Gürcistan Sınırları İçinde Olan Rusya'ya Bağlanan Yol Yapılmış.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,605
Ynt: Gürcistan Sınırları İçinde Olan Rusya'ya Bağlanan Yol Yapılmış.

Şimdiden iyi geziler diliyorum.Gezinizle alakalı notlar ve görseller olursa, okuyanlara çok yararlı olur.Selamlar.

Etiketler

migration denilen bir olay var. o işe yaramıyor mu?

ayrıca bu karakola denilen kayıt yapılmazsa cezası nedir?

say ki arabayla rusyanın bir yerinden bir yerine kadar gittin 4 günü buldu...ceza mı yazacaklar karakola bildirmediğin için? gürcistan da sorun olur ama ruslar çok esnekler sorun yapan insanlar değil.

rusya da çoğu sefer ufak defek trafik hatası yapmışm dır.ya da onlar bahane bulmuştur param yok dediğim zaman ceza yapmamışlardır.

Arabamla Gürcistana girerken ve Gürcistanda kendi arabamı kullanırken Türkiye ehliyetimi hiç bir tercüme filan yaptırmadan kullandım,peki Rusya içinde Türkiye ehliyetimi kullanırken tercümesi gerekecek mi? gerekiyorsa nerede bu tercümeyi yaptırabilirim?Sarp gümrük kapısında yapıyorlarmı,yada Rus kapısında yaparlarmı?

Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım:

Tekrarlıyayım, Rusya'da Turist vizesi müddeti boyunca şahsi araçları ile bulunanların kendi ülkelerinden alınan ehliyetleri geçerlidir. Bu durum, Dünya'nın bir çok ülkesinde aynıdır. (Yunanistan ve Bulgaristan'ın "Uluslararası ehliyet olmadan bırakmaması" ayrı bir tartışma konusu. Üstelik mesela İngiltere'de 6 pound olan bu ücretin türkiye'de yaklaşık 380 lira olması zaten skandal, üstelik yıllar önce çok sayfalı ehliyetlerin plastik kartlarla değişir iken "Bunlar artık uluslararası ehliyet" denilmesini de unutmadık. )

Neyse, bizi ilgilendiren ilk iki paragraf:

http://www.rusyadaegitim.com/rusyada-turk-ehliyeti-gecerli-mi

Migration ya da esas ifadesi ile "Mikro Migration", pasaport ve Vize bilgilerimiz için sınırda doldurulan, Rusca ihtiva eden yarım sayfalık bir kağıt,

Bu sayede Rusya içinde Polis durdurduğunda bizim Tr/İng yazılı ve iki lisanı da bilmeyen Rus Trafik/Normal Polisinin pasaportumuzu çözmesi için Gümrükte düzenlenmiş bir belgedir. Dolayısıyla, bir polis kontrolünde, sizin yabancı olduğunuzu anlayınca gelen "Dökümınt" talebini duyduğunuzda Pasaportunuzla beraber Mikro Migration belgesini de vermekte fayda var.

Gelelim "REGISTRATION" (Kayıt) olayına: Yaptırmaz isek ne olur?

- En basiti Rusya'dan çıkışta gün başına ceza öderiz. Rusca bilmediğimiz için kaç dolar denilirse ödemek durumunda kalabiliriz.
- Kötü ihtimal Bir daha Rusya'ya girişimiz engellenebilir.

Şöyle bir uyarı var:

http://www.guidetorussia.org/russian-visa/registration.html

Özetle diyor ki:

- Mutlaka öneriyoruz, kayıt yaptırın.
- Otel'de kalıyorsanız 5 Cent ile 5 dolar arasında bir fiyat ile otomatik kayıt olabilirsiniz.
- Eğer bu kaydı yapamıyan küçük bir hostel, apartman dairesi veya bir arkadaşınızda kalıyorsanız ucuz bir otel bulun ve onlara sorun, "Benim işi halleder misiniz?" diye sorun.

- Yoksa, bu kanundan yararlanmak isteyen Polislerin gazabına uğrayıp gerek ülke içinde ve gerekse Rusya'dan çıkışta sorun yaşayabilirsiniz.

registration ı biri sormuş...

aynen o da benim gibi yapmış. 200 ruble verirsin biter iş diyor..

rus öyle sorunlu değil...karakola bile düştüm...beni dövmediler.paramı da almaya çalışmadılar.

yaptırmasan da gerekli bir sey değil.

arabanın yeşil kart sigortasını yaptırmamıştım.yok dedim arabama ceza yazmaya bağlamaya çalışmadı.

ayrıca migration da kalacağımız otelin ismini yazdığımız zaman gerek yokmuş registration a diyorlar...otel yapıyormuş gerekli bilgilendirmeyi.

ruslar öyle kötü insanlar değil...otelde kalırsan da gerekli değil...

1.jpg

Mantıklı açıklamaları için Tito Santanaya çok teşekkür ederim,yine alıntı yaptığı için Türbolinea ya da ayrıca teşekkür ederim.
Rus haritalarını nereden bulabilirim acaba?

Ne bileyim, Yandex'miyim? :smiley:

Espri bir yana bu kadar cevaptan sonra halen bu tip sorular soruyorsanız bence siz Rusya'ya gitmeyin.
Ya da dediğiniz gibi girip de çıkmanız arası 3 gün sürsün, benim gibi.

Kusuruma da bakmayın bu cevabım için.

Tito yazdıklarınız için size yeniden teşekkür ederim,neden kusura bakayım,alınayım ki.
Bizde zaten bir kaç günden fazla kalmayı düşünmüyoruz,amacımız ortamı görmek,daha uzun süreli Rusya seyahati için kanaat edinmek. ::smiley:
Saygılar.

ince999' Alıntı:
Tito yazdıklarınız için size yeniden teşekkür ederim,neden kusura bakayım,alınayım ki.
Bizde zaten bir kaç günden fazla kalmayı düşünmüyoruz,amacımız ortamı görmek,daha uzun süreli Rusya seyahati için kanaat edinmek. ::smiley:
Saygılar.

Sayın arkadaşım, Rusya harirasını bulmanın birinci yolu "Google Map" dir.

Hep sorduğum soru şudur, Rusya'ya gitmek isteyenlere: "Rusca'yı asgari anlamda biliyor musunuz?
Niye soruyorum, çünkü bir kelime bilmeden gittiğim Rusya'ya sınırda o zaman Rus görevlilerin yardımcı olması sonucunda kolayca geçmemden sonra ilk şehir olan Vladikafkaz'a geldiğimde bir sigara içimi sonrası tek düşüncem, Gürcistan'a geri dönmekti. Çünkü yanımda Ruble yoktu. Tabelaları çözemiyordum..

Sigarayı bitirmeden önce mucize oldu ve Kuzey Osetya'da motosiklet sahibi olan bir genç yanıma yaklaştı ve öylece onun sayesinde yola devam edebildim.

Rusya'ya girdikten sonra bizde olduğu gibi tek Rusya karayolları haritası yok.
Her Rayon'un ayrı haritası var ve tabi ki Rusca. Ben de o haritalardan aldım ama hiç anlamadım.

Ama yine ikinci bir mucizede olduğu gibi, bir şehre girdim, üç tane yol ayrımı var, şehirden çıkamadım, bir genç'e sordum, ilgilense de lisan olarak anlaşamadık, en son yine pes etmek üzere iken plakamı gören ve Türkçe bilen bir Gürcü'nün motorumun peşinden koşması sonucu "Şu yolu takip et, seni Ukrayna'ya götürür" demesiyle olay çözüldü.

Yukarıdaki tesadüfler olmasa idi geri dönerdim.

Bunları anlatmak istiyorum, ayrıca anlayışın için teşekkür ederim ince999 :smiley:

Sevgili Tito
Yazdıklarınızdan neler yaşadığınızı neler hissettiğinizi anlıyorum,eh bizde mucizeleri bekliyecegiz bir yerde.
Yanıma pc mi alıp google earth dan bakınacagız başka çare yok gibi gözüküyor,inşallah interneti olan telefon kartları buluruz.

Tito Santana' Alıntı:
Sayın arkadaşım, Rusya harirasını bulmanın birinci yolu "Google Map" dir.

Hep sorduğum soru şudur, Rusya'ya gitmek isteyenlere: "Rusca'yı asgari anlamda biliyor musunuz?
Niye soruyorum, çünkü bir kelime bilmeden gittiğim Rusya'ya sınırda o zaman Rus görevlilerin yardımcı olması sonucunda kolayca geçmemden sonra ilk şehir olan Vladikafkaz'a geldiğimde bir sigara içimi sonrası tek düşüncem, Gürcistan'a geri dönmekti. Çünkü yanımda Ruble yoktu. Tabelaları çözemiyordum..

Sigarayı bitirmeden önce mucize oldu ve Kuzey Osetya'da motosiklet sahibi olan bir genç yanıma yaklaştı ve öylece onun sayesinde yola devam edebildim.

Rusya'ya girdikten sonra bizde olduğu gibi tek Rusya karayolları haritası yok.
Her Rayon'un ayrı haritası var ve tabi ki Rusca. Ben de o haritalardan aldım ama hiç anlamadım.

Ama yine ikinci bir mucizede olduğu gibi, bir şehre girdim, üç tane yol ayrımı var, şehirden çıkamadım, bir genç'e sordum, ilgilense de lisan olarak anlaşamadık, en son yine pes etmek üzere iken plakamı gören ve Türkçe bilen bir Gürcü'nün motorumun peşinden koşması sonucu "Şu yolu takip et, seni Ukrayna'ya götürür" demesiyle olay çözüldü.

Yukarıdaki tesadüfler olmasa idi geri dönerdim.

Bunları anlatmak istiyorum, ayrıca anlayışın için teşekkür ederim ince999 :smiley:

Kril alfabesini ögredim...
cok cok cok az rusca kelimeler biliyorum.
kril alfabesini bildigim icin yolu kimseye sormadan bulabildim.
her mc donalds ta internet uzerinden gps rusya haritamı yukledim

korkulacak bir sey yok

Merhabalar.Ben göremedim sanırım ama Gürcistan'dan Rusya'ya araçla girerken gerekli belgeler nelerdir,söyler misiniz?Biraz konuyla ilişiksiz oldu sanırım.Ama hiç bir yerde bulamadım ve artık bir şekilde sormaya karar verdim.

krasavchik' Alıntı:
Merhabalar.Ben göremedim sanırım ama Gürcistan'dan Rusya'ya araçla girerken gerekli belgeler nelerdir,söyler misiniz?Biraz konuyla ilişiksiz oldu sanırım.Ama hiç bir yerde bulamadım ve artık bir şekilde sormaya karar verdim.

herhangi bir belgeye gerek yok...

sınırdan girerken araç bildirim belgesi dolduruyorsun o kadar...onu da rusya gümrüğünde hallediyorsun...herhangi bir ek ücreti vs yok...

Teşekkürler.Bende triptik falan gerekli mi diye merak ediyordum,cevabımı aldım.Bende kısmetse ekim gibi gitmeyi planlıyorum.Yavş yavaş hazırlanmakta fayda var :smiley:

Bu arada az cok konuya vakıf biri olarak, affınıza sığınarak,registrasyon sanırım artık 3 degil 7 gün içerisinde yapılıyor.Ve eger 'gps' kullanmayi seviyorsanız "navitel navigator" programinin son sürümünde orta asya ülkeleri ve rusya haritaları mevcuttur bilgilerinize...

krasavchik' Alıntı:
Bu arada az cok konuya vakıf biri olarak, affınıza sığınarak,registrasyon sanırım artık 3 degil 7 gün içerisinde yapılıyor.Ve eger 'gps' kullanmayi seviyorsanız "navitel navigator" programinin son sürümünde orta asya ülkeleri ve rusya haritaları mevcuttur bilgilerinize...

En son bilgiler için sizede teşekkür ederim.
Bu gün yolculuğa başlıyorum,haydi hayırlısı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR