhis etti.Aracı o şekilde servise kadar götürdük.Radyatör kazanı söküldü,Amerikan malı ama mopar olmayan yeni bir radyatör takıldı.550.-TL. İki kutu (sanırım altı litre) antifiriz koyuldu.60.-TL.Yol yardımı olarakta 150.-TL alındı.Toplamda 760.-TL.ödemiş oldum.
Eğer ki ;Kazanı tamir yoluna gidilse idi ; 300.-TL. sına bakır kazan (tek tarafı elbette) yapılacaktı.Yarın öbür gün diğer tarafında su koyverme olasılığı yüksek ihtimal olduğu için yenisini takmayı tercih ettim.
Eger ki ;Bu iş acil olmasa idi yeni radyatörü 400-450 TL.-sı gibi bir rakkama bulmak mümkündü.Ama servisin kendisinden almak zorunda kalınca böyle oluyor işte.
Bu arada hararet sona dayandığı için conta kavurmuş olabilirmi ? diye ustaya sorduğumda,bu araçlar kolay,kolay conta yakmaz dedi.
Bakalım budan sonra neler olacak. Hep birlikte takip edip göreceğiz yeni hikayelerimzi. :smiley: :smiley:
Bu arada, bu başlığı açan arkadaşımıza teşekkür ederim.Doğrusu ya çok yerinde bir başlık.

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun ,benim radyatörden az su kaçağı vardı o sebepten yenisi ile değiştirmek istedim fakat radyatör fiyatları 450-700 arasında olduğundan vazgeçtim daha sonra ABD florida da yaşayan bir akrabam vasıtası ile burada 550 civarında olan radyatörü kargo masrafı dahil 235TL ye aldım ve arabama taktım eski radyatörü de tamir ettireceğim yedek olarak kalsın

Sağolun Fahri bey.Siz şanslıymışsınız.Hem Amerika da tanıdığınızın olması hemde acil durumda kalmadan işinizi halledebilmek iyi bir durum.
Benim ustam maalesef su kaçağının yerini zamanında teşhis etmediği için bunlar başıma geldi sanırım. Aracı ilk aldığımda serviste yapılan kontrolde su eksilmesinin olduğu tespit edilmiti.Ama yerini bulamadılar.Hortumlardan irinde ince bir çatlak olabileceği düşünüldü.Zamanla anlaşılır diyerek sorunu öteledik.Tabii ki benimde bu araç üzerindeki acemiliğimin payı var kuşkusuz.

bende bir araç toplamak istedim sıfırdan kumlanarak toplanacak cj 6500 tl geriye kalan kısmı ise 28500 tl tutuyor.kromaj vs vs bir aracı toplamak için toplam 34 bin ve ankarada bu fiyatlar. sizce uygunmudur. yoksa toplanmış bir araç almak dahamı akılcı ne deriniz arkadaşlar.

murat bey 34000 demek servet demek..en kral toplanmış cj ye verilecek max rakam 20bin dir bence..20bin ver en iyisine 14bin tl ile de dünya turuna çık..saygılar:smiley:)

92 model XJ yeni ön fren diskleri + 2 adet ön balata takım = 200 tl malzeme + 40 tl işçilik...

Klima gazı basımı 60 tl

Ön panelin ledli aydınlatması ve hız sabitleyicideki temassızlık giderilmesi 40 tl (fotoları eklicem çok hoşuma gitti)

29/05/2010 tarihinde ön camı değiştirdim 909 tl ( master servis)
bijon takım değiştirdim 68 tl (master servis )
klima motoru tamiri 100 tl ( master servis )

Hatırlarsnız iki gün önce (cuma günü) radyatör değişimini anlatmıştım.Servisten çıkıp evin önüne arabayı park ettim.Ertesi sabah aracın ön tarafında,radyatörün altına gelen kısımda yerde bir ıslaklık gördüm.Elimle kontrol ettim, yağ.!
Radyatör takılırken ustalar bir yeri gevşetti yada oynattı diye düşünerek üzerinde durmadım.Ama içime bir kurt düştü bi kere.Hafta sonu çok istememe rağmen arabamı kullanmadım :(. Bugün servise gidip gösterdiğimde ise yine başımdan aşağıya kaynar suyu yedim. :'(
Şanzıman basınç hortumu kaçırıyormuş.İyiki arabayı kullanmadın dediler.Bir anda hortum patlayabilir ve şanzımanı yakabilirmişim.
Şanzıman basınç hortumu 230.-TL
İşçilik 50.-TL
Toplam 280.-TL
Bu arada,aracımı Bostancı daki Performans servise götürüyorum.

Bu aybaşında aldığım arabaya yapılan işlere şu ana kadar 3.300.-TL.sı harcama yapmışım.(alt takım,rotlar,burçlar,oksijen sensörü,linkler,viraj demir lastikleri ve 4 adet yeni lastik,Son olarak radyatör ve basınç hortumuv.s v.s)
Bundan sonra sıradai ilk iş ateşleme ekipmanının yenilenmesi ve gaz ayarlarının yapılması.Haydi bakalım Hayırlısı.Bu işler bitincede aracı satışa çıkarırım her halde ;D

KAZAKJR' Alıntı:
Hatırlarsnız iki gün önce (cuma günü) radyatör değişimini anlatmıştım.Servisten çıkıp evin önüne arabayı park ettim.Ertesi sabah aracın ön tarafında,radyatörün altına gelen kısımda yerde bir ıslaklık gördüm.Elimle kontrol ettim, yağ.!
Radyatör takılırken ustalar bir yeri gevşetti yada oynattı diye düşünerek üzerinde durmadım.Ama içime bir kurt düştü bi kere.Hafta sonu çok istememe rağmen arabamı kullanmadım :(. Bugün servise gidip gösterdiğimde ise yine başımdan aşağıya kaynar suyu yedim. :'(
Şanzıman basınç hortumu kaçırıyormuş.İyiki arabayı kullanmadın dediler.Bir anda hortum patlayabilir ve şanzımanı yakabilirmişim.
Şanzıman basınç hortumu 230.-TL
İşçilik 50.-TL
Toplam 280.-TL
Bu arada,aracımı Bostancı daki Performans servise götürüyorum.

Bu aybaşında aldığım arabaya yapılan işlere şu ana kadar 3.300.-TL.sı harcama yapmışım.(alt takım,rotlar,burçlar,oksijen sensörü,linkler,viraj demir lastikleri ve 4 adet yeni lastik,Son olarak radyatör ve basınç hortumuv.s v.s)
Bundan sonra sıradai ilk iş ateşleme ekipmanının yenilenmesi ve gaz ayarlarının yapılması.Haydi bakalım Hayırlısı.Bu işler bitincede aracı satışa çıkarırım her halde ;D

hakan kardeşim yazını okuyunca valla kendi kendi kendime güldüm, aklıma kendi yaşadıklarım geldi bende aracı sorunsuz diye aldım bende 25 ay içerisinde 3000 tl harcadım işyerindeki arkadaşlar kafa yapıyır bırak satınca alan adamda az para harcasın diyorlar :smiley: benimde şimdi bir tek tavan döşemesi kaldı oda 300 tl civarındaymış onuda yaptırıyım heralde bende satarım aracı :smiley:)

Sevgili Murat cığım,aracları tamamlayınca beraberce satışa çıkaralım bakalım.Millet biraz akıllı görsün.Vatana millete hizmet nasıl olurmuş . :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

KAZAKJR' Alıntı:
Sevgili Murat cığım,aracları tamamlayınca beraberce satışa çıkaralım bakalım.Millet biraz akıllı görsün.Vatana millete hizmet nasıl olurmuş . :smiley: :smiley: :smiley: :smiley:

valla hakan kardeşim o kadar masraf yaptımki, şimdi entarasan olan araca kıyıp daga taşa vuramaz olduk :smiley: :smiley:

berkkamu' Alıntı:
valla hakan kardeşim o kadar masraf yaptımki, şimdi entarasan olan araca kıyıp daga taşa vuramaz olduk :smiley: :smiley:

Ben dağa taşa zaten hiç çıkmadımki..Ama günün birinde bi yerlerde denk gelince,,,görücem bakalım nasıl bi şey olduğunu. 8)

Madem heryerini yenilediniz, neden satıyorsunuz?
Alacağınız aracın, sahip olduğunuz araç kadar temiz olacağına nasıl güvenebiliyorsunuz?

Herşeyi yenilenmiş, mis gibi bence şimdi tam binme zamanı..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR