Hangi Ekipman İyidir?

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Deep Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 78
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 50,471
Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

sedatçım bahsettiğin mağazaya gitmedim de geçen haftasonu izmit e gitmiştim geçerken outlete uğramıştık orda bi mağazada rastladım
görüntü hiç fena değildi ama emin olamadım işte..hala da emin değilim bakalım ..kimisi al en azından bu sezonu geçirirsin diyor..bir de ben çok üşüyen bi insanım onu da göz ardı etmemek lazım...
 

Etiketler
Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

çok üşümenin çaresi, çoğumuzun bildiği üzere çok kat giyinmektir. giyisi katları arasında kalan hava, vücut ısımız ile ısınır, ve arada hapsolarak sıcak tutar. dezavantajı, terlediğiniz zaman iç katmanların kurumasının uzun sürmesidir. bu problemi de, çabuk kuruyan ve ısı tutan termal içlikler ile çözebilirsiniz.
 

Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

Lahana gibi diyosun yani??? Nasıl hareket edeceğiz üstüste 15 kat giyince :D
 

Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

;D daha ziyade soğan gibi, ince katlar ;D ;D ;D

ben alt ve üst içlik giyerim, alt içliğin üzerinde direkt olarak pantolon giyerim (bu arada pantolon, surf markası diye ün yapmış quiksilver'dır. hiç adı geçmemiş bahsedeyim dedim. bir yanlışını görmedim. )

üst içliğin üzerine ise havaya göre bir veya iki kat polar, (iki kat polar dediğimde tabi ki bir tanesi ince ara katman polar, diğeri dış polar) ve mont.
 

Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

valla ben de aynen böyle yaparım. termal içlik, içi kendinden polarlı dışı gore-tex pantolon, üstte yine termal içlik, polar veya polar türevi sentetik bir ara katman, en üste yine gore-tex mont. bunlar beni sıcak tutar mı? hareket ediyorsam evet. bazen kameramanlık yapmak için rampanın yanında 15 dakika filan kıpırtısız dikilmek durumunda kalırım, hafif bir titreme başlar, eller ayaklar buz keser zaten söylemeye gerek yok. board'a atlayıp 15 dakika kayınca gene normal sıcaklığa gelirim :smiley:

sonuçta, gerek terle, gerekse dışardan gelen suyla ıslanmadığınızda veya ıslansanız da hemencecik kuruduğunuzda, harekete devam da edebiliyorsanız sorun yaşama ihtimali gayet düşük. performans / fiyat anlamında cresta gayet başarılı gibi görünüyor, sezon sonunda kıyafetlerimi parçalamış olursam ben yeni takımları cresta yapmayı ciddi ciddi düşünüyorum..
 



Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

bir de genel olarak ilk sezon eldivenler, ikinci sezon pantolon parçalanır, üçüncü sezonda alınan giysiler daha uzun dayanır. sebebi malum ;D ;D hemen markaları bundan dolayı yargılamamak gerekir.
 

Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

Lafuma'nın pantalonunu 7 senedir giyiyorum tüm çabalarıma rağmen ;D (Sibel bilir nasıl kaydığımı) henüz parçalanmadı.
Kesinlikle iyi bir sentetik penyeniz olsun, Helly Hansen i tavsiye ederim, en büyük iş aslında tene direkt yapışan penyede ;) hem sıcak tutmalı, hem terletmemeli hem de çabuk kurumalı, benimkinden çok memnunum.
Lahananın üst katmanları da kesinlikle fermuarlı olmalı ki sıcakladığınızda açabilesiniz ;) Polar olarak ta Sergio Tacchini yi tavsiye ederim, halen kullandığım polar 7 senelik :smiley: o kadar hırpalıyorum aşınmadı bile
 

Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

polar alırken, üretici firmadan ziyade kumaşın kimin olduğuna bakıyorum. polartec firmasının üretimi olan kumaşları tercih ediyorum. Polartec Thermal Pro ve Polartec Wind Pro kumaşlardan yapılmış ürünleri tavsiye ederim.
 

Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

Deep' Alıntı:
Kesinlikle iyi bir sentetik penyeniz olsun, Helly Hansen i tavsiye ederim, en büyük iş aslında tene direkt yapışan penyede ;) hem sıcak tutmalı, hem terletmemeli hem de çabuk kurumalı, benimkinden çok memnunum.

bu yapısan penye olayı benı bozuyo :D gobek olunca rahatsız bı durum ortaya cıkıo bak farkındaysan sedat abı hıc bu yapısan penye olayı dusunmuyo dırek mont a gecelım ben Fila mont iguana pantalon kullanıorum ayrıca cresta montum da var gayet ıyı..
 







Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

Üstelik Active, Camel Active ürünlerini üreten marka ;)
ben aldım valla bi tane bulunsun ;) ama gerçekten kumaşı çok kaliteli duruyor ve iç astarı ile bayağı ısıtacak bişeye benziyor, kesinlikle tavsiye ederim
 

Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

www.tchibo.de incelermisiniz..bu marka hakkında bılgınız var mı.hakkında ıyı seyler duydum daa.fıyatlar gayet makul gorunuyor
 



Ynt: Hangi Ekipman İyidir?

arkadaşlar öncelikle merhaba ben yeniyim.. sedat arkadaşamızın 3. marmara üniversitesi spor tırmanış yarışmasında bana yaptığı reklemdan sonra üye oldum.. (bu arada kendimi tanıtmış oldum)

kayak veya board üzerinde üşüme probleminden bahsedilmiş.. ben bu konuda sizlere jack wolfskin in wind stopper polarlarını öneriyorum. kesinlikle çok sağlam ve hiç bir şekilde üşütmüyor. bir baksanız iyi olur zira bildiğim kadarıyla profrosyoneller bile bunu kullanıyor..
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,853
Mesajlar
1,524,665
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250


Geri
Üst