Hangi Ekipman İyidir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,470
Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

yol' Alıntı:
arkadaşlar özellikle kış sporları için mont, pantolon gibi tekstil ürünleri imal eden cresta markasını nedense ben hep isviçre menşeili zannetmiştim :smiley: reklamlarından olsa gerek. cresta göztepe ssk hastanesinin arka caddelerinden birinde üretiliyor ve fabrikanın altında birde seri sonu mağazası var. çarşı gibi büyük mağazalardan geri gelmiş ve mağazaların fiyat etiketleri hala üzerinde olan kayak pantalonları, montları 1/3 fiyatına satılıyor... 300ytl'lik pantolona yaklaşık 100ytl'ye sahip olabiliyorsunuz... fabrikanın adresini bilmiyorum sadece yerini biliyorum, ilgilenen olursa google earth 'den tarif edebilirim :D
googledan kordinatlari isaretleyip link verebilirmisiniz
tesekkuler iyi faaliyetler

Etiketler

bence çorapda önemli... :smiley: geçenlerde Moon Cypher tırmanış için bi pantolon aldım çok rahat ben genellikle uçuş için kullanıyom ama her uçuşun bir tırmanışı var :D
bu arada adrenalinde marmot ürünlerde%40 lafuma da %25 indirim var..

Burton yurtdışından alamıyorsanız Türkiye'den almayın. Sportpoint çok ciddi kar marjı ile çalışıyor. 100 dolarlık bot 380 ytl'ye satılıyor.

Kışın kullanabileceğiniz düzgün teknik ekipman arıyorsanız dağcılık markalarını tercih edin. Benim tavsiyem de tek parça kalın mont yerine "layering" sistemini kullanarak iç-orta-dış kat olarak giyinmeniz. Orta kat alırken de tamamen fermuarlı ( full zip ) modelleri tercih edin.

Tavsiye ettiğim markalar Mammut, Millet, Marmot ve Vaude. Bunlar üst segment. North Face ve Mountain Hardware sadece yurtdışında düzgün bulunabiliyor. Onlar yerine de Arc'teryx tercih edin. Hem çok kaliteli hem de en şık modellere sahip markalardan biri. Çok bilinmeyen bir marka.

Bahsettiklerimiz tamamen hardshell ürünler. Yani waterproof/breathable membrane. Bunlar yerine gene aynı markaların softshell ürünlerini de tercih edebilirsiniz. Bu ürünler orta-dış katı birleştiren, üst modelleri çok zor kirlenen. Water-repellent/highly breathable modeller. Kayak maceranızın %90'ında rahat edersiniz ama gene de sıkı bir dış kat olmalı yanınızda.

Ben Vaude kullanıyorum çünkü eVent membrane var ve çok sevdiğim bir marka. Hardshell ama Goretex Windstopper Membrane ile aynı nefes alabilirlik değerine sahip. Hem de waterproof. Bazı kısımları da stretch. Yeni çıkan Gore-Tex Pro membrane'den halen daha iyi ama siz normal goretex tercih ederseniz de üzülmezsiniz. Çünkü çoğu kayak montu Goretex XCR veya Performance shell kullanıyor ve bu yeterli.

Orta kat alırken Polartec ThermalPro,Windpro, Powerstretch gibi modeller. İç kat alırken powerdry gibi özelliklere bakın. 2008-2009 un yeni modelleri Polartec'in yeni yünlü tekstilini de kullanıyor. Bunlar sizin derinize temas eden kısımda rahatsız etmeyen sentetik power dry malzeme kullanırken üst kısımda ısı yalıtımı için yün kullanıyor. Yün ayrıca doğal hydrophobic ( su itici, üstünde çok tutmayan ) bir yapıda olduğu için terletmiyor da.

Merak edenler direkt buradan herhangi bir malzeme ile ilgili soru sorarsa çok daha detaylı bilgi verebilirim. AMa lütfen gidip Burton diye eski Goretex membranlı garip bir model almayın.

3m marka iş gözlükleri var çift camlı buğu yapmayan bunlar hem motokross"ta hemde snowboard"ta kullanılabilir.kalite olarak diger kayak markalarından daha kaliteli yada aynı kalitededir çünkü 3m e " fason olarak yaptırıyorlardır .ürünler işgüvenliği ekipmanı adı altında satıldığından 100tl ye satılan bir gogle"lı 20tl ye alıyorsunuz lastiğinin üzerinde silicon şerit var kaska taktığınızda kaymıyorda

Kayakta Rossignol, Gozlukte Carrera, kayak ust emniyette Salomon ve kayarken gunes, hafif bir ruzgar ve mutlu bir ruh hali :smiley:)))

Geçen yıl tchibo an aldığım kayak pantolonunu deneme fırsatım oldu.
fiyatına göre çok başarılı bir ürün.
Şu ana kadar kullandığım bütün markalardan daha sıcak tuttu.
yanlarında fermurlarıda var.sıcaklık sorun olduğunda fermuarları açıyorsunuz.

Jack Wolfskin ekipmanlarin etiketinde Türkiyede üretildigi yaziyo, nerde üretildigini bilen varmi ? Yada piyasadan daha ucuza bulabilecegimiz biyer bilen ?

Jack Wolfskin tekstil ürünlerinin bir kısmı geçen seneye kadar Türkiye'de üretiliyordu. Boyner mağazaları dışında piyasada bulacağınız ürünler genel olarak ihracat fazlası ürünler olacaktır. Önümüzdeki kış için Boyner ve bir firma daha Jack Wolfskin ithalatı yapıyor olacak fakat fiyatlar Avrupa fiyatlarına yakın olacaktır yani ihracat fazlası ürünlerin fiyatına yaklaşmayacaktır.

Ben siteye yeni üye oldum. Ankara'da yaşıyorum. Killtech kullanan var mı nasıl olduğunu bilen var mı acaba? Bir de Ankara'da nerelerde bulunur?

Killtec distribütörü Ender spor sizi Ankara'da ürünü satan bayileri konusunda yönlendirebilir.
http://www.enderspor.com/

Killtec kullanmadım fakat ürünlerinin bir çoğunu inceleme fırsatım oldu. Bir çok kayak tekstili üreticisi gibi farklı kalite ve fiyat seviyelerinde ürünleri var.

arkadaşlar ben kayağa yeni merak saldım ama pistlerde filan kaymak istemiyorum. arazi de keşif amaçlı geziler yapmak istiyoruz.

sanırım bu iş için bize gerekli olan kros kayağı. bu kayağın bağlamaları dışında bir özelliği var mıdır?

elimizdeki kayakların bağlamalarını değiştirsek amacımıza uygun hale gelir mi? ebatları malzemesi farklı mıdır?

gereksiz başlık açmak istemedim eğer bu konu bir yerde varsa oraya da yönlendirirseniz o da iyi olur

teşekkürler

Arazide gezinmek, yamaç tırmanmak için ihtiyacınız olan kayak tur kayağıdır. Kayak ta bağlama da farklıdır, sitede bir arkadaş satıyordu, 2. el düşünürseniz ilanlar bölümüne göz atın derim. Türkiye'de kolay bulunabilecek bir malzeme değildir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,851
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.