Hangi Defender

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan arkhem1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,946
Ynt: Hangi Defender

15 Nisan m.k.e. ihalesinden 89 model 62000 km de bir araç aldım .inşallah yarın binerek teslim alacağım .motor 1997 model yeni versiyon 2,5 düz dizel. M.K.E den araç alacak arkadaşlar bir motor ustası ve Şaşmazdan nakşi ustayı alıp Kırıkkalede bir tur atıp biraz terliyecek birazda maddi bakımdan hafifleyecek . Alacağı aracı tespit edip bekleyecek . Araç 5000 tl ye alındı içinde yapılacak tadilat keyfe keder .Tavanı torpidosu ve koltukları temiz..Araç almak isteyen arkadşım en az 5 sefer yapmalı kırıkkaleye ... Ankarada,da aracın dosyasını iyi incelemeli.. Bu konuda yardım isteyen arkadaşlarıma (gezenbilir) yardımcı olabilirim...

Etiketler

çok teşekkürlerler.... sayenizde.. sizin ve gezenbilirdeki tüm hocalarımın engin tecrübeleri olmasaydı hala araç arıyor olacakdım sizlere teşekkürü borç biliyorum.....

ercan süzer' Alıntı:
çok teşekkürlerler.... sayenizde.. sizin ve gezenbilirdeki tüm hocalarımın engin tecrübeleri olmasaydı hala araç arıyor olacakdım sizlere teşekkürü borç biliyorum.....
:smiley:)) Estafurullah...
Ben halen ihaleden değil de müşteriden alma taraftarıyım ;D Bu arada helal olsun Nakşi Ustayı alıp oraya götürmüşsünüz ya sırtınız yere gelmez sizin...

zar zor bir araç edinebilmiş biri olarak Nakşi Ustay zor kandırdık valla.. Salı gunu 99 model bir Alman malı landın torpido, koltuk, kapı, emniyet kemerleri, direksiyon ve çamurluklarını sökmeye gideceğiz .. Kapılar kapı panzoletleri ve çamurluklarda hiç hata yok.Son bir haftada gezenbilircilerden 3 araç gitti nakşi ustaya araçları kaportadan sonra astarlı gördüm bu gün... şaşırdım bu kadar iyi olacağını tahmin etmezdim yarın resimlerinide yükleyeceğim...

Arkadaşlar,

Sorumu küçümsemiyeceğinizi umuyorum. 67 Model 88 Defender'ımın Land Rover hangi Series ......? olduğunu nereden anlayacağım. "Land Rover 1967 - 88" Series IIA anlamına mı geliyor?

Madem açık bir alan, bazen böyle basit sorularlada karşılaşabilirsiniz :smiley:

Selamlar

Series IIa 'lar 1961 - 1971 arasında üretildi. 1971 yılında Series III'ler çıkarıldı. dolayısı ile aracınız Series IIa.

Selam,

1948: Land Rover is designed by the Wilks Brothers and is manufactured by the Rover Car Company
1958: Series II launched
1961: Series IIA began production
1967: Rover becomes part of Leyland Motors Ltd, later British Leyland (BL) as Rover Triumph.
1970: Introduction of the Range Rover
1971: Series III launched.

Ve 84 Defender

Kolay gelsin

ercan süzer' Alıntı:
zar zor bir araç edinebilmiş biri olarak Nakşi Ustay zor kandırdık valla.. Salı gunu 99 model bir Alman malı landın torpido, koltuk, kapı, emniyet kemerleri, direksiyon ve çamurluklarını sökmeye gideceğiz .. Kapılar kapı panzoletleri ve çamurluklarda hiç hata yok.Son bir haftada gezenbilircilerden 3 araç gitti nakşi ustaya araçları kaportadan sonra astarlı gördüm bu gün... şaşırdım bu kadar iyi olacağını tahmin etmezdim yarın resimlerinide yükleyeceğim...

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.
Gökhan

ercan bey hayirli olsun araciniz naksi ustaylada calisiyorsaniz hic hic sorununuz olmaz bende ona yaptirdim daha yeni sari defenderimi adam bu isin ustasi sagolsun bizdende selam söyle gecen hafta oradaydik bizde

selam arkadaslar, bende eski bir defender'ci olaraktan araniza yeni katildim. gecen 9 yil icerisinde tam 3 tane amerikan cj parcaladim . ha bu arada 2 tane defenderim var(di) biri 80 model biride 81 model. 80 model olani hurdaya attim ( ruhsat problemi ), 81 model olanida en sonunda 1500 ytl'ye gecen sene sattim (sasesi curudu) . tabi defender insanda ister istemez aliskanlik yapiyor. simdi yine arastiriyorum,bu iki ay icerisinde bir tane almayi dusunuyorum. . ha bu arada eger mumkunse yunus abiye birkac sorum olacak ))

mexmet44' Alıntı:
selam arkadaslar, bende eski bir defender'ci olaraktan araniza yeni katildim. gecen 9 yil icerisinde tam 3 tane amerikan cj parcaladim . ha bu arada 2 tane defenderim var(di) biri 80 model biride 81 model. 80 model oplani hurdaya attim, 81 model olaniuda en sonunda 1500 ytl'ye gecen sene sattim. tabi defender insanda ister istemez aliskanlik yapiyor. simdi yine arastiriyorum,bu iki ay icerisinde bir tane almayi dusunuyorum. benim yunus hoca'ya birkac sorum olacak. ha bu arada eger mumkunse yunus abiye birkac sorum olacak ))
Öncelikle kendinizi bu bölümde tanıtırsanız çok daha iyi olur
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0
Daha önce kullanığınız araçlar defender degil seri 3 ilk bakışta defenderin aynısı gibi görünsede hiçbir parçası birbirine uymaz eger defender sahibi olursanız o zaman nekadar keyifli bir araç oldugu çok daha iyi anlarsınız
Arkadaşlar bir hatırlatma yapayım inanın burda benim bildiklerim hiç sayılır benden çok daha iyi işi bilen land roverin her modelinden anlayan arkadaşlar var
yunus...

pardon arkadaslar, oncelikle kendimi tanitayim. ben mehmet . aslen malatyaliyim ama 20 seneden beri marmariste yasiyorum, burada turizm sektorunde calisiyorum. burada gecen 9 yil jeep safari turlari duzenliyordum. simdi restaurant yaptik.

yunus abi,, bu tdi 300 motoru anladim. ama bide puma diye bir motordan bahsediyorsunuz ( baska bir forumda ) ben o motoru anlayamadim. bi aciklarsaniz ))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,569
Kayıtlı Üye Sayımız
166,893
Kaydolan Son Üyemiz
gezgin38

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR