Hangi Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,949

arkhem1

Ana Kamp
Yer
Antalya-Alanya
Land rover defender'in hangi yıllarda üretilen modeli daha saglam ve tercih edilen olmalıdır. Ben defender almayı düşünüyorum şehir içi ve dışı genel kullanım amacına yönelik arada sırada da arazide kullanmak için 110 luk ve dizel düşünüyorum ama hangi yıllarda üretilmiş tercih etmeliyim tercübeli arkadaşların fikir ve görüşlerini bekliyorum

Etiketler
Ynt: Hangi Defender

onu sen yunus bager'e sorucan o sana gerekli bütün bilgileri verecektir.
yıllardır ailece defenderciler.25 yıldır

;D ;D
Eger mke ihalalerinden araç almayı düşünüyorsan 88 model tercihin olsun
ama piyasadan almayı düşünürsen hiç farketmez 93 modele kadar hepsi aynıdır sonrasında td200 ve td300 olarak devam eder td200 km si fazla ise tavsiye etmem

yazan arkadaşlara teşekkür ederim. şimdi sizlere yeni sorularım olacak en ucuz temin etme yolu MKE den çıkma alsam 1988 modelin diğer 1993 modele kadar olanlardan farkı nedir. 1988 modelin dizeli varmı bunu sormamda ki sebep benzinliye dizel motor konulması yasak diye duymuştum. bu bilgilere göre yeni sorularım olacaktır umarım sizleri sıkmıyorumdur. bu yunus bager le nasıl irtibat kurabilirim saygılarımla

yunus bager' Alıntı:
;D ;D
Eger mke ihalalerinden araç almayı düşünüyorsan 88 model tercihin olsun
ama piyasadan almayı düşünürsen hiç farketmez 93 modele kadar hepsi aynıdır sonrasında td200 ve td300 olarak devam eder td200 km si fazla ise tavsiye etmem
85-88 modeller arası ingiliz üretimi oluyor ve üstlerindeki çıtalarda ve arka kapı üstü ufak ızgaralardan ayırt edelebilirler... Diger ihale araçlarlarınıda otokar üretimi oluyor... Eğer düzgün bir arac istiyorsanız mke cıkması hariç (telekom , sağlık bakanlıgı vs.. cıkması) yada sıfırdan toplanmıs bir mke cıkması tercıh edılebılır tabi bütçenize göre :smiley:

arkhem1' Alıntı:
yazan arkadaşlara teşekkür ederim. şimdi sizlere yeni sorularım olacak en ucuz temin etme yolu MKE den çıkma alsam 1988 modelin diğer 1993 modele kadar olanlardan farkı nedir. 1988 modelin dizeli varmı bunu sormamda ki sebep benzinliye dizel motor konulması yasak diye duymuştum. bu bilgilere göre yeni sorularım olacaktır umarım sizleri sıkmıyorumdur. bu yunus bager le nasıl irtibat kurabilirim saygılarımla
her modelın dızelı vardır... Benzinliye dizel koyabilirsiniz fakat gerekli katı şartları var bunu yapan edaghan adlı kullanıcımızdan bılgı alabılırsınız zaten forumları ıncelersenız bulabılırsınız...

Şu ana kadar okuduğum forumlarda olsun kişilerin tecrübelerinden yararlanarak söylüyorum herzaman yapılmış araç satın almak zaman ve para açısından daha uygun olacakttır kanatimce. Elbette illaki ben yapacağım bu iş içinde zamanım var derseniz neden olmasın. Ayrıca ihalelerde dönen tilkiliklerden, MKE araçlarının yürür vaziyette oradan çıkabilenine kadar birçok sorun sizi bekliyor. Zevk meselesi tabiki bunlar sadece benim düşüncelerim. Saygılar.

arkhem1' Alıntı:
irtibata gerek yok burda benden dahaçok bu işlerden anlayan arkadaşlar var herkez yardımcı olur
selamlar yunus

Almak istediğimız aracın yürüyeninden hiç korkmayın motor hariç gerisi ucuz şeyler
önemli olan kaporta iç döşeme torpido bunlar pahalı kısımlar
zate yürüyen aksam çok saglam olduğundan bozulacak parçalar lastik takozlar, rotlar ,vs,vs ucuz şeyler

yunus bey iyi geceler, defenderda tavsiye edeceginiz motor hangisi olur disko 1 mi defender mi desem cevabınız ne olurdu. benzinli alıp dizel koydurmak çok mu zor. Sizinle tanıştıgıma mennun oldum sizin isminizi verdikleri için sizi sormuştum saygılarımla

arkhem1' Alıntı:
yunus bey iyi geceler, defenderda tavsiye edeceginiz motor hangisi olur disko 1 mi defender mi desem cevabınız ne olurdu. benzinli alıp dizel koydurmak çok mu zor. Sizinle tanıştıgıma mennun oldum sizin isminizi verdikleri için sizi sormuştum saygılarımla
Bizdeki 2 defenderde düz dizel bu motor tamamen eski teknolojiye sahip sorunsuz ,bakımı ucuz ,uzun ömürlü motordur ama 2 tonun üzerindeki bır araca zayıf gelmete 65ps ama bügüne kadar arazide arkasından gidemediğim, engellerden geçemediğim, bir başka araç olmamıştır
düz dizel hariçinde tavsiye edebilecegim motor td300 yada puma
diskomu defendermi derseniz ondan anlamam ihtiyaçlara göre degişir
benzinliyi dizele çevırmek hakkında cok karmaşık bilgiler var kanunda açık açık belirlenmiş bir tüzük yok
kaldiki 2,5 benzinliyi 3,9V8 benzinli motorla degiştirmenin bile nekadar zor olduğunu burda bir abimizden biliyorum
bende memnun oldum
burda land rover hakında çok daha fazla bilgili arkadaşlar var emin olun selamlar yunus...

arkadaşlar,1996 dan sonra ki defender ile daha düşük modeller arasında şanzıman ve defransel farklımı 1996 dan sonra ki daha mı saglam
böyle bir bilgi edindim dogrulugu nedir

Selam Arkadaşlar,

Dün OTOKAR'ın internet sitesinde gezinti yaparken Defender 90 resmi gördüm. Ağzımın suları akarak Küçükyalı Otokar Aş'yi aradım. Sağolsun Burak Bey sıkılmadan, usanmadan bütün sorularımı yanıtladı.

Belki tüm Defender fanatiklerinin bildiği bir konu;

Defender 110 sivil üretim yok. Ekonomik krizin gidişine, memleketin vergi komedisine göre belki 20 yıl sonra üretilebilir.

Defender 90 sivil üretim yok ve memleketimizin vergi komedisi nedeniyle olmayacak. Sebebine gelince İngiltere'den kit halinde gelen Defender 90 minimum 48 adet üretim kotasıyla bantları çalıştırıyor. Yani çoook kallavi bir abi gidip, aslanlar bana şurdan yarım ekmek 90 verin parası neyse verelim ( ütopya fakat otokar bu teklifi değerlendirirse 170-180 bin TL. para ödemek gerekiyor) derse, otokar nanik diyor... Şayet az kallavi 100 abi gidip teminat verip bize 100 adet üretin kardeşim derse yine nanik. Uzun lafın kısası Defender 90 kullanan arkadaşlar arabalarının kıymetini bilsinler...

Defender 130. Haziran ayından sonra Ekonomik krizin gidişine, memleketin vergi komedisine göre belki sivile üretilecek. Kısmet olursa üretilen 130'lar puma motorlu ve yeni görünümlü olarak satılacakmış.

Daha fazla yazamıyorum ağlayacağım

Ben de bir 110 sahibi olarak düşüncelerinmi aktarmak isterim;

Yunus'un maliyet hakkında söylediklerin,i ben de yaşadım. Yürüyen aksam çok hurda değilse, büyük masraflar açmadan toparlanıyor. Ancak kaporta için aynı şeyi söyleyemem. Küçük denebilecek bir hasar için nispeten yüksek para ödemek üzereyim şu sıralar. Motor masrafı için bir şey söyleyemiyorum.

Benin benzinli 2.5 lt. 110 daki ilk sıkıntım yetersiz güçtü. Ancak zaman içerisinde arabayı öğrendikçe ve doğru lastiği bulunca bu sıkıntımın büyük ölçüde ortadan kalktığını söyleyebilirim.

İkjinci sıkıntım ise, benim aracımda hidrolik direksiyon olmadığından, şehir içi kullanım oldu. Şehir içinde düz direksiyonla gezmek çok zor, hele İstanbul'da. Aracı sadece arazide kullanınca bu durum benim için sorun olmaktan çıktı.

Bir diğer sıkıntı, eğer araçta konfor da aranıyorsa, bunun defender da minimum düzeyde olması. Bu da bir anlamda bu aracın tarzından ileri geliyor. benim için hiç sorun olmadı, hatta hoşuma gidiyor böylesi.

Bu araçla, hemen hemen hiç bir modifikasyon yapmadan araziye çıkabilirsiniz. uygun lastik ve bir de vinç varsa sorun yaşamazsınız. Ancak çok daha güçlü olan bir V8 disco ile araziye çıkmadan önce işi bilen bir ustaya aracı bir süre bırakmanız gerekir. Aksi taktirde arazide aracı kırma anlamında sıkıntı yaşarsınız.

Ben hem disco 1 hem de defender kullandım. Ancak uzun yıllar bu iki aracı kullanıp, yine uzun yıllar arazide gezen land çi arkadaşlar discodan defender a geçiyorlar sonunda galiba. Bunun gerçek gerekçelerini de biraz yaşayarak öğrenmek lazım kanımca.

Netice itibarı ile, herkes kendi beğenisi, ihtiyaçları ve imkanları doğrultusunda araç seçmek durumunda. Tabii sitede bir çok başlıkta var olan jeep-land atışmasında ilginç görüşler ve espriler de yapılıyor, ancak bunlara fazla takılmamak gerek. Bence yelpazenizi geniş tutun. Aldığımız araçlarla evlenmiyoruz. Bu nedenle ayrılmamız da daha kolay.
LR hariç tabii :smiley::smiley::smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,893
Kaydolan Son Üyemiz
gezgin38

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR