Gürcistan Sınırları İçinde Olan Rusya'ya Bağlanan Yol Yapılmış.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turbolinea Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,605

turbolinea

Kamp II
Gürcistan sınırları içinde olan Rusya'ya bağlanan yol yapılmış.

Nisan ayında 4 nisan gibi Tbilisi, Kazbeği dağı oradan Stepantsminda(geo) oradan Vladikavkaz (Rus) Pyatigork's ta sürekli kaldığım otele gittim.

Kazbeği dağı yolu son 3 yıla kadar yol bozuktu...

Bu sene şu an yapılmış durumda...Tbilisi den stepantminda yönünde çıkarken köprü ışıklandırmaları bile konulmuş, diğer tarafta dağdan inerken köprü ışıklandırmaları yok ama yol full asfalt...Önceden dağ yolu gibi kötü bir yoldu.

Yol nisan da olsa tipi oluyor...Gürcistan da karayolları olmadığı için yolları da açmıyorlar.Dağda mahsur kalsanız sizi kurtarma

Türkiye'den pyatigorsk a kadar giden otobüsler var.

Rus sınırında beklerken Türk plakalı yolcu otobüsü, ben arabada yatarken camı tıklattı...Hocam otobüsü yanaştırıcaz da biraz ileri alabilir misiniz dedi?

Ben şaşırdım...Artık bu denli rusya güvenli...Ve rusya gürcistan arasında sorun kalmamış ve türkiye den bile otobüs kalkıyor artık.

Rusya'da 80 oktan benzin alıyorum.Aracımda bir sorun yaratmıyor...Benzin (A80) 22 ruble yani 1.37 tl...lpg ise 14.00 ruble yani 0.75 tl...

Pyatigorsk ta yessentuki diye bir şehri var...Santa kvs otelde kaldım...Bu oteli çalıştıran türkçe bilen rumlar... 500 ruble ye 30 tl ye de otelde kaldım.Tvsiz...

06042014074.jpg

Etiketler
Ynt: Gürcistan Sınırları İçinde Olan Rusya'ya Bağlanan Yol Yapılmış.

sadece yol resimleri devamı...

06042014075.jpg

06042014076.jpg

06042014077.jpg

turbolinea gönderdiğiniz bu bilgiler için çok teşekkürler.Biz 5-6 öğretmen arkadaş kendi özel aracımız ile 16 mayıs 22 mayıs tarihleri arsında vladikavkas, nalcik, çerkesk, grozni ve mahaçkale gezisi yapmak istiyoruz. Bu bölgelerle ilgili sizin yazılarınızı okudum.Kalabileceğimiz uygun oteller, yemek yiyebileceğimiz yerler ve dikkat etmemiz gereken konular hakkında daha ayrıntılı bilgiler verebilirseniz sevinirim.Önceden internet üzerinden rezervasyon yapmadan , gittiğimiz zaman buralarda uygun oteller bulabilir miyiz.Bu şehirler arasında gece seyahat etmekte bir sakınca var mıdır.Dönüşü Mahaçkale' den hazar denizi boyunca Bakü'ye inerek ve oradan Tiflis üzerinden planlıyoruz.Daha önce Bakü'ye gittik, fakat aradaki yol nasıl.itmeden araçlara yurtdışı kasko yaptıracağız.Rusyada sigorta nasıl yaptırabiliriz.Ordu'dan selamlar... osmanozyurt1@hotmail.com

osman eğitimci' Alıntı:
turbolinea gönderdiğiniz bu bilgiler için çok teşekkürler.Biz 5-6 öğretmen arkadaş kendi özel aracımız ile 16 mayıs 22 mayıs tarihleri arsında vladikavkas, nalcik, çerkesk, grozni ve mahaçkale gezisi yapmak istiyoruz. Bu bölgelerle ilgili sizin yazılarınızı okudum.Kalabileceğimiz uygun oteller, yemek yiyebileceğimiz yerler ve dikkat etmemiz gereken konular hakkında daha ayrıntılı bilgiler verebilirseniz sevinirim.Önceden internet üzerinden rezervasyon yapmadan , gittiğimiz zaman buralarda uygun oteller bulabilir miyiz.Bu şehirler arasında gece seyahat etmekte bir sakınca var mıdır.Dönüşü Mahaçkale' den hazar denizi boyunca Bakü'ye inerek ve oradan Tiflis üzerinden planlıyoruz.Daha önce Bakü'ye gittik, fakat aradaki yol nasıl.itmeden araçlara yurtdışı kasko yaptıracağız.Rusyada sigorta nasıl yaptırabiliriz.Ordu'dan selamlar... osmanozyurt1@hotmail.com

baku de oteller genelde pahalı...en ucuz otel 100 tl den aşağı değil...ben çok araştırmıştım bulamamıştım...ama ucuz vardı bir kaç tane...35 manattan aşağı booking.com da bulamadım...35 manatta 100 tl civarında para yapıyor...baku de sormuştum 15 manat a da varmış ama ben gidip kalmamıştım.

rusya tarafında yollar tamamen yapılı...rusya da asla yollar kötü olmaz.azerbaycan tarafında da yolların bozuk olacağını sanmıyorum. ben gürcistan tarafından girmiştim...tekrar gürcistan tarafından çıktım...yollarda sorun yoktu azerbaycan da...sadece hızlı gitmeyeceksin şehir içinde 60 km yi geçmemeyeceksin azerbaycan da...hemen ceza yazıyorlar...2 kez bilmeden radara girdim...yol boyunca 60 km hızı geçme azerbaycan da...hız kurallarına uyman lazım

azerbaycan da sigorta işi girişte oluyor...15 manat yol vergisi 10 manat sigorta parası alıyorlar...yaklaşık 25 manat tutuyor...parayı gümrüğe gelmeden önce gürcistan ya da rusya da manata çevirebilirsin.

rusya yeşilkart sigorta istemiyor ama vladikavkaz da yeşil kart sordu çeviren polis...ben yok deyince biraz uğraştırdı sonra bıraktı.bence bahane idi yaptığı...rusya ukrayna polonya ya kadar gittim...polonya nın girişince bile polis green card sormadı...ukrayna da da girişte var dedim...bakmadan saldı...kısacası yaptırmana gerek yok...

ben yessentuki de santa kvs otelde kalıyor...yatakhane tarzı televizyonsuz otelde 500 ruble yani 30 tl ye kaldım...6 yatak var ama senle kalmıyor kimse...ben sordum oda başı mı diye ama kişi başıymış ama yine de yalnız başıma kalabiliyormuş. diğer 2 li odalar ise 1200 ruble 75 tl civarında...

vladikavkaz nalcik de gürcistan ve azerbaycan tarafında hep gece seyahat ettim.ukrayna da da gece seyahat ettim...hiçbir sorun yaşamadım çerkesk te de sorun olacağını sanmıyorum. ingusya grozni mahackale de durum nedir bilmiyorum.forumdan giden arkadaşlar güvenli olduğunu söylüyor fakat orada sorduğum kişilerin bazıları güvenli olduğunu kimisi ise çeçenlerin türklere asla dokunmayacağını söylüyor.. o taraf sorunlu olduğu için gitmek istemedim.çünkü çeçenya dünya nın en tehlikeli 10 bölgesinden biri...

azerbaycan da yemek sorunu yaşamazsınız...gürcistan da da tbilisi de bir sürü türk lokantası var...vladikavkaz da azerilerin işlettiği güzel lokantalar var ama orada sormanız lazım... vladikavkazdan sonra pyatigorsk a giderken yol üzerindeki lokantaların yemekleri güzel değil. nalchik de navigasyondan aramıştım...merkezde old baku diye bir restaurant varmış...burada yiyebilirsiniz. ben yemedim ama sorun olacağını sanmıyorum.

internetten rezarvasyon yapmadan da otele gidebilirsiniz...yapsanız da aynı olur yapmasanız da...azerbaycan da yapmadan gitmiştim.otel fiyatları biraz daha yüksek fiyat vermişlerdi. azerbaycan için yaparsanız iyi olur...

soracağın bir şey varsa seve seve yardımcı olurum.
ben kendimi gezginliğe adadım.rusya benim her şeyim...gürcistan da öyle...

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.bahsettiğiniz Yessentuki nerede.Ayrıca Cecenya'nın güvenli olmadığından bahsetmişsiniz.Ancak bu sitede o bölgeye giden gezgin arkadaşlar bir sorunla karşılaşmadığını söylüyordu.Özellikle motor ile o bölgeyi gezen karı koca bir ailenin yazılarını okumuştum.Çeçenistan, Dağıstan bölgesiyle ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.Ayrıca Mahaçkale'den Hazar kıyısı boyunca Baküy'e inen var mı. Bu güzergah nasıl.

osman eğitimci' Alıntı:
verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.bahsettiğiniz Yessentuki nerede.Ayrıca Cecenya'nın güvenli olmadığından bahsetmişsiniz.Ancak bu sitede o bölgeye giden gezgin arkadaşlar bir sorunla karşılaşmadığını söylüyordu.Özellikle motor ile o bölgeyi gezen karı koca bir ailenin yazılarını okumuştum.Çeçenistan, Dağıstan bölgesiyle ilgili bilgisi olan arkadaşlar yazarlarsa sevinirim.Ayrıca Mahaçkale'den Hazar kıyısı boyunca Baküy'e inen var mı. Bu güzergah nasıl.

sizin dediğinizgibi forumdan gidenlerin olduğunu biliyorum.ben sadece endişemden bahsettim.tam tehlikeli demedim.

Buachidze Street 1-5, Yessentuki, Russia, 357600 ‎
+7 928 344-18-78 ‎
500 RUBLE GÜNLÜK TV SİZ YATAKHANE İÇİNDE...TEK OLARAK KALABİLİYORSUN.OTEL ÇOK TEMİZ 3. GİDİŞİM.memnunum...

gitmeden önce rusya haritasını internetten yükler ve gideceğiniz yerleri navinizde eklerseniz adresi bulmanız çok daha kolay olacaktır.

ayrıca pyatigorsk ta mc donalds da var..

Adsız.jpg

merhaba rusya gürcistan sınırdan gece mi gectiniz benim bildigim gece kapalıydı 24 saat uygulamasına gectiler mi

akhan3461' Alıntı:
merhaba rusya gürcistan sınırdan gece mi gectiniz benim bildigim gece kapalıydı 24 saat uygulamasına gectiler mi

sabaha karşı geçtim...kapı sabaha karşı da açılıyor.

sanırım 24 saat uygulamasına geçmişler...kapıda birikme olmuyor eskisi gibi..

ama emin değilim...

teşekkürler yolda karşılaştıgınız otobüs firmasın ismi neydi bende nalchik istanbul otobüs işini düşünüyorum nette araştırdım bulamadım hatırlıyorsanız yazarmısınız

akhan3461' Alıntı:
teşekkürler yolda karşılaştıgınız otobüs firmasın ismi neydi bende nalchik istanbul otobüs işini düşünüyorum nette araştırdım bulamadım hatırlıyorsanız yazarmısınız

hatırlayamıyorum...

cevabınız icin teşekkürler gezmek icin mi gidiyorsunuz rusya ya

akhan3461' Alıntı:
cevabınız icin teşekkürler gezmek icin mi gidiyorsunuz rusya ya

evet gezmek için gidiyorum...işyeri kuracak kadar zengin olamadım.

sadece rusya'ya gitmiyorum...avrupa ya da gidiyorum.

gürcistan azerbaycan ermenistan a da gidiyorum.

Kapalı kasa ducato minibüsün ile İzmirden Sarp Batum, oradan gezerek Tiflise oradan da kazbegi ne çıkarak Rusya fedarasyonuna geçmeyi düşünüyorum.(Gürcistana Üç ayrı senede 10 ar gün gezdim,olursa Rusya ilk olacak.)
sorum şudur.Türkiye ehliyeti ile Rusya tarafında araç kullanabilirmiyim yada bu işin gerçek hayattaki uygulaması nasıl.
Rusyada 3 veya 4 gün kalacağım ama arabamda yatacağım kayıt gerekiyor mu? gerekirse kayıt nasıl olacak?
Saygılar

İyi günler
Aydınlatıcı bilgi için teşekkür ederim

ince999' Alıntı:
Kapalı kasa ducato minibüsün ile İzmirden Sarp Batum, oradan gezerek Tiflise oradan da kazbegi ne çıkarak Rusya fedarasyonuna geçmeyi düşünüyorum.(Gürcistana Üç ayrı senede 10 ar gün gezdim,olursa Rusya ilk olacak.)
sorum şudur.Türkiye ehliyeti ile Rusya tarafında araç kullanabilirmiyim yada bu işin gerçek hayattaki uygulaması nasıl.
Rusyada 3 veya 4 gün kalacağım ama arabamda yatacağım kayıt gerekiyor mu? gerekirse kayıt nasıl olacak?
Saygılar

- Evet, Türk ehliyetinizle Rusya'da 30 gün araba kullanabilirsiniz.

- 3.gün Rusya'yı terkederseniz sorun yok.

- 4.gün arabanızda yattığınız en yakın karakola giderek kayıt yaptırıyorsunuz.

Sistem böyle Rusya'da.

2011 yılındaki 7 gün müsade geride kaldı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR