Hangi Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,949
Ynt: Hangi Defender

mexmet44' Alıntı:
yunus abi,, bu tdi 300 motoru anladim. ama bide puma diye bir motordan bahsediyorsunuz ( baska bir forumda ) ben o motoru anlayamadim. bi aciklarsaniz ))
PUMA motorunu bende burda öğrendim yeni nesil ford transit 120-130 bg motoru land rovere uyarlanmışıdır

Etiketler

Yunus Bey Merhaba,

Söylediğiniz giibi Ford firmasının geliştirdiği bir motor. Transitlerde kullanılan bu dizel motor,marin sektöründe kullanılan Ford Puma ecotorg un geliştirilmiş bir versiyonu. 2400 cc hacime sahip, turbo intercooler takviyeli ve 122 hp güç çıkarabiliyor. Üstelik 4 silindir :smiley:

Selamlar

HakanBastoncu' Alıntı:
Yunus Bey Merhaba,

Söylediğiniz giibi Ford firmasının geliştirdiği bir motor. Transitlerde kullanılan bu dizel motor,marin sektöründe kullanılan Ford Puma ecotorg un geliştirilmiş bir versiyonu. 2400 cc hacime sahip, turbo intercooler takviyeli ve 122 hp güç çıkarabiliyor. Üstelik 4 silindir :smiley:

Selamlar

11j9k7o.jpg

hangi motor bu lıstedekılerden ??

mu7y' Alıntı:
11j9k7o.jpg

hangi motor bu lıstedekılerden ??

hiçbiri, TDCI lar defender e zor uyar, bir sürü elektronik zımbırtıyla uğraşmak lazım, bunlar suda çamurda sürekli sorun yaratır. Mekanik pompalı olanlara bakmalısınız.

Listedeki bütün motorları uygulamak mumkün ama kim yapacak bu işi ?
nekadara malolacak ?

eger bana güç lazım degil dersen , sesineden katlanırım dersen , 2,5 düz dizel
ğüçlü olsun , sesine herkez hayran kalsın ,basit olsun dersen 3,5 v8 benzinli
diger hiçbir motoru tavsiye etmem
hazır yapılmış olanı varsa fiyatıda uygunsa hiç kacırmayın

discovery-V8' Alıntı:
hiçbiri, TDCI lar defender e zor uyar, bir sürü elektronik zımbırtıyla uğraşmak lazım, bunlar suda çamurda sürekli sorun yaratır. Mekanik pompalı olanlara bakmalısınız.
Yavuz Bey avatardaki lastikler de ne öyle? iş makinesine filan mı ait:smiley: müthiş.

Beyrun Bey Merhaba,

Defender'lar için, 120 PS (90 kW),maximum 4350 rpm – minimum 2200 rpm 360 Nm tork (285 lb ft) üreten EU4 emisyonlarına sahip olan makina kullanılmış. GFT MT 82 6 ileri şanzıman ve efsane LT 230 arazi şanzımanı. Yunus Bey'in belirttiği gibi CRD makina çok verimli olur mu, çamura, toza, ağır şartlara gelir mi billinmez. Gezenbilir'e üye olan ve bu motoru kullanan az dostumuz var. Onların yorumları çok önemli. Bana sorarsanız her zaman Buick V-8 3,5 Lt. derim :smiley:

Selamlar.

Rover-engine.jpg

sailor06' Alıntı:
Yavuz Bey avatardaki lastikler de ne öyle? iş makinesine filan mı ait:smiley: müthiş.

;D ;D

38 inch maxxis creapy crawler, bir test yaptık sadece, az zorlarsam uyacak, ama zorlamak istemiyorum, 35 inch olanlarını takıyorum yakında.

Selamlar

merhaba gezenbilir üyeleri daha 3 günlük aboneyim,daha önce discovery 2 2.5 tdi kullandim,çok memnundum,iş gerekçesiyle satmak zorunda kaldım,daha sonra nissan pıcup rally raid 4x4 aldım kamyonet almamın nedeni haftada bir halden sebze almaya gidiyorum işim icabi,ancak arazide performansı tatmin edici gelmedi,arazi derken hafta sonu gezileri fotoğraf gezileri ve karadeniz yaylaları felan,şimdi iyi bir bütçeyle bir def 110 almak istiyorum bitanede buldum sahibinden.com da ilan no 13570277 bu sabah dolapderedeki ipek otomotiv e gösterdim aracın motoru ve yürüyeninde masraf yok dedi satan kişi yaklaşık 6.500. tl masraf etmiş .1997 model 300 dti 31.000 tl istiyo esasında 35.000 tl idi 31 den bi kuruş inmiyo,bana bi yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkür ederim iyi çalışmalar.

lamies' Alıntı:
merhaba gezenbilir üyeleri daha 3 günlük aboneyim,daha önce discovery 2 2.5 tdi kullandim,çok memnundum,iş gerekçesiyle satmak zorunda kaldım,daha sonra nissan pıcup rally raid 4x4 aldım kamyonet almamın nedeni haftada bir halden sebze almaya gidiyorum işim icabi,ancak arazide performansı tatmin edici gelmedi,arazi derken hafta sonu gezileri fotoğraf gezileri ve karadeniz yaylaları felan,şimdi iyi bir bütçeyle bir def 110 almak istiyorum bitanede buldum sahibinden.com da ilan no 13570277 bu sabah dolapderedeki ipek otomotiv e gösterdim aracın motoru ve yürüyeninde masraf yok dedi satan kişi yaklaşık 6.500. tl masraf etmiş .1997 model 300 dti 31.000 tl istiyo esasında 35.000 tl idi 31 den bi kuruş inmiyo,bana bi yardımcı olabilirseniz sevinirim teşekkür ederim iyi çalışmalar.

Merhaba,

Gezenbilir ailesine hoş geldiniz. Şahsi fikrim; piyasada nadir bulunan bir model olduğudur ? Model gayet iyi, 12 yaşında 300 TDİ'a (112 Hp sanırım )
söylenildiği gibi iyi durumdaysa max.25000 tl.para verilir. Çalışmış olduğum şirketin inşaat işlerini yapan bir firma var. Geçtiğimiz hafta tesadüf firma sahibinin oğluyla Çayırova Opet'te karşılaştım. 1987 Defender 110 2,5 D kullanıyordu.(68 HP ) Merakımdan inceledim ve araç hoşuma gitti. Siyah renk ve gayet diri. Hidrolik direksiyon ve sonradan yapılan ön elektrikli camları var :D .Aracın sahibinin bir mühendis olduğunu ve yaklaşık 2 sene kullanmadığını ve ihaleden almadığını öğrendim ? 41 plakalı bir araç. Belki Yunus Bager arkadaşımız aracı görmüştür? Bana piysası nedir abi diye sordular, ben de 9 -10.000 TL eder dedim :smiley: Kıyaslamayı siz yapın...
Araştırın ve bir araca kilitlenmeyin derim. Daha hesaplı ve az masraflı bir Defender bulabilirsiniz. 18-23.000 TL gibi rakamlara belki TDİ bile bulunur.

Hayırlısı olsun,

Selamlar.

sizin demek istediğinizi anladım ancak araca bi baksanız belki bana daha iyi şakilde yardımcı olabilirsiniz,bide bu netteki fiyatlara göre iyi gibi yada millet uçmuş

Bu araç daha önceki sahibi tarafından da benzeri bir rakama satılıyordu. temmuz 2008'de satıldığını duymuştum. yeni sahibinin bu kadar kısa sürede aracı satmak için ilan koyması düşündürücü...

üzerindeki artıları ve ederlerini düşünelim:

- arka diff kilit : 1200 tl
- tavan sepeti : 600 tl
- üst baklava kaplamalar : 600 tl
- roll cage : 1000 tl
- ön mekanik vinç : piyasada bulamazsınız, o nedenle değer belirtemiyorum
- webasto 1100 tl
- snorkel : 200 tl

1997 model olması çok bir avantaj değil, ama 300 TDI olması iyi. yine de çıplak bir 300TDI motorlu Def 110'u 20.000-25.000 arasına rahat alırsınız. üzerine yukarıdaki aksesuarları ekleyin ve ona göre karar verin.

eğer usta onay verirse 30 bine bu aracı alırmıydınız,300 tdi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-1988-model-defender-110-44329424/detay/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,893
Kaydolan Son Üyemiz
gezgin38

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR