Hangi Film?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Toprak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 85
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,642
Ynt: Hangi Film?

Peri masallarının büyüleyici dünyasında mutlu bir şekilde yaşayan güzel prenses , kötü ruhlu kraliçenin gazabına uğrar. Aniden içine düştüğü yeni ve zorlu çevresinde hiçbir şeyin peri masallarındaki “sonsuza kadar mutluluk” kavramına uygun işlemediğini görünce şok olur.

Hikaye kitaplarındaki tarzdaki bir romantizm, acaba gerçek dünyada varlığını koruyabilecek midir?

bilin bakalım?

Etiketler

Sorunlu bir hamilelik geçiren genç kadın we eşi arasında problemler wardır.Hayatları yaşadıkları ewe kiracı olarak gelen genç adamla çok farklı bir boyuta gidecektir.Kiracı ile oldukça yakınlaşan kadın aslında onun dünyanın sonunu getirecek korkunç şeyler yaptığını we bu son için kendisini kurban seçtiğini anlar.Doğum yapana kadar canlı kalabilmek için çok zorlu bir mücadeleye başlar...
(Benim çok sewerek izlediğim bir filmdi)

tabi biraz geride kaldı filmin wizyon tarihi (1988,aaa pajeromun yaşı ile aynı)
o bakımdan hatırlamak güç olabilir...
Ewli çiftin adlarını wereyim:
Abby (bayan başrol)
Russel (kocası)
David (kiracı)
Ayrıca kiracı katolik inancına göre kıyamet işaretlerinin takipçisidir we tek bir işaret kalmıştır...

işte bir soru daha benden...

Sistem icinde kaybolan bir adamın ucakta tanısdıgı baska bir adamla degisik bir eğlence yaratarak sıkıntılarından kurtulmasını, gelistirdikleri bu eğlenceyi sistem karsıtlıgına donusmesini anlatan bir film

fazla mı ipucu verdim ?

doğruuuu :smiley:

işte o zaman gecenin bomba filmi ;

Çok fakir bir genç topluluğu var filmimizde.., Karınlarını zor doyuran , üstü başı perişan, fakir ama gururlu kişilerden oluşan genç topluluğu, bir kızla tanışır.. Gariptir sadece biri abazadır.. Kıza sarkıntılık etmekten takımdan kovulur.. O kız da eve ekmek bulmak için bakkala ve kasaba orasını burasını gösterir.. Ve de grubun liderinin babası belii değildir.. Annesi bir evde hizmetçilik yaparken bi adamın tecavüzüne uğrar.. Neyse grup, sayısal loto'dan (Bu kadar parayı Spor Toto dan nasıl tutturdular anlamadım o yüzden sayısal yazdım) para kazanır.. Bu parayla Borsa veya benim çözemediğim bir işe girerler.. Daha çok kazanırlar.. Felan filan.. Sonra grubun lideri babasının evine gider, "fakir ama gururluydum, sayısal oynadım zengin ama gurursuz oldum" der.

Bir yanlışlık olmalı diyorummmmmm ??? :eek:

Sefiller 'i ben de düşündüm ama bu kesinlikle o filmin tanıtımı olamaz... Umarım onu sormamışsındır ki eğer sormuşsan bak Sefiller'in konusu şöyle;

Hikaye, bir somun ekmek çalan ve karşılığında suçunun çok üstünde hapis cezasına çarptırılan Jean Valjean ı anlatıyor. Valjean ın bağışlanması hayatını değiştirecek, genç adam yoksul bir yer olan Vigau nun valisi olacaktır. Valjean, zamanla kasabanın en yoksul ve en güzel kızı Fantine e aşık olur, hayatını ona adar.Ancak bir süre sonra, Fantine in ölümün eşiğine gelmesi onu kahreder ve bu kez bütün enerjisini kızı, Cosette yi kötülüklerden korumak için sarfeder. Cosette, zamanla etkileyici bir devrimci olan Marius a aşık olur.Bu sırada, Valjean bütün hayatı boyunca Valjean ı aramış saplantılı polis Javert tarafından takip edilmektedir. Öykü Seine Kıyısında Valjean ile Javert arasındaki ölümcül karşılaşma ile son bulur.

Notre Dame'ın Kamburu desek;

Notre Dame'ın Kamburu Victor Hugo'nun bir eseridir.Eserde Claude Frollo adlı bir papaz kilisenin önünde bir bebek bulmuştur ve çok çirkin bir bebek olduğundan ona fransızcada "eksik-tamamlanmamış" anlamına gelen Quasimodo ismini verir.Quasimodo büyüyünce ise papaz ona zangoçluk görevi verir.Bir süre sonra zilin sesi nedeniyle Quasimodo sağır olur. O sırada bir gün Esmeralda adında bir kızla tanışır kız bir çingenedir.Ama aslında Esmeralda dünyaya bir çingene olarak gelmemiştir.Çingeneler onu küçükken kaçırmış ve yerine sakat bir çocuğu bırakmışlardır bu çocuk ise Quasimodo'dur.Esmeralda genç ve güzel bir kızdır Quasimodo'nun onu görüp aşık olasıyla olaylar karışır çünkü papaz Claude Frollo'da bir din adamı gibi yaşamaktan bıkmıştır ve Esmeralda'ya duygular beslemektedir.

görüldüğü üzere o da değil....

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR